Mamici de martie-aprilie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 3
Laura Ioana spune:
Tina, vezi in stanga ta si gasesti mesaje private; intri pe mesaje private si trebuie sa bifezi ceva ce te intreaba acolo (ceva de activat, parca)- sorry nu mai stiu exact ce, dar iti dai seama tu cand intri acolo!
Nu stiu cum sunt contractiile (nu cred ca am avut), dar dr mi-a recomandat sa iau No-spa daca ma doare burta, si daca simt ca ma doare un pic mai tare, iau o pastiluta.
Laura
11+
Puiutul meu
Cat spune:
Salutare burtici!
Am fost la dr. dupa rezultat dar n-a venit inca, a sunat la laborator si mi-a zis ca pe joi sa mai incerc, asa ca sunt inca in asteptare...
In schimb, mi-a raspuns o prof dr (cu multe titluri) de la Univ din Regensburg careia ii scrisesem un mail dupa ce am gasit pe net un articol de al ei f bine documentat despre problema mea. Nu ma asteptam sa-mi raspunda si sa fie asa de draguta, m-a pus imediat in legatura (tot prin mail) cu o ginecoloaga care are experienta in chestia asta. Am aflat ca trebuie sa fac saptamanal cate o ecografie Doppler pt a masura viteza sangelui in vasele capilare, depozite de apa ,functionarea inimii bb-ului, etc. pt a depista daca bb are boala. Daca sunt probleme abia atunci voi face o procedura asemanatoare cu amniocenteza prin care se va extrage nu lichid amniotic ci sange fetal din cordonul ombilical iar lui bb i se va face transfuzie de sange intrauterina pt a-l salva( sunt speriata caci am citit ca poate fi f periculos, se poate ajunge sa nu fie creierul oxigenat cum trebuie ). Cam astea sunt noutatile...
Sa-mi tineti pumnii, va rog! Si va rog, atunci cand va rugati ganditi-va si la bb al meu!
Catrinel17, esti o draguta! Ar fi bine sa fie cum zici tu ca ai citit, dar eu am gasit ca tratament nu exista pt ringelröteln. Nici macar pt copii nu exista vaccin. Uite daca ai timp, arunca si tu un ochi peste articolul dr din Regensburg:
http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/artikel.asp?id=27694
Ariadna, sa stii ca si eu l-am simtit de cateva zile pe bb, dar parca nu mi-a venit sa cred.E ceva ce seamana a "falfaire", usor de tot, dar repetat si mai mult seara. Am vazut ca avem date apropiate de UM, si fiind si la a 2-a sarcina (am citit ca se simte mai repede) cred ca nu ne-am inselat.
Fetelor, si mie imi cade parul rau de tot, desi la Daria arata super in timpul sarcinii, a inceput sa cada dupa nastere. Eu am o solutie buna de la Gerovital dar contine petrol si mi-e teama sa o folosesc acum. Voi ce ziceti?
la butici,
Catrinel
13+6 si
Daria Maria
Tina_Welsh spune:
Am reusit Laura. Merci mult. cat eu mereu ma rog pentru tine sa stii. Ai fost un adevarat suport pentru mine cand am fost in momentele de cumpana si as vrea sa fiu si eu la fel pentru tine. Eu zic ca sunt sanse ca cel mic sa nu fie afectat si sa fie totul ok.Te pup si iti tin pumnii. Joi, de nasterea Maicii Domnului am sa ma duc la Biserica si am sa dau un acatist pentru tine si pentru cel mic, in care ma voi ruga sa iti ajute Dumnezeu si sunt sigura ca te va ajuta!
Tina
and Our sweet baby 
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
Catrinel_17 spune:
Cat, da’ jur ca asa am citit… o sa copiez textul si ti-l trimit pe PM. Acuma nu zic ca dr respectiva nu stie ea ce zice, dar si sper DIN SUFLET ca sa nu fie asa de serios!
Cu petrol… nu stiu ce sa zic, poate ar fi mai bine sa nu folosesti? Io m-am gindit ca daca imi pica, ma tund scurt pina dupa nastere.
Tcelen, unde esti? Vrem povesti si poze!!
C+ bb mik
Catrinel_17 spune:
cat, uite ce am mai gasit: vesti bune.
I've recently been exposed to a child with fifth disease. How will this affect my pregnancy?
Usually, there is no serious complication for a pregnant woman or her baby because of exposure to a person with fifth disease. About 50% of women are already immune to parvovirus B19, and these women and their babies are protected from infection and illness. Even if a woman is susceptible and gets infected with parvovirus B19, she usually experiences only a mild illness. Likewise, her unborn baby usually does not have any problems attributable to parvovirus B19 infection.
Sometimes, however, parvovirus B19 infection will cause the unborn baby to have severe anemia and the woman may have a miscarriage. This occurs in less than 5% of all pregnant women who are infected with parvovirus B19 and occurs more commonly during the first half of pregnancy. There is no evidence that parvovirus B19 infection causes birth defects or mental retardation.
If I'm infected, what do I need to do about my pregnancy?
There is no universally recommended approach to monitor a pregnant woman who has a documented parvovirus B19 infection. Some physicians treat a parvovirus B19 infection in a pregnant woman as a low-risk condition and continue to provide routine prenatal care. Other physicians may increase the frequency of doctor visits and perform blood tests and ultrasound examinations to monitor the health of the unborn baby. The benefit of these tests in this situation, however, is not clear. If the unborn baby appears to be ill, there are special diagnostic and treatment options available, and your obstetrician will discuss these options with you and their potential benefits and risks.
De pe http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/revb/respiratory/B19&preg.htm
Sau:
Infection in Pregnancy;- Infection by parvovirus during pregnancy is not associated with increased risk of fetal malformation. However infection during pregnancy is associated with increased fetal loss. This may be due to the fact that parvovirus attacks reticulocytes which may lead to anaemia in the fetus and death. Indeed fetal hydrops (which is recognized as the most severe manifestation of rhesus incompatibility disease, with IUD, anaemic heart failure, pleural effusion, hepatoslenomegaly and ascites) is a consistent feature in still born infants. Infection in the first trimester is associated with a 5 - 10% fetal loss. Infection in the second trimester 12.5%. Clearly the majority of pregnancies proceed to term with delivery of normal infants. However fetal hydrops as a result of second and third trimester infection is seen in the newborn. Maternal infection occurs 2 to 12 weeks prior to the diagnosis of fetal hydrops. A diagnosis of fetal hydrops may be made by ultrasound.
In a PHLS prospective study in pregnancy. 190 women known to be infected with B19 during pregnancy were followed up. A satisfactory outcome in 84% of women. No congenital abnormalities were observed. There was substantial risk of fetal loss - especially in the 2nd trimester. The transplacental transmission rate was 33%. The fetal death rate was 9%. B19 appears to be responsible for a 20 fold increase in fetal loss during the 2nd trimester of pregnancy. B19 does not cause recurrent abortions.
De pe http://virology-online.com/viruses/Parvoviruses.htm
C+ bb mik
Cat spune:
Tina, iti multumesc mult! Si inca o data bravo pt lista gravidutzelor! Ai muncit, nu gluma! 
Catrinel17, draguta ca intotdeauna! Si eu am cautat pe net in lung si-n lat si am ajuns la concluzia ca nemtii prezinta mai nasol problema. Dar ce am citit in germana erau numai site-uri medicale si dr cu care am luat legatura au experienta exact in cazuri de "ringelröteln" in sarcina, asa ca ...nici eu nu stiu ce sa mai zic... Ginecologul meu de aici de care pot spune ca am fost multumita la prima sarcina (oare pt ca n-am avut probleme?) mi se pare acum depasit de situatie, el zicea ca imi face eco lunar si nu saptamanal cum mi-au scris doi medici (unul din Regensburg, altul din München) si n-a pomenit nimic de doppler...Ma rog numai sa fie bine si atat!Pe mine ma sperie rau chestia aia - hydrops fetalis- ( de care scrie si in cele 2 articole postate de tine , si eu le gasisem si erau printre cele mai optimiste), am vazut poze cu bebe afectat de asa ceva si n-am mai fost om...
Nanuk, sa stii ca ma gandesc la tine! Doamne ajuta sa treci cu bine peste interventia de joi! 
la burtici,
Catrinel
13+6 si
Daria Maria
mamaariadna spune:
Serj, inteleg ca si tu pleci in concediu...distractie placuta si vreme buna!
Cat, mie doctorul mi-a zis azi ca e foarte posibil sa-l simt deja pe bebe. Si eu simt cum ai descris si tu ca o "falfaire" sau ca un pestisor in burta. Si si eu am citit ca la a doua sarcina se simte mai repede. Exceptii sunt cazurile cand placenta e pe fata, dar la mine sigur nu e cazul. Iar acum, ca si tu zici ca simti la fel, incep si eu sa fie aproape convinsa ca chiar il simt pe bebe.
Foarte de treaba profa din Regensburg. Totusi, am inteles eu bine, daca rezultatele joi sunt bune nu mai ai de ce sa-ti fie teama? Sau vrei oricum sa faci amniocenteza?
Eu am fost azi la control, totul normal si am auzit si inimioara scumpelului mic.
Darkeyes, eu incerc sa-ti descriu cum simt eu contractiile: simt ca burta se strange, se intareste, dureaza un pic si apoi se relaxeaza din nou.
Eu am avut si la sarcina trecuta contractii foarte devreme, ca si acum, dar foarte rar si in nici un caz regulate, si nici dureroase. Doctorul meu mi-a zis ca atata timp cat raman asa nu e o problema, ca uterul "exerseaza". Mi-a zis insa sa-l sun imediat daca incep sa doara sau apar la intervale regulate.
Va pupic pe toate,
Ariadna
15+
Laura Ioana spune:
Helloooo! Unde sunteti?
Eu ma simt asa de rau... mi-e greata, ma doare stomacul si ma arde pe piept... nush ce sa ma fac
Laura
11+
Puiutul meu
tcelen spune:
fetelor am revenit,puteam si mai repede dar am avut probleme cu internetul!ieri am stat in pat toooaaata ziua,am dormit si am mancat!
DAR SA VADAU VESTEA CEA MARE, DIMINEATA PE LA 6:30 CAND AM AJUNS ACASA DUPA NUNTA SI M-AM INTANS IN PAT PE PARTEA DREAPTA,AM SIMTIT O LOVITURA PUTERNICA,APOI INCA UNA,DE LA BEBELUL MEUUUUUU!SUNT ATAT DE FERICITA!!!!!!

apoi cand m-am trezit,iar m-am asezat pe partea dreapta,iar bebelul meu dansa in burtica la mami!de atunci ,l-am simtit in fiecare zii,cred ca atunci a fost din cauza oboselii mele si era si el agitat foarte tare!in rest nunta a fost super frumoasa,dar oboseala foarte mare,duminica mi-a fost rau ,am vomitat, si nu am dormit decat vreo 2 ore,ptr. ca am avut si masa cu finii si rudele de dupa nunta!am sa pun pozele pe site ,am 400 de poze in total.acum ma duc sa pun poze si sa vad ce s-a mai intamplat in urma,ce ati mai scris,sper ca nimic trist!aaaa,si bun venit la toate fetele noi,sarcina usoara si bebei sanatosi
pupici CRIS
17+
T.CRIS & baietelul meu(si mai multe poze) si BURTICA
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?
Laura Ioana spune:
Tcelen felicitari, cred ca esti super fericita! Doamne, cred ca nu se poate compara cu nimic senzatia asta! Abia astept sa simt si eu puiul meu, dar fiind la prima sarcina cred ca va fi mult mai incolo!
Am mestecat guma si am patit o pozna: mi-a cazut o bucata dintr-o plomba; oare am voie la dentist?
Laura
11+
Puiutul meu