Mamici de noiembrie - decembrie 2005(41)
Raspunsuri - Pagina 4
tania-z spune:
Ripley am scris si eu ce am auzit - ca de vazut, vad destul de putine. Era vb. de o cunostinta a unei prietene apropiate, proaspata mamica, si era foarte bucuroasa ca a putut sa-si ia foarte multe lucruri dintr-un singur loc. Oricum era vb nu de tara, in sine, ci de magazin si preturi (din cate stiu nu avem IKEA in Romania), iar ea afirma ca i-a rentat sa merga din Bucuresti (!) pana acolo pt cumparaturile astea. Nu stiu, o mai fi avut si alte treburi pe acolo si nu mi-a spus mie. Eu ma gandeam doar sa va dau informatia, luati-o cum vreti.
fetelor, va cer o parere: daca tot e bine sa-i citesti lui bb si eu am atata de invatat acum, pot sa-i citesc literatura economica cu voce tare sau il traumatizez de-mi calculeaza instant impozitele cand se naste? . Acum, serios, e musai numai povesti?
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 25+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
anda77 spune:
si eu am luat oscilococcinum in trim 1 la recomandarea medicului! deci e ok, nu mai mult de un tubulet pe zi
http://community.webshots.com/user/anda1977
leea_cv spune:
Lordra
La noi, cel putin,in Baia Mare,mutatul de pe o lista a unui medic de familie pe alta,nu e mare filosofie.Trebuie doar sa te duci la medicul pe care ti l-ai ales,completezi un formular cum ca vrei sa te inscrii pe lista lui,iar el va trimite o notificare celuilalt,prin care i se aduce la cunostinta ca te-a pierdut.Cel nou cistiga astfel,lunar, 6 500 de lei vechi pt ca te are pe lista(tu gravida fiind).Succes.
Voi, cu toatele,vad ca ati inceput cumparaturile pt cind vine bebe.Eu nu am cumparat nimic,doar ca mai trag cu ochiul la vitrine.Si pe aici nici nu am vazut patuturi de lemn,numai de pinza si numai albastre.Mi se par dragute iar preturile sint cuprinse intre 2 si 5 mil.Am vazut pe magazinul DC o oferta interesanta cu tarc,patut si masa de infasat la 7 mil. Pe de alta parte eu voi incepe scandalul in casa: cu zugravit,cu darimat pereti si pus geamuri.Deja de pe acuma ma lasa nervii la perspectiva de a avea santier in apartament.Si cica va dura cel putin o luna.Ca parca as avea vila cu 3 etaje nu 2 camere.Nu stiu cum am sa rezist.
Intrebare: de cite ori ati fost trimise la analizele uzuale de singe su urina pina acum?Ca eu le-am facut doar in luna a 2-a si noapte buna.Ca sa nu mai vb de altele de care nu am auzit decit de la voi...
Va pup
si Tudor (24+)
leea
cristinamh spune:
leea, eu am facut lunar analizele de sange, dar nu toate. doar ce ma interesa direct, sideremia si ionograma. cele de urina de vreo 2 ori, si recunosc ca de multe ori ma duc si-i spun ca medicul gineco a zis sa fac sia "aia"... si cum ea il stie de om silitor, mi le da fara sa comenteze. na, ca i le cer si eu ca am pofta... nu neaparat ca mi-a zis el sau nu.
eu am sistat momentan cumparaturile pt bebe, ca prietena mea cu doua fetite m-a sunat sa le opresc, ca a facut ordine in hainute si mi-a pregatit un sac cu diverse. sa astept pana la sfarsitul lunii sa vad ce-mi aduce ea, sa nu-mi cumpar inutil. si cum mai am si de la andrei... chair ca ce o sa iau doar pt sufletul meu. adica rochitica aia rosie de catifea si hainutele cu care o scot din spital.
raceala in sarcina... oscilo e ok, cu ajutorul lui am scapat de o gripa nasoala rau. paracetamolul la fel. dar la aspirina stiam ca e ceva restrictie in ultimul trimestru... nu stiu exact, trb cautat.
apropo de patuturi. evitati oricum pe cele cu una din laterale rabatabile. e confortabil primele luni, si cosmar cand bebe se ridica si face scarita din ea!!
cu aparatorile... eu mi le-am facut singura. mi-am luat ce mi-a placut la imprimeu... iar ca umplutura am pus minet. ca burete mi s-a parut prea gros. sunt de efect, e adevarat, dar nu le-am tinut pe amandoua niciodata. doar una, pe partea dinspre perete, sa fie decorul mai dragut in patut.
si pediatrul m-a pus s-o dau jos pe uan din ele, ca sufocam copilul asa inchis in patut, ca nu circula aerul. plus ca se facea f cald inauntru. apoi, cand andrei a inceput sa vada, nu-i placea de nici o culoare sa fie asa inchis in cusca, voia sa vada el ce si cum in jur. nu stiam de ce plange, cand colo el nu avea priveliste... s-a linistit ca prin minune cand am dat-o jos.
si ultimul argument ca sa renunt definitiv la ea a fost ca fara una il puteam vedea noaptea de la mine din pat. lampa de veghe dadea destula lumina, si-l zaream daca e invelit, daca doarme...
la maternitate am vazut ca sub cap aveau un scutecel pus in 4... asa am facut si acasa... pt momentele cand ii curgea din gurita.
loredana, schimba dr de familie. cand ajungi cu sotul tau, si nu se lasa, cere-i negatie. eu cand m-am inscris la elias m-au pus sa aduc oi hartie de la fostul medic cum ca ma scoate de pe lista lui de pacienti, abia apoi m-au trecut la ei. macar asa, ca ultim argument, adca nu cedeaza, sa te scoata! poate se sperie.
Cristina 27+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
Ripley hai ca trece! Bine?
Tania contrar asteptarilor mele, Silvia mea nu stie nimic de programarea distribuita, de algoritmi paraleli sau alte chestii care ma preocupau intens in ultimele luni de sarcina! Dezamagitor!
Cristina, eu am o gratie rabatabila dar sus-jos, practic e glisanta, nu rabatabila. Si fundul patului se poate fixa pe 2 pozitii: mai sus si mai jos si a fost foarte bine.
Analizele: eu le-am facut pe cele din trim I si mai am de repetat cateva in trim III, putintele. O sa ma duc mai incolo, inainte cam cu o saptamana de urmatoarea vizita la medic. N-am avut probleme deosebite, asa ca nu am facut altele pe parcurs.
Intrebare se mai dau analize gratuite de la medicul de familie? Eu pe primele le-am facut pe un abonament la Medsana, dar nu mai am abonamentul. Oricum, pt cate am eu de facut... nu sunt asa un capat de tara.
Si la Bucuresti e la fel cu transferul de la un medic de familie la altul: te duci doar cu adeverinta de salariat la noul medic de familie si cu asta basta. Rezolva ei. Cel putin eu asa m-am transferat ultima oara. Dar nici la medic n-am calcat de atunci.
Lavi02
ilenutza spune:
sunteti niste dulci!multumim pentru sfaturile pentru raceala!
Merge cineva la baby expo?eu as vrea sa ma duc doar ca sa imi fac o idee de magazine in buc si produse.Ma gandesc ca au cataloage sau oferte tiparite pentru informatii.
Vad ca ati inceput cumparaturi pentru bb.Noi am zis ca luam nimic pana nu se naste dar o sa ne informam inainte!Ma bucur ca voi nu aveti astfel de prejudecati!Insa niste cunostinte asteptau gemeni si s-au pregatit cu tot ce trebuie pentru doi insa unul a decedat la cateva zile in spital dupa nastere ( CUMPLIT!) asa ca a fost super greu sa dea celalalt patut si ce mai luasera!
Voi nu aveti ganduri mai negre....?!?
anda77 spune:
ba da, ilenutza, eu sunt campioana la ganduri negre. m-am plans si pe aici, dar lupt impotriva lor. Initial vroiam si eu sa iau in ultima luna lucruri, dar m-am gandit ca d.p.d.v.energetic este cum e mai rau: parca astepti sa se intample ceva rau, d-aia nu te mai obosesti sa dai banii pe diverse. Adica asa mi-am bagat in cap si-am intors foaia. Sunt convinsa ca eu si puiutul vom fi bine asa ca de-aia cumpar de-acum, sa nu-mi irosesc atunci timpul de savurat cu bebe. gandeste si tu asa, pozitiv.
http://community.webshots.com/user/anda1977
lordra spune:
Multumesc tuturor pt. sugestii si recomadari . O sa-mi ridic antenele si o sa caut un nou medic de familie. In momentul in care gasesc unul disponibil am si sters-o de la idioata asta. Cu transferul nu e nici o problema: se rezolva imediat ce mi-am gasit un nou medic.
Lavi 02, analize gratuite se mai fac, insa nu-s prea multe: in afara de hemoleucograma, sumar de urina si urocultura nu stiu daca mai beneficiezi si de altceva. Sau poate, daca ai un medic de familie normal (si nu ca in cazul meu), ai putea beneficia. A mea numai analizele astea mi le-a dat gratis.
SFAT PT. TOATE GRAVIDELE:
In cazul in care nu vi s-a recomandat analiza pt. STREPTOCOC HEMOLITIC - GRUP B, e bine sa vi-o faceti. Daca sunteti purtatoare de asha ceva si voi habar n-aveti, e posibil sa va trezitzi cu membrane rupte inainte de vreme si cu nashteri premature. Am auzit de cateva cazuri nu prea fericite si nu e de gluma. Streptococul (in cazul in care-l avetzi)se poate trata cu antibiotic. Analiza se mai repeta si in s. 36, pt. a fi sigure ca nu a aparut intre timp. Daca nu trece pana in momentul nashterii, se pun perfuzii cu antibiotic pt. a nu afecta fatul in drumul spre afara (in cazul nasterilor normale). In cazul cezarienelor nu e cazul.
Gata, v-am pupat!
Lordra
dordia2000 spune:
Fetelor am si eu o noua intrebare!
Mie imi curg destul de rau sanii si sunt f.mari incat sutienele nu mai fac fata. Din acest motiv mi-am luat 2 bustiere car imi tin sanii mai bine, un pic cam stransi. Ma simt f.bine cu ele dar oare e ok sa stea asa stransi sau tb sa stea mai liberi?
Spuneti-mi va rog ca nu stiu ce sa fac si ma tem sa nu fac ceva ce voi regreta ulterior!
Diana 29+
xandra28 spune:
ilenutza, am vazut ca eshti din cta... pe aici fetele din sibiu au facut gashcutza, se intalnesc, bucureshtencele la fel, dar eu pana acum nu am gasit printre mamicile noastre nici o constantzeanca shi acum ma bucur!
poate tzinem legatura. la ce dr mergi?
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png