Mamici de martie-aprilie 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

salut, fetelor!

felicitari cris pentru ca l-ai simtit pe bebe! si eu am senzatia cateodata ca il simt pe bebe, mai ales seara, dar dupa toate "scriptele" asta ar trebui sa se intample abia dupa 16 saptamani... de fapt eu sunt si destul de slaba (inca), poate ca are si asta un rol.

tocmai termin cura de antibiotice si cam am emotii, sper sa fie totul ok. de-abia astept sa ma duc la control sa vad ca e bine bebele. am programare pe 30 dar vreau sa ma duc mai devreme. m-am programat si la eco morfologica pe 4 oct, o sa va tin la curent daca vad ceva mai special . de altfel, a inceput sa imi "rasara" burtica, deja nu ma mai incap pantalonii. voi ati dat iama prin magazinele de gravidutze? eu am incercat sa ma abtin pana acum, dar cred ca nu mai am de ales. aveti vreo sugestie de magazin cu haine mai dragutze? eu am fost in inspectie in mothercare din dorobanti, unde nu am gasit nici un pantalon pe marimea mea oricum, si in magazinul de pe calea victoriei, unde mi-a placut ca au zis ca le si ajusteaza daca e nevoie.

va pup si succes celor care merg la control, sa veniti cu vesti bune!

doina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by tcelen
AIDA,eu am 18+ si vomit si acum,am greturi ,nu suport mai nici o mancare ,nu am nici o pofta,nu suport dulciurile,asa ca..............,iti urez ca tu sa scapi mai repede de greturile astea chinuitoare!

Aoleu, draga de tine, si nu-mi spune ca si tu tot din saptamina a 6-a te chinui... Pe mine greturile m-au apucat din saptamina a 6-a, dar am inceput sa vars din saptamina a 7-a.

De azi am inceput sa iau 4 pastile/zi (dimineata si la prinz cite una, si seara 2) in loc de cum luam inainte: doar 2 seara. M-am simtit mai bine in sensul ca nu mai vars, greturile sunt mai slabe. Faza nasoala e ca Diclectinul asta da stari de somnolenta, astazi a trebuit efectiv sa-mi impun sa nu adorm cu capul pe birou. Cu toate astea, toata noaptea ma chinui sa dorm, am niste dureri de oase care ma termina (sunt reumatica...).

Pispirica, spuneai de fibrinogen: mie mi s-a spus ca valoarea fibrinogenului e normal sa iasa mare atunci cind persoana careia i se ia analiza respectiva este reumatica. Mai ales la infectii urinare sau orice infectie prezenta in organism (probleme dentare, de ex), valoarea creste considerabil. Eu am avut intotdeauna valori mari ale fibrinogenului. Cred ca valoarea maxima permisa era undeva pe la 200 si ceva, or eu am avut si 600 odata...

Dananita, si eu ma spal virtos pe dinti de fiecare data, stiu cum e cu acidul gastric care distruge smaltul dintilor, si nu vreau sa patesc ceva. Eu eram cu punga cu fulgi de porumb in brate cind ti-am citit mesajul (mai intru de la birou, dar de-acolo nu prea pot sa scriu), asa ca gind la gind cu bucurie. In ce priveste luatul pastilelor pe stomacul gol, la mine nici n-au prea fost alternative, odata ce am avut stomacul gol cam tot timpul... Insa tot am avut greturi. Depinde de organism, sigur.

Catrinel_17, e chiar dificil sa-mi mai dau seama ce-mi place. Cel mai sigur lucru, pina acum, este ca pizza o pot tolera si imi face si bine, pentru ca e satioasa. In rest, nici eu nu mai stiu ce-mi place, dulciuri chiar ca nu mai pot sa maninc sub nici o forma. Sunt total debusolata, pentru ca nici mincarurile preferate nu mai imi sunt pe gust N-am decit sa bag in mine pizza pina n-oi mai putea

Imi place cind vad ca v-agitati toate cu analize, chestii, dar eu n-am facut nici o analiza pina acum, in afara de a urinei. Pe-aici e altfel sistemul medical, nu se grabesc sa te ia la scarmanat pina nu considera ei ca "e timpul", mai ales daca nu "raportezi" ceva iesit din comun. Abia lunea viitoare ma duc sa-mi faca analiza singelui si un PAP smear (nici nu stiu cum ii zice in romana, iau o proba de pe uter pentru analiza, am inteles) De ultrasound nici nu mai zic, cred ca abia prin saptamina a 16-a or sa-mi faca unul.

De asemenea, aici nu ai de ales intre nastere normala si cezariana, ci prima optiune e nasterea normala, punct. Daca se impune o cezariana, abia atunci decid ei daca-ti fac.

Phuai de mine, am scris fara masura

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Salutare burtici!
Eu saptamana asta si cea viitoare voi fi tare ocupata (si acasa si la serviciu) asa ca probabil nu voi avea timp de scris dar de citit va voi citi negresit.

Are cineva idee cum se spune la pliu nucal in engleza? Mie doctorul nu mi-a spus nimic pana acum de nici un check pentru Down si nici in listele de analize nu este inclus (sunt doua, una cu analize obligatorii si alta cu analize optionale). Mai nasol e ca eu nu prea am dat importanta pana acum, cel mai frica fiindu-mi de analizele la sange (sa nu mi se spuna ca am vreo boala incurabila, vreun virus etc si sa trebuiasca sa-l dau afara pe bebe ). Insa cumnata mea vad ca tot insista cu check-ul pentru Down, spunandu-mi ca ei cel mai frica i-a fost de asta (faza e ca ea a nascut la 38 de ani; eu am cu 10 mai putin) si a bagat frica si in mine.... cred ca mi-a zis de vreo 5 ori pana acum, de cand am aflat ca sunt insarcinata... Ma enerveaza!!!!! Ea a facut aminocenteza si a platit vreo 700 de $!!!!!!! (aceasta analiza nefiind acoperita de asigurare) Serj pe tine cat te costa? Cine ma poate lamuri si pe mine daca trebuie facuta sau nu? Mai sunt si alt fel de analize pentru Down? Fetele din America si Canada, acolo cum e cu Down-ul asta?

Aida sa stii ca si eu tot numai pizza o toleram in perioada de greturi mari. Si cartofii. Apoi am inceput sa mananc chestii pe care nu le puteam suporta inainte (spagetti, tot felul de chestii japoneze...). Cat despre analize nici aici pana in saptamana a 12-a nu mi-a facut decat la urina si tensiunea arteriala. La inceput am fost foarte panicata vazand ca toate fetele din Romania nu numai ca le aveau pe la 6, 7 saptamani facute pe toate, mai aveau si in plus, analizele prenatale... Si aici, la fel nu se pune problema cezarienei decat in caz de extrema urgenta. Se stie ca japonezii sunt stoici si cica te lasa sa te chinui si doua zile... ca asa e normal... in fine...

Tcelen , nu stiu cum te poti abtine sa nu intrebi sexul lui bebe. Eu cred ca l-as fi pacalit pe sot ca am uitat ceva si m-as fi intors sa-l intreb pe nenea doctorul ce e . Sau i-as fi dat telefon dupa....

Pupici si multa multa sanatate

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

NSHIRO,numai eu stiu cum ma abtin,dar am zis ca poate am sa a duc singura data viitoare si o sa-l intreb,sau am sa ma duc la echo,cand e el plecat la Constanta,ca acolo munceste!
AIDA,da tot de la 6 saptamani ma chinui si eu!sunt curioasa cat ma mai chinui?!?
DOINA e posibil sa-l simti si mai devreme nu e standard,chestia asta cu 16 saptamani,asa cum e posibil sa-l simti si dupa 20 de saptamani!multumesc ptr. felicitari!
CATRINEL,multumesc ptr, felicitari! ovulele se numesc POLIGYVAX,asa zic eu dupa ce scrie pe reteta,dar azi ma duc la doctorita de familie sa-mi prescrie reteta,ptr. ca o parte sunt gratuite si compesate si o sa vad mai bine cand le cumpar!
pupici CRIS 18+

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA ,BURTICA SI NUNTA(PE POST DE NASI)
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darkeyes spune:

neata fetelor!
va citesc constant dar nu am mai apucat sa scriu.
o sa fiu extrem de sincera si o sa va spun ma cam panichez cand va citesc.....toate faceti atatea analize, va puneti atatea intrebari...si ma puneti pe ganduri...de genu: doctorul meu o fi aerian sau nue cazu sa-mi fac probleme?! in afara de analizele alea de se dau la inceput si 2 eco, materna si acid folic....nu mi s-a mai dat nimic! e cazu sa ma ingrijorez sau sa-l intreb io de ce nu fac si alte analize?!
ca sa nu mai zic ca de cand au cam plecat greturile ma panichez si io ca omu...degeaba...in sensu ce-o face bebe...desi cateodata parca il simt pe-acolo..
va doresc o zi buna, optimism si sarcini usoare tuturor
si desigur o sa-mi bag ochii in continuare aci...creca deja e dependenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

Neata fetele!

Am fost ieri la control si totul este in regula. Suntem bine sanatosi. referitor la analize, ati avut dreptate. Ca de obicei imi faceam griji degeaba. Dar asta e. E prima sarcina si toate ma ingrijoreaza. Dar mi-am promis ca o sa fiu mai calma si sa nu ma mai alarmez din orice. Bamboocel cel voinicel dormea la echo si cred ca l-a trezit dl doctor ca a inceput sa dea din manute si din picioruse de ziceai ca-i titirez nu alta. Mi s-a umplut inima de bucurie, iar tati iar a ramas fara cuvinte. Ne-a dat si pozica acasa. Are 7 cm si mi-a zis ca aceasta este o masuratoare fara picioruse, pentru ca piciorusele se masoara dar mai tarziu, in primele luni, masuratorile se fac de la cap pana la fundulet.
Tcelen ovulele despre care vorbesti se cheama POLYGYNAX. Stiu pentru ca mi le-a dat si mie 1 ovul la 3 zile. Am fost sa-mi iau reteta de la farmacie si cand am citit prospectul surpriza, scrie ca nu e indicat in sarcina si alaptare. Asa ca aseara am dat iama prin internet sa vad pareri despre el si am gasit vreo 2 doctori care ziceau ca se da in sarcina. mai caut azi mai multe sa vad cum sta treaba.

Hai ca m-am cam intins.
Va pup si va doresc numai bine.

Anamaria 11+ si bamboocel cel voinicel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Neata fetelor!!!

Nshiro, analiza se cheama nuchal translucency screening test, pliu nucal se zice nuchal fold. se face tot la echograf, nu trebe un aparat special. Aici am impresia ca asigurarea nu acopera, si costa cam 125 de euro, plus analizele de singe aferente, cam 50 de euro.

pup burticile mici

C+ bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

'neta fetele!!!!
va scriu repejor, pt. ca ma grabesc: am decis sa-mi vad putin de aspect, ca m-am lasat la voia intamplarii in ultimul timp si nu-mi place4 ce vad
nshiro aici este gratiuta amniocenteza dupa 35 ani.
translunecta nucale este o masuratoare in plus care se face la eco. si nu cred ca ar costa in plus.
analize aici se fac in fiecare luna (sunt toate gratuite), iar la toxotest daca este negativ (nu imunitate)se reface in fiecare luna din sapt. 16, si la RH neg. iar se face in fiecare luna. am un carnetel cu analizerle pe care trebuie sa le fac (se da la inceputul sarcinii)
catrinel !!!!! asta sa inteleg ca se adevereste visul meu?????? dar mai sper ca si mama a visat ca i-am spus ca va fi fetita
fetelor pupici, fug

cristina

Poze cu puiul meuhttp://it.photos.yahoo.com/ciuffi67

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Tcelen si Pispirica aveti mare grija cu Poligynax-ul ca si eu stiu ca e complet interzis in sarcina! Unei tipe i-a recomandat un dr de la noi sa ia si , la fel, a citit pe prospect ca e contraindicat si nu a luat, dupa care a mers la nush ce dr din buc. care i-a spus ca a facut foarte bine ca e foarte periculos pentru sarcina (nu mai stiu motivul, ca a fost acum cativa ani).
Pispirica da' ce bebe mare ai! Al meu la 12 sapt avea 59 mm si era considerat tot mare pt varsta lui! Sa-ti traiasca!

Laura 13+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Pispirica, am vrut si io sa.ti zic ca e mare bebe!! Al meu la 11 sapt si 2 zile avea 41 mm si dr zicea ca se incadreaza perfect in grafic. Dar e semn foarte bun!! Bravo!!

Serj, nuuu, eu intai am busit masina si dupa aia am avut asa vise, ca mi-e teama sa nu fac mai rau decit o indoitura in usa… ce fain e in Italia, cu analize gratuite!! Aici sa mor io, nimica nu-i gratuit. Bleah.

M-as duce si io sa ma tund si sa ma vopsesc, aveti idee daca e voie sa ma vopsesc pe par dar cu suvite? (scoase prin punga, asa, ca vopseaua sa nu atinga pielea capului?) Inainte faceam cu folie, dar acuma mie cam frica si vreau sa-i propun asa.

Aida, si io maninc cu placere pizza, imi cade foarte bine. Si cartofi piure. pacat ca pe aia trebe sa mi-i fac singura :-(((

C+ bb mik

Mergi la inceput