A doua nastere e mai rapida!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Astept cu interes sa mai scrie si alte fete care au nascut a doua oara si au nascut repede....

Va pupic!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
http://community.webshots.com/user/claujro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliiuli spune:

V-am citit de la cap la coada si tot nu-mi vine sa cred cat de repede ati nascut!!!

Eu urmeaza sa nasc a doua oara la Giulesti, dar abia in februarie am termenul...La prima nastere , normala(provocata) travaliul a durat 4 ore si jumatate, acuma chiar nu stiu cum va fi...desi suna foarte bine timpul scurt de care povestiti!
Nu prea am incredere nici in epidurala...

O sa va citesc in continuare pana imi vine si mie randul !

Sarcini usoare si nasteri si mai usoare in continuare!

pupicei


iulia 21+

http://community.webshots.com/user/iuliiuli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliiuli spune:

Lavi02, astept cu sufletul la gura povestea ta, mai ales ca mergem si la acelasi doctor!

pupicei


iulia 21+

http://community.webshots.com/user/iuliiuli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Cristina, felicitari!
Si la mine a doua a fost mai rapida, ca partea dureroasa n-a fost decat vreo 15 minute, insa fiica mea s-a hotarat sa iasa la o dilatatie de 6 cm, ea avand o fontanela foarte mica de vreo 2 cm, nu putea sa iasa decat cu ruptura de col. Deci nasterea a fost scurta, dar dr-ul avea ce sa coase dupa aceea:(

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Lavi02 povesteste-ne cum a fost a doua nastere!!!!???



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Of, sper si la mine sa fie la fel..
Prima data am nascut foarte repede, nasterea a fost provocata, dar dupa ce mi s-a rupt apa am nascut cam intr-o ora jumatate...
E drept ca mai am pana la DPN, de-abia in iunie.

Iar fetita mea inca e prea mica sa stie, are doar 7luni jumatate, mai imi baga picioruse in burtica atunci cand o imbrac, si zilele trecute vroia sa haleasca ecografia fratiorului...(de fapt nu stiu daca e fetita sau baiat, sper sa aflu peste 2 sapt)

Sarcini usoare in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

claujro multumesc pentru gasirea subiectului .

Mi-a prins bine ca am scris la topicul asta:

Aveam 38 de saptamani fara o zi. Cu 2 zile inainte, miercuri, fusesem la medic - col deschis. Joi: curatenie + dumuri in oras - am rezolvat o gramada de chestii, intrasem in panica ca nasc. Joi dupa masa am fost la intalnire cu gravidutele de nov-dec. Seara am stat pana pe la 1 noaptea pe DC. Apoi m-am culcat.

La 3.30 m-am trezit sa merg la baie - am constatat o pata roz-rosie si ca s-a rupt apa. Am intrat in panica in ultimul hal pentru ca de la eco stiam ca bebe e cam mic (nu reusea sa-i masoare bine capul ca era deja coborat intre oase si intr-o pozitie oblica, mai ciudata). Asa ca am inceput sa tremur de frica: chiar nasc acum? O sa nasc o piticanie de 2 kile si ceva, cum o sa ma descurc cu ea, mare prostie am facut joi ca m-am agitat atata, etc, etc. Dupa vreo 5-10 minute de tremurat si panicat m-am apucat de finalizat bagajul si de "cosmetizat" ultimele detalii estetice.

Odata cu ruptul apei incepusera si contractii, aprox la 13 minute, dureroase dar nu cine stie ce.

La 4 jumate eram in drum spre spital, la 5 in sala de nasteri.

Dr de garda o termina de cusut pe o alta tipa si a intrebat: "cat a avut asta?" Raspuns: "3.400." "Ce-au avut astia, noaptea asta, parca sunt trasi la indigo: 3400 toti?". Ma gandeam eu: ... n-aaare a mea 3400, ce vis frumos...3400 a avut prima, dar asta cine stie ce piticuta..

Doctorul meu a aparut pe la 5 jumate pt ca mai avea o pacienta in sala, mult mai avansata ca mine. La 6 fara 20 aveam dilatatie 3 cm. Aveam contractii, mai dese, sub 10 minute. A asistat-o dr pe fata respectiva, a nascut la 6.20 un bb de 2500 (ma gandeam ca asa o fi si al meu), pana o cosea a stat cu mine la taclale si cu un rezident, ma simteam foarte bine, eram vesela dar un pic stresata de dimensiunile lui bb. Dr meu ma tot linistea, ca al meu e mai mare decat "al ei" - cea care nascuse. E, vreo 2700 ma gandeam eu...

Pe la 9.30 a venit iar dr in sala, m-a controlat, dilatatie 5-6, deja contractiile erau mai dese si mai lungi. Dar el m-a prins pe un final de contractie si a declarat: asta a fost slaba. Asa ca a dispus sa-mi puna perfuzia cu oxitocina si a sters-o.

Intre timp la mine se indeseau contractiile, la un mom dat am simtit ca trebuie sa merg la toaleta, asa ca i-am zis moasei sa ma astepte cu perfuzia pana vin de la baie. Acolo n-am facut nimic. Ciudat, de obicei senzatia aia apare doar la final. Contractiile erau tot mai nasoale. Intr-un tarziu ma instalez in pat si sunt gata sa-mi puna oxitocina. Imi pune perfuzia, pleaca, se intoarce, schimba perfuzia ca nu curgea bine...

In scurt timp contractiile se nasolisera rau, deja era mai lunga contractia decat pauza. Imi zic: ce naiba am patit, asa sunt contractiile pe final, eu de-abia am 5-6 cm, cat oi tine-o asa, pana la final? Incepeam sa gem un pic pe contractie si sa trebuiasca sa ma tin de saltea in timpul contractiei.

Dar surpriza-surpriza, nu dureaza mult si simt ca trebuie sa ma screm. Nu-mi vine sa cred: zic chestia asta catre moasa, de 2-3 ori pana ma aude, vine, ma controleaza si zice: hai pe masa. Eu intreb: "pai de ce? " "Nasti!" Ups! Ce bucurie!

Ma pune pe masa, la primele 2 contractii ma pune sa imping dar nu ma coordoneaza prea bine asa ca sunt cam ineficienta. Intre timp urla la bagatorii de seama de pe acolo sa-l bipaie pe dr. Il bipaie aia de 2 ori, dr nu aparea, moasa se panica. La a 3-a contractie ma pune sa stau, imi pune piciorul drept peste stangul. Eu m-am prins ca vrea sa-mi intarzie nasterea pana vine dr asa ca i-am zis: "a , eu nasc si cu dumneavoastra, nu tin sa-l asteptam pe dl dr." (asta dupa ce imi dorisem atat de mult sa nasc cu dr asta!) Ea: "a, nu se poate, vine dl dr imediat." Apoi cu nuanta nostalgica "dar cate nasteri asistam noi pe vremea lui Ceausescu.. mai mult noi asistam". Pana la a 4-a contractie apare si [dr] care pornise spre un chiuretaj biopsic, noroc ca nu apucase sa inceape ca-l interceptase alt [dr] si-l tinea de vorba. Alta viata: doctorul imi spune cum sa imping - de 3 ori pe contractie si intre impingeri sa dau afara aerul si sa trag altul.

In timp ce impingeam ma ia o senzatie de deja-vu. De fapt era "deja simtit": iar am ajuns la chestia asta nasoala? Parca nu de mult eram tot aici, tot in aceeasi pozitie si exact acelasi lucru faceam. Nu m-am invatat minte?

La un moment dat, la impingerea 2 de la penultima contractie simt ceva: epiziotomia. La impingerea 3 n-am reusit sa scot copilul, poate ei asa sperau, dar la impingerile 3 eram mai obosita si nu eram asa eficienta. Intre contractii intreb: mi-ati facut epiziotomia? Astia s-au apucat sa rada... (in jurul meu erau dr, moasa plus o tona de rezidenti care pe langa ca se zgaiau aveau si treaba: ma tineau de picioare ca eu nu le puteam tine indoite, genunchii erau intinsi si ei se chinuiau sa mi le tina departate, ma tineau 2-3 de cate un picior si se minunau ce forta am... pai in clipele alea...)

La ultima contractie iese minunatia, o frumusete si o dulceata. Dupa ce au "prelucrat-o" nitel mi-au pus-o in brate si am inceput sa o alint, sa o pup... era minunata. Dar nu era asa mica! A avut 3400g (deci s-a conformat standardului), 51 cm, apgar 10. A iesit la 10.15!!! deci toata faza mai nasoala, descrisa de mine pe lar pe aici a durat vreo 45 de minute. De la 5-6 cm pana la bb afara!

Apoi expulzia placentei, controlul cu valvele, cusatura, un pic nasoala, mai ales ultimele fire, la piele, dar le-am supravietuit, stateam de vorba cu doctorul, mai glumeam...

Dupa ce totul s-a terminat, au plecat toti din jurul meu si asteptam sa ma ia de pe masa, sa ma mute pe patul mobil, m-a luat plansul. De fericire, de eliberare dupa tot efortul si dupa stresul ca bebe ar fi prea mic... M-a vazut moasa, m-a intrebat de ce plang i-am zis ca de fericire, a zambit si mi-a zis sa ma opresc, ca nu-mi face bine...

Am mai plans de fericire de multe ori zilele alea, inclusiv pe masina, la intoarcerea acasa: nu-mi venea sa cred cu ce stres eram la ducere pe masina (si exact in aceleasi haine imbracata, ma revedeam perfect), si cu ce minunatoe in brate la intoarcere...

Una peste alta a fost o experienta minunata! Toata sarcina, din prima clipa cand am banuit prezenta ei (pe 5 martie, chiar la casatoria surorii mele), inclusiv nasterea din 28 octombrie, si fiecare zi de atunci incoace, cu cele doua minuni acasa. Natalia a fost conceputa probabil pe 18 sau 19 februarie (18 e ziua fetitei celei mari) stiu asta pt ca aveam ciclul regulat.

Acum Natalia are o luna si 2 zile, eu am lapte, la o luna avea 4220g, e un bebe dulce si cumintel.

Am vrut sa va povestesc pe scurt si uite ce a iesit!

Va doresc si voua nasteri cel putin la fel de usoare si rapide ca si a mea!

Lavi02

P.S.iuliiuli, dr nostru s-a comportat f frumos, ca de obicei, a venit zilnic sa ma vada in spital, nu am ce sa-i reprosez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

In primul rind felicitari celor care au nascut mai repede la a doua nastere si sarcini usoare gravidutzelor!
Eu poate sint exceptia de la regula, dupa prima nastere normala la a doua am ajuns la cezariana de urgenta. Vivien a avut 4350g si 57 de cm. si la inaltimea mea de 1.65 mi s-a explicat ca fara complicatii n-as fi putut s-o nasc normal, nu stiu daca e sau nu adevarat oricum a fost destul de urita experienta, aveam dilatatie cca. 4 cm. cind am ajuns la operatie. Dupa cezariana m-am refacut uimitor de repede.
Pt. ca ni-l dorim pe bb. nr.3 in 2006, fiind si ultimul un lucru stiu sigur va fi cezariana; dupa ce-am patit la a doua nastere nu voi mai avea curajul sa nasc natural.

toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004
prichindeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Felicitari, lavi02!!!FFFF frumoasa povestea ta. Sper ca asa sa fie si a cat mai multor gravidute aflate la a doua nastere.

Narcisa, Mara a avut 4.300 kg si 54 cm, eu am 1.67 inaltime... si am nascut foarte repede. Adevarul e ca doctorita mea nu a stiut ca are atat de mult, ultima eco o facusem cu o luna inainte si avea 3.800 kg (am zis ca oi ca poate e o eroare si ca e mai mult decat are de fapt- si uite ca a mai luat destul in ultima luna). Si mai mult daca ar fi avut tot asa nasteam, ca doctorita mea e PRO nastere naturala... Oricum, felicitari si tie si sa fie bebeii sanatosi!



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Claujro,si mie mi s-a intimplat sa "patesc" cam la fel la a doua nastere.Tot asa eram dilatata 8 cm cind am ajuns la spital si am nascut in jumatate de ora...

Nici nu-mi venea sa cred,fiindca la prima nastere a durat aproape o zi, astia calculind din momentul cind am simtit primele contractii.(desi in sala de nasteri nu am stat nici 2 ore!).

In orice caz,din ce am citit eu prin carti la a doua nastere este mai usor,timpul se INJUMATATESTE!

Cu toate astea,soacra mea care a nascut 5 copii mi-a zis ca cel mai greu i-a fost la ultimul din cauza ca era un bebe mai mare decit ceilalti...

Nasteri usoare tuturor gravidutelor si multa sanatate tuturor

Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006

Mergi la inceput