Ce ma sfatuiti? Nastere normala sau cezariana?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

La mine a fost prima-natural, usor (bb de 1500g), a 2 a cezariana din motive medicale.
Daca esti sanatoasa si nu ai probleme medicale si copilul la fel,e indicata nasterea naturala, si din punctul meu de vedere daca vrei sa experimentezi cu adevarat ce inseamna asta - fara anestezie.
Daca sunt probleme categoric cezariana.
Daca travaliul s-ar prelungi si ar putea avea vreun efect negativ asupra fatului (cat de mic)as prefera sa ma taie pe mine, si sa ma chinui" eu dupa cezariana decat sa existe vreo urma de indoiala asupra copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Eu am nascut prin cezariana, cu anestezie totala. Bebele (acum are 2 luni) a fost super ok, ( a iesit la 5 min dupa ce am intrat in sala ). Dureri mari in primele zile, dar nu insuportabile. Eu a doua zi m-am ridicat din pat (obligata, e adevarat) si in a 4-a zi am fost acasa. Lapticul vine un pic mai greu. De ridicat, n-am avut probleme. Il tin in brate pe bebe inca de la nastere - si am un patut la care nu se coboara laterala - .
Totusi, daca nu ai probleme, evita cezariana. Este totusi o operatie. Ah!!!...si la schimbarea vremii mai deranjeaza, chiar daca s-a vindecat complet.

http://ada.251.ro
algo se muere en el alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Cum adica sa te tirguiesti? In Ro se face automat cezariana daca la prima nastere ai avut cezariana.
Si pina si aici, unde cica nu se fac cezariene (a propos, procentul de cezariene e de peste 25%), tot m-au intrebat din prima daca nu vreau cezariana, avind in vedere ca prima nastere asa a fost.



Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities



De ce sa nu se targuiasca? Sieu m-am targuit cu n medici nu cu unul si in final am reusit.
Adica, am nascut prima oara prin cezariana, a doua oara normal cu epidurala si a treia normal si fara anestezie.
A fost greu pana am gasit un medic bun cu multa experienta are sa-mi spuna: daca vrei asa mult, hai sa incercam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Toate fetele aici au zis de nastere normala, de cezariana, de dureri de refacere dar nimeni nu zice de bebelusi sau nu stie nimeni ca nascand un bebe pe cale naturala i se da un start mai bun in viata decat celui care vine pe lume prin cezariana? Prin tocmai traseul pe care l parcurge pana bebe vede lumea de langa el. Ei! n o chiar vede dar sa zicem asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Imi spuneti si mie daca din punct de vedere medical este posibil sa nasti un copil invers, pe cale naturala? Eu cel putin am avut curiozitatea si am intrat pe site-ul acela de la americani cu nasterile acasa , si am vazut asa ceva. Iar poza era mult prea in detaliu si nici nu cred ca era trucata. Am ramas socataMai nu cred ca este posibil asa ceva, dar la americani, care dupa parerea mea nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale absolut orice e posibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cum adica "invers pe cale naturala"? Scuze, dar chiar nu am inteles!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Cum adica "invers pe cale naturala"? Scuze, dar chiar nu am inteles!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities



Probabil in pozitie "pelvina", cred ca asa se cheama - nu cu capusorul inainte cum iese de obicei copilul - eu asta am inteles.
Sincer, la asa ceva nu m-as fi aventurat, desi si eu am auzit ca se poate naste OK...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami22 spune:

Eu am născut prin cezariană in decembrie 2004 la Spitalul Universitar. A fost alegerea mea! Nu pot sfătui pe altcineva cum să procedeze, dar pot spune că pentru mine a fost f.f. ușor. Am născut vineri seara la 7.30 și a doua zi m-am mutat in rezervă cu bebelul. Singurele momente neplăcute au fost în prima noapte, când se contracta uterul, dar i-am cerut asistentei de două ori calmante si durerea era suportabilă. Sâmbătă la 12.00 m-am ridicat singură în picioare și mi-am luat copilul în brațe. Nu am vrut anestezie totală!
Să-ți spun și ce mă speria cel mai tare la nașterea normală, cu toate că pe perioada sarcinii totul a decurs normal? Totate prietenele mele care au născut în ultima perioada, după naștere au făcut hemoroizi și nu puteau sta în pozitia de șezut, stăteau pe colac și nu mai spun de tăietura pe care ti-o face atunci când naști, jos, nu te doare autunci dar după prima zi e groaznică și te tine poate câteva luni.
TU TREBUIE SA HOTARASTI! NICI O SARCINA NU ESTE CA CEALALTA, ASA NICI O NASTERE! BAFTA!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Eu am nascut prin cezariana ca am tras 9 luni...Si am avut si varicela, asa ca a fost alegerea mea. S-a dovedit a fi o alegere super, ca mi-am revenit foarte bine si foarte repede. Lactatia mi-a pornit a 3-a zi. M-am ridicat mai greu si mai nou am dureri de spate. Dar daca voi mai naste, tot asa as alege. Sunt si exceptii. Mie mi-a fost tare bine.

mami de dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Eu am nascut in urma cu 3 luni jumate cu cezariana.Am facut-o la cerere de frica unei nasteri normale grele care te afecteaza nu numai fizic.Cunosc cazuri in care dupa o nastere normala femeia nu a mai putut avea relatii sexuale din cauze psihice sau nu a mai vrut in veci alt copil.Asa-dar am facut cezariana.Acum depinde de fiecare in parte cum se recupereaza dupa cezariana.
Mie mi s-a facut rahi-anestezie si nu am ramas cu nici o rurere de cap sau mijloc cum se spune.Mai mult,a doua zi dupa operatie am fost in picioare.Asta cu ajutorul vointei.Nu pot sa spun ca nu m-a durut deloc in primele zile dar totul a fost suportabil.Asa ca dupa 5 zile mergeam absolut normal,nu aveam dureri ci doar ca-mi simteam pielea din jurul operatiei amortita.Asta a trecut dupa 2 saptamani de tot.Cand am iesit din spital am fost la cumparaturi in oras si de atunci si pana acum nu am simtit o secunda ca asi avea vre-o problema din cauza cezarienei.

A fost mai mult decat bine si multumesc lui Dumnezeu ca am avut taria de a ma ridica imediat din pat.Cu cat stai mai mult cu atat e mai greu.Chiar si iediat dupa operatie cand m-am dezmortit din anestezie am inceput sa ma fatai cat-de cat in pat si sa incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta.Asta a jutat enorm.

Am fost sfatuita sa fac asa de catre fetele de pe acest forum care au nascut prin cezariana si nu in ultimul rand de cate medici.

Asa ca sunt PRO cezariana


Giana de Dani
POZELE NOASTRE


Mergi la inceput