Mamici de noiembrie - decembrie 2005(42)
Raspunsuri - Pagina 12
camelia_daniela spune:
Salutare,
V-am citit fetelor, insa n-am reusit sa tin pasul cu voi ...
Eu am o mica problema mi se usuca fata foarte tare, parca s-ar exfolia si am o usoara senzatie de mancarime. Credeti ca tre' sa ma impacientez sau pot sta linistita? Sa merg la
de familie ?! Mi-e si teama sa-mi dau cu orice crema; iar primul gand a fost sa iau clorocalcin, gandindu-ma ca este un soi de intoxicatie... nu stiu, poate voi vorbi luni cu dna. doctor.
Va pupicesc si va doresc un week-end placut.
Camelia 
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051231/dt/7/k/07fe/preg.png
lavi02 spune:
Anda si Cristina, are dreptate Cristina, dupa 6 luni cand sta in fundulet n-o sa-mi mai mearga cu cadita pe o scandura, poate trecem la varianta cu cadita peste un plastic in camera (buna idee). La Silvia era cu cadita pe jos. Oricum, sunt mortali cand incep sa se balaceasca!
Cristina, nici mie nu mi se pare utila masa de infasat (maxim pt primele 4 luni). Dar n-am vrut sa mai fac valuri si cu ideea asta pe aici. (ca eu mi-am dus barca si pe furtuni pe forumul asta)
Tania , vra-jeala! Ai o burtica cat se poate de normala. A mea incepe imediat dupa ce se termina osul (chiar mai jos de linia parului pubian daca e sa fiu obscena) si dr a zis ca nu e deloc coborata ca e cat se poate de normala. Dupa ce m-a vazut pe masa si a zis ca bebeul nu e coborat eu am zis ca totusi mie in picioare mi se pare ca e cam jos. Si l-am pus sa puna mana unde incepe burtica (eram imbracata dar doctorii stiu anatomia feminina, ce naiba) si a zis ca e normala, ca uterul nu poate sa stea suspendat, sta si el unde poate - fix deasupra osului. Ma distreaza kteii, ca toti mi se dau mai in spate, (mai jos in spate si mai sus in fata) din cauza burticii.
De coborat, coboara in ultima saptamana - doua, dar e altceva.
Si pe mine ma ustura pielea intre coaste si sub sani, indiferent daca ma dau crema (vad ca verbul a te cremui nu poti sa-l folosesti la persoana I pe site-ul asta ca iti modifica automat particula din mijloc cu "ia o pauza") sau nu si indiferent cu ce. Mai ales dupa ce mananc si mi se umple stomacul (care acolo salasluieste acuma, intre coaste). De-asta mai mult de 3 felii de pepene verde nu pot manca, desi ma dau in vant dupa el. Eu ma creia o pauzasc, sa stiu ca fac tot ce se poate face.
Dienuta super ideea cu uleiul de masline! Mai ales ca sigur nu dauneaza. Si mie imi place si mirosul.
Va pup sa trec si eu la treaba!
Lavi02 31s
cristinamh spune:
lavi02, la mine chestia cu scandura nu merge. una din margini e prea ingusta... eu scap si ligheanul cand mai clatesc cate ceva... pai as muri de frica cu cadita+copil pe ea.
abia astept sa vad iar reprizele de dat din manute si din picioruse... andrei pe la 2 luni a inceput, ca n-am avut de lucru si i-am aratat ce poate sa faca cu picioarele. habar n-am ce-i placea, zgomotul sau stropii care sareau in toate partile. cert e ca statea culcat pe spate in cadita si-l lasam sa dea asa pana obosea. garantat adormea repede dupa! atunci am zis merci ca n-am luat cadita cu suport.... ca n=ar mai fi avut parte de toata distractia asta, ar fi stat protapit in sezlong...
am vazut si eu cum ii spala la maternitate... si cum ii invarteau pe mana... si nu se dezmembrau!!
asa am prins curaj acasa, am zis ca atata timp cat avem grija sa nu-i cada capul pe spate (oricum dupa o luna jumate s-a dus si grija asta), si nu-l scapam, n-o sa pateasca nimic.![]()
ce ma mira era reactia cunoscutilor..."vaaai, i-ati facut baita singuri?? nu v-a ajutat nimeni?? si ati stiut?? nu l=ati scapat???" ma apucau nervii... da' ce mare scofala pana la urma! putina grija si curaj, + lectura atenta a indicatiilor de la pediatru si din carticele si a doua oara eram deja experti!!!
apropo, considera cineva util sa fac o copie dupa carticelele primite in spital?? si pun pe net ca poze... nu sunt cine stie ce, dar sunt scurte si la obiect. o sa le primiti
, dar se dau la iesirea din spital... iar cand ajungi acasa numai de lectura nu mai ai timp!
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
leea_cv spune:
Joy
ma obisnuiesc eu si fara EL, desi foarte greu,stiu asta.Si ma gindesc ca nu o fidacul atit de negru chiar sa ramin singura(adica numai eu si bebe).Trebuie sa fie si barbati mai de soi pe lumea asta.
Tania,spuneam ca si eu incerc sa citesc si mai si reusesc.Deci o fi o prostie gindul ca nu o sa-mi cunoasca vocea puiul.Poate ca da.Face parte din suita de ginduri negre legate de sarcina.Pe situri cu lucrusoare pt bebei am tot intrat si cam stiu preturile,dar bineinteles nu strica sa mai fac sapaturi.Azi in schimb,pe la prinz a mai venit oarecum soarele pe strada mea,adus de mama.A venit de la tara si am trebaluit impreuna prin casa.Si mi-am cumparat si un covor.
Dienuta
, se vede treaba ca voi ati avut noroc si ati dat peste mesteri mai cu bun simt.Eu nu ii dau atita la nemernicul asta nici sa crap.Mai bine,chiar asa,pun eu mina pe trafalet.
Va multumesc.
leea
catutza spune:
Fetelor...nu radeti,dar cum sunt contractiile? Eu pana acum nu am avut probleme,dar as vrea sa stiu cum sunt,cum se simt.Catutza
32+
cristinamh spune:
catutza, nu radem...![]()
normal la varsta asta la contractie simti cum burtica se intareste, ca o mingiuta. nu doare.
daca sunt "dureroase"... ai impresia ca bebe de intinde si ca e deranjat de spatiul mic pe care il are.
cu adevarat dureroase vor fi cele de le nastere
. atunci sigur o sa stii cum sunt
.
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
Noki_Lara spune:
Buna burtoaselor! Am prins si eu un pic de timp liber si am intrat sa va citesc (2ore aproape pentru 8 pagini acumulate) si sa va scriu cite ceva!
Noi suntem bine, sper ca fetele cu zile triste sa se inveseleasca si ele!

Leea, nici sa nu te gindesti sa-i dai atitia bani! Eu am refacut tot apartamentul si m-a costat atita, dar schimbarile au fost semnificative - rigipsuri, perete spart, refacut, indreptat pereti, zugravit, gresie....ca la santier. Cu barbatu' - mai bine deloc decit cu vreun magar
pe linga...parerea mea, vorba lui Vacaroiu.
Am 2 intrebari pentru fetele cu experienta:
1. ce parerea aveti de a face baita BB-ului in bucatarie, pe blat? Mentionez ca eu am spatiu destul de mare de manevra, d-aia zic. Adica facut caldut in bucatarie, pus cadita pe blat si da-i tata, balaceala!
2. Vreau sa-mi achizitionez carti de crescut plodu'. Ce imi recomandati? Asta in speranta ca o sa am timp si de citit...Macar acuma, ante-livrare.
Eu sunt tare amarita ca am calculatorul care COLCAIE DE VIRUSI!!!!! Asa ca miine cred ca-l duc la vindecare la nenea-informaticianu-colegu' lui Adila. Asa ca pina se face bine, nu pot intra...
Va pupicesc pe toate si astept raspunsuri la chestionar!
Poze cu mine
Varsta
Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
cristinamh spune:
noki, la intrebarea 1...
daca nu aluneaca (,) cadita si tie ti-e comod, e cald... nu cred ca e vreo problema. o sa vezi tu dupa prima incercare daca mai vrei acolo si a doua oara, sau cauti alta pozitie.
uite trei exemple de baita.. si mi se pareau f. comode. www.andreirazvan.home.ro/pages/Resize%20of%20100_0137_JPG.htm" target="_blank">1 www.andreirazvan.home.ro/pages/Resize%20of%20100_0586_JPG.htm" target="_blank">2 www.andreirazvan.home.ro/pages/100_1439_JPG.htm" target="_blank">3
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
monet spune:
fetelor,
am puse poze cu mine cu burtoiul! la linkul de septembrie, la sublinkul '10 sep' sint poze cu patuturile bebeilor:) si cu mine. la celalalt sublink, ma puteti vedea in citeva poze razlete din saratoga springs de saptamina trecuta.
si mai sint citeva cu mine si rochioaca mea de la nunta (tot saptamina trecuta) la linkul nunta. noa, sa ma vedeti balena.
sper ca sinteti bine. va mai citesc diseara sau miine - ca stiu ca pina ajung io miine sa va citesc, umpleti pagini intregi 

mona,
lia (24.04.2004) si simburica mica (32+)
www.seansimon.com/september2005.htm" target="_blank">SEPTEMBRIE
www.seansimon.com/alexlibbywedding.htm" target="_blank">NUNTA NEW YORK
www.seansimon.com/august2005.htm" target="_blank">AUGUST
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
leea_cv spune:
Tania,Joy,Cristinamh, adevarul este ca si eu voiam, la fel ca si Catutza,sa va intreb ce simti atunci cind e vorba despre contractii.Asa incit taaaaaare va rog, detaliati un pic.Eu am citeodata impresia ca parca burta s-ar undui asa ca un val si in asa momente ma bate gindul ca bebe se intoarce cu totul,cu fundul in sus,in lateral,etc. Burtoiul nu se intareste la palpare,doar eu am impresia asta.Si este f putin dureros,aproape deloc.Sa fie vorba despre contractiile despre care vorbiti voi?Si atunci ar trebui sa iau si eu ceva No-spa sau ma intreb medicul?Ce se poate intimpla daca intr-adevar sint contractii si nu le dau cu No-spa?Eu am cam la 2 zile cite 2.
25
leea