Mamici de septembrie-octombrie 2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Simona, si eu am devenit nerabdatoare sa nasc, si nu pentru ca mi-ar fi greu cu burtica ci pentru ca vreau sa-mi tin si eu bebitul in brate cat mai repede. nu ma mai satur de uitat pe pozele fetelor devenite acum mamici si imi inchipui cum va fi si bebitul meu!!!!asa ca abia astept si stau ca pe ace.....
Te inteleg ce simti fara sot langa tine.....si sotul meu a fost plecat 7 luni in misiune si asta inainte sa raman insarcinata, si stiu prin ce am trecut !!!! dar cred ca ai dreptate, dupa ce o sa vine Maia, sigur o sa treaca timpul mult mai repede!si va doresc sa va impliniti visul si sa aveti casa voastra!
Ana-oana felicitari, sa-ti traiasc puiul si sa va aduca numai bucurii!!!!!
fetelor de unde ati luat voi carucior babycare, ca am tot cautat pe la magazinele virtuale, sa vad si eu cum arata, si nu am vazut pe nicaieri......
Ioana, eu te intrebasem de tricou, chiar nu am vazut pe nicaieri....da e o idee buna cu imprimatul, stiu si eu la unirea , o sa incerc!!!! multumesc!
mary 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Buna tuturor!Nu am apucat sa citesc tot din urma,dar sper sa apuc sa va scriu pana se trezeste Matei.

Deci,miercuri seara am avut niste dureri ca niste junghiuri mai puternice pe sub burtica,dar erau neregulate.
Joi,m-am dus la control la ora 13,nu aveam deloc dureri.Dr a zis ca sunt deja dilatata 2 si ca putem merge acasa sa luam bagajul si sa ne intoarcem la spital fara nici o graba.In urma consultului am inceput sa sangerez.
Am fost inapoi la ora 15.30 si m-am internat;la ora 16 eram deja pe sectie.Toate fetele sse vaitau si mie imi era frica pentru ca nu aveam deloc dureri.
Mi-au facut un antispastic (Nospa) si au zis sa asteptam;au inceput niste dureri foarte vagi si nesistematizate.M-a controlat din nou si aveam dilatatie 3 pe la ora 17.
Dr s-a purtat impecabil.Este rezidenta dr la care am fost toata sarcina si care acum este in concediu.M-a ajutat foarte mult,a stat mereu cu mine.
Pe la ora 19,20 mi-a rupt membranele,mi-a facut un mialgin si mi-au pus o perfuzie.Au inceput durerile,dar erau chiar suportabile,nu m-am vaitat deloc,ba din contra mialginul ma facea sa simt ca plutesc.
La ora 21,15 aveam deja dilatatie 7-8,iar la 21,50 m-au dus in sala.

Dr mea suspecta o circulara de cordon deoarece BCF scazusera si am intrat putin in panica.

Imi explica cum sa imping,dar nu prea reuseam pt ca nu-mi dadeam seama cand am contractie.Nu aveam durere de burta,dar simteam cum ma apasa pe rect.M-am chinuit tare cu impinsul incat am facut febra musculara la gat.Mi-a facut epiziotomie,nu am simtit deloc cand a taiat

La un moment dat am simtit ca nu mai pot si atunci m-a ajutat moasa care ma apasa pe burta si dr tragea de jos.Mai era inca o moasa care ma tinea de mana si vorbea cu mine.Mi-a fost tare frica din cauza dublei circulare de cordon.La 22.25 a venit pe lume Matei Cristian.
L-am auzit plangand si m-a emotionat mult.Avea 3,5 kg;52 cm;Apgar 8.
Cand a iesit placenta nu m-a durut.A durut putin cand m-a cusut.

A fost o senzatie pe care nu am s-o uit niciodata:dupa ce i-a iesit caputul,am simtit cum se zbatea in mine-ca atunci cand tii un peste in mana.

In noaptea de joi spre vineri am stat sub observatie,mi l-au adus si pe el sa-l vad.A fost foarte emotionant.M-am simtit bine si am reusit sa adorm vreo doua ore.

La 5,30 m-au dus in salon,ma simteam foarte slabita si ameteam; atunci a inceput si depresia.Pana la 12 nu mi l-au adus pe Matei si eram foarte ingrijorata.Cand l-am avut in brate,m-am mai linistit.

Acum suntem bine,se trezeste cam o dat la 4 ore si papa aproape 1 ora din ambii sani.Azi noapte a dormit de la 12 la 6.

Pentru mine nasterea in sine nu a fost dureroasa,iar travaliul nu a fost lung deloc.Mi-a ajutat Dumnezeu sa fie bine,poate si din caza ca atatea persoane(si voi)au fost alaturi de mine.Greul a inceput dupa-ma durea epiziotomia si oasele bazinului,parca le simteam dislocate.Abia ma puteam aseza cand il alaptam.

Un sfat pentru cele care fac epziotomie-spalaturi cu ceai de pelin;e foarte bun.

Irina si Matei cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Irina, multumim ca reusesti sa-ti faci timp sa ne mai povestesti si noua cate ceva! si multumim de sfaturi!
mary 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Ege,uite cum am cotizat eu:
100 $ la dr;
200 000 la o moasa si 300 000 la cealalta,erau si fete care dadeau 100 ooo,prosop si sapun;
500 000 la asistenta care mi-a luat copilul.
Eu am dat banii dupa ce am nascut.
Sa stii ca pretul il facem noi,am auzit si fete care au dat mai putin sau chiar deloc,depinde si de dr.
La asistentele care ne faceau spalaturile le-am dat la inceput 50 000,apoi 20 000-30 000 si au fost foarte dragute.Nu ma asteptam.
La infirmiere le-am dat cate 20 000 pe tura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

irina multumim pt.sfaturi.se poate sa imi zici si mie cate ceva in leg cu spitalul(cum e in spital,cat ai dat la dr. la moasa,la asistente??)
in legatura cu sanii si mie imi picura ceva incolor dar doar at.cand strang eu
sapt viitoare cred ca ma progreameaza si pe mine la cezariana pt.ca dr.meu pleaca de pe 19-25 sept.cred ca pe 14 ma opereaza pt.ca mi-a zis ca copilul este destul de mare. la 34 de sapt avea 3 kg+/- 300 de gr iar eu am bazinul mic

ege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mi-a mai trecut durerea de burta. Mifloricico, sper sa fii un fel de mama Omida si sa ajung in 38!
Azi mi-am luat ultima serie de analize. As mai avea sa-mi recoltez o secretie de col, inclusiv pt streptococ B, ca se poarta.

Fetelor, cica tampoanele alea de sani nu fac fata de nici o culoare, adica merg cand iesi afara sau asa ceva, dar in timpul alaptarii trebuie un prosop, curge mult. Adica, sper sa fie asa! Eu am luat tampoane de unica de la Chicco, sa vedem cum or fi.

Intrebare pt mamici: cate camasi de noapte ati folosit in spital si cate pachete de vata?

Ana-Oana, felicitari pt baietel! Sa fie sanatos si norocos!

Amalia, eu zic ca e foarte bine 2,400 la 34 sapt, e chiar inainte!

Raluca, crezi ca e bine sa te pompezi de acum? Cine ti-a recomandat?In ce sapt esti? sa nu-ti provoace contractii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Si inca ceva: ati auzit ca s-ar inchide maternitatea din Municipal? Ca ar fi gasit ceva nasol la neonatologie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

irina multumes se pare ca am fost gand la gand
deci zizi ca asistentele noastre sunt dragute(nu stiu de ce dar imi e groaza cand ma gandescla ele)
la ce etaj ai stat internata ??
cat i-ai dat anestezistului pt.epidurala??
ma bucur ca esti si tu si bb bine
deci sa ma pregatesc si cu bancnote de 1 leu
o sa ma duc si eu azi sa-mi cumpar ceai de anason,chimen si fenicul
va pup

ege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Irina (Irina81), bine ai venit acasa.
Multumim ptr poveste, mai ales noi care vom naste natural, ne inspiram din povestea ta.

Simona, Mary, si eu imi doresc atat de mult sa imi tin bebelusha in brate. Dupa ce am stat in spital, am imaginea a cum va fi cand ne vom externa (atunci toate se vor fi terminat cu bine). Imi dau lacrimile numai cand mi-o imaginez imbracata in hainutele ei de iesit in lume.

Am vazut si prematuri in spital, asha ca ma gandesc sa fac tot posibilul sa stea cat mai mult in burtica. Sa vedem ce reusim.

La mine a fost si haios, duminica la vizita, m-am dus la dr de garda si am rugat-o sa ma externeze ca nu mai aveam contractii.
Si a zis ok, dar hai sa iti fac un control pe masa.
La control, colul sters, permite index 1 (cred ca inseamna dilatatie 1). Si mi-a zis ca nu isi asuma responsabilitatea ca sa ma lase sa plec.
Apoi, a venit sotul in vizita, i-am povestit ce si cum, si l-au apucat emotiile ca i se naste fata.
A fost in Orhideea, si i-a cumparat cadita, cosmeticale

Dupa care luni s-a intors dr mea, si a zis sa ma externeze, ca stau in Bucuresti si ajung repede inapoi daca va fi cazul.
Imi sun sotul sa ma aduca acasa, sa vezi dezamagire, ca eu cum vin fara bebe acasa.
I-am explicat ca e spre binele domnisoarei, dar cred ca tot isi dorea sa nu mai fim 2 in 1.

Acum abia astept sa treaca si sapt asta, sa intram oficial in sapt. 37. La eco, bebelusha e mai mare decat DPN, dar dr tin socoteala cu DPN.

Simona, multumesc din suflet ptr mesaje.

Antonia, ai grija, stai mai mult in pat si daca vrei facem schimb de impresii ptr filmele de la televizor.

Cristina
Mamica lui Victor, 07.01.2000 si bebelusha la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Antonia, camasi ne trebuie cat mai multe in spital, minim 2.

La Giulesti, numai in sala de nasteri e AC, iti inchipui in saloane ce cald este. Dar stai linistita, cred ca in toate maternitatile, este comertul in floare: infirmierele vand camasi, pijamale, burtiere, chiloti, tot ce iti trebuie + haine de bebei.

Cristina
Mamica lui Victor, 07.01.2000 si bebelusha la purtator

Mergi la inceput