Clubul bebeilor cu greutate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

MA bag si eu...Maysa a avut la nastere 4100g si 53cm.
Este un copil absolut normal, a luat in greutate dupa grafic...este adevarat ca am alaptat-o pana la un an, in paralel, de pe la 6 luni am inceput diversificarea...Lapte praf nu i-am dat prea mult pentru ca aveam inca lapte...doar in completare, uneori...
Am observat ca si formulele pot aduce un surplus de greutate, fara de laptele matern...am avut cateva exemple de copii "Sumo" crescuti numai cu Bebelac...

La un an avea 83cm si 9kg..as zice mai degraba slabuta...
E plina de energie si mananca normal...

Intradevar...daca i-au lunar mult peste medie, este cazul sa ne alarma...altfel...din ce mi-au spus unii, altii, inclusiv medicul...un copil cu greutate mare la nastere ia mai greu in greutate, ulterior, pe cand cei micuti recupereaza mai rapid...

Pupicei si nu va faceti griji din ce nu e cazul!!!

La doi ani avea 93cm si 13kg...

Deci nu suntem deloc grasutze, este chiar "fotomodel"..cred ca conteaza mult bagajul genetic al bb-ului...

LA Maysa greutatea mare la nastere cred ca s-a datorat si faptului ca am dus sarcina la termen, am nascut la 40 saptamani si 3 zile...In ultima luna am stat acasa...si mancam non-stop...imi era foame mereu...si mancam si tampenii...dulciuri multe...
Posibil copilul sa fi luat atunci mai mult in greutate!

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

CLAUJRO, sigur ca nu e mare diferenta la diversificare intre bebitii nostrii si ceilalti
Voiam sa stiu din experienta voastra ce e de evitat si ce e mai folositor sa manince ei.
Ma gindeam si eu sa nu-i dau cereale, fainoase(ex.gris in lapte, etc,)lapte praf(oricum papa tzitzi), zahar, sare...
Ar mai fi altceva?

IOANA si Luca-Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Mai, mai , dar nu mai sunt bebici cu greutate a caror mamici sa aiba chef sa ne impartaseasca ale lor experiente...?!?

IOANA si Luca-Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

Ne inscriem si noi un clubul "grasuneilor", Eduard s-a nascut cu 3.400 si 51 cm si acum la 8 luni are 11 kg si 75 cm. Pediatrul a zis ca este la limita si ca nu trebuie sa ne facem probleme. Saptamana trecuta i-am facut analize, gen glicemie, calcemie, acum asteptam rezultatul, speram sa fie bune .

Sanatate la toata lumea !!!!

Edi (01.08.2005)

Mari,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza81 spune:

Si baietelul meu David s-a nascut cu 3.900 kg. si 57cm. Acum avem 2 luni si 2 sapt si pana acum am pus kg si luna. Este un mare papacios.

Sa va traiasca puiutii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliarusu spune:

Bogdan al meu are 1 an si 5,5luni...15kg si cred ca a cam depasit 90 cm...dar e foarte bine proportionat.Mai suge,fara lapte praf,cereale,zahar,gris,biscuiti etc.Doar multe fructe, ceai neindulcit,apa,ficat spanac,carne, crenvusti,lactate-brinza,unt nesarat,creme de brinza etc iaurt, nu-mi amintesc acum toate, dar mai insistati daca intereseaza pe cineva ...pe mail!ca noi scriem amindoi la calculator!Ieri pediatra a zis ca arata ca un copil de 3 ani, fizic SI PSIHIC!Deci de ce atitea probleme cu copiii mari?noi am evoluat firesc spun eu de la cele 4,5kg si 59 cm, si el era uriasul spitalului si ,DA, acest lucru poate crea neplaceri medicale: diabet pt copil si mama etc, dar se poate tine totul sub control, sa zicem, si sa nu fie probleme!Eu repet:trebuie sa avem incredere si in noi in instinctele noastre.Eu sunt multumita, nu ingrijorata pt copilul meu...cum probabil sunteti si voi, si nu ma las cu una cu doua cu chestiile de genul: "Vai, ce gras e!", "Nu aveti probleme cu mancarea?", "Ce-i dati sa manince?"...cind le raspundeam ca in principal, mai mic fiind, aproape doar sugea, nu ma credeau!?
Deci:sa avem copii sanatosi si sa ne putem bucura de ei!

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Sa-ti traiasca bebelina!
Eu am fost un bb mare cca 4,7 kg nu mai stiu lungimea, nu am avut pb de sanatate majore, nici cu greutatea si nu am tinut regim. De aceea mama a fost socata ca bb meu a avut doar 2,4 kg la nastere (prematur la 34 saptamani). Acum e un urias si un scump.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by otiliarusu

Bogdan al meu are 1 an si 5,5luni...15kg si cred ca a cam depasit 90 cm...dar e foarte bine proportionat.Mai suge,fara lapte praf,cereale,zahar,gris,biscuiti etc.Doar multe fructe, ceai neindulcit,apa,ficat spanac,carne, crenvusti,lactate-brinza,unt nesarat,creme de brinza etc iaurt, nu-mi amintesc acum toate, dar mai insistati daca intereseaza pe cineva ...pe mail!ca noi scriem amindoi la calculator!Ieri pediatra a zis ca arata ca un copil de 3 ani, fizic SI PSIHIC!Deci de ce atitea probleme cu copiii mari?noi am evoluat firesc spun eu de la cele 4,5kg si 59 cm, si el era uriasul spitalului si ,DA, acest lucru poate crea neplaceri medicale: diabet pt copil si mama etc, dar se poate tine totul sub control, sa zicem, si sa nu fie probleme!Eu repet:trebuie sa avem incredere si in noi in instinctele noastre.Eu sunt multumita, nu ingrijorata pt copilul meu...cum probabil sunteti si voi, si nu ma las cu una cu doua cu chestiile de genul: "Vai, ce gras e!", "Nu aveti probleme cu mancarea?", "Ce-i dati sa manince?"...cind le raspundeam ca in principal, mai mic fiind, aproape doar sugea, nu ma credeau!?
Deci:sa avem copii sanatosi si sa ne putem bucura de ei!

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Super! Bravo! Sa fie sanatos, frumos si norocos!

Claudia, mamica de baietel de 2003 si de fetita de 2005
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha2006 spune:

Cred ca ar trebui sa fie si fiimea pe aici. O cheama Iulia si nu a fost de la inceput un bebel cu greutate,avand la nastere doar 3.400 si 52cm, dar a devenit intre timp. La 4 luni si o saptamana avea 8.2 kg. Acum asteptam cu nerabdare cantarul de 5 luni sa vedem cat a luat. In medie apus cam 1.2 kg pe luna. Nu pot spune ca e grasa ea fiind si destul de lunga, la 4 luni avea 67 cm.

Nu am avut probleme cu ea, este o papacioasa si sanatoasa. Pana acum nu s-a racit niciodata.Tr sa va spun ca ea a fost hranita cu formula de mica, n-a avut parte de titi si poate ca acest lucru a dus la o crestere atat de pronuntata.

La urma urmei sanatosi sa fie

Pupici la toti bbi grasunei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1980 spune:

draga Claudia,
si eu am nascut un baietel exact cu aceeasi greutate si aceeasi lungime, normal, cu epidurala... si vreau sa-ti spun ca a luat foarte bine in greutate, a fost tot timpul peste medie... se spune ca pana la un an copilul isi tripleaza greutatea, el la un an avea 12 kg, fara a fi gras, s-a si inaltat... l-am alaptat pana la sase luni, i-am dat in paralel si lapte formula pentru ca nu se satura, iar la 3 luni si 1/2 luni am inceput cu suculetul, la 5 si 1/2 cu supa etc... acum la un an si sapte luni are 14 kg si 86 cm, deci tot peste medie... dar nu este gras, e bine proportionat, mananca bine, a inceput sa mearga la 10 luni jumate, deci s-a dezvoltat normal...

Mergi la inceput