Mamici de noiembrie - decembrie 2005(40)
Raspunsuri - Pagina 12
lavi02 spune:
Dienuta, stai linistita ca exista dopul ala de mucus in col care separa bebeul de ce se intampla mai jos de el! Nu-l afecteaza orice infectiuta chiar asa usor. O sa-ti dea
un tratament si o sa-ti treaca!
coralia76 spune:
Lavi02 esti o comoara
,acum m-am lamurit ce si cum despre epilat in zona cu pricina.Si la mine cred ca ramane solutia cu crema si eventual completat cu lama.Am cumparat o crema(Strep..ati folosit?)scrie pe ea "pentru zone delicate"..o sa o probez sa vad cum este.Eu crema am folosit doar "in tinerete" adica prin faculta..mi se parea comoda metoda apoi am renuntat ca mi-am luat aparat,dar deja cu burtica ma descurc greu cu el.
Varsta bebelica
lavi02 spune:
Coralia
si tie, da' nu ma mai face comoara! Strep pt zone delicate folosesc si eu prin zona (in rest folosesc aparatul dar pe acolo nu-l suport). Mai foloseam benzile de ceara rece dar de cand cu varicele nu mai am curaj, ca mi-au iesit vene in plus de la "stilul smuls". Crema asta mie mi se pare oarecum slabuta, dar nu am avut pana acum tupeul sa o incerc si pe aia pt zone nedelicate.
Data trecuta am ajuns si eu la finisat sot cu lama si nu mai vreau! Asa ca acum o sa folosesc crema frecvent in ultima luna pt ca daca firicelele sunt foarte scurte, le ia fosrte bine.
Daca incerci si alta crema si ti se pare mai buna, please da de stire, OK?
Lavi02 30+
dordia2000 spune:
Fetelor am si eu o intrebare! Am o prietena care e graviduta in 2 luni si jumatate si are o problema: chiar in primele zile de sarcina a facut un tratament de 5 zile cu ciprocin pentru o infectie urinara! Nu stia ca e insarcinata. A facut o echo vaginala si cica bb e ok dar e ingrijorata si m-a rugat sa va intreb daca cumva poate sa apara probleme cu sarcina din aceasta pricina!
Daca stie careva va rog sa imi spune-ti ca este destul de stresata!
Fetelor eu ma epilez aproape de tot in zona cu pricina dar mai ramane o bordura pe care nu suport sa o epilez de durere mare! Nu am folosit nici o data crema de epilat, si as dori sa va intreb de care crema pot incerca sa incep deja sa exersez! Cosmeticiana insista sa ma faca ea cu ceara de unica folosinta dar doare prea rau si...nu stiu daca rezist! Imi e sa nu-i nasc in brate
! Oricum nici nu stiu cum e mai bine, sa ma faca ea ca are vizibilitate maxima si oricum vine acasa si e o tipa care ma face de la 14 ani deci nu avem jena, sau sa incerc eu cu crema sau lama! Oare 10 min de durere sa le inlocuiesc cu cine stie cate min. de chin? Mare dilema!
Diana 29+
joy04 spune:
HELLO FETELOR....si burticilor
Sper ca sunteti bine toate....
Chiar interesant subiectul cu epilatul, dar am o intrebare:am vazut pe national (parca)o nastere filmata si am ramas surprinsa sa vad ca tipa nu era rasa....Asa o fi acolo (parca in anglia) sau pur si simplu nu or mai fi avut timp?
Mie nu mi-e bine aproapre deloc...am tot timpul contractii care au inceput sa devina si dureroase
.Sambata nu am facut nimic, am stat doar in pat dar ieri sotul meu a avut chef de treaba si am stat si eu pe langa el (el spala pahare, fafurii...) eu le stergeam, el le punea in bufet. Multa treaba nu am facut, dar am cam stat in picioare...mai luam pauze cand simteam burta tare si incepea sa ma doara...
Joi ma duc la doctor, o sa vad ce-mi spune
PUPICI MULTI
joy
+
26+
lavi02 spune:
Dordia eu stiu ca multe din (unele..., naiba stie!) antibiotice sunt OK in sarcina. Acum depinde si exact in ce perioada le-a luat, daca le-a luat in primele 2 saptamani de viata ale embrionului e OK orice ar fi fost ca inca nu era fixat, n-avea placenta, etc. Despre medicamentul asta nu stiu exact (stiu doar ca ampicilina, amoxacilina, penicilina sunt OK), cel mai bine e sa intrebe medicul. Si nu pe unul, pe mai multi. Si sa se uite si ce scrie pe prospect, eventual sa ceara prospectul la o farmacie daca nu-l mai are.
Cu epilatul, numai tu stii, numai tu "te simti pe tine". Mie nu mi se pare o tragedie sa bagi crema pe zona cea mai sensibila, la inceput lasata mai putin sa nu te iriti. Si incepe cu o zona nu chiar asa sensibila, sa nu fii alergica sau ceva. In conditii normale (daca nu aveam pacatoasele de varice) as fi folosit si eu ceara rece pe lateral - pt efecte mai durabile - si crema in zona mai sensibila. Dar fiindca mi-au aparut vene in plus dupa smuls - pe langa alea existente deja - nu ma mai joc! Mi-e frica sa mai pun benzile alea pe piele.
Da, mai Joy in unele tari straine nu se baga nimeni in chestia asta. Probabil considera ca e o chestie de optiune personala si nu cumva sa te simti nu stiu cum. Am avut o carte americana imprumutata plina cu poze cu nasteri (ce-i drept din anii '80 cand epilatul in zona intima nu era la moda) si toate femeile erau in toata splendoarea lor naturala. Pana la urma cred ca e mai igienic cum e la noi, pot sa dezinfecteze mai bine pielea, taie, cos etc. Dar e clar ca dpdv al naturii, de nascut poti naste oricum pana la urma: 

![]()

coralia76 spune:
Joy asa am patit si eu vineri,contractii dese si dureroase..sunt chiar curioasa ce iti spune dr.daca il afecteaza pe bebe.Eu m-am bucurat ca nu m-au tinut decat o singura zi,sambata eram deja "normala"...aiurea cu astea ca intri in panica si nici nu stii ce sa faci in afara de nospa.Sanatate multa!
Varsta bebelica
maria_alexia spune:
Dordia, din cate citesc, in lipsa unor studii suficiente, Ciprofloxacin-ul nu e pe lista de antibiotice safe in sarcina, dar nici pe lista neagra nu e, nu e teratogen sau altceva. Eu as zice ca prietena ta sa nu se ingrijoreze prea tare.
Un google cu "ciprofloxacin pregnancy safety " ar trebui s-o lamureasca mai bine.
http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/cipro/cipropreg.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11444726&dopt=Abstract
Varsta bb 
anda77 spune:
din pacate in luna a 8-a si a 9-a epilatul clasic cu ceara calda (care este cel mai "frumos" si mai curatel) nu mai are nici o relevanta deoarece poti sa nasti oricand si, dupa cum stiti, la epilatul cu ceara trebuie o perioada "de gratie" pt. ca firul sa capete o oarecare lungime. Si daca te "apuca" chiar atunci...adio, tot trebuie sa ai in casa niste lame sau niste crema. eu n-am folosit niciodata nici lama nici crema (nu ca n-as avea capilare sparte, ca am, dar ma incapatanez sa-mi mai fac
deoarece e cel mai bun epilatul cu ceara calda), asa ca azi o sa ma aprovizionez cu lame si crema din asta de care povestiti voi.
tot azi plec la cumparaturi pentru bebe! vroiam sa comand azi si patutul din lemn de pe site (4 mil.), dar miercuri incepe targul de mobila la romexpo si m-as duce sa ma uit putin si pe acolo. daca nu gasesc ceva care sa fie din lemn-lemn, la acelasi pret si mai frumos, il comand pe asta de pe site ca e dragutz, mie-mi place.
pot sa cumpar de acum cosmetice de bebe, daca nasc la inceputul lui dec.? de iesit din termenul de expirare nu ies, dar mai au acelasi "randament" peste 3 luni? ...
contractii dureroase am si eu la 2-3 zile. "dureroase" asa ca la o indigestie, nu ma tavalesc pe jos...
intrebare pentru gravidele care mai au copilasi: ce monitor (statii) ati avut? am o prietena cu un philips care tine 4 ore la baterie si e multumita ca a auzit ca celelalte (chicco etc) tin doar o ora la baterie. e adevarat?
http://community.webshots.com/user/anda1977
anda77 spune:
cristina, foarte haios sotul tau
cu privire la utilitatea epilatului, am citit eu undeva ca au facut un studiu acum cativa ani, comparativ pe doua loturi de gravide, unul epilate, celalalt neepilate la momentul nasterii si a dat cum ca incidenta infectiilor a fost mai mare la lotul neepilat! dupa 2 ani s-a facut testul comparativ in alta tara (nu mai stiu care) si a dat egal! asa ca nu se mai stie daca are vreo relevanta epilatul. Oricum nu conteaza asta deoarece in spitalele din romania, la internare te rade si pe limba asa ca...mai bine sa fie creme si lame si ceara in casa. nu de rusine nu m-as lasa pe mana asistentelor, dar ma indoiesc ca au grija de pielite, eventuale alunite sau alte fineturi...asta ca sa inchei apoteotic aceasta interventie cu subiect indecent...
http://community.webshots.com/user/anda1977