Mamici de noiembrie - decembrie 2005(40)
Raspunsuri - Pagina 9
mamica noiembrie-decembri spune:
quote:
Initial creeata de mamica noiembrie
SUBIECTE :
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56372" target="_blank">(39)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56099" target="_blank">(38) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55902" target="_blank">(37) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55684" target="_blank">(36) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55481" target="_blank">(35) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55198" target="_blank">(34) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55033" target="_blank">(33) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54809" target="_blank">(32) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54496" target="_blank">(31) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54184" target="_blank">(30) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53965" target="_blank">(29) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53754" target="_blank">(28) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53512" target="_blank"> (27) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53292" target="_blank">(26) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53088" target="_blank">(25) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52792" target="_blank">(24) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52562" target="_blank">(23) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52249" target="_blank">(22) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52100" target="_blank">(21) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51829" target="_blank">(20) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51735" target="_blank">(19) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51626" target="_blank">(18) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51483" target="_blank">(17) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51277" target="_blank">(16) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51100" target="_blank">(15) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50822" target="_blank">(14) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50628" target="_blank">(13) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50290&whichpage=1" target="_blank">(12) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50093&whichpage=1" target="_blank">(11) www.desprecopii.com/forum/topic.asp TOPIC_ID=49838&whichpage=1" target="_blank">(10) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49615&whichpage=1" target="_blank">(9) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49269&whichpage=1" target="_blank">(8) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48928&whichpage=1" target="_blank"> (7) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48507&whichpage=1" target="_blank"> (6) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47742&whichpage=1" target="_blank"> (5) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47264&whichpage=1" target="_blank"> (4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46568&whichpage=1" target="_blank"> (3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45762&whichpage=1" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44566&whichpage=1" target="_blank">(1)
www.mamicinoiembrie.home.ro" target="_blank">Site-ul mamicilor Noiembrie - Decembrie -LegislatieSarcina-evolutie pe luni,
www.medicalinfo.ro/menu.php?s=gineco" target="_blank">Calculator sarcina ,
Exercitii pentru gravide
Bine ati venit la un nou capitol de Noiembrie- Decembrie 2005,
burtici!![]()
Noiembrie -Decembrie 2005
31 oct.(26.01) -Bic(30 ani),
, USA, Bay Area
1 nov.(00.01) -pumukli,
+
1 nov.(25.01) -Mirela Anca(36 ani),
Cristian Andrei, Bucuresti, dr.Branescu- Sp.Municipal , cezariana
Cosmin(18 sep. 2002)
2 nov.(26.01) -Monet(37 ani),
Maya, USA, Pittsburgh,PA
Lia, (24.04.2004)
2 nov.(27.01) -Andutzy (Atena)(26 ani),
, Bucuresti, dr.Carmen Enache- Sp.Cantacuzino
5 nov.(29.01) -RaluD,
, Bucuresti, dr.Vladareanu; Sp.Elias
5 nov.(29.01) -mandyksch(32 ani),
, Cluj, dr.Mironiuc; Sp.Gine1, cezariana
6 nov.(30.01) -Noki Lara(26 ani),
Sarah, Bucuresti, dr.Zorela Sgarbura; Sp. Filantropia
9 nov.(??.02) -Adriana 2005(34 ani),
, Oradea
10 nov.(03.02) -ANEMARY24
dr. Maior Elisabeta ; Sp. Polizu
10 nov.(09.02) -dordia2000(29 ani),
, Bucuresti, dr. Corina Radulescu; Sp. Caritas
11 nov.(04.02) -Ripley (30 ani)
Ana , ,Cluj, dr. A. Zsigmond-Clinica D.Stanca
11 nov.(04.02) -crissta
12 nov.(05.02) -lavi02(27 ani),
, Bucuresti, Sp. Giulesti
12 nov.(05.02) -Lavi(28 ani),
Teodor, Bucuresti, dr. Maniu
Eva, (febr.2003)
13 nov.(06.02) -bb_alinus(30 ani),
Amalia Maria, Franta, Antibes
14 nov.(09.02) -mimi dumy(28 ani),
Daria Maria, Bucuresti
15 nov.(08.02) -Irinuca(23 ani),
Andrei Ciprian, Bucuresti, dr. Luiliana Popescu; Sp. Filantropia
15 nov.(17.02) -roxica
15 nov.(08.02) -detlo
16 nov.(09.02) -dordia2000(29 ani),
, Bucuresti, dr. Corina Radulescu; Sp. Caritas
16 nov.(2?.01) -blue80
16 nov.(09.02) -adi71
17 nov.(10.02) -corap,
Andrei, Bucuresti, Sp. Giulesti
17 nov.(??.01) -zapacila
19 nov.(12.02) -mirabilis(27 ani),
Iulia Maria, Bucuresti, dr.Nayel; Sp. CFR2
22 nov.(15.02) -pico(raluca)(24 ani),
Maria Teodora, Brasov, dr. Gliga
23 nov.(18.02) -siminaf(37 ani),
, USA, California(Ontario)
23 nov.(xx.02) -Adriana_C,
, Bucuresti, dr. Petrache Magda -Sp. Polizu
25 nov.(14.02) -pineapple(30 ani), Japan, Miyazaki, Sp. Universitar
25 nov.(xx.02) -canuta-om-sucit,
Dimitrie Alexandru, Cluj
25 nov.(18.02) -proadelina(29 ani), Petrosani
28 nov.(19.02) -Amparo,
Bianca Maria+
David, Bucuresti
29 nov.(22.02) -xandra28,
Vladut Andrei, Constanta, dr. Rusa
29 nov.(22.02) -coralia76,
Andra Elena, Sibiu
30 nov.(22.02) -gabitaco
1 dec. (24.02) -ribana
1 dec. (25.02) -cristinamh(26 ani),
Iris Sabina, Bucuresti, dr.D. Tutunaru; Sp. Elias
Andrei Razvan, (2.08.2003)
1 dec. (27.02) -Mihaelutat(26 ani), [
Alex-Mihai, Bucuresti, dr.Al. Filipescu; Sp. Elias
1 dec. (25.02) -Anduta78, Bucuresti, dr.Mihailescu; Sp. Polizu, cezariana
3 dec. (26.02) -bubamara(31 ani), Bucuresti
3 dec. (26.02) -Ina869(35 ani),
,Rachel Georgia, Canada, Ontario
4 dec..(27.02) -lordra(28 ani),
, Bucuresti, dr.D. Tutunaru; Sp. Elias
4 dec. (27.02) -dienutagraviduta(22 ani),
Luca, Bucuresti, dr.Corina Echim; Sp. CFR2, cezariana
4 dec. (27.02) -Ralcat
4 dec. (27.02) -joy04(29 ani),
, Bucuresti, dr.V. Horhoianu; Sp. Universitar
5 dec. (28.02) -Gaby Plesu
5 dec. (28.02) -tweety77,
Alexia, Bucuresti, dr.D. Tutunaru; Sp. Elias
6 dec. (25.02) -pischi2003(mihaela)(29 ani),
, Iasi
X dec. (??.02) -cristinatimariu
X dec. (??.02) -bosticuta(33 ani), Iasi, dr. Schass - Spit. Cuza-Voda
6 dec. (01.03) -Anca7699(29 ani)
7 dec. (02.03) -negaracristina(28 ani), Gura Humorului, dr.Andrei - Maternitate
7 dec. (02.03) -anamari,
, USA-Pittsburgh, Sp. Milei
Alex, (24.08.1993)
Lia, (21.10.2004)
8 dec. (01.03) -Ams (Ana)(30 ani),
, Roma, Italia, dr. Fanfani - Sp. Cristo Re
9 dec. (04.03) -Lidiutza
9 dec. (04.03) -Otilia, Ploiesti
10 dec. (05.03) -anda77,
, Bucuresti, dr. Al.Badiu - Sp. Municipal
10 dec. (04.03) -Felicia
Ilinca Teodora, Bucuresti, Sp. Giulesti
3 dec. (07.03) -Doinna(31 ani),
Zoe
12 dec. (08.03) -Laura72819
13 dec. (09.03) -Alexandrina(28 ani), Mures
14 dec. (09.03) -FEE
14 dec. (10.03) -tania-z(30 ani), Sibiu, Sp.Jud. Sibiu
15 dec. (10.03) -Salisa(29 ani), Copenhaga, Danemarca, Sp. Rigshospital
17 dec. (1?.03) -ilenutza
17 dec. (.) -Adriana15(24ani), Bucuresti, dr.Nayel - Sp. CFR2
17 dec. (??.03) -madau,
Miruna, Bucuresti, dr.D. Tutunaru - Sp.Elias
26 dec. (14.03) -Buluci(27 ani),
, Azerbaijan ,Baku
20 dec. (15.03) -meems(26 ani),
, USA, Bay Area
24 dec. (19.03) -LeeaCV(31 ani)
25 dec. (19.03) -T-Ioana(25 ani),
Razvan Gabriel, Bistrita, dr. Geanta Gheorghe- Clinica D.Stanca-Cluj
25 dec. (1?.03) -Roxanal
25 dec. (15.03) -ank si bb, Bucuresti, dr. Puiu Deliana - Spitalul "Sf. imparati Constantin si Elena"
25 dec. (20.03) -Irinadum, Bucuresti
26 dec. (19.03) -maria_alexia (Maria)(29 ani),
, Sibiu
28 dec. (23.03) -Camelia Daniela, Buzau
?? dec. (??.03) -paula2003,
Bucuresti, dr.Esanu; Sp. Polizu
?? dec. (??.03) -MIC KEYD
?? dec. (??.03) -O Pasiune
02.ian. (1?.03) -bumbita
-----------------
81SCORUL BEBELUSILOR :23
- 19
si 41
* printre bebelusi sunt 2 perechi gemeni *
........................................................
Telefoane utile :
Policlinica Diagnosis- tel 0212316741
Institutul Cantacuzino[/b] Laborator recoltari- tel 4113800,int 237
Link-uri utile despre :www.acegraphics.com.au/articles/dietsch01.html" target="_blank">analize si riscuri, www.ispt.ro/infectioase/" target="_blank">cum este bb-ul afectat de bolile mamei, www.nzfsa.govt.nz/consumers/food-safety-topics/foodborne-illnesses/pregnancy/" target="_blank">cum mincam .
(Sursa - Ioana75 - Mamici de septembrie - octombrie 2005 )
lavi02 spune:
Fetelor, mare bucurie mare, a venit ieri Silvia acasa!
Ieri si azi principalele ei ocupatii au fost refacerea status quo -ului. Era o ordine desavarsita la ea in camera, toate jucariile la locul lor. Ea are si o cutie mare de monitor, in care sunt jucarii la gramada. Arhiplina, of course. S-a bagat ea insasi in cutie, peste jucarii si a inceput sa "gaseasca" jucarii in ea si sa le arunce afara. Se bucura ca le regaseste. Uite o masina! Uite papusica! Uite una, uite alta, le-a aruncat pe TOATE afara.
Azi si-a extins aria, de la ea in camera le-a raspandit prin restul apartamentului (din fericire doar o parte...) a dezbracat toate papusile si jucariile de plus care aveau haine si le-a pus in niste raftulete goale din biblioteca, in "masina de spalat". Zicea: "sunt mizerabile, nu vezi? Sa vad daca incap toate in masina..."
Mirela Anca lasa ca nu e o tragedie sa stai acasa singurica. si eu am plans cand a plecat Virgil cu Silvia la bunici care o duceau la munte, dar atat de bine i-a prins Silviei! A luat aer, a pescuit, a vazut si facut tot felul de lucruri interesante pentru ea. Gandeste-te cate experiente noi pentru Cosminel (a mai uitat de anul trecut cum e cu marea) pe langa efectele bune asupra sanatatii!
Ripley si fetele mele au patut cu bare de lemn dar am luat si tarc, la fel in tarc stateau jucariile (pe care pana la un an i le dezinfectam cu spirt daca cadeau pe jos, iar tarcul il dezinfectam periodic - pitici pe creierul personal) si ea in timpul zilei, iar in patut dormea. Eu nu am avut aparatoare la patut si n-am avut nici o problema, manute si picioruse intra si ies prin zabrelele alea, dar acuma ce sa zic, prevederea e mama ....
Ina, zau ca imi pare rau ca te-am amarat si tinut departe de forum cateva zile. Mie mi-au placut tare mult pozele tale si imi parerau ca le faci private.
xandra eu am citit ca se recomanda la bebici atarnele deasupra patului, il stimuleaza, il ajuta sa inceapa sa urmareasca cu privirea, etc. (De abia de pe la 2 luni urmaresc cu privirea un obiect in miscare si asta e deja un semn de dezvoltare intelectuala) Toti (aproape) copiii sunt sasii pana pe la 6 luni-1 an cand muschii ochiului se formeaza. Normal ca nu-l pui non-stop, vorba lui Ripley. Asta e parerea mea, de amator in cresterea copchiilor.
Lavi, tin sa te contrazic. Eu chiar vreau flor in spital, de abia astept sa nasc ca o sa primesc multe flori si ma dau in vant dupa ele! Numai ca bebe n-o sa stea in salon cu mine! Acasa o sa le punem in bucatarie, vedem noi unde. Cum sa nasc si sa nu primesc flori?!?!?!
Dienuta mortal seful tau!
"ok, hai ca m-ai convins, sper sa nu ma prinda seful, ca imi arata el botosei... in fund. ca tot mi-a zis de dimineata ca din fata nu par gravida, iar de la spate sunt chiar provocatoare."
Mirela Anca dar sindromul asta nu se manifesta si la prima sarcina? Nu e o chestie pe care daca o ai, o porti cu tine? Adica din nastere? Nu stiu, nu ma pricep, doar intreb.
Taniaaaaa, patutul e foarte frumusel, dar nu e cam mic? La 1 an bebe are in medie 76 cm, la 2 ani vreo 85. Nu poate sa incapa in patut la fix, ii trebuie un pic de rezerva sus-jos. Aveti alte planuri pentru peste 2 ani?
Joy si mie mi-au aparut varice in zona inghinala. Solutii ramase: ceara rece (nu calda!) - dar si aia am impresia ca-mi dauneaza si crema. De la lama, daca te tai un pic, risti o infectie si niste probleme de... mai bine te lasi pagubasa. In plus, la nastere trebuie neaparat sa rezolvam de acasa cu crema ca sa nu-si bage aia de la spital lama pe venele noastre.
anda77 ce au facut pana la urma prietenii tai cu pompa electrica? Au cumparat sau s-a rezolvat de la sine?
Lavi02 30 saptamani, cifra rotunda yeeee!!!!
lavi02 spune:
Ina varicele in zona inghinala nu sunt de la lama, sunt de la sarcina! Unul din posibilele efecte neplacute ale sarcinii, trec dupa ce nasti. Eu n-am mai folosit lama din noaptea in care ma internam pt a o naste pe Silviuta - asa ca nu aveau cum sa apara acum de la lama de acu' 3 ani jumate. Joy, Dar daca tot le-ai achizitionat, n-ai voie sa folosesti lama pt ca risti sa te tai si sa faci hemoragie, infectii, etc. Ceara calda e si mai contraindicata pt ca de la caldura se dilata vasele de sange si se accentueaza varicele.
La multi ani sotului tau!
Si eu zic ca e mai potrivit pentru fetita un nume din tara in care va trai ea.
Tania pe 15 septembrie ai examenul!!!! Iti tin pumnii sa ai spor la invatat!
--------------------------
Si eu merg maine la nunta! Halal distractie: de dansat nu, bautura nu
.... lasa ca o sa danseze Silvia! Mie imi place la nebunie sa dansez, dar nu ma pun cu Scurtimea Sa, Colul...
Ferice de voi, cele care puteti pleca din localitate, eu nu mai am voie si mi-e atat de dor de munte... am fi bagat un 4-5 zile la Bran pe sfarsit de septembrie! La munte n-am fost anul asta, decat 1 zi in primavara...
Sa creasca bebita in burtica si sa se nasca sanatoasa, om merge noi la munte la anul!
Lavi02 30 sapt fix
joy04 spune:
LAVI02, merci de informatii
in leg cu varicele alea.Prima mi-a zis soramea, dar nu am crezut-o, apoi dr de familie si mi-a zis la fel sa nu ma mai fac cu lama, dar nu mi-a zis dece si parca parca ma gandeam ca exagereaza. O sa-mi iau crema de epilat si o sa ma fac mai rar si gata 
joy
+
26+
T_Ioana spune:
Buna fetelor! Stiu ca n-am mai scris de secole dar mi-e tare greu sa va citesc ca sa nu mai vorbim de scris.
Ma bag si su ca musca...sa-mi fie cu iertare daca s-a mai scris despre asta dar am si eu o intrebare: este adevarat ca daca nu iti raman 42 de zile de concediu postnatal risti sa pierzi CIC-ul? Eu am deschis un subiect la discutii generale cu privire la cand ar trebui sa ne luam concediul de maternitate cel mai devreme, iar din ce spuneau fetele pe acolo asta am dedus. Acum ma refer strict la Cristina, care si-a luat 84 de zile de prenatal si ii raman exact 42 de zile de postnatal....ce se va intampla daca naste mai tarziu decat DPN, chiar si cu 2-3 zile mai trziu si nu mai are cele 42 de zile necesare?!
Daca s-a vorbit deja despre asat imi cer scuze dar efectiv nu am reusit sa recuperez capitolele mai vechi.
Si mai am o nelamurire: voua va misca mult bebeii, ca la mine de vreo 4-5 zile misca cel putin 8-9 ore pe zi, uneori si mai mult si asvrea sa stiu daca e totul ok?!
Va pup si va doresc multa sanatate
Ioana
si
23+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;118/st/20051229/dt/7/k/ee6c/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
lavi02 spune:
T_Ioana, aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu in sinea mea cea palida, n-am gasit nici un raspuns in aceeasi sine(te intorci la servici pt 2-3-5 zile? groaznic! iei concediu fara salariu? neplacut! medical? e voie?). Asteptam un raspuns de la juristele de pe aici, eu in materie de legislatie sunt zero barat!
cristinamh spune:
ioana si lavi, din ce-am inteles eu pana acum, apropo de cele 42 de zile. nu are importanta cate iti "raman" propriu-zis. dar cererea pentru CIC nu poate fi aprobata mai devreme de a 43-a zi de la nastere. deci... daca DPN se duce dincolo de cele 42 de zile... sa spunem cu 10... mie imi raman 32 de zile platite de postnatal dupa nastere. nu pot lua mai multe. asadar, dupa astea 32, voi avea 10 zile fara plata, dupa care in a 43-a zi fac cererea de CIC.
cel putin asa vad eu lucrurile cu contract de asigurare. nu stiu cum e cu cele care au un loc de munca... probabil concediu fara plata.
nu stiu iarasi daca se poate lua un medical. mi se pare ca legea prevede ceva de genul asta, ca in perioada obligatorie de postnatal nu poti lua alt tip de medical.
dienutza zicea ca vrea sa faca smecheria asta, daca a verificat la medicul de familie si stie mai multe poate ne spune ea.
2. Concediul medical pentru sarcina se acorda din a 63-a zi anterioara datei estimate a nasterii, dar nu mai devreme de a 84-a zi anterioara acestei date.
In cazul femeii cu handicap concediul medical pentru sarcina se acorda incepand cu luna a 6-a de sarcina, daca solicitanta prezinta certificatul de persoana cu handicap, emis potrivit legii.
In cazul in care, intre data nasterii si data estimata a nasterii copilului, exista un interval mai mare de 21 de zile calendaristice, asigurata beneficiaza de concediu medical pentru sarcina mai mare de 63 de zile calendaristice.
In aceasta situatie asigurata nu va putea beneficia, dupa nasterea copilului, de cel putin 42 de zile calendaristice din concediul medical pentru lauzie, ceea ce conduce la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului numai dupa parcurgerea acestei perioade.
e fragment din ordonanta aceea de care va spuneam, cu completarea concediilor medicale.
Cristina
27+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
Ups! Cristina, tu erai inca in CIC de la Andrei?
Deci concediul fara plata inseamna ca e solutia la cele care sunt angajate. Eu intentionez sa intru in prenatal din 15 septembrie, deci aprox cu 60 zile inainte de DPN asa ca nu-mi bat capul decat din principiu.
Pana la urma fiecare are o situatie particulara pe-aici!
cristinamh spune:
LAVI, CIC-ul de la andrei l-am terminat pe 2 aug. de pe 8 aug am contract la casa de asigurari, care am inteles ca se suspenda automat in monetul in care duc medicalul. probabil daca nu-mi mai raman zile pana la CICI, va trebui sa reiau plata contractului. mie mi-e indiferent, mai bine sa nu-mi ramana.
sper sa n-am totusi dreptate cu concediul fara plata, si sa puteti lua un medical... dar din ce-am citit eu cu senzatia asta am ramas, ca vor sa-si asigure cumva spatele, si daca nu ti-ai lasat cele 42 de zile sa nu iasa ei in pierdere.
Cristina
27+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
T_Ioana spune:
Cristina, daca nu e prea mare deranjul spune-mi si mie nr de ordonanta despre care vorbeai, cea cu concediile medicale....
Multumesc mult de tot!
Ioana
si
23+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;118/st/20051229/dt/7/k/ee6c/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

, USA, Bay Area
SCORUL BEBELUSILOR :23