Mamici de noiembrie - decembrie 2005(41)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Gabita, eram convinsa ca cine a adaugat modificarile pentru catutza, le-a pus si pe ale tale pentru ca tu ai scris mai repede. Sa ma ierti ca a trebuit sa strigi in desert atata.


"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

lordra, relatia mea cu med.fam. este aproape inexistenta. am fost de 2 ori in viata la ea, prima pt. o adeverinta, a -2a la incep. sarcinii ca intelesesem ca multe analize din trim 1 le da ea gratuit. si asa a fost. La cele 2 vizite m-am dus cu cate un pachet de jacobs mare. Cand am, din pacate, cate o probl. de sanatate ma duc la un specialist pe organul respectiv, ca sa ma exprim plastic. Pt. mine dr. fam. este dr. de adeverinte. Problema este ca nu mai stiu la ce casa de sanatate sa-ti spun ca e si unde platesc eu contributia...Ah, si n-am cerut inca prenatal s-o vad "in action".Daca te intereseaza doctorita mea iti dau nr. ei de tel.Doctorul iti poate spune cum sa te tranferi de la unul la altul, ca procedura.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Dienutza, i-am dus tot ce trebuie. Oricum, ea a tinut cont de UM si nu de DPN-ul scris pe ecografii. Nu era bai, ca asha il calculasem si eu.
M-a enervat faptul ca se facea ca nu intelege ceea ce era atat de clar in proiectul ala de lege. Ori e intr-adevar foarte proasta si-atunci n-am ce sa-i cer, ori o face pe proasta si asteapta ceva de la mine. O sa vada un mare semn cu degetul mijlociu: n-am de gand sa-mi platesc acordarea unui drept dat de statul romān, asha jegos cum e el.
Probabil ca data viitoare imi car si sotzul cu mine, ca el e si mai scandalagiu ca mine. Daca nici asha nu cedeaza, imi retrag dosarul (presupunand ca, intre timp, am gasit un inlocuitor acceptabil). Sau poate mai nimerit ar fi sa sun eu insami la Casa de Asigurari, sa intreb de chestia asta si sa cer si un nume de contact cu care sa vorbeasca imbecila in prezentza mea. Daca vrea razboi, atunci sa ne razboim....eu nu mai am ce pierde.

Incerc sa fac rost de un medical dat de ginecologul meu. Daca imi da pana la sfarsitul lunii, nu mai am nevoie de nimic. Pot sa intru in prenatalul ala de 63 de zile fara probleme. Daca mi-l da mai scurt si nici nu rezolv cu cele 84 de zile "de drept", va fi o problema fiindca va trebui sa ma intorc la servici. Deja mi s-a gasit inlocuitor si va fi cam aiurea, ca voi merge si voi sta degeaba 8-9 ore/zi acolo.
Sper sa rezolv cu medicalul ala. Abia vineri o sa aflu cat de indelungat va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lorda nu te mai enerva ca nu ii face bine lui bb! Cel mai bine schimba medicul de fam. ca sa nu mai ai probleme!

Diana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

chiar nasoala treaba; daca tipa o tii numai pentru adeverinte, si nici pe astea nu ti le da cum trebuie, pai atunci ... mai bine lipsa; dar la asta cu medicalul, chiar nu trebuie sa fie nici o problema, dupa capul meu; stiu ce naspa e sa stai cand ai pe altul la serviciu sa iti faca treaba, e groaznic; eu mai vin maine si gata, am vorbit cu seful de dimineata, si trebuia ca azi sa fie ultima zi, dar cica sa mai vin si maine, "asa, preventiv"...
cum naiba o fi sa mai vin "preventiv" habar n-am, dar ma rog, sa fie ca el si nu ca mine, cred ca asta e ideea;
poate daca ii zici ginecologului ca ti s-a pus in vedere de la serviciu sa aduci hartie ca ei nu mai vor sa plateasca 2 oameni degeaba, poate se induioseaza si iti da ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Lorda, d-na dr la care sunt eu este o tipa foarte de treaba, nu e spagara ( de ex: data trecuta am fost cu un buchet de flori si mi-a multumit pt gest dar m-a trimis cu buchetul la biserica din partea ei); mai primeste cate o cutie de bomboane pentru copii altfel mai nimic! Nu fumeaza, nu bea cafea, si e o tipa cu legea in brate! Eu am fost ieri la ea si maine imi lasa la secretariat concediul prenatal, reteta gratuita si carmetul de gravida pe care am tot omis sa il iau! E super ! Daca vrei iti spun unde o gasesti si mergi si vb cu ea! Nu stiu daca mai primeste pacienti dar nu strica sa incerci! Eu sunt la ea de multi ani! Desi am posibilitatea sa trec la medic de fam din cadrul armatei si sa am totul supergratuit, o prefer pe ea! E un pic mai "ciudata" (exagerata uneori) dar numai di exces de zel si din dorinta de a face bine. E si mai bisericoasa decat oamenii obisnuiti si probabil din cauza asta e asa draguta si umana!

Diana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

LORDA,poate ar fi bine sa ii trimiti d-nei doctor o notificare eventual printr-un cabinet de avocatura ( daca ai vreo cunostinta) prin care sa ii explici ca este dreptul tau prevazut de lege.Mai mult scrie-i ca te vei adresa si colegiului medicilor pentru incalcarea codului deontologic al medicului si ca ii faci si reclamatie la institutiile abilitate( poate ne ajuta vreo membra DC care lucreaza in sistem).Cred ca asta o sa mai calmeze!

RUGAMINTE : INSCRIETI-MA SI PE MINE IN LISTA MAMICILOR DE NOV-DEC 2005: DPN 12.12.2005, BAIETEL, 25+, DOCTORUL CONSTANTINESCU, MUNICIPAL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salutare fetele,

Imediat va explic de ce-am fost asa "tacuta" la subiectul anterior, da' sa nu uit sa-i spun Taniei o chestie:
Spuneai de mag din Ungaria care ar fi aproape de Cluj, fii serioasa, cu drum cu oboseala si cu toate cele nu numai ca depasesti pretul, dar sincer nu vad rostul. Sunt aproape de toate la noi, trebuie sa stii unde sa cauti si unde sa comanzi, chiar si de pe net. Eu chiar nu am nevoie de nimic in plus fata de ce oferte am, si nici preturile nu le gasesc asa de mari, nu vad de ce as merge atatea ore cu masina in Ungaria ca sa gasesc poate ceva chestii mai dragute, insa doar pentru ca ei sunt mai buni comercianti si le stiu afisa, face reclama sau procura.

Despre subiectul patut: si eu am luat din lemn cu bare de lemn, am sa pun aparatorile cand va fi cazul, nu de la inceput cand nu se misca atata, cat despre a-si baga capul intre zabrele, mi se pare imposibil, ca doar nu sunt facute asa de distantate. Dar si eu caut din greu aparatoare si mi se par fte urate si comune toate, din material de asternut de pat, rosu sau albastru, oribile si comune. Insa ami am timp de cautat.

Subiectul: epilat/defrisat, ras, etc.: si noi suntem adeptii tunsului scurt, cam 5mm, asa ca am sa o tin tot asa si nu am sa ma chinui cu ceara sau cu epilatorul, in primul rand pt ca ma doare sa ma fac peste tot si nu numai la slip cum fac de obicei, si in al doile rand pt ca nu pot sti cand sa ma fac exact ca sa fie la fix :) mi s-a spus ca fte frumos te fac la spitalul unde nasc eu, si-mi iau cu mine 2 lame, al meu sot mi-a spus aseara ca nu are curajul, mai ales in momentele de emotie.

Cat despre medicul de familie, noi avem medic de familie o prietena de familie a parintilor, am fost 1 data sa ma ia in evidenta prin luna a3a si cu asta basta, ca mi-a transmis acum vreo 2 luni sa merg lunar la control la gine si la eco si m-am turat pe ea de mama focului: cum isi permite sa-si inchipuie ca trbuie ea sa-mi spuna sa merg, da' ce-s io din padure? Mai ales ca ne stie toata familia si nu-si inchipuie ca medici ca ai mei m-ar lasa necontrolata de gine dc prin absurd eu as neglija aspectul. In plus, faptul ca te cheama la control la ei este ca sa-si adauge ei puncte din consultatii, ca doar gratuit si asa nu mai pupam nimic.

Acum motivul tacerii mele: s-a dezlantuit dezastrul la mine in casa, au intrat munctiorii, unii dau gauri pt tevile de centrala, unii razuiesc pereti, noi inca stam relativ comod in partea cealalta, pana cam joi cand incep sa gaureasca zidurile si la noi, nu ma plang ca in sfarsit au inceput, din contra, ci doar ca e mizerie si dezordine.... Dar cand ma gandesc ca peste cateva saptamani am sa fac ordine si am sa pun lucurile la loc in curat si frumos, sunt de-a dreptul fericita! Oricum, asa se duc banii incat dupa 1 sapt sunt speriata ca nu ne vor ajunge si pt mobila de bucatarie, pt ca intervine cheltuieli neprevazute dar absolut necesare, ca la orice constructie. Asta e, stima ca va fi scump, dar astea nu sunt lucruri pe care le faci zilnic si merita sa iei materiale de cea mai buna calitate.

In rest noi bine, eu am avut mari probleme cu durerile de spate, acum mi-e ceva mai bine dupa ce m-am aplecat de sute de ori sa golesc mii de carti din biblioteca - vba aia, cui pe cui se scoate - iar ghindutza mea a fost asa cuminte incat m-am speriat tare de tot aseara ca statea prea cuminte si am mancat dulce, m-am pus pe stanga si de-abia a binevoit sa traga un sut apatic, sa buluceasca ceva si nani la loc, probabil oboseala mea si agitatia au invins-o si pe ea saracuta.
Acuma si-a revenit in forta si m-am linistit si eu.

Va pup,
Ripley 30+


Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

HELP! a fost vreo viitoare mamica racita in perioada sarcinii?Ce pastile avem voie sa luam?Am auzit pareri pro si contra paracetamol!Despre osilococcilium stie cineva daca este permis?
Simt ca ma ia un pic raceala si nu stiu daca pot lua vreun medicament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Ilenutza si eu am fost racita chiar sapt trecuta,m-a tinut vreo 9 zile si cand am fost la gine am intrebat-o daca pot sa iau ceva si mi-a zis ca aspirina si paracetamol e ok dar sa nu iau decat daca fac febra si imi este rau.Eu m-am trata cu ceai,lamaie si tinctura de propolis(10 picaturi cu miere dimineatza pe stomacul gol) si acum sunt bucuroasa ca am scapatdesi din cand in cand ma mai apuca cate o tuse rebela.Cat despre oscilococcinum, e tratament homeopat deci e ok in sarcina,sora mea a luat de 2 ori pe parcusul sarcinii si bebelina e ok.

Varsta bebelica

Mergi la inceput