Mamici de noiembrie - decembrie 2005(40)
Raspunsuri - Pagina 15
anda77 spune:
coralia, alte patuturi din lemn sau pal nu aveau , in afara de ce ti-am povestit. da, ala de 1,6 nu avea sertare. in carrefour erau si saltelute si asternuturi. erau saltele din iarba de mare (alea de care am auzit eu negativ)si saltele durflex (700.000 lei vechi, dar nu m-am uitat la dimensiune, daca se potriveau cu patuturile alea).
cu privire la lenjeria de pat, dupa cum au spus si alte fete, nu ai nevoie de mare lucru: peste saltea se pune o imbracaminte din bumbac sau bumbac-frotir(prosop)cu elastic sub saltea. pe site-uri la comanda am vazut unele cu o fata impermeabila pt. "accidente", dar sunt mai scumpe, evident. Peste imbracamintea asta de saltea pui un cearceaf - preferabil tot cu elastic sub saltea ca individul (individa) mic se suceste zici ca are purici pe saltea...:)). Acest cearceaf ti-l poti confectiona singura acasa, nu-ti trebuie mare talent (cred)-eu m-am gandit sa incerc. Cearceafurile din carrefour si alte magazine de gen sunt din bumbac aspru cu imprimeuri violente cu niste maimutoi rosii enormi pe fond albastru tare (!!)-ceva hidos...Dupa cearceaf pui copilul:)) si peste copil o paturica (pilota nu e indicata la nou-nascuti-pericol de sufocare) sau un sac de dormit, dar din ala fara maneci (cu bretelute de la piept in sus)-din acelasi motiv cu sufocarea. Si gata , ca perna n-are voie. M-am uitat special, dar saci de dormit cu bretelute n-am vazut decat pe desprecopii.com. 700.000 parca.
http://community.webshots.com/user/anda1977
Mihaelutat spune:
Buna dimineata mamicilor!
Nu am mai scris de ceva vreme dar v-am cititi in fiecare zi si sunt la curent cu tot. Promit sa fiu mai activa de acum in colo.
In ceea ce priveste epilatul, eu ma fac total, nu mai las decat o urma minuscula de decor. Am o cosmeticiana foarte buna si ma face cu ceara de unica folosinta. Am vb cu ea ca la momentul Z sa ma faca totoal. Acum sper sa nu ma prinda nepregatita dar eu ma fac cam la 3 saptamani asa ca sper sa nu fie cazul.
Vad ca ati inceput achizitionarea lucrurilor pentru bebe. Eu, spre rusinea mea, nu am luat nim ic, nu am nici macar lustra in camera lui, dar mi-am promos ca de saptamana urmatoare sa ma pun pe treaba, oricum grosul il voi lua de la babyexpo.
Hai ca m0am intins ca o zi de post.
Va pup pe toate si va urez o zi minunata.
Mihaela 27+
coralia76 spune:
Anda multumesc!In Cora ai vazut ceva patutzuri sau nu te-ai uitat?In Sibiu am intrebat la Metro si au zis ca nu tin patutzuri de copii de nici un fel.Oricum daca nu gases in Bucuresti ceva sa-mi convina iau din Sibiu.
Varsta bebelica
anda77 spune:
a, la patut din lemn mai trebuie aparatorile: in magazinele populare-carrefour, cora etc aparatorile sunt din acelasi material cu imprimeu oribil ca si cearceafurile (parerea mea, mie nu mi-au placut neam!). In magazinele de fite (mothercare etc) aparatorile sunt superbe, dar 1.500.000. varianta intermediara este sa incerci singura acasa (daca ai masina de cusut sau croitoreasa) . Cumperi materialul preferat, burete la sul (din mercerii sau magazinele de constructii-dar este f. gros ultimul) si doar cosi materialul pe langa buretele taiat pe dimensiunea pe care ti-ai masurat-o. Dupa aia ii mai cosi niste bride, niste snururi, ca sa legi marginile superioare ale buretelui peste marginea patului (daca vrei sa nu dea cu barbia in marginea patului cand se va putea ridica). asa am vazut ca sunt facute astea. daca o sa am timp o sa incerc sa vad daca iese ceva...daca nu vad eu ce cumpar...
mirabilis spune:
Buna dimineata, fetelor!
Da, e superb sa faci cumparaturi...Nici eu nu mai am rabdare si sa mai cumpar cate ceva...parca apropie evenimentul...
Stiti cumva daca la Baby-Expo sunt preturi mai mici? As lasa cumparaturile pentru acolo...
Voi unde il simtiti pe bebe? Eu nu ma mai hotarasc...cand e prea sus, intre coaste si ma doare in partea dreapta de nu mai pot, cand coboara foarte jos..Aseara o simteam miscand undeva jos de tot, in pelvis...S-o fi intors, deja?
Nu am net prin cablu acasa iar prin dial-up merge tare greu...Nu stiu cand o sa mai pot scrie. Sa aveti parte de zile senine, sa va bucurati de cumparaturi pentru bebei sanatosi si miscaciosi!
Numai bine!
anda77 spune:
in cora m-am uitat acum o luna. ma mai duc diseara o data. luna trecuta aveau tot patuturile astea de 4 mil. din pal. aceleasi patuturi sunt si in obor. Nu stiu de ce monopol in bucuresti au doar producatorii de elemente oribile... la cora poate au mai "bagat" ceva...dar in sibiu nu este ceva frumos? eu stiam ca in ardeal mobilierul e mai ieftin ca-n bucuresti. mai ales lemnul natur. si sunt mai multi mici producatori de mic mobilier din lemn. cel putin, la fiecare targ de mobila de la romexpo, cele mai frumoase obiecte din lemn erau din partea de nord a tarii si nu transportau in bucuresti, motiv de oftica pentru mine. n-ai gasit nimic? eu traiam cu iluzia ca la voi nu stii ce sa alegi dintre multele oferte de patuturi, dar inteleg ca m-am inselat...
anda77 spune:
mirabilis, din ce stiu eu, la baby-expo nu sunt preturi mai mici, ci doar reduceri pentru mai multe obiecte cumparate de la acelasi stand. si doar unele standuri au oferte. asa stiam...
mirabilis spune:
Mersi, Anda. Saci de dormit fara manecute am vazut in Cora la un pret acceptabil zic eu, vreo 450 de mii, dar erau mari, incap pana la 2 ani in ei. Si eu o sa-mi iau.
mamica noiembrie-decembri spune:
Ne mutam la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56843" target="_blank"> capitolul 41 

anda77 spune:
xandra, nu m-am hotarat cu caruciorul...ce-mi place mie e foarte scump
...pe langa ala de 15 mil. de la peg-perego de la loris company srl, imi mai place unul pe care l-am vazut doar la mothercare, maclaren este firma si este 13 mil.Ambele se pot utiliza de la 0 luni. L-am lasat la urma deoarece voi vedea care este situatia cu banii, daca mi-l mai permit sau nu. daca nu, o sa iau un chicco. nici chicco nu e vreo pomana la pret, dar este ceva mai ieftin decat primele doua.