Mamici de noiembrie - decembrie 2005(42)
Raspunsuri - Pagina 13
leea_cv spune:
Noki
Nici vorba sa ii accept pe zugravii aia la un asa pret
.Cred ca o sa vina tata la mine cu vreun prieten si o sa faca ei ce pot.Adica munca aia de negru:zazuit pereti,darimat etc.Atunci la finisaj o sa aduc pe cineva priceput si sper sa ies mai bine.Pai cu 35 de mil manopera + 12 materialele,imi cumpar garsoniera.Mi-e groaza ca va veni frigul si eu inca o sa fiu in
moloz pina la git.

25
leea
cristinamh spune:
leea, no-spa se ia doar daca sunt dureroase si prea dese...in reste de ce sa iei calmante!? ca doar sunt normale!
sincer n-am luat nici un no-spa toata sarcina. a fost o saptamana cand aveam contractii destul de dese.. dar dr a zis ca, daca nu sunt dureroase, pot sa le ignor. si cum mie nu prea imi plac calmantele si alte medicamente...
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
catutza spune:
Am simtit si eu ca se intareste burtica uneori,dar nu stiam ca sunt contractiile!
...dar o sa stiu pe viitor!Pe voi de cate ori va cheama la control medicul?Pe mine acum ma cheama de doua ori pe luna,iar din octombrie ma duc in fiecare saptamana!Mie mi se pare cam des...Catutza
32+
Bic spune:
Fetelor,
ma alatur si eu plingacioaselor si celor cu contractii.
M-a busit acum un plins de zile mari.
Iar am contractii sau ce naiba or fi ele alea cind se intareste burta. Si cind ma apuca am mai mult de 4-5 de ora, cum mi-a zis doctorita ca e normal. Deci, dupa ce mi-a spus ea, eu ar trebui sa fiu la urgenta acum. A cam inceput ca ma enerveze doctorita asta. Nu face decit sa ma ingrijoreze.
Sint moarte de frica sa nu nasc asa devreme.
Stiu ca ati discutat pina acum de mii de ori despre asta, dar eu nu prea am urmarit. Acum, imi mai repetati si mie ca la prosti, cele care aveti cotractii ce simtiti? Cit de dese sint? Etc. Orice stiti ma linisteste.
Eu, repet, nu simt propriu-zis nimic si nu sint dureroase. Dar se intaraste a nabii burta asta cind vrea muschii ei, indiferent de ce fac eu. Azi dupa ce ma luase din nou prin oras, am stat in pat si am dormit un pic si s-au mai dus. Dar dupa ce m-am sculat iar au inceput. 
Catuza, si mie mi se pare ca te cheama prea des. Mai bine m-ar lamuri mai bine cu contractiile astea decit sa ma cheme asa de des. Si aici nici nu-ti face control ginecologic, ci imi povesteste ea de cite luna si instele, mai asculta copilul, ma mai palpeaza si uite aici se duc banii dvs.
Cine spunea de spalat pe blat de bucatarie, mi se pare o idee foarte buna. Numai sa ai grija sa nu alunece cadita.
Hai tineti-mi pumnii sa nu nasc si sa nu ma mai plingacesc atit.
Ah, azi in oras, la un restaurant, am vazut un cuplu de proaspeti parinti. Fetita avea 2 saptamini !!!! A fost o adevarat lectie pentru noi doi si am urmati fascinati tot timpul mesei ce fac ei, cum arat si cum se comporta copilul. Avea cam aceeasi greutate cam cum se naste un copil normal, cam 7 pounzi, si era tare scumpa. De asemenea, parintii pareau sa o manipuleze destul de usor. Deci, tineti-va tari, vestea buna e ca nu se rup asa de repede!!!![]()
DPN 31.10.05 
Siminaf spune:
Bic-ule, si mie mi-a impuiat capul doctorita cu mersul de urgenta la spital daca am contractii! Cred ca au o obsesie!!!
Eu iau un No-Spa de 40 mg daca contractiile-s mai puternice (incit sa ma si doara) sau mai dese si sa stii ca se potolesc. Inca...
De ce sa alerg la spital, sa ne stressam cu totii, iar acolo sa-mi bage pe vena medicamente... ca intr-un spital?! Ca excesele nu-i fac bine nici lui bebe, nici mie!
La Deiu, acum 5 ani, am avut in ultimele 2 luni contractii de am stat la pat, cu tratament doar pastile (ca-si faceau efectul), desi prietena mea vroia sa ma interneze. Dar eu nu am vrut, am zis ca doar in caz de urgenta ajung in spital. Si sa stii ca mi-a fost bine acasa (sigur mai bine ca in spital) si bb a fost bine, si acum e un copil sanatos si scump, de sa-l maninci. Si eu tot la cezariana am ajuns, ca... colul meu nu se deschide si pace, nici sa tragi cu tunul!
In concluzie, mai bine ia un antispastic (Papaverina, Drotaverina = NoSpa) si nu alerga la spital, decit daca nici cu asta nu cedeaza si ti se pare tie ceva ciudat.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
lordra spune:
Hola
...si eu care credeam ca doar eu ma confrunt cu contractii dese. Am zile in care am contractii in prostie si zile mai linistite. La mine sunt complet nedureroase, dar ma gandesc ca nu cumva colu' sa se deschida ca o floare, daca tot lucreaza musculatura in halul asta.
Sa va zic ceva ce la mine da roade: daca beau foarte multe lichide, frecventza contractiilor se mai diminueaza. De altfel, am si citit ca deshidratarea este o cauza a aparitiei contractiilor. Deci: ia bagati voi cate 2 l de lichide pe zi si o sa vedeti ca uratele de contractii mai dispar.
Eu am o problema: iau augmentin din cauza recentei infectii urinare pe care mi-am depistat-o si incep sa dau semne de micoza. Aveti idee cu ce ash putea s-o starpesc? Pot oare sa fac spalaturi vaginale cu galbenele, ca la medicamente chiar n-as vrea sa ma mai bag. Sau poate aveti voi alt remediu...
Bafta voua!
lordra spune:
No, tocmai am citit ca n-am voie sa fac spalaturi vaginale, fiindca-s periculoase
. SHIT! Nu-mi ramane decat sa ma rog decat ca micoza sa ramana la stadiul in care este acum, deci absolut suportabila. Mai am insa inca 2 zile de luat antibiotic si nu stiu cum vor evalua lucrurile. Naiba s-o ia de infectie: de ce trebuia s-o fac tocmai acum?
coralia76 spune:
Hello fetele!
Ne-am intors si noi de la bucuresti,mi-am vazut nepotica
,o dulcica de-a dreptul si foarte smecherusa cat e de micutza.Am stat tot cu ea in brate nu-mi venea sa ma mai desprind de ea,cel mai nasol era cand plangea si nu se mai oprea nicicum,atunci o "pasam" ca ma luau toate caldurile.
Are acum 3.5 kg(la 2 sapt),la inceput mi s-a parut micutza dar dupa aia m-am obisnuit cu ea,e frumusica foc si foarte atenta la ce se petrece in jurul ei,a observat imediat ca e cineva strain in jurul ei.
Am fost si la cumparaturi in Carrefour,am fost chiar incantata de patutzul de 1.6 mil pe care si l-a cumparat Anda,l-am achzitionat si noi,apoi ceva prosopele si cadita de baie pentru bebe.
Deci ne-am dus la tinta,va multumesc fetelor pentru sugestii mi-au fost de mare mare folos,aveti dreptate cu lenjeria din carrefour si tare ca tabla si culori de-ti vine sa le arunci.
Drumul a fost destul de obositor ,dar am ajuns cu bine acasa(exceptand cateva contractii de la oboseala probabil).
Varsta bebelica
dienutagraviduta spune:
neata burtici !!!
nu mi-a dat prin cap ca puteti sa aveti asa de multe probleme cu contractiile... eu nu am avut pana acum nici una, si oficial am intrat de 1 zi in luna a 7-a 9nu-mi vine sa cred), vorba sotului meu, io o sa intreb cu copilul in brate daca a inceput sa mi se vada si mie burta ...
bic, oricum, noi de la tine asteptam primele semne, dar nue cazul sa te grabesti in halul asta; oricum, eu zic ca tot doctorita te poate lamuri, si pentru linistea ta, poate ar trebui sa stai sub supravegherea lor macar o zi, doua; ma rog, la voi e altfel, pe noi o zi in spital nu prea ne costa mare lucru... oricum, sper sa se calmeze burtica ta curand, ca nici chiar asa de devreme nu vrem sa incepem cu livratul bebeilor ...
lordra, si eu am chestia cu infectia, dar probabil de alta natura; maine ma duc sa imi recolteze pentru cultura de col, si pe urma incep tratamentul. cine a facut aceasta analiza, poate va rog sa imi spuna la ce sa ma astept la recoltare, si la ce e buna chestia asta ?!?
referitor la chestia cu masuta de infasat, eu mi-am schitat in cap o chestie utila pe care intentionez sa o fixez pe servanta, si pe care sa o pot scoate cand va fi in plus; vreau sa o fac din pal si sa aibe si un raftulet pentru lotiuni si diverse maruntisuri; cand o sa aflu cam cat ma va costa, o sa va anunt, dar deocamdata nu ne prea grabim.
cadita o sa mi-o cumpere mama, deci nu ma stresseaza modelul, fie cum o fi, iar apoi vedem noi unde o sa fie mai comod. partea buna e ca la noi e foarte cald iarna in casa, deci nu cred ca o sa avem nevoie de alte surse suplimentare de caldura pt bebe luca.
apropo, care este perioada cea mai activa a bebelushului in burta ? ca in "mama si copilul" scrie ca intre saptamanile 28-36, dar in alte parti am citit ca 28-32, pe urma se mai potoleste ... bebe luca e extrem de activ, si eu trec prin stari contrare, ba imi fac probleme ca dupa ce iese nu o sa putem sa il ingrijim asa bine cum ii era in burta, ba ca daca se agita asa inauntru poate plange sau nu ii place ceva si eu nu pot sa il ajut cu nimic, decat sa ma mangai pe burta ca tolomaca ...
scuzati logoreea, sunt acasa deh ...
dienuta graviduta si bebelushul luca
tania-z spune:
Leea, Bic, Catutza, tot ce a spus Lordra despre contactii e valabil. Eu de cand am iesit din spital mi s-a dat sa iau medicatie antispastica (in fiecare zi!) - bine, asta pt ca colul era intredeschis si sa nu se deschida si mai tare. Acum iau un No-Spa pe zi (in doua reprize de jumatate) si, spunea dr., daca este cazul (daca apar dureri sau contractiile nu cedeaza) iau "medicamentul de rezerva" - cum ii spune el, adica Scobutil. Am pus si o intrebare pe site-ul dr. Tutunaru, n legatura cu frecventa contractiilor. Mi-a raspuns ca nu exista un anumit numar de contractii nedureroase pe zi care sa fie considerate periculoase...El recomanda magneziu pentru contractii. In rest, cum s-a mai spus: multe, multe lichide si - cand se poate - repaos sau, cel putin evitarea efortului si aplecarilor.
Coralia bine ai revenit! Ma bucur ca ai rezolvat problema cu patutul. Poti sa-mi spui cat a costat cadita? Ne vedem peste doua zie, nu? Eu merg maine le echograf, la dna dr.Olaru, la Axis. O sa va tin la curent.
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz