Mamici de noiembrie - decembrie 2005(40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Leea, bine ai revenit si sa-ti traiasca micutul!
Speram sa te simti aici la fel de bine ca fiecare dintre noi.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza fetele!
Leea sa-ti traiasca baietelul,sa fie sanatos si papacios!
Alexandrina ma bucur ca ti-ai vazut puiul miscaret,e un sentiment asa puternic cand te uiti pe ecran si vezi bebeul facand diverse miscari(a mea la ultima eco era cu degetelul in gurita).

Fetelor eu de aseara am inceput sa-i pun bebelinei sa-i cante o jucarioara cu un cantecel foarte frumos..sper sa se invete cu el si dupa nastere cand pun muzicutza asta sa se linisteasca.
Sapt asta(pe weekend cred) plec la Bucuresti sa-mi vad nepotica,o sa merg prin carrefour si cora sa vad ce gasesc pentru bebelica(noi speram sa venim cu un patutz).
Azi am implinit 28 de sapt.

Varsta bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata, burtici !
leea, chiar ma bucur ca ai observat ca aici e binevenita toata lumea gravidoasa; e adevarat, in timp observam ca incepem sa ne cunoastem mai bine ...felicitari pt bebe tudor !
coralia, dar e minunata ideea sa-i pui melodioara acum; eu una sunt sigura ca o sa o recunoasca dupa nastere; uite ca mi-ai dat ideea sa ma grabesc cu caruselul muzical, si sa i-l pun lui luca pe burtica ... am observat ca de cate ori sunt in masina si dau muzica mai tare la o melodie care ii place, danseaza si el (sau poate protesteaza, habar n-am...)
alexandrina, cred ca esti in al noualea cer - felicitari !
eu ma epilez numai pana la genuchi, ca nu prea sunt paroasa, la subrat cu lama la cateva zile, iar in zona de interes, ma "frizam" frumos si mai jos ma luam cu lama, si era ok, dar acum nu mai vad nimic sub burta, asa ca o sa ma coafeze tati, sper sa se priceapa si sa nu taie ceva esential...
hai ca mi-a disparut orice semn de infectie pe acolo, se pare ca a fost doar o tentativa, slava cerului ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Revin si eu... cu postarile... caci am fost cu ochii pe voi!!!

Noi astazi implinim 30 saptamani => AMR 70 zile

Burtica creste mare mare (am 104 cm circumferinta maxima a burticii), bebeul este activ, din cand in cand sughita. Au reinceput drumurile dese la baie, am facut pauza in trim II ... dar s-a terminat distractia...
In afara de arsuri si oarecare oboseala cand urc scarile, nu am nici un inconvenient
Sanii au inceput sa curga, ceea ce imi da un mare sentiment de liniste.

Saptamana viitoare il vom 'vedea' pe bebe si sper ca atunci sa capat o oarecare idee referitoare la momentul nasterii.

Din punct de vedere pregatiri, am pus mocheta in camera bebeului, in acest week-end vom face un maraton pentru hainute si alte accessorii, iar pentru mobilier, cosmetice si altele - asteptam Baby Expo.

IrinucaR 30fix

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

'neata,
este de-li-cios sa faci cumparaturi pt. bebe! mie mi-a dat o satisfactie mult mai mare decat ceea ce credeam eu ca este cumparatura suprema pentru pozitivarea psihicului, respectiv pantofi obscen de scumpi. Am fost in diverse magazine de hainute si apoi in carrefour orhideea pentru restul de consumabile bebe si diverse:
sa va fac un rezumat:
in primul rand, sa nu uit, coralia, in carrefour am vazut un patut din lemn de fag (la fel ca ala de pe site)la pretul de 1.600.000 !!! Era putin mai aiurea finisat decat ala de pe site-ul desprecopii, capetele erau tot din zabrele ca lateralele, nu din lemn masiv ca celalalt, dar una peste alta mi s-a parut ok. nu l-am luat la prima vedere, dar ma gandesc serios sa ma intorc azi acolo.. mai erau niste patuturi din pal la 4 milioane, mai urate (in viziunea mea) si costau atat pentru ca aveau sertar dedesubt si lateralele rabatabile (in opinia mea prost finisate si cu accesorii inutile, ca sa nu mai vorbim ca erau din pal). Stiu ca la Metro, de exemplu, au regula ca trebuie aprovizionate toate magazinele din tara cu aceeasi marfa, de la acelasi producator. Nu stiu daca si la carrefour este acelasi principiu, dar poate gasesti si in sibiu patutul ala de 1.600.000 din lemn fag.
la consumabile si chestii mici Cora este mai bine aprovizionata decat carrefour. adica in carrefour erau 2 forfecute de unghii bebe (n-am luat niciuna ca mi s-a parut prin ambalajul din plastic ca lamele nu erau ascutite.. asa am vazut eu), iar in cora am vazut eu 5 marci cu forfecute. Sterilizatoare erau doar 2 firme, pompe doar doua , monitor-doar unul (!), caruseluri de pat - nici un produs (!)s.a.m.d.... In schimb era un raft intreg de suzete!!? ...Concluzia: azi ma duc in Cora, unde sunt chiar si mai multe "culoare" cu rafturi pt bebe.
ce-am mai vazut interesant: cadita cu suport sugari incorporat (turnat). parca era 700.000. n-am luat-o ca sa ma mai gandesc. pe poza arata ca atunci cand bebe creste poate sa stea cu fundul in partea cealalta a caditei. deci poate fi folosita si pana la 1 an -2 . nu mai mult ca nu era asa maricica. Este mai ieftina decat varianta de pe site-ul babycomfort, de care povesteam ieri, varianta care este 44 lei noi cadita simpla si 70 lei noi parca suportul atasabil (detasabil). Inconvenientul este ca in cadita din carrefour nu e prea mult loc pt. bebe de 1 an-2, sta doar in fund, nu poate sta relaxat pe spate...:))). Inca nu m-am hotarat...Parca vad ca oricat m-as gandi, orice as lua, peste 2 ani tot mai iau una mare si tot n-am facut nici o economie:))
cu privire la hainute: nu dati cu pietre in mine ca nu e vorba de fite, economia e oricand binevenita, dar eu am luat hainutele de la zet deoarece in carrefour si obor n-am vazut decat hainute cu fire pe afara, nefinisate pe interior (pericol de desirare la spalat). am dat niste sute de mii in plus fata de obor, dar stiu ca o sa tina la spalat (eu sunt de principiul 4 haine bune pe care le spal zilnic (fiind putine!:)), dar rezista decat 10 proaste pe care le spal la 3 zile, dar care se vor desira la un moment dat. pana la urma ajungi cu pretul pe aproape, am calculat eu. ca sa nu mai vorbim de aspectul lor, ca hainutele de la zet sunt superbe!! Bodyurile (deci fara picioruse) sunt mai ieftine la zet decat in carrefour (!!), adica sunt 150.000-180.000, in functie de lungimea manecii. Mai scumpe sunt costumasele cu picioruse si labute, alea ajung si la 1.000.000, e adevarat...
Deci, pana la urma, ce am luat: Cosmetice baie Nivea, servete umede Nivea, pampersi Pampers New born, paturica "polar" (stiu ca este plastic 100%, dar polarul tine cald la ski, asa ca m-am gandit ca o sa-i tina si lui bebe), 2 prosoape mari (verde praz:)), caciulita, sosete (stiu ca si le scoate, dar apucasem sa iau un costumas fara labute), 2 costumase cu labute, unul bej si unul bleu, un costumas alb, f.f.f frumusel(cel mai frumusel:)), foarte gros - bluza+pantalon si piesa de rezistenta: un costum de ski (ii zic eu), adica un costum din fas, dar nu fas din ala fara bumbac, ci fas moale, matlasat, cu gluga, cu botosi atasati si manusi atasate (pentru incursiunile in aer liber de la iarna). M-am jucat cu costumul asta toata seara...mimam pe bebe la ski...
Azi merg in Cora pentru electronice (monitor, sterilizator, pompa etc), cred ca ma intorc in carrefour pentru patutul ala bun si ieftin(pentru patuturi va puteti uita si la bricostore unde au mic mobilier destul de ieftin). Luna viitoare completez efectivul de hainute si electronice, daca nu se poate luna asta pe toate si iau scoica de masina, iar ultima luna va fi cea mai grea d.p.d.v. financiar: caruciorul si plicurile personalului medical...cam asta ar fi esalonarea financiara pe care mi-am propus-o.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

anda, felicitari pentru cumparaturi ! as vrea sa te intreb cand te mai duci la control, la municipal am inteles ca esti tu, nu ? ai putea sa te interesezi daca te rog cum e cu acele cursuri pentru parinti pe care am vazut ca le organizeaza ? am vazut anuntul pe un site, se numea 'scoala parintilor', dar erau date doua numere de telefon - la unul raspuunde o femeie si te roaga sa suni la celalalt, iar ala e desfiintat ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dienuta, doctorul meu nu ma cheama niciodata la spital, ci doar la cmu, ca sa-mi ia aia 8-900.000 lei consultatia.. o singura data am fost la spital cand n-a putut el onora programarea la cmu, ca nastea o pacienta

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

anda, te-ai hotarat pana la urma ce carutz iei?
eu in cta n-am vazut peg-perego...
xandra, 28 fix

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Anda felicitari pentru cumparaturi si multumesc pentru informatii!Eu as vrea neaparat un patutz care sa aiba macar un sertar jos sa pun hainutzele lui bebe si prosopelele...asta de 1.6 mil banuiesc ca nu avea nici un sertar nu?Si alte modele in afar de cel de 1.6 si cele de 4 nu aveau?Adica ceva intermediar dar care sa aiba si sertare...O sa iau in considerare si bricostorul atunci poate gasesc acolo ceva.Si aveau si saltelutza si accesorii pentru patutz(plapumioara,lenjerie etc..)?Scu ze ca te bombardez..dar as vrea sa ma duc la tinta sa nu umblu prin Bucuresti ca nu ma descurc foarte bine iar cumnatul nu stiu de ce timp dispune sa vina cu noi...

Varsta bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Neatza burtici!

Va multumesc pt raspunsurile de ieri si scuze ca nu am mai intrat dar a picat net-ul si apoi m-am dus la dr. de fam cu prietena mea (cea cu ciprofloxacina) si am mai cerut o parere! La fel ca voi ne-a spus ca era prea mic embrionul sa pateasca ceva, si ne-a facut si cate o echo 2D gratuit; asa ca l-am vazut pe zurli care era foarte deranjat de d-na dr. si dadea din toate cele ca sa scape de apasarile aparatului! Prietena mea l-a vazut si ea pe samburelul ei de 2 luni, si arata a fi ok fara nici o anomalie cat de mica! Ne-am linistit definitiv.

Azi nu am chef de nimic dar sper sa nu mai imi cada net-ul ca parca imi taie mainile si nu mai am chef de nimic cand nu am net.

In legatura cu epilatul o sa o intreb pe cosmeticiana mea care ma face "praf" de la 14 ani si cand vine la mine pt operatiunea cu pricina o intreb mai multe amanunte despre epilat si despre cum e mai bine! Eu una nu suport sa ma faca sotul in zona cu pricina! Nu mi se pare o idee tocmai buna! Oricum tipa e superpregatita in domeniu, sre peste50 ani si are experienta cu carul, asa ca eu ma las cu incredere pe mana ei! Cand o sa aflu noutati va spun si voua!

Felicitari Anda pentru cumparaturi si spor la traba mai departe! Eu la capitolul cumparaturi o sa ma bag dupa ce ma duc pana la Brasov la sor-mea sa vad ce mi-a pregatiti ea! Sper sa nu am asa multe de cumparat!

O zi minunata !
Diana 29+

Mergi la inceput