Mamici de septembrie-octombrie 2005 (73)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Multumesc mult pentru informtii fetelor! O sa ma duc si eu sa caut scutece aleze. Ieri am fost in Metro cu sotul, gindindu-ne ca bb va dormi 4 ore, cum face ziua de obicei. Da de unde, s-a trezit la juma de ora dupa ce am plecat, l-a pacalit maica-mea cu niste ceai baby calm.

miflore, cine a avut prosop si samponel pentru copii le puteau da la asistenta si era spalat/sters cu ele. Altfel ,foloseau ele ceva, nu stiu ce, si il stergeau cu un scutec de-al lor. E mai bine sa le ai de acasa ca se obisnuieste cupilu cu ele.
La maternitate puteam sa sterilizez orice. Eu nu am avut silicoane, am zis ca ma descurc fara, si asa a fost. V-am zis, depinde de sfircurile fiecareia.
moki, continuarea povestii e pe vine.

Ioana

Mergi la inceput

(continuare)

5. Despre nasteri
Am stat in saloane cu mai multe mamici, am prins 3 ture (daca am stat asa mult). Vreau sa va povestesc despre fiecare, mie mi s-a parut foarte interesant. Era o tipa cu cezariana care a 3-a zi mergea de ziceai ca n-a avut nici macar o piscatura de tintar; il plimba pe bebe de colo colo, nu se plingea, nu nimic. Alta cezariana ramasese cu ceva sechele dupa rahi: o durere de spate; mergea cocosata, cu o mina la spate. Eu, am mers in reluare. Imi trebuiau citeva minute sa ma ridic de tot din pat, sa ma indrept si sa mimez ca merg drept. O alta tipa, cu naturala, s-a jurat ca nu mai naste decit cu cezariana. Avea dureri mari dupa, o "tinea" cusatura de la epiziotomie, mergea la fel de prost ca restul cu cezariene. Tipa zicea ca macar noi am scapat de dureri inainte si in timpul nasterii, ea insa le-a experimentat pe toate. In alt salon, o cezariana cu rahi ramasese cu sechele foarte nashpa: dureri de cap ingrozitoare dimineata si seara (gemea rau). Multumesc lui Dumnezeu ca am ramas fara sechele de la rahi, daca le-as fi vazut pe tipele astea inainte alegeam anestezia generala fara sa clipesc!

6. CFR2
Vreau sa laud comportarea aproape exemplara a medicilor si asistentelor de la sectia neonato a spitalului cfr2. Pe linga faptul ca mi-au refuzat banii de fiecare data cu fermitate (spre deosebire de asistentele de la gineco care aproape ca-ti aratau buzunarul), nu exista data sa plinga un bebe mai mult de citeva minute si sa nu apara asistenta sa vada cine si de ce plinge, sa ne dea sfaturi, sa ne ajute sa-i calmam pe bebei. Nu ma asteptam sa gasesc asa ceva in romanica.
De curat a fost curat; la paturile alea shmechere nu mergeau la toate butoanele; numai in ultima seara n-am avut pat la care se ridica spatarul, si mi-a fost greu.
Sectia gineco e si ea ok; o parte din asistente cam vroiau bani; daca le dadeai te alintau; daca nu, oricum isi faceau treaba. Am cotizat la asistente si infirmiere, dar nu foarte mult, sub 1,5 mil.
Scoruri: cezariana 200E, anestezist 50E (desi am auzit ca se dadea maxim 1 mil), dr neonato 50E (si aici cred ca am dat mai mult). Apoi am mai dat cite 100.000 la cea care mi-a pus perfuzia si la cea care mi-a pus sonda. Astea au fost cotizatiile pt operatie (desi a fost mult mai multa lume in sala). Pentru operatiunile zilnice, dadeam 50.000 sau 100.000, daca persoana respectiva imi facea mai multe chestii. S-a intimplat de multe ori sa nu dau, si a fost OK.
In concluzie, cred ca studiul meu despre maternitati a fost bine facut; am fost multumita de alegere.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Buna fetele!
Multumim Ioana pentru capitolele interesante. Bravo ca ai iesit la cumparaturi la nici o saptamana de la operatie. Esti tare!

Aseara am aterizat si eu la spital, era dr meu de garda si am reusit sa vad maternitatea. Pentru fetele care nasc la Elias, mi-a placut, nu stiu cum era inainte dar arata bine dupa renovare. Peretii sunt colorati, fiecare camera are alta culoare, sunt peste tot tablouri cu bebei (fotografiile Anne Geddes). Ce mi s-a parut ciudat: e mult mai mica decat mi-am imaginat. Sunt cateva saloane cu 4 paturi si vreo 2-3 cu 2 paturi si asta e tot. Sunt 2 sali de nastere, f dragute, in sensul ca ai intimitate completa: e un pat pentru travaliu cu monitor pentru contractii si o masa de nasteri (cu spatele la usa). Tre' sa faci practic un pas de pe pat pana pe masa, apoi, dupa nastere esti mutata intr-o sala cu 3 paturi. Deci doar 2 sali de nastere, dar aseara nu era nimic ocupat, nici la nasteri nici la sala de dupa nasteri. Cica e lejer asa, mai mereu, nu e riscul sa nasca 3 femei chiar in acelasi timp...in fine, daca zic ei
Bebeii stau in camera cu mamicile numai ziua, seara ii iau la neonato. Sala de operatii e f aproape de cele de nasteri si daca se intampla ceva ajungi in 30 de secunde pe masa de operatii. Inteleg ca pana la renovare, blocul operator era la alt etaj.
In salon e curat si colorat, mamicile pareau vesele. Din pacate taticii nu sunt lasati la vizite in salon, din cauza bebelusilor, mamele trebuie sa iasa pe hol. Probabil cu ceva spaga se rezolva si asta...numai sa fie colegele de salon de acord sa primesti musafiri...ca normal nu e, cu bebei asa mici si cu vizitatori care vin cu hainele de strada acolo...

Cam atat am sa va spun. M-a apucat rau frica acum, chiar daca nu parea asa horror locul. Toata noaptea am visat ca nasteam si ca doctorul sosea pe o bara din aia, ca la pompieri, de undeva de la un etaj superior, se mai uita si apoi o lua in sus pe bara aia si mie mi-era frica ca nu se intoarce la timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Ioana, multumim de informatii. Bine ca ai fost multumita! Sunt convinsa ca se putea si mai bine, dar totusi, traim in Romania......
Cat despre rahianestezie, se face cu mai multe substante, cu xilina de 2% sau 4%( si dupa astea stiu ca se cam ramane cu dureri de cap) sau cu Marcaina si asta de 2 feluri spinal sau heavy(asta stiu ca e super buna ca nu e romaneasca si rar lasa urmari...) si mai depinde si de acul cu care se face punctia aia( si astea sunt pe numere mai groase sau mai subtiri)asa ca probabil de asta la unele fete s-a lasat si cu dureri! Scorurile cam astea le stiam si eu, e adevarat la anestezist si la neonato ai cam plusat, dar bine ca ai fost multumita, deci a meritat!
Ce nu am inteles: sectia gineco e separat, sau numai asistentele sunt separate, unele la mamici si unele la copii?
Si spune-mi si mie cum o cheama pe neonatoloaga, ca stiu ca sunt 2.
Anestezista e una singura pentru toata lumea, sau sunt mai multi dr anestezisti? mai stii cum o chema pe a ta?
I s-a facut vaccin Mirunei? i-a ramas semn, ceva de la el?ca nu stiu daca ai citit dar la nasterea pe glob a deschis cineva un subiect despre CFR2 si vaccinuri( cica nu i l-ar fi facut unui copil, desi in fisa scria ca s-a facut)-ca sa stiu si eu dupa ce semne sa ma uit la copil
mary 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

mai fetelor, eu incep sa ma ingrijorez...nici o veste de la oana?

bebe alex la purtator
32 sapt.

http://photos.yahoo.com/andreeatitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumim frumos Ioana pt. toate informatiile! Parca e mai bine si te simti mai confortabil daca stii in mare la ce sa te astepti, nu fetelor?
Multumim f. mult!!!

Mihaela 36+

Mergi la inceput

mai fetelor, dar ce o fi cu Irina? oare o fi tot in spital???sper ca e bine....si nu are timp de net
Si Oana, ce o face, sigur a nascut pana acum.....si eu tot baiat cred ca are!
mary 36+

Mergi la inceput

mary, sectiile de obstetrica (nu gineco cum am scris) si neonato sint complet diferite: dr, asistente, infirmiere diferite. N-au nici o treaba unii cu altii. Unii se ocupa exclusiv de copii, altii exclusiv de mamici. Am citit ce scria pe forum despre cele 2 dr neonato, si i-am zis dr mele ca o vreau pe Ancar. Dar si cealalta, Sicoe, mi-a lasat o impresie foarte foarte buna! Anestezisti sint multi, depinde cine o fi de servici cind nasti tu. Eu am avut o tante care aproape ca mi-a intins buzunarul. Apoi ma dragalea pe masa de operatie. I-au facut Mirunei vaccin (floricica de pe mina). Se vede clar ca are ceva la mina.

Fetelor, am facut de-abia azi si noi prima baie la cupil: dezastru total. Am fost desincronizati, bb a urlat de mama-mama (desi in rest sta ca o papusa), sper ca miine sa ne descurcam mai bine. Am citit de n-shpe ori articolele despre baie, parea asa usor ... cert e ca practica bate teoria.

Ioana

Mergi la inceput

IOANA, multumesc!!!!
Deci la anestezisti, cum mi-o fi norocul!!!!! poate nimeresc si eu unul care se pricepe!
mary 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Kid, esti mortala, auzi tu: pe bara de pompieri si-n sus si-n jos ! Parca si aud fondul muzical al scenei...

Apropos de anestezie, stiti bancul:
"Un tip in sala de operatii:
Pacientul:- Domnule anestezist, o sa folositi anestezie straina sau romaneasca?
Dr: - straina, bineinteles, rahia, va adoarme in 5 secunde, etc.
Dr: - Ups, nu mai avem straina, o sa folosim romaneasca!
Pacientul: - SI cum e aia romaneasca?
Dr:- Nani, nani...

Asa ca eu zic sa vorbim di-nainte cu doctorul nostru ca sa nu avem surprize.

Si eu sunt ingrijorata de Oana si Irina...Chiar asa nici un semn de viata. Pe Irina o putem contacta pe mobil, da parca nu ar deranja-o.

Sofia: tot la munca, tot in 31 sapta, tot cu moloz acasa

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sofia_misicu/my_photos

Mergi la inceput