Mamici de septembrie-octombrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Se poate sa vad si eu filmul Codrutei?

Vero
34

http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

'Neata!
Vero, ca sa vezi filmuletuul Codrutei trebuie sa intri pe septoct2005@yahoo.com Acolo este.
Ioana, doctorita ce a zis de greutatea Mirunei? E normal atat cat a luat? Eu stiu ca bebeii trebuie sa cam ia aproape 1 kg/luna. Hai, 700 gr... Minim! Asta inndiferent de cate kg a avut la nastere. Cunosc pe cineva care a nascut copilul tot cu 4kg (si 200 gr) si acum la 8 luni are cam 10 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Buna dimineata!
AZI FACEM O LUNA !!!! (de fapt pe 9, dar la saptamani, e o luna)
Azi am sa o cantaresc din nou. Alaltaieri aveam 3800 g (din spital am venit cu 2960 g). Mie mi-a zis doctorita ca si daca pun 600 grame in prima luna e ok.
Am mai pus ceva poze cu Petra pe net.
Da Sofia, si eu sunt in aceeasi situatie. Nu stiu inca daca a depus declaratiile angajatorul meu. Oricum eu sunt angajata acuma la mine pe firma (doar din iulie) si la cealalta mi-am facut cerere de concediu fara salar. Sa vedem daca aici in Cluj imi da de la Pensii ceva. Ca pana acuma mi-am platit eu impozitele. Concediul medical trebuie sa il duci si completezi o declaratie care se depune la Pensii.
Irina, cred ca lohiile au legatura cu alaptatul, pentru ca data trecuta (cand am pierdut sarcina) am avut doar cateva zile. Eu folosesc vata, ca tampoanele ma cam incomodeaza (e cantitate mica). Iar secretia de lapte mi s-a reglat, asa cred eu, ca nu imi mai simt nici dimineata asa plini sanii.
Miflore, si eu mi-am luat scoici colectoare de la aven, am dat 450.000 lei si nu le-am folosit de loc, nici nu se pun cum trebuie. Pana sa le montezi.... dureaza o vesnicie.
Sfatul meu, pentru cele care nu ati cumparat inca, sa nu va luati tot felul de chestii din astea, ca aruncati banii degeaba.
Samila, eu i-am luat deja 2 tipuri. Adoarme cu suzeta in gura!! Trebuie sa ii cumpar una buna, ca astea care le-am cumparat au fost la repezeala..... ca plangea, si tot vroia tzitzi. De care sa luam??
Vero, nu cred ca primesc doctorii bani inainte de nastere.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza frumoaselor!
Mary, imi pare rau ca nu ne-am coordonat azi-noapte dar de la ora 1 si ceva pana la 7 am dormit bustean! Sper c-ai adormit si tu atunci cand ai zis ca te duci la culcuseala!
Multumesc Samila si Tonnia pt. raspunsuri! Deci facem dus!
Tonnia, scoicile alea se numesc colectoare de lapte; daca cumva ai mai mult lapte, ca sa nu patezi camasuta le pui pe-alea, ori intre alaptaturi ori cand suge BB la un san si tasneste din alalalt; laptele acumulat se arunca oricum; eu inteleg ca sunt ca niste tampoane de fapt, dar pe care le refolosesti de multe ori, cand ai nevoie; asa, tampoanele acelea de san absorbante sunt de unica folosinta si nu-mi dau seama cam cate ar trebui pe zi...toata treaba asta e valabila insa daca ai laptic in plus!Eu am si tampoane din alea de unica folosinta dar am o cutie cu 30buc si inca cateva cutiute cu cate 2;

Mihaela 36++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzza spune:

Miflore mie mi s-a rupt apa dimineata cand m-am trezit, la inceput a curs mai putin (probabil erau membranele fisurate), asa ca eu am iesit cu catelusa la plimbare dar a inceput sa curga mai mult asa ca am venit repejor in casa, am facut dus, am vorbit cu doctorul la telefon si am plecat la spital.
Ce-mi place asa ca intra acum mai multe mamici pe forum, mai aflu si eu cu ce probleme va confruntati. Noi avem aproape 5 saptamani, iesim afara zilnic si stam acum cate 3 ore pe zi afara (o scot afara de la 2 saptamani). Suzeta nu o vrea, face si a mea acea mutrita scarbita cand vede ca nu curge nimic din ea.
In greutate mititica a luat foarte bine, a ajuns la 4 kg (de la 2.400 kg cat a avut minim), in schimb avem probleme cu colicii. Am incercat toate metodele posibile sa-i reduc durerile de burtica, dar nu am prea reusit. A stat mititica si 6 ore treaza, incordandu-se si plangand continuu. Ca sa o fac sa nu mai planga trebuie sa o plimb in brate continuu. Sper din tot sufletul sa-i mai treaca durerile astea de burtica, ca nu-mi place deloc sa o vad cum se chinuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Mai bine va confectionati voi comprese sterile pentru sanul din care nu suge. Nu merita sa aruncam banii. Eu mi-am luat si tampoane de unica folosinta, dar alea le pun numai cand mergem pe afara. Daca ar trebui tot la 3 ore sa pun ..... am da faliment!!!
Acuma fiecare cum crede!!!

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana, stai linistita in leg cu greutatea Mirunei, sigur va recupera luna urmatoare.
Eu zic ca e si din cauza socrosheniei, ca a stat pe capul vostru, tu ai fost cat de cat stresata, de unde si cant de lapte mai mica un pic s.a.m.d

La Victor si eu am patit la fel, si Victor s-a nascut la 2.900, nu ca Miruna.
In prima luna, a luat putin in greutate, dar in luna urmatoare a luat peste 1,500 si a recuperat.
In luna a doua, am stat numai eu acasa cu el.

Miflore, stai linistita, avem timp sa ne facem frumoase inainte de plecarea la spital.
Nu va mai stresati cu toate chestiile marunte, la Giulesti, exista magazin in spital de unde poti lua lucruri marunte ptr bebe, la preturi comparative cu cele din supermarketuri.
Au tampoane de san, pompa, jucarele, cosmeticale.

Asa ca ma gandesc ca daca o sa am super lapte, imi voi cumpara atunci ceva tampoane de san. ma indoiesc ca va fi cazul.
Si comertul e in floare la Giulesti: cu pijamale, camasi de noapte, burtiere ptr mamici si hainute ptr bebei.

Eu am dormit prost azi noapte, cred ca in injectiile de la spital, imi puneau si ceva diazepam si dormeam dusa.
Incerc sa stau cat mai mult intinsa, sa vad ce o sa reusesc.

Cred ca daca stateam mai mult timp acasa vineri noapte pana sa plec la spital ma dilatam mai mult si nasteam.

Codruta, felicitari ptr Petra.
Tu cat timp ai stat la pat de la pierderea dopului pana la nastere ?

Cristina
Mamica lui Victor, 07.01.2000 si bebelusha la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

pt.mamicile care au fetite:cand le-ati facut gaurile pt.cercei???se fac in spital sau acasa????
atunci cand am avut probl m-au internat am avut timp sa imi fac si geanta de spital ,sa fac si dus(nici eu nu stiu ce am aruncat in geanta aia de spital:)))))
ioana mersi pt.sfat ,si eu am o geanta cu rotile si ma gandeam sa o iau pe aia pt.mine iar pt bb ma gandeam la o greanta pt bb

ege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, ce bine ca nu te-a durut nimik!!! O sa le zic si eu sa-mi puna fire resorbante, sa nu ma mai chinuie dup-aia; ca tot cotizam si cotizam, nu? Eu cred ca Mirunica stie ea ce stie dar oricum tb. s-o verifici cu greutatea; tu ai cantar acasa?
Codrutza, cu scoicile astea ce sa zic... eu acum le am...nu stiu daca or sa-mi foloseasca sau nu...iar cu tampoanele si eu ma gandeam, pai daca folosesc cate 10 pe zi in 3 zile termin cutia aia...in fine, vom vedea! Si felicitari pentru BB de o luna!!!
Alinutzza, multumesc! Sper sa-i treaca cat mai repede colicile bebelinei! Tu ai biberoane d-alea anticolici?

Mihaela 36++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Da, tampoanele pentru sin se duc vazind cu okii. Ca si punga cu pampersi: parca se topeste! De servetele nu mai zic, sint la a 3-a cutie. Bine, si folosesc multe, ca inca nu am dexteritate.

alinutzza, imi pare rau ca plinge bb de colici; a mea a avut o data, la maternitate, cind faceam tranzitia de la formula la laptele meu; si plingea asa sfisietor. I-a trecut cu sab simplex; si ceaiul baby calm am inteles ca e bun. Sper ca bb meu sa nu faca des, ce, eu ma chinui sa maninc totul fiert degeaba?
Codruta, La Multi Ani! Eu suzete am de la bebe confort si de la nuk, dar nu le-am folosit inca.
karmenutza, dr zice ca a luat prea putin; in carte scrie ca media in prima luna e 750-1000 g. Macar juma' de kil daca ar lua si zic saru'mina. Cam in 2 saptamini ar trebui sa recupereze ce a pierdut la nastere, dar eu nu cred ca pina joi Miruna o sa recupereze. Lasa, creste ea mai incolo; mai mult decit o indop acuma nu cred ca se poate.

Ioana

Mergi la inceput