Mamici de septembrie-octombrie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 6
oana0204 spune:
Buna fetelor, am ajuns si noi cu bine acasa, dupa 4 zile de la nasterea scumpului nostru baietel. Imi cer scuze pentru interventia sotului meu de pe septoct dar a deschis forumul cu Mozila Firefox si acolo eram logata pe septoct. Sotul meu nu a stiut asta asa ca scuze
Recuperez cu cititul si revin.![]()
Oana D - saptamana 39
Foto
dana_lucia spune:
Buna fetelor, va salut si eu astazi, ce e drept cam tirziu, si sper ca atit voi cit si bebe-ii vostri faceti foarte bine.
Antoanela23- sa iti raspund acum la intrebare: baietelul meu, in ciuda nasterii sale destul de devreme fata de DPN, nu a avut nevoie de nici un fel de suport si nu a fost nevoie de stat incubator decit citeva ore pina s-au convins ei ca totul este foarte OK cu el dupa care a stat cu mine in camera (doar eu si bebe am stat intr-o rezerva speciala si nu intr-un salon). Sincer si doctorii s-au mirat de starea foarte buna a lui bebe care a reactionat inca de la inceput ca un copil nascut la termen practic. Acum bebe are trei saptamini si 2 zile si e foarte activ, ii place mult laptele de la mama si e super incintat cind face baie!
In alta ordine de idei, Ioana75 imi permit o intrebare, ai pomenit de scosul firelor, pentru ca si eu am nascut tot prin cezariana am curiozitatea sa te intreb ,in Romania e in continuare nevoie de scosul firelor, nu se folosesc fire asa zis "solubile" caci in cazul meu nu a fost necesara scoaterea firelor dupa operatie. Sa iti traiasca Miruna care e o dulcica si sa fiti cu totii fericiti.
Toate cele bune,
Dana Lucia
Antoanela23 spune:
Buna fetele,
Va salut pe toate, sper ca ati petrecut un WE placut.
Cristina Cge, bafta multa, iti urez sa mai astepte un pic bebe cumintel in burtica. Oricum, tinem pumnii.
Daca observ eu bine, detii recordul la comunicativitate avand in vedere ca ne-ai scris din spital, nu stiu cum ai reusit, dar felicitari
.
Ege, pt constipatie incearca:
- prune uscate dimineata pe stomacul gol si un pahar de apa, eventual suc de prune;
- o lingurita de miere, tot pe stomacul gol dimineata, daca nu ti se pare prea dulce.
Acestea sunt incercate de mine, am mai auzit si de alte remedii naturale, gen o lingura de ulei sau de parafina dar eu nu am indraznit.
Daca vrei ceva medicamentos, intreaba doctorul ca el stie cel mai bine ce poti folosi in sarcina, in principiu trebuie sa fie pe baza de fibre sau lactoza.
Eu iau ceva ce se numeste Duphalac Dry, recomandat de dr ginecolog dar nu stiu daca se gaseste sub acelasi nume in Romania.
Pa fetele, somn usor, puuuupici la toata lumea,
Anto, 34++
Antoanela23 spune:
Dana_Lucia, mersi frumos de raspuns, ma bucur ca bebe al tau nu a avut nevoie de incubator. Sa-ti traiasca si sa fie la fel de razboinic si de acum incolo.
Te intrebasem pt ca eu am o sarcina cu risc de nastere prematura si eram curioasa sa vad cum a fost la tine (desi stiu ca difera de la om la om si de la bebe la bebe).
Ehehe, Oana, ai aparut in timp ce scriam mesajul anterior. Sa ne povestesti de tine cand ai timp. Inca o data, felicitari si sanatate multa.
Ioana, bafta la doctor maine.
Iar va pup,
Anto, 34++
diana_n spune:
fetele cu bebelusi, aici ni s-a spus ca mai toti copiii adorm in timpul suptului (inafara de cei putini care sunt fomisti, bineinteles) si ca se se numesc "milk drunk" 

Diana 36sapt
oana0204 spune:
Felicitari proaspetelor mamici: Irina81, Lia_Mia si bineinteles Marlena noastra cu
. refacere rapida si mult-mult laptic. Bebelusii sa va fie sanatosi si cuminti si tot ceea ce va doriti pentru ei sa se implineasca.

Am tras si un papat intre timp si un schimbat de chestiile "radioactive". Hai sa va povestesc asa pe scurt prin ce am trecut:
In dimineata zilei de 31 august, stiti bine ca am plecat la dr la control. Ajunsa acolo am aflat ca sunt deja dilatata 5 cm dar bebelusul era destul de sus si aveam doua posibilitati: sa astept sa coboare bebelusul-asta insemna sa ajung la dilatatia in care sa nu mi se mai poata face epidurala sau sa raman la spital si sa-mi induca nasterea. Am acceptat bucuroasa a doua varianta, aveam deja bagajul de spital cu mine. Ma gandeam ca in curand imi voi tine in brate puiul meu drag. M-am internat, mi s-au facut tot felul de teste, analize, la ora 13 aveam si epidurala facuta si asteptam ca Robocap plina de fire(sonda pentru urina, perfuzia pentru dilatatie, glucoza si epidurala, doppler pt inima lui bebe, o chestie pentru masurarea contractiilor mele si un fir bagat in vagin-nu stiu pentru ce, si aparatul de tensiune care imi lua la anumite intervale de timp tensiunea). Am stat ca o floare pana la ora 19, amuzata de senzatia de amorteala de la epidurala si de faptul ce ce misto ca au inventat-o astia. Dupa acea ora a inceput "distractia". Efectul epiduralei a trecut chiar daca au bagat extensia, a fost egala cu zero, intre timp m-au bagat pe antibiotic pentru ca incepusem sa fac febra, contractiile erau dureroase, ceream cu disperare a doua epidurala iar d-rul anestezist a zis ca imi ajunge prima si extensia, intr-un sfarsit a venit, a bagat a doua epidurala, egala cu zero, plus extensia aferenta si am stat de la 21 pana la 4 fara 20 cand a venit doctorita cu niste contractii infernale, dilatata maxim, bebelusul inca necoborat nici macar sa-l traga cu vacuum-ul, iar eu urland de disperare dupa cezariana de care fugisem cu atata teama. Nu mai puteam sa imping cand imi ziceau asistentele, impingeam total aiurea(intensitate si durata push-it-ului), ravasita toata si plina de apa. Cand a venit doctora si a analiza situatia, a dat din cap resemnata si plina de compasiune pentru mine pro cezariana. In acel moment a crezut ca apuc pe Dumnezeu de picior. Voiam generala, voiam sa nu mai simt nimic atunci, voiam sa se termine totul odata. Anestezistul insa cred ca mi-a facut rahi-epidurala care se presupune ca ar fi trebuit sa nu mai simt nimic, dar desi eu cu burta taiata, simtisem taietura un pic pe partea dreapta si imi era groaza sa nu mai simt in continuare durere pentru ca era cumplit. Pana la urma s-a indurat si a bagat si generala. Deci am avut asa: 2 epidurale cu extensii, o rahi-apidurala (cred ca asa ii zice) si o generala. Desi operatia a durat vreo 20-30 minute am avut impresia ca am atipit numai cateva secunde. M-am trezit la reanimare, fara sot fara copil si primul lucru am intrebat de ei, nu aveau voie cu mine; Apoi am realizat ca am o sete cumplita si am cerut apa, nu am avut voie. Stiam povestile din tara cu durerile de cap din cauza anesteziilor, am intrebat daca am voie sa intorc capul, da, aveam voie. Tot intrebat de copil, sot si apa..mi se spunea sa am rabdare. in sfarsit dupa 2 ore de reanimare aproape, m-au mutat in salon, ceream cu ardoare pe bebelus, sot si apa. Primul a venit sotul, apoi paharul mare cu gheata-nu aveam inca voie apa si intr-un final dupa toate verificarile de rigoare si bebelusul meu cu scor apgar 9,9 (pentru ca era cezariana cred). desi eram sleita de puteri, am cerut sa fie pus langa mine si m-am topit toata cand l-am mangaiat. Sotul m-a asigurat ca toate sunt in numarul care trebuie si la locul lor. A urmat spitalizarea de joi pana azi duminica la 12 cand d-ra mi-a scos copcile (aici asa se pun, capse ca cele pentru hartii extern si intern care se dizolva) si si-a dat acordul pentru externarea mea. Am avut perfuzii pana vineri seara, am ramas pe antibiotic pentru febra si un pic de infectie, plus morfina de rigoare pe care am incercat sa o folosesc cat mai putin. Inca nu a venit lapticul
.
Intrebari pentru fetele cu cezariana:
1. la voi a venit lapticul? Daca da, cand?
2. cum stati cu lohiile?
3. cum va simtiti? Va miscati binisor? Va puteti tine bebeusi in brate fara sa aveti dureri?.
Deocamdata atat imi amintesc din lista pe care o aveam in cap.
Va pup pe toate, multumesc pentru incurajari si suport, m-am tot gandit la voi acolo la spital.
Ps: avem pozici la link-ul de la webhsots, urmeaza de maine incolo altele.
Oana D &
Andrew
Foto
kristinutza spune:
cge, iti tim pumnii sa fie totul bine. noi avem acelasi UM, de aia sunt cu ochii pe tine! ![]()
ioana, mihaela mihis chiar e mihaela_e. cel putin asa am inteles eu la intalneala ca s-a casatorit si a devenit mihis. (desi a stat la masa cu tine, nu cu mine
).
romana, se pare ca ai noroc de bebe cuminte si mancacios.
miflore, eu cand am postat pozele, m-a invatat oana ca pe proshti: mi-a zis pas cu pas, exact ce sa fac. dar iti dai seama ca nu mai stiu.
ehehe, dar vad ca a reaparut oana!
oana, bine ai revenit!!! succes cu lapticul! cred ca de acum ai nevoie mai mult de sfaturile mamicilor...
cristina 36+
poze
Tonnia spune:
Oana, bine ai venit acasa! Ai cam tras-o nasol dar cand ma uit la Andrew cat de reusit e, parca a meritat tot efortul! Pe aici stiam ca se dau si niste pastile pt stimularea lactatiei. in orice caz, cred ca bb trebuie pus mereu la san chiar daca nu curge nimic deocamdata. Eu ma mir ca nu ai lapte pt ca ai avut parte de contractii zdravene si cica ele determina inceperea lactatiei. Sa vedem ce spun mamicile.
Sa te hidratezi bine, soon, soon, da?
ege spune:
oana bine ai venit!!!
stai linistita ca o sa vina si lapticul!!!!
vai dar prin cate ai trecut!!!pana la urma ce ne recomanzi?nastere normala sau cezariana???
cge sper sa fie totul ok,asteptam vesti
antomultumesc pt.sfaturi
va pup
ege 35+
ege
jadi spune:
Buna dimineata fetelor!
Eu imi fac bagajele sa merg acasaaaaaaaaaa iuhuuuuuuu cum zice nepoata din canada!
Wanna welcome home! Poveste "draguta" nasterea asta bine ca sinteti bine o sa vezi ca o sa uiti totul pentru bb ca asa sintem noi femeile sadomasochiste, ne chinuie barbatii si noi tot ii iubim![]()
Am vorbit cu sotul pe msn pina acum ia sa ma duc sa urgentez lucrurile, voi apare de acasa ca mi s-a cam luat de dialup!
Alea
Alea
Jadi
35 fix
iaca_poze