Mamici de noiembrie - decembrie 2005(40)
Raspunsuri - Pagina 6
monet spune:
fetelor,
hai sa-mi dau si io cu parerea despre cele ce se discuta aici, doar la fel ca inca citeva mamici curajoase;), am mai trecut prin faza "ce te faci cu un nou-nascut la tine-acasa?":)
lia a dormit cu noi in camera - avem un dormitor foarte mare - si inca acolo doarme. si bebe2 o sa fie tot acolo. (initial, am vrut s-o mutam pe lia in camera separata, dar dup-aia mi-a trecut prin minte ca i-ar putea incolti gelozia mai intens, fiind la separeu). deci, in patut (care e de lemn si recomand cu caldura tuturor o rama solida si o saltea tare) nu avea absolut nimic decit ea in sacul de dormit. patutul avea (are si acum:)) aparatoare din-aia de merge pe toata circumferinta interioara. pe un scaunel, mai la o parte, erau citeva jucarioare, mai mult pentru ochii nostri, de dragute ce erau. e drept ca grosul jucariilor de plus erau intr-o alta camera, pentru mai tirziu (unele sint inca puse la 'asteptare':)). in rest, ca intr-un dormitor obisnuit. plus un purificator de aer. o, ce am facut si va parea neobisnuit: am pus o usa de sita la dormitor (pe linga usa de lemn pe care si asa o tinem deschisa la perete tot timpul) ca sa am mai mult aer si-n acelasi timp sa nu intre pisicile inauntru. si ii mai si da camerei un aer de 'camera speciala':).
caruselul. lia are unul cu patru motzonei, e foarte simplu si muzica poate cinta fara ca motzoneii sa se miste. in primele, sa ma gindesc..., 2 luni cred, nu a dat atentie aproape deloc: pruncilor asa fragezi le place sa priveasca pe laterale:) - deci si caruselul a fost montat oarecum sus dar intr-o laterala. dupa cum imi amintesc eu, am fost dezamagita la inceput ca bebe nu dadea atentie frumusetii de carusel, doar de pe la vreo 2-3-4 luni s-a mai desteptat si se uita fascinata cum se invirt motzoneii. o, da, sa il montati in asa fel incit lui bebe sa nu-i fie greu sa-si miste ochii dupa el: in nici un caz peste cap, deci nu-l montati la capul patului, ci pe o laterala, destul de sus ca bebe sa nu-l poata atinge si trage pe el. doamne, ce m-am intins cu superexplicatiile:); ma iertati.
in rest, ii mai dadeam jucarioare in mina, mai mult alb/negre, cu contrast; si mai apoi de toate din astea pentru infanti - se gasesc o suta si-o mie: mie mi-au placut cele de la 'baby einstein'.
mai am ceva de zis? nu-mi vine-n cap. o, sa va spun ca am visat azi noapte ca am nascut. si inca cum! eram in saptamina 32, cum sint acum, deci cam devreme si eram toata facuta pe mine ca iese bebe prematur si ce credeti? - m-am uitat la burta si mi se facuse dintr-o data tare de tot si bebe impingea cu talpitele de se vedea conturul degetelelor prin pielea mea. apoi, dintr-o data, i-am vazut minutele afara (se vede ca era cu capul in jos:)) si apoi si picioarele. nu stiu cum o fi iesit, cert e ca a iesit si era intreaga si nevatamata si io tremuram toata. m-am trezit in clipa aia, ingrozita de ce s-a putut intimpla. ce vis, mama-mama....
va pup si va doresc un weekend placut. noi miine plecam la nunta de departe.
mona,
lia (24.04.2004) si simburica mica (31+)
www.seansimon.com/august2005.htm" target="_blank">AUGUST - Extra Poze cu Haioasa Mica
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
Bic spune:
Monet, ce zici de acel gym??? E folositor sau e doar un moft? Eu am vazut de curind chiar unul cu jucarele alb-negru, cica astea il stimuleaza pe BB la inceput. Sa mi-l iau sau e total inutil?
Beyy, cu visul ala...ai primit cumva de curind prin e-mail poza aia cu piciorusul care se vede prin burta???
Drum bun la nunta si distractie placuta.
DPN 31.10.05 
mandyksch spune:
Promit fetelor sa devin mai activa mai ales ca astazi am terminat cu serviciul
.O sa am timp si pt. voi si pt aranjat dormitorul si sa imi incep mai serios cumparaturile pt.bb. Pas cu pas. Am avut o ultima saptamana ingrozitoare si astazi cred ca l-am invatat pe bb sa si injure
.
Azi mi-am anuntat niste clienti olandezi ca voi pleca in maternitate. Ei detin cel mai mare "parc" din Europa pt. bebelusi, parc in sensul ca acolo in Kesteren exista un parc cu locuri de joaca si un urias magazin unde gasesti tot ce vrei pt. copii :mobilier (asta le livram si noi), carucioare, hainute etc.
Tipul de acolo pe care il cunosc de vreo 4-5 ani e un tatic tanar si super fain (ca om de afaceri), mi-a recomandat sa vizionez siteul lor si daca ma intereseaza ceva mi le trimite pana la Oradea f ieftin. Dar parca totusi prefer sa nu incurc borcanele. Nu as vrea sa am vreo obligatie fata de el
(mai tarziu cand ma intorc la lucru), asa ca o sa admir doar, daca vreti si voi www.baby.nl (o sa apara si textul Babypark Kesteren).
Din Romania mi-a recomandat siteul www.babycomfort.ro, firma face parte dintr-un grup austriac si mi-a spus ca sunt f. seriosi. O sa am timp zilele urmatoare sa mai "studiez piata". Da' sincera sa fiu am vazut niste carucioare la olandezi in catalogul pe care il am si eu la serviciu de-mi vine sa plang (de ciuda ca n-o sa am niciodata asa ceva
).
Tania nici eu nu iti recomand sa-ti aduci patutul de afara.Daca cineva ti l-ar aduce pur si simplu ar fii inca OK. Dar de oriunde din SUA, Canada sau UE te costa f mult transportul, apoi chiar daca l-ai aduce cu THNT, DHL sau alte firme de curierat rapid trebuie sa faci vama la importul in Romania (formalitatile vamale ti le-ar rezolva in Romania TNT sau DHL, dar oricum ar trebui sa platesti aceste formalitati,ar trebui sa platesti taxe vamale care nu sunt in functie de pretul produsului achizitionat ci de valoarea din vama a produsului respectiv-si asta apare in tariful vamal...cred ca nu se merita).
Ripley, n-am avut vreme nici macar sa intru pe messenger, sau sa-mi verific mailul. A inceput la noi nebunia de toamna, e ssuper sezon pe piata mobilei incepand cu sf. august pana la sf. anului.E un stres
, Iti dai seama ca m-au lasat in CO ( 2 saptamani) si apoi in prenatal cu conditia sa iau cu mine telefonul de la firma si...sa nu-l inchid
. Stii tu eventual sa-l inchid in zilele in care ma duc sa nasc
. Asta e , intr-un fel e bine sa stii ca esti o persoana de baza in firma.
Ina, remarcasem ca nu prea mai intri-desi si eu am facut-o rar-nu fii suparata pt. babyshower.E un obicei f frumos si nu cred ca vreuna din fete a fost invidioasa. Ce sa facem daca aici sunt alte obiceiuri?
Fetelor, noi nu ne putem hotari asupra numelui bb.Avem o lista cu 18!!! nume din care nu stim ce sa alegem
,. Si daca mai sortez un pic tot mai raman vreo 8
. Eu mi-am pastrat dupa casatorie numele de fata asa ca acum bb va purta numele lui tati adica Schubert (ca muzicianul) spuneti voi ce nume sa-i punem?
cateva: Patrik, Christian, Mark, Roland, Richard.Pe tati il cheama Wilhelm, mie imi place dar el nu vrea un Vili 2 in familie![]()
Va las, mai vorbim mai tarziu
Mandy, 30+
cristinamh spune:
tanaaaa.... sunt fericita invingatoare in razboiul cu doctorii idioti... si posesoarea unul prenatal cu 84 de zile inainte de DPN.

asadar, cum a fost... intrare pasnica, zambitoare, la un individ pe care nu-l mai vazusem in viata mea, si care speram sa fie si la curent cu "stirile"... no... ii zic pt ce am venit, ma intreaba UCM, nu mi-a cerut nici o hartie, da' aveam echografiile pe care scria. isi ia rotita magica de calculat... si-mi zice ca-mi da de la 31 de saptamani... io... om politicos, ii spun ca nu vreau varianta cu 63 de zile, optez pentru limita maxim admisa, 84 de zile... baga si el ca se acorda de la 29 de saptamani, si accepta 17 septembrie. na, ca nu-mi convine. trebuia sa-mi dea cu 10 sept, dupa zile numarate de mine cu creionul pe calendar. ii spun ca in lege nu scrie nimic de 29 de sapt, scrie de 84 de zile, care in cazul meu sunt de pe 10.
. asistenta... ca ce, au si ei legea, "dar chiar va rog sa verificati, si daca e cazul, sa-mi aratati unde scrie de saptamani si nu de zile."
scoate fata enervata dosarul cu 3 fituici, un extras din legea 19/2000, una cu ordonanta din martie 2003, pe care erau marcate bine-nteles doar pasajele care le conveneau lor... ce nu stiau e ca de 5 luni mancam pe paine pasajele area, le puteam recita si in somn... si-mi citeste jumatatea cu 63 de zile... "da, dar daca continuati sa cititi o sa vedeti ca scrie ca se pot compensa la recomandarea medicului sau optiunea beneficiarului". mai sa crape... se baga si doctorul, ca daca imi da 84... nu-mi raman 42 dupa nastere... si intreb si eu atunci daca 84+42 nu fac cumva 126... cat am dreptul. ii mai scot si ordonanta de guvern pentru acordarea si completarea concediilor medicale, unde marcasem si eu frumos pasajele care ma avantajau... si na, mai sa crape amandoi. crapam si eu, da' de bucurie
. ei... doar de ciuda
. asadar... am concediu din 12 sept, ca 10 si 11 sunt zile de weekend, nelucratoare... doctorul parea om destept. s-a calmat repede. ba chiar i-am facut cadou ordonanta, i-am zis ca eu mai am acasa si lor poate le mai trebuie. da' asistenta mai sa moara de ciuda. se ofticase la culme...
asa ca tot comenta...
ca am venit prea devreme dupa prenatal, ca daca nasc prematur pana pe 12... nu mai e valabil concediul... si ei isi asuma un risc... i-am raspuns la fel de politicos ca dr de familie m-a trimis, a zis ca e ok, ca diagnosticul de sarcina nu se pune de pe-o zi pe alta si pot sa-mi iau hartia de-acum. era rosie...
iar io mai aveam nitel si ma tavaleam pe jos de ras...
asadar fetele, insistati! daca nu stie legea, dati-i "lectura pentru acasa". nu renuntati daca vreti sa vi se recunoasca un drept!
Cristina
27+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
meems spune:
Mandy, si noi ne luptam cu alesul unui nume... doar ca la noi e nume de fetita. Dintre cele enumerate de tine imi plac Christian si Mark. Celelalte mi se par putin prea dure si nu prea merg la un bebelus (parerea mea!). Oricum, orice nume ati alege, bebele va fi iubit si asta e ceea ce conteaza cel mai mult.
Bic spune:
Mandy, mie-mi place Roland, dintr-un motiv pur personal. Si doi pt. ca mie-mi plac numele neobisnuite.
Dar nu trebuie sa-mi placa mie, ci vouaaaaa!
Asa ca bateti-va voi singurei capu'! 
DPN 31.10.05 
Ina869 spune:
Noki_Lara bafta luni la control, sa-ti vezi micuta si sa fie totul bine.
Monet drum bun si distractie placuta la nunta! Este nunta unor romanasi sau americani?
Anamari spor la cautarea ptr.casa si note bune la scoala flacaului tau.
Mirela Anca lasa ca iti tinem noi de urit cit sint baietii plecati! Mai descarca-te, ca multe facem asa..sanatate multa si sa-ti fie cu folos tratamentul.
Coralia sa ne tii si pe noi la zi cu ce bunatati mai faci ( macar sa ma hranesc cu imaginea lor, ca de facut, nu cred, m-am cam puturosit…)
Spor la cursuri sibiencelor, poate facem schimb de experienta “romano-canadiana” si aflam cite ceva nou una de la cealalta..eu il incep simbata.
Joy sanatate multa; varice in zona inghinala doar ca te razi cu lama? Eu ma epilez cu ceara si nu am asa ceva, desi sint predispusa la varice de cind ma stiu. Pai lama nu taie din radacina, nu smulge firul de par, il taie doar pe cel de la suprafata si deci nu ar trebui sa aiba nici o legatura, dar ma rog, daca asa ti-au spus…
Mandy saptamina asta a fost si ptr. mine una foarte aglomerta, cu situatii, rapoarte, etc, de sfarsit de luna…si daca mai pui si faptul ca m-a pocnit o lene de zile mari, ai raspunsul la intrebarea de ce nu am mai postat atit de des. De citit, v-am citit, insa.
In ceea ce priveste cenzurarea albumelor, eu mi-am exprimat aceasta dorinta mai demult, poti citi postarea cind o intrebam pe Alexandrina cum as putea face sa vedeti doar voi pozele si nimeni altcineva…din nou, motiv pur personal.
Ref. la nume, mie imi place Richard.
Apropo de nume, ma suna ieri matusa-mea din Bucuresti si-mi spune ca bunica-mea ma roaga din suflet sa nu-i pun copilului numele Rachel, ca este nume de evreica. Si ce daca, frate, ce am eu cu evreii, nu sint si ei tot oameni? da’ spune matusa-mea, dar este si nume de tiganca…si i-am dat acelas raspuns, pai si ei tot oameni sint, si pe aici eu una nu am vazut picior de tiganus…eh, dar cind este vorba de bunica-mea ( are 82 de ani) care este febletea si slabiciunea mea…of, grea decizie.
Cind le-am comunicat alor mei “oficial” numele, au oftat,tata a fost un diplomat si dragut , m-a intrebat “da’ cum de i-ati pus voi numele asta,acum trebuie sa ma apuc si de invatat engleza ca sa pronunt numele nepoata-mii..”
Ideal ar fi fost pentru toata lumea sa pun/em un nume romanesc ( si mie chiar imi plac la nebunie!) dar nu atit de ideal ptr. fetitza, si eu aleg in functie de ce este mai bine copilului, nu ce este mai convenabil si placut ptr. altii.
Am roit-o acasa, noi luni avem “Ziua Muncii” si nu venim pina marti, asa ca maine o zbughesc la cabana la unchiu-meu ca-i rost de petrecere mare ( astazi este ziua sotului meu si il serbam acolo). Trebuie sa ajung sa ridic tortul pina ajunge barbata-meu acasa, vreau sa-i fac surpriza. La capitolul cadouri el nu se prea da in vant, chiar nu-i plac ( da' lasa, ca se compenseaza ca-mi plac mie !!) iar eu anul acesta nu am fost prea creativa din lipsa de timp/inspiratie/etc. si i-am gravat pe o bricheta “La multi ani, taticule! “…ca el de fumat tot nu are de gind sa se lase, asa ca i-am dat ceva care sa-i aminteasca de noi mereu, de cite ori isi aprinde tigara ( adica, vezi Doamne, cu subinteles.. doar-doar s-o gindi la comorile lui si-o renunta, desi nu am sperante).
Va pupicesc dulce si un sf. de saptamina vesel
Ina si pufulina 26+ ( astazi…ca maine mai crestem cu inca o saptamina!!!ura!!)
Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
monet spune:
mandy, eu zic sa nu va treziti cu 2 vili in familie:), se incurca prea des borcanele. mai bine fa-l un mark sau patrik pe puiu' mic. mie-mi plac cum suna astea.
bic, gymu' ala a fost tare folositor pentru lia. am uitat de el, tre' sa-l aduc jos din attic:). eu zic ca merita, mai ales cind bebe o sa inceapa sa fie interesat de ce-l inconjoara - o sa-i dea ore de satisfactie! si daca e cu alb si negru, super!
nu, mey, ce email? poate l-am primit prin subliminal:).
va pup ca am de impachetat. am si curatt casa! ce harnica sint! doar gleznele mi-s ca la un urias!!!! o sa arat teribil la nunta...........
aveti grija de voi!
mona,
www.seansimon.com/august2005.htm" target="_blank">AUGUST - Extra Poze cu Haioasa Mica
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
monet spune:
ina, ce-mi plac mesajele tale.... totdeauna ai un cuvint bun pentru fiecare din noi
. nunta e a varului meu, care s-a nascut in germania din mama romanca si tata neamt dar care a ramas neamt in inima lui. au venit in america cind el era de 6 ani, deci vorbeste o germana fluenta si o engleza fara pic de accent! mireasa e americanca get-beget(!). deci va fi ca la americani... desi foarte pompos, in aer liber, pe un teren de golf..... sper sa fie fain cu tot burtoiu' meu:).
mandy, vezi c-o sa primesti toate cele 8 nume ca fiind preferate de fetele de-aici. tre' sa mai 'tai' din ele. nu din fete, din nume:)
pupici dragi!
mona,
monet spune:
ina, la multi ani cu sanatate taticului-in-devenire! ce sotie super esti! si distractie buna la cabana! unde e?
mie-mi place rachel - ma gindesc la aniston din 'friends':).
mona,