Clubul bebeilor cu greutate
Raspunsuri - Pagina 5
otiliarusu spune:
Am uitat chestii nesemnificative, dar daca tot vorbim de "bb grei":s-a ridicat in picioare, tinindu-se de gratiile tarcului, la 7 luni, la 9 luni am mers la mare si am inceput sa meegem tinut de minute pe plaja, iar la 10 si-a dat drumul singur....desi mi se zicea ca e gras si va merge mai greu si e si baiat si mai tirziu!deci e un copil cit se poate de normal.Si nu stiu daca sa cred in genetica sau ereditatea obezitatii, diabetului!?Nu zic NU, dar cred ca oricum ar trebui sa avem grija la modul general de ce ii dam de mancarea unui copil, nu neaparat fie el si grasunel?!Poate ca eu spun asa ca nu am avut probleme cu el si sunt parinti care au probleme din punctul acesta de vedere, dar asta e...noi suntem ok deocamdata!
Sanatate va doresc la toti si toate!
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos
laryiuly spune:
Si noi ne inscriem in clubul bb-ilor cu greutate. Suntem o fetita Ioana Alexandra, nascuta de boboteaza cu 4.200 g si 54 cm. Acum la 3 luni avem 6.300 si 65 cm. Avantaje: mananca bine, nu se trezeste noaptea deloc(de la 1 luna) si este precoce. Chiar astazi s-a mirat pediatra de forta cu care vrea sa se ridice in fundulet si cat de bine sta sustinuta in fundulet.
Sa ne traiasca bb-i !
claujro spune:
Cereale am evitat sa ii dau (ca sa nu o umflu si mai tare), nici nu le manca cu prea multa placere, e adevarat... dar biscuiti am voie sa-i dau sau si aia ingrasa??? Recunosc, ii mai scap cate unul in iaurt.
mamica de
baietel de decembrie 2003 si de
fetita de august 2005 
Poze Mara si Matei
joker spune:
Hihi...se pare ca luna august a anului trecut a adus numai bebelusi cu greutate...
Iedutz a avut 4.500 la nastere si 56 de cm...
De dezvoltat e totul ok, doar ca e putin mai lenes..face tot ce fac si restul copiilor de varsta lui dar doar dacae absolut necesar si daca e extrem de bine stimulat....
Ce am vazut la el e ca a vorbit mai repede....la nici 5 luni a spus mama
Acum are 10 kg si 81 de cm iar diversificarea am inceput-o la 6 luni....Mi s-a spus ca daca e mai maricel si se satura cu laptic pot sa aman diversificarea...
Tot ceva ce am patit-o noi..a dezvoltat un usor rahitism carential din cauza ca Vigantol 2 picaturi nu era suficient pentru el...din cauza asta si-a tinut capul convingator abia pe la 4 luni..desi restul achizitiilor motorii au corespuns cu standardele...
Actualmente merge, la nici 9 luni, tinandu-se de mobile....de-a busilea nu a mers din cauza ca e mai grea capatana de cat restul si cade ca un Hopa Mitica
Cred ca ar trebui initiat un club al bb-ilor cu greutate....
Pe mine ma intreaba toata lumea ce a m mancat de a iesit asa mare, eu avand doar 47 de kg![]()
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2
joker spune:
Are nevoie de fibre si de cereale, deci trebuie sa ii dai, gaseste si tu o portionare optima si ai sa vezi ca va fi bine...
cu greutatea nu iti fa chiar asa mari griji...de copil gras nu poti vorbi pana pe la 2 ani...
Oricum, aveti dreptate, conteaza mutl si bagaju genetic al bebelusilor...Al meu e mai mult lung decat gras..ma intreb cat o mai creste in lungime pana la 1 an...
claujro spune:
joker La 5 luni a spus "mama"???
Mara la 8 luni nu face decat sa tipe....
Dar merge in 4 labutze de pe la 7,5 luni
si nu se ridica decat in genunchi (mai sus nu poate ca e fundu' greu
).
mamica de
baietel de decembrie 2003 si de
fetita de august 2005 
Poze Mara si Matei
joker spune:
Da, dar cred ca asta e din cauza ca nebuna de maica-sa
vorbeste cu el tot timpul..si tat-su la fel, asa incat...bietul Ied....![]()
narcisa spune:
Si Vivien (acum are 2 ani) a fost un bb cu greutate 4,350kg si 57 cm.
La 3 sapt. deja dormea toata noaptea(avea 4 mese x 250 ml, practic dar cu mulsul m-a disperat, daca nu-si papa portia de 200-250 o data tipa ca din gura de sarpe
), diversificarea am facut-o pe la 7-8 luni( pe la 6 luni cind aveam eu de gind sa incep cu ea diversificarea a avut o enterocolita luata de la fratirul ei si a tiriit-o vreo 4 saptamani numai cu humana mincare speciala) , dupa in doua luni deja papa mincare normala; cerealele nu le-a aceptat niciodata, fructele da. Cind am inceput diversificarea pt. ca era mai maricica fata de virsta ei in 2 saptamani deja minca numai pasat cu furculita totul. A mers tirziu la 1 an si 4 luni, a luat-o dea busilea in schimb la vorbit n-o intrecea nimeni
, ca dealtfel si in prezent, turuie fara oprire si e curiozitatea in persoana, o intereseaza tot in amanunt. Acum la 2 ani are 97 cm si 16 kg.
narcisa
miha2006 spune:
Revenim si noi cu noutati.
Iulia la 5 luni avea 8.570 kg si 70 cm. Este o maroaca. In rest sanatoasa tun, multam' la Dzeu.
PUPICI la GRASUNEI
MIHA SI IULIA BUBULINA
ioana_77 spune:
Ne alaturam si noi clubului:)
Maria a avut la nastere 4.100 kg si 52 cm, am nascut natural cu epidurala. A fost o mancacioasa la inceput, manca la o ora si jumatate, rar la doua ore, zi si noapte. Acum si-a facut singurica program de papat la trei ore, ziua si sase, noaptea.
La cinci luni are 70 cm si 8.200 kg, hranita exclusiv la san, fara diversificare.
Azi s-a intors de pe spate pe burta prima data, invers inca nu face miscarea.
Pediatra mi-a spus ca ii pot da cereale, dar o singura lingurita pe zi; are nevoie de substantele nutritive din ele.
pupici
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos