Mamici de septembrie-octombrie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 7
RalucaCostiurin spune:
Buna
Ege, eu am spalat si calcat tot, inclusiv aparatotile. Nu le-am pus la stors, ca mi-a fost ca se face buretele ala varza. Si de calcat le-am calcat cu mult abur si destul de rapid - pe eticheta lor scrie sa nu le calci, dar materialul de deasupra era sifonat si mie una nu-mi placea.
Azi am fost la doctorita care m-a mostenit (al meu e in concediu), pare super draguta si competenta. Bebeul are chiar o saptamana avans la dezvoltare, 38 fata de 37 normal - nu degeaba mi s-a acrit mie de friptura de vaca!, sta frumos, cranian, nu are circulara, colul nemodificat. M-am speriat eu luni, c-am avut niste contractii... Eu una cotizez si la spital, e drept ca doar cu pretul consultatiei, nu si cu al ecografiei. Teoretic, nasc normal cu epidurala, am si certificat de cezariana in buzunar, dar e de Doamne fereste! Tr. sa-mi cumpar trusa de epidurala, am auzit ca la 2NA se gasesc de incredere.
Acum mai tremur si pt al meu catel, e la vet la scos un lipom infectat si o sa-i faca anestezie - dar cu antidot, se trezeste dupa. La noi de ce n-or fi din astea?!
M-am pompat si eu prima data ieri, in disperere, si nimic. Nici faimoasa picatura de care voi vorbiti. Nu renunt, mai incerc, si-mi iau si ceaiul de fenicul. Am auzit oricum ca e buna combinatia: 1 x chimen, 1 x anason, 1 x fenicul, 2 x melisa, celebrul Stilltee - de alaptare -vcam din asta e facut. Sunt obsedata ca n-o sa mearga cu alaptatul la mine, am sfarcuri mici. Dar vreau sa incerc tot ce pot, macar sa nu-mi reprosez nimic de o fi cazul.
Pe curand!
Raluca, mama Radului
kristinutza spune:
am gasit pediatru la copil!!! gata, nu va mai bat la cap cu medicul, ca am gasit! hihi ![]()
cred ca o sa iau totusi absorbante refolosibile. pare cea mai ieftina optiune...
codruta si celelalte mamici, cred ca e un sentiment taaare frumos sa iesi cu bebe la plimbare. asa este? cand ma gandesc ca-l imbrac frumos, il pun in carucior si il plimb sa-i arat lumea...

cristina 36+
poze
kristinutza spune:
vestita combinatie fenicul-chimen-anason se poate folosi inainte de nastere? are rost? sau are contraindicatii? adica eu stiam ca se bea doar dupa nastere, dar nu cunosc o explicatie...
cristina 36+
poze
Carmi spune:
Norina, tinem pumnii stransi !
Am uitat sa va spun, azi incep cursurile prenatale.
Primele trei sedinte merg singura, la ultimele 4 are voie si sotzul.
Cica sa-mi aduc sosete si prosop...oops...aveti idee la ce folosesc?
Va pup pe toate,
Carmi 33 si bebe Fabiano
AMALIA.U spune:
Buna fetelor!in primul rand felicitari proaspetelor mamici si multa sanatate si crestere frumoasa bebelushilor.Sa stiti ca am apucat sa mai citesc ce s/a scris pe forum si chiar mi/au dat lacrimile de emotie cand vad ca mai ieri erati burtici ca noi si astazi cele mai norocoase sunt deja mamici de superbebelushi.Eu in ultimul timp am fost f ocupata cu amenajarea camerei copilului si serviciul.Luni am fost la control la dr.meu si dupa masuratori la 34 sapt are 2400g.Oare e bine?Vreau si eu un bebe mare ca al Ioanei sau Irinei.Care e secretul vostru de aveti bebelushi asa voinicei?

Sofia eu am facut vaccinul antitetanos la 34 sapt si am simtit doar o piscatura de tantar de la injectie,in rest nimic nici macar un semn cat de mic,incat ma intreb daca nu a gresit asistenta vaccinul,caci eu ma asteptam cel putin la o jena ca la vaccinul antigripal,dupa spusele asistentei.Si eu am intrebat dr daca e necesar sa il fac si a spus ca in timpul nasterii poti veni in contact cu obiecte metalice mai slab sterilizate si ca o masura de protectie e bine sa avem si acest vaccin.Eu am luat pana acum in greutate 13 kg,ultimele 2 in 2 sapt.Mananc la fel ca si pana acum,continui cu materna cu seleniu dar poate din cauza ca de cand am intrat in ultima luna dorm f mult si nu mai consum caloriile.Amalia 35 sapt si bebe David
Simona8004 spune:
Salutare tuturor mamicutelor si gravidutelor,
Imi pare tare bine sa aud totusi ca sunteti bine. Pina acum vad ca Dumnezeu ne-a ferit pe toate de orice rau.
Vreau doar sa va spun cum a fost la doctor luni. Nu stiu cum de am reusit dar intr-o singura zi am fost la amindoi doctorii, si cel de familie si obstretician.
Medicul de familie, o tipa super si care mi-as fi dorit sa fi fost ginecolog, mi-a luat tensiunea care a fost 10/9, buna avind in vedere ca pina acum era mult mai mica. Ne-a masurat burtica si avem 30 de cm si copilul este intors si asa ca sa o inveseleasca si pe doctorita si-a ridicat funduletul in timpul masuratorii, apoi s-a intins de se vedeau clar unde sunt picioarele, in partea stinga. Apoi ne-a cintarit si avem 76kg, doar cu 16 in plus de greutatea normala. Iar inainte sa iesim din cabinet ne-a intrebat daca am facut antitetanosul, si cum nu l-am facut a spus sa trecem pe la asistenta ca ni-l face repede. De facut la facut, dar de luni, si azi e miercuri, ma tot doare mina. Bine nu e o durere insuportabila, dar simti ceva la mina.
doar la o ora jumate am fost prezente la cabinetul domnului doctor. Eram pusa pe intrebari, asa ca am asteptat sa-mi faca consultul si apoi am inceput. Am primit biletul de internare. Dumnealui spune ca cupilul este intors si a si coborit. El sustine ca copilul se coboara cam cu doua saptamini inainte de nastere. Stie cineva de asa ceva??? e adevarat?? ca daca e, atunci se pare ca nu mai avem asa de mult. Eu putin agitata cum sunt de felul meu, l-am intrebat daca se intimpla sa merg noaptea la spital cum o sa fie sau ce trebuie sa fac. El foarte calm mi-a spus ca trebuie sa am biletul de internare iar cei de acolo o sa vada ca sunt pacienta lui, o sa ma duca la asistentele care lucreaza cu el. Se pare totusi ca va lipsi in perioada 22-28 sept. Dar sa ma linisteasca, mi-a spus sa spun asistentelor sa cheme un lat doctor foarte bun sa aiba grija de mine si sa-i spun ca sunt pacienta lui cutare.
Asa ca pot spune ca lucrurile se cam aranjeaza. Este cineva din Suceava???? eu nu am vazut. Ma gindeam poate aflu cite ceva de prin spitalul din SV, dar asta e.
Eu momentan stau la mama mea, iar dragul meu sotior este departe sa munceasca. Ii pare atit de rau ca nu va fi aici la nastere, dar circumstantele cer altfel. Pentru binele copiilor facem orice, nu?? pai doar pentru copil suportam si situatia asta. Dar va fi acasa in decebrie. Deci mai e ceva pina il vom vedea. Oricum ma incurajez singura ca nu mai este mult pina atunci. Mai greu e pina vine bebele, apoi preocupata cu ingrijirea bebelinei o sa vina asa de repede ca nici nu o sa stiu cind a trecut.
Voiam doar sa le felicit pe fetele care sunt la casa lor, sau care recent au reusit sa-si achizitioneze o casa. E foarte bine la mama acasa, nu trebuie sa te stresezi ce maninci, ca mama face totul, dar ceva in interior iti cere sa fii la casa ta, sa ai locusorul tau, baia ta, bucataria ta toate sa fie ale tale.
Fetelor, daca ajuta Domnul sa ajungem sanatosi pina in decembrie se prea poate sa ne facem cadou de craciun un apartament su 2 camere. Macar va fi casa noastra.
Gata ca v-am plictisit, dar simteam nevoia sa ma descarc.
Ioana, o dr din SV mi-a spus ca e posibil sa nasc intre 24-26 sept,acum nu mai stiu asa de sigur, dar se pare cai vei fi aproape de noi. Poate ne vedem inainte de nastere sau dupa, dar trebuie sa ne vedem. Stau cam la 15 min de Metro asa ca foi face tot posibilul sa vin sa ma intilnesc cu tine.
Simona8004 si Maia 36 sapt
Simona8004 spune:
doar inca ceva,
Dr. a spus ca aratam de sapt. 37 si nu de 36. Cred ca e bine nu? Eu intr-un fel asa vreau.
Milflore, Cge, suntem cam in aceeasi perioada,DAR SI CELELALTE, imi puteti spune daca e normal sa imi doresc sa vina mai repede bebelina? simt cum mintea mea imi sta doar la ideea sa vina cit mai repede. Sper ca eu gindesc Ok ca de nu cred ca o iau razna.
In rest, simt nevoia de a minca foarte multe fructe, mai ales struguri sau fructe cu zeama multa. Adevarul ca imi este asa de sete in ultimul timp...ca as bea si cite o galeata de apa, numai sa ma satur. Dar beau un pahariar la o ora sunt deja la baia, imediat dupa beau din nou si iar se repeta istoria.
Insa in rest e bine.
Va doresc o saptamina deosebita.
Si chiar nimeni nu mai naste saptamina asta???? mai vreau sa aud ca au mai venit bebelusi.
Simona8004 + Maia 36 sapt.
ana-oana spune:
fetelor, sa ma treceti la tabel cu un flacau frumos, destept si cuminte, care a venit pe lume pe 2 sept, la 9.25, 4 kile si 90 grame, si 51 cm.
nasteri usoare
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
AMALIA.U spune:
Eu am citit ca se pote intoarce copilul cu capul in jos de pe la sfarsitul lunei a7 a,inceputul lunei a 8 a,caci dupa aia este prea mare si nu mai are loc sa se poata intoarce.Iar eu chiar vreau sa cred e asa,caci si la mine e intors cu capul in jos iar dr. meu pleaca din tara sapt asta si se intoarce pe 2 oct.Eu am DPN ul pe 14 oct,deci normal ar trebui sa nu fie probleme.In caz de surprize mi/a lasat si mie dr. biletul de internare si nr de tel al unui alt dr cu care al meu colaboreaza.Dar parca tot mai bine e cu dr tau pe care il stii de atatea luni.Amalia 35 sapt si bebe David.