Clubul bebeilor cu greutate
Raspunsuri - Pagina 10
narcisa spune:
Ioana, eu nu imi mai aduc exact aminte, dar cred ca e OK ce-i dai! Eu cu Vivien am inceput diversificarea pe la 8 luni, am vrut pe la 6 si jumatate si a facut o enterocolita contagioasa de-a tiriit-o vreo 6 saptamani timp in care i-am dat numai humana mincare speciala la indrumarea medicului. Cind am inceput diversificarea m-am chinuit maxim o luna, vroia mincare de la noi
, tipa, plingea si arata! Spre 10 luni am inceput sa gatesc cu mai putina sare pt. toti si i-am dat mincare normala ca nu mai era de inteles! Trebuia sa mincam separat de ea si nu prea aveam cum, e si pofticioasa
, cum miroase ceva vine sa guste!
toate cele bune
narcisa
roxana_oana spune:
salut si de la noi !
Alexandru a avut la nastere 4450gr si 54 cm; a fost distractiv in maternitate ca toti ceilalti erau pusi cate 2 in patutz, numai Alex era singur...l-am vazut de la usa
acum la 1 ani si 9 luni are 12 kg si 90 cm
sincer mi-a fost tare frica sa nu ajunga obez si am insistat sa-l alaptez exclusiv..avea aproape 9 kg la 4 luni
m-a rupt de spate, a avut colici..dar a dormit noaptea pana la 4 luni jumate (de la 11 seara la 9 jumate dimineata)
nu este mancacios, dar nu o arata..mai mult peste, fara ciorbe si mancare gatita, fructe, legume proapsete
ca si in cazul copiilor nascuti cu greutate normala, si la macorsomi e acelasi lucru..fiecare e unic
nu cred ca are legatura cu greutatea la natere faptul ca a mers de-a busilea de la 7 luni jumate, asta tine de dezvoltarea neuro-musculara si de incurajari :)
numai bine si sanatate
si Alexandru
claujro spune:
narcisa, Matei are 97 cm dar nu stiu de unde 16 kg ca e numai piele si os, "carnitza" de bb a pierdut-o pe drum. Oricum, nu sta locului decat cand doarme
. Apropo de pofta, si Mara e pofticioasa cred ca si sarmale daca i-as da ar hali! ![]()
diplodocus, cam asa ii dau si eu. Iaurt vad ca nu ai scris dar banuiesc ca ii dai...
roxana, sa-ti traiasca Alexandru! Cum nu ii dai manacre gatita si ciorbe, ce ii dai??
mamica de
baietel 2,6 ani si de
fetita 9 luni 
Poze Mara si Matei
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by claujro
Roxana ...cu ce l-ai hranit pe Serbanica de a crescut asa bine!? Matei are 2 ani si jumatate si are 16 kg de-abia...
he he eu recunoscca am fost baftoasa..Serban a fost mancacios tot timpul. cand am inceput diversificarea i-a placut totul mult de tot, abia apucam sa bag lingurita in mancare ca el si urla dupa lingurita a 2-a...il hraneam in viteza ca inghitea imediat si toate prietenele ma invidiau fiindca deschidea gura frate, nu se juca, asa e si acum, noi mancam prostii pe ascuns ca sa nu vada dulciuri sau cioco, ca nu-i dam....nu cred ca sunt 2 feluri de mancare, care sa nu-i placa....nu-l indopam, dar asa e el, mancacios si a crescut repede...sunt copii slabi care mananca mai mult, cantitativ, dar asa e felul lui...nu pare obez, dar e mare, parca are 4 ani.
vidiazni, sticla
... dauneaza grav sanatatii...
diplodocus spune:
Despre diversificare am vrut, FETELOR, sa va intreb ceva...
Eu m-am zapacit pe DC cu atitea pareri...Pina la urma am hotarit sa nu-i dau lapte de vaca (nici derivati) pina la 1 an
Asa ca-i dau doar brinza calcica din lapte praf...
Voi cum faceti?
Oare ar fi bine sa-i dau iaurt???(cum imi zicea si Claudia)
IOANA si Luca-Mihnea
Siminaf spune:
Pot sa zic si eu?!
Raluca s-a nascut cu 3400 si 51 cm. Nimic deosebit. Dar la o luna avea 5300 si 56 cm, apoi la 5 luni avea 8 kg si 67 cm, iar acum, la 7 luni, are 9800 g si 70 cm. Se incadreaza la bebeii cu greutate sau nu?
Pupici la toti bebeii de aici, voinici si scumpici!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
l_carmen2003 spune:
Ei bine, al meu copil avea la nastere 49 de cm si 2,9kg. Nascut la termen... dar vecin cu un fibrom de 15 cm... si spunea dr 1.5kg!!
Insa, la 2 luni avea deja 59cm si 5kg
la 2 ani avea 94cm si 14kg iar acum
la 2 ani si 8 luni are 100cm si 16kg.
Pana la 8 luni a fost un mancacios, apoi m-am inchinat la el 3 luni sa manance... Apoi m-am prins ce se intampla, era f cald si nu suporta caldura asa ca am dat aer conditionat la greu cat nu era in preajma si ca urmare a reinceput sa manance si sa doarma bine.
narcisa spune:
Claudia, eu te inteleg cu Matei
, si Patrick e piele si os, uneori maninca de sparge dulciuri nu mai zic, dar pt. ca e in continua miscare nu se vede nimic!!!
Simina, eu cred ca Raluca e un bb cu greutate si inaltuta pt. virsta ei tot cam asa era si Vivien la 6-7 luni, bun venit in club!
Ioana, eu te inteleg cu difersificarea ff. bine, la primul copil am tinut cont pina in pinzele albe fara sare pina la 1 an etc. etc., dar copiii sint asa de diferiti si la al doilea oricum nu mai ai stresul de la primul, Claudia cred ca stie ce vreau sa spun sau celelalte mamici cu mai multi copii. La Vivien nu m-a lasat sufletul s-o las sa tipe dupa mincarica noastra, oricum eu gatesc defel destul de dietetic(genul cartofi fierti cu legume si gratar sau la cuptor diverse), prajeli aproape niciodata, cum bine zice mama m-am dat pe stilul nemtilor, acum s-a mai obisnuit, dar cind veneam in tara la inceput o disperam, gateste pt. noi mincare ca la spital zicea ea
. Eu cred ca poti sa-i dai linistita iaurt.
Vivien a fost mereu un copil destul de precoce, probabil si pt. faptul ca l-a avut pe Patrick ca exemplu. La 1 an n-a mai vrut biberonul de ex. era mai cool sa bea din canita cu cioc si in 1-2 luni deja era la cana normala de plastic. La fel si cu mincatul singura; deja maninca bine cu lingurita singura si nu accepta s-o mai hranim noi.
Nici ca bebelus, a dormit de la 3 saptamani toata noaptea si avea numai 4 mese de lapte pe zi, ma mulgeam la greu sa pot s-o alaptez exclusiv era singura modalitate, altfel nu se satura, avea mesele la distanta mare de timp si n-am fortat-o sa i le schimb, daca nu bea in jur de 200-250 ml lapte o data era durere!
Singura problema pampersul, azi au fost aici aproape 30 grade si am lasa-to fara afara. A facut pe ea si vine si-mi zice, nu e grav am facut doar pipi e numai apa mami
! Desi o intrebasem cu un minut inainte daca vrea la toaleta.
cam asta e cu noi
narcisa
roxana1974 spune:
diplodocus, poti sa-i dai si iaurt. In iaurt, ca sa mai schimbi gustul, poti sa pui diverse fructe, o lingurita de branzica si o lingurita de cereale fara gluten si dai la blender, sa vezi ce o sa pape. Piersica e ideala sa faci chestia asta, la fel para,...apoi, mai tarziu poti sa pui banana...
claujro spune:
Siminaf si l carmen 2003, bine ati venit. V-am trecut pe listuta. Intr-adevar spectaculaose evolutii!!! 
narcisa, ma recunosc cu bb 2 in ce ai scris tu. Asa e, sunt mult mai relaxata si Mara manaca mult mai bine si doarme mai bine decat Matei, cred ca conteaza foarte mult si atitudinea mamei. La Matei nici nu aveam timp sa-mi fac unghiile acum imi gasesc timp sa ma duc si la coafor...atunci eram stresat pt fiecare suntet si pt fiecare lingurita de mancare, acum nu mai sunt asa. ![]()
mamica de
baietel 2,6 ani si de
fetita 9 luni 
Poze Mara si Matei