Mamici de septembrie-octombrie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 8
country girl spune:
Vorbind de patutul Graco Contour Electra: noi suntem multumiti. Am cautat un patut de voiaj si sa nu fie prea mare si desi, intr-adevar culoarea nu e prea vesela - al nostru e chiar negru cu argintiu -, incape la fix pe locul stabilit, se monteaza usor, am gasit si cearsafuri potrivite (60x90) si e chiar foarte stabil. Deocamdata mai am ceva emotii legat de suportul pentru infasat care mi se pare destul de micut, deci folosibil doar 2-3 luni, dar va scriu mai multe dupa ce incepem sa-l utilizam. :-)
In alta ordine de idei, eu mi-am propus sa nasc sambata, hai, duminica dimineata cel tarziu, in ciuda monitorizarilor care spun ca de trei zile ioc contractii. Cel putin asa m-am inteles cu fie-mea![]()
Asa ca daca nu mai dau semne de viata vreo saptamana inseamna ca s-a produs maretzul eveniment.
Noapte buna si pupici la bebei si la mamici!
oana0204 spune:
Am primit pentru mine: pad-ur speciale pentru lohii, diferite marimi- de la unele f mari-aproape ca niste scutece pana la unele inguste pentru perioade mai light, 2 pompite speciale pentru toaleta "dansei", mai ales ca eu eram operata, dupa fiecare pipi puneam apa calda in pompita si pulverizam, apoi stergeam cu hartie igienica. Puteti sa va improvizati si voi din sticlele acelea de suc cu...biberon, acelea de 0.5, paduri mari de pus sub poponeata in pat, chiloti care se intind f mult- din plasa si burtiera. Bebelusul a primit scutecele (Pampers), servetele pentru poponeata, pompa nazala, perie de par, termometru, crema pentru iritatii, lotiune de corp, samponel, ulei de baie, lighenus mic cat un castronel pentru spalatul pana la marea baitza dupa caderea buricului, poma manuala Medela, formula(Similac), 2 genti pentru lucrusoarele bebelusului (diaper bag)-am avut eu cupoane si le-am dat la spital si pe baza lor mi-au dat gentile impreuna cu formulele aferente (Similac si Enfamil), cupoane cu reduceri la diferite produse pentru bebeusi, un cos-cadou din partea spitalului care continea o sticla mica de cidru cu doua pahare, ciocolata, fructe, lingurita pt bebe, 2 jucarioare.
Pentru fetele din US: https://apps.meadjohnson.com/forms/jsp/Efb/Efb.do inscrieti-va aici si veti primi in posta o revista de la Enfamil cu un cupon de diaper bag, il dati la spital si veti primi si voi.
In plus de asta am ramas impresionata de promptitudinea cu care veneau asistentele cand apasai pe buton, amabilitatea lor, eram verificata si para verificata din cand in cand, mai ales ca am avut infectie care era in organism dinainte de cezariana si care s-a manifestat prin niste cosuri sau furuncule f urate din care iesea un lichid smantanos galben-verzui. Se vindeca unul-iesea altul..
Inca sunt in tratemnt cu Augmentin si Amoxicilina, plus calmant pentru cezariana...cica sunt safe pentru breast feeding da io stiu.. poate de asta am probleme la alaptat. Abia astept sa le termin ca mi-au terminat stomacul, mai ales ca nu tot timpul am timp sa mananc inainte de a le lua.
Ma duc ca sughite de se zguduie patutul.
papaaaa
Oana D &
Andrewhttp://community.webshots.com/user/oana0204" target="_blank">
Foto
ege spune:
bafta country girl!!!!
fetelor eu am o durere de mijloc si ma doare si in partea de jos ,parca ma dor oasele.
Abia mai stau,nu stiu ce sa fac!!!!!!!
JADI tu spuneai parca ca ai dureri de coada??Si eu am.De ce oare???
noapte buna!!!!!!
ege 36+
ege
samila spune:
Hi,
Ioana draga credeam ca sunt singura mamica disperata...Dupa ce ca 2 saptamani a fost copilu meu un ingeras, zici ca era ceas, dormea, manca din 3 in 3 ore,am avut nopti dormite de la 12 la 6 dimineata, liniste si pace in casa.
Ei, cum am trecut in saptamana a 3 a inceput scandalul, mama frate nu am stiut ce are copilu... Ma tot intrebam cum sa ii fie foame ca abia acum o jumate de ora a terminat de mancat??!!!
Si am gasit raspunsul au puseuri de crestere!!!!!! si mananaca pana nu mai pot!!!!!!!! In ce ai citit tu la cate saptamani au aceste puseuri? sa stim cand sa ne pregatim :-)
Azi noapte am stat pe baricade a adormit intr-un tarziu pe la 3 dimineata pana la 7. A mai tras niste somnuri false intre scurtele pauze de alaptat.
Acum isi face somnul de pranz , a adormit la 1 si jumatate si acum e 4 si inca doarme. Nu va dati seama ce fericita sunt, ca imi era asa frica ca nu mai ajunge sa se odihneasca.
Daca m-ati fi vazut ce mama disperata am fost azi noapte....
Intreba cineva ce se da la iesirea din spital. Eu am primit gentuta pt bebe, pompa de nas, perie de par,termometru digital, pampersi pt bebe, servetele pt dezinfectat buricul, caciulita, manusi, paturica si o gramada de reclame, reviste cu cupoane si monstre la anumite produse pt copii. Bineinteles si cutia cu formula.
Pt mine mi-au dat tampoane mari, chiloti de plasa, epifoam (pt tamponari vaginale).Cam asta imi aduc aminte.
Din bagajul de spital pregatit de mine cu mult timp inainte am folosit numai papucii.
Chiar au inceput sa curga bilurile pana acum e undeva la peste 8000$ si am nascut normal nu cu cezariana. Noroc ca avem o asigurare bunicica si deocamdata cred avem de platit in jur de 1000$.Da cum se zice dai un ban dar stii pe ce.
Conditiile au fost exceptionale si medicii foarte buni.
Asteptam sa vina ssn copilului sa putem sa ii facem si certificat de nastere romanesc.
Cand se trezeste bebicu mergem la plimbarica, sa ne de-a soarele vitamina D. Eu deocamdata nu il tin mai mult de o jumate de ora afara.
Mamicile cu experienta cat e normal sa tii copilul afara la varsta de 3 saptamani?
Sambata avem o invitatie la iarba verde, e ziua unei cunostiinte si tare am vrea sa mergem, asa ca astept cu nerabdare opiniile voastre in legatura cu tinutul bebicului afara.
pupici la toate si succes gravidutelor, rezistati eroic ca merita
diana_n spune:
Buna fetelor,
mai postez o data simptomele nasterii premature/la termen:
Simptome:
-contractii uterine: mai mult de 5 intr-o ora
-crampe ca la ciclu : crampele pot fi constante sau intermitente
-crampe abdominale: crampe ale stomacului insotite sau nu de diaree
-dureri in partea de jos a spatelui: dureri langa coada constante sau intermitente
-presiune in pelvis: ca si cum bebe ar impinge
-modificari in scurgerile vaginale: o marire brusca de cantitate sau devine mai mucoasa sau mai diluata sau cu urme usoare de sange
La acestea se adauga alte 2 simptome al nasterii la termen:
-nevoia subita de a face curatenie in casa, de a freca, spala, nervozitate ca nu iese totul luna cum ati dori.
-contractii in urma carora nu mai puteti sa vorbiti, respirati, merge pentru 1-2 secunde.
Diana 36+
diana_n spune:
Oana, m-am inscris pe site-ul Enfamil acum 4 saptamani si n-am primit nici o veste de la ei. La tine a durat tot asa de mult?
Diana 36+
Gina M spune:
Ufff...fetelor ,
Astazi m-am trezit cu chilotelul ud de doua ori.Am avut niste scurgeri gelatinoase incolore usor verzui.Doar n-oi incepe sa pierd dopul de pe acuma ca am doar 35s & 5/7 zile!
Ma incearca pe deasupra si ceva contractii,insotite de intepaturi si durere a spatelui...
diafera,diana_n,bonaparte,ege,RalucaN,si celelalte care aveti DPN - ul apropiat de mine voua vi s-a intamplat ceva asemanator pana acum?
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
diana_n spune:
Gina,
eu nu am nimic pana acum, nici un simptom, slava Domnului. Dar sunt stresata rau sa ma caut de toate semnele, trebuie sa ma linistesc si nu stiu cum.
La curs ne-au spus ca o culoare verzuie a lichidului amniotic inseamna ca bebe a avut primul scaun si ca neaparat sa spunem doctorului. E ceva ce se intampla foarte des si dr. trebuie sa fie atent ca la nastere bebelusul sa nu inspire lichidul.
Eu zic sa dai un telefon medicului, ca stii ca nu se supara si au astia un dar de a te linisti... sunt niste dragalasi.
Diana 36+
simodina spune:
Bine v-am regasit fetelor. Felicitari celor care isi tin deja puiutzii in bratze! Sa fie sanatosi, papaciosi si norocosi!

Noi am iesit din sppital acum vreo zece zile. N-am reusit sa citesc inca tot ce ati scris in ultima luna, dar incercam printre picaturi. Va multmesc frumos tuturor pentru urari!
In ceea ce priveste nasterea nu am apucat sa scriu povestea... Si deocamdata nici nu prea stiu cand voi reusi ca bebe ne ocupa aproape toata ziua. Pe scurt, asa cum v-a spus Simona am nascut natural cu epidurala, dar anestezia nu mi-a prins bine pe dreapta si s-a dus intr-o ora. Oricum durerile au fost suportabile... Am avut un travaliu de vreo 48 de ore din care ultimele 5-6 inainte de epidurala au fost mai dure
Acum insa le-am cam uitat. Pt fetele care fac insa anestezie: trebuie sa stati pe spate imediat dupa cel putin juma' de ora ca altfel nu prinde pe ambele parti! In ceea ce priveste personalul medical in timpul nasterii - nici un repros! Moasa care m-a urmarit in travaliu a fost nemaipomenita, desi nu o vazusem in viatza mea si eram si pacienta "de Elias". Iar plicul l-a inmanat sotzul dupa ce s-a terminat totul. Din pacate nu stiu cum o cheama, dar este blonda vopsita, tunsa scurt si trecuta de 45 de ani. Are o figura ft serioasa, dar mi-a vorbit ft frumos tot travaliul, nu a ridicat o clipa tonul, mi-a explicat de fiecare data cu rabdare cum sa imping sau ce nu fac bine, mi-a umezit buzele si m-a ajutat in expulzie - mi-a apasat pe burta - fara sa ma traumatizeze. Medicul, de asemenea, impecabil. Si m-a incurajat tot timpul, ft calm, desi nu prea m-am priceput la impins... Nu in ultimul rand as vrea sa va spun si despre sotzul meu, care a stat permanent cu mine si care sustinut moral tot timpul...A contat foarte mult pentru mine ca a fost acolo, desi noi ne gandeam sa stea cu mine doar pana ma urca pe masa de nasteri. El n-a mai vrut sa plece si nici nu a lesinat. In plus a fost si ft mandru de mine ca nu am urlat
, ca si medicul de altfel. Acesta din urma cel putin, nu stiu de ce, se astepta sa fac ca sirena lui Vasile Roaita si sa refuz sa imping de durere, si asta doar pt faptul ca am oroare de consultul ginecologic
Barbatii astia - nimic nu pricep, cat or fi ei de supermedici!
In final, la ora 21h06 bebe a iesit si, desi slabutz ca doctorul nu stia de ce sa-l apuce - 2150 gr, 47 cm - a urlat imediat, spre fericirea lui mami si lui tati ca tare erau ingrijorati! A avut Apgar 9 si mi l-au adus in salon dupa 2 ore - n-a fost nevoie sa stea la incubator.
Bebe este un haios si plin de personalitate. Mancam mixt, san+muls+praf ca adormim la san iar mami nu are suficient lapte. Laptele praf l-am introdus de 3 zile, ca nu luase in greutate decat 30 gr intr-o saptamana, si am si pus 120 gr dupa. Mancam cam la 3 ore juma' ziua si 4 ore noaptea, dar se intampla sa cerem si peste o ora sau doua - dar rar.Avem 6-7 mese pe zi. Scaun facem la fiecare masa. Avem inca ramasite de icter, dar numai pe fata. Racnim ca din gura de sarpe inainte de fiecare masa aproape ca noua ne e foame iar mami tine mortis sa ne schimbe Pampers-ul!Ca eu as papa si cu caca gramada, asa sunt de fomist. De asemenea, mami trebuie sa ne tina in brate pana am adormit bine ca daca ne pune in patutz inainte plangem tare!Am avut si vreo 3 nopti in care am dormit cu mami, pe pieptul ei, ca altfel urlam. Am dormit o data si pe pieptul lui tati, dar la el nu vrem tot timpul.
In ceea ce ma priveste in prima sapt de stat acasa a fost foarte obositor - eram chiauna si nu reuseam deloc sa ma odihnesc. Bebe plangea foarte mult si mai ales noaptea dar se pare ca de foame. De cand ii dau supliment de lapte praf plange mult mai putin. I-a cazut si buricul la 2 saptamani. A avut putina infectie dar acum aproape a trecut. Am dat cu Baneocin pudra de 3 ori/zi timp de 5 zile si l-am curatat cu alcool de 70 de fiecare data cand schimbam scutecul.Acum nu mai folosim decat alcool de 3 ori/zi. El mananca si doarme toata ziua. O data sau de 2 ori pe zi, dupa masa, are cam un sfert de ora in care sta si se uita cu ochi mari in jur. Atunci il plimb in brate prin casa si ii arat diverse si pana la urma adoarme. Eu sper din tot sufletul sa-mi vina lapte suficient pana la urma si sa putem renunta la laptele praf in 2-3 saptamani. Deocamdata zic merci ca exista si a inceput si el sa ia in greutate ca eram tare ingrijorata. Altfel toti medicii care l-au vazut - atat cei din spital cat si acasa - spun ca bebe este foarte vioi pentru un prematur si ca nu trebuie decat sa pape sa se ingrasa ca altfel e foarte bine. O sa incerc zilele astea sa pun si o poza doua. Nu avem prea multe ca tati ne filmeaza nu ne fotografiaza, doar ce a facut mami cu telefonul la cererea expresa a colegilor de serviciu care nu mai aveau rabdare.
Gina M spune:
Simodina-FELICITARI!
Asteptam cu nerabdare sa-ti vedem bebelusul ![]()
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.