Mamici de martie-aprilie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
nshiro spune:
Salutare burtici!
Am descoperit SECRETUL!!!!! Ca sa nu imi mai fie rau! Trebuie sa mananc muuuuulttt! Si din ora in ora!
. Insa din pacate nu pot tine ritmul... am experimentat vineri si am mancat ca porcul toata ziua. Si taaaareeee bine m-am mai simtit.
Joi trebuie sa ajung si eu la doctor sa iau rezultatele de la analize, asa ca zilele astea sunt cam stresata....
Cat si mamaadriana LA MULTI ANI pentru puiutii vostri, sa vi-i tina Domnu sanatosi si frumosi!
Sanatate si numai bine!
rocsana si bebe chan
kim spune:
Salut burticutze!
Ariadna si Cat, 
pentru puiuti si sa papati o felie mare de tort si in contul nostru!
Tina, mie mi-a zis ca din sapt 12 se face echo nucala care depisteaza sindromul Down, deci e ok sapt 12-13. Eu pana atunci mai fac o echo de verificare pt ca mi-au aparut petele acelea de lichid si sper sa nu fie probleme din cauza asta. Daca ati mai auzit de asa ceva sa-mi scrieti si mie.
KIM & my baby
nanuk spune:
Fetelor, tare m-am mai amuzat citindu-va...
KIM, ma bucur mult ca sunteti bine, si tu, si
. Vezi ca nu aveai de ce sa iti faci griji??
Tina, daca vrei ceva dulce ce zici de o budinca cu dulceata? Se face simplu si e foaaaarte buuuuuuunaaaaaaaaa. Mie-mi place de mor, mai ales daca ii pui dulceata de visine. Sa stii ca omul cit traieste invata si nu-i timpul pierdut sa prinzi cum se fac dulciurile. Cele mai simple, ca altele nu-mi ies nici mie, sa stii. Mama ariadna, ne inveti la prostii cu dulciurile, o sa ne facem cit China... ![]()
Lady Hawk, la Cantacuzino s-ar putea sa fie cam scumpe analizele astea. Chiar daca iti da trimitere medicul de familie, tot le platesti. Pe mine m-au costat acum doi ani, la Cantacuzino, aproape 2 milioane setul cu CMV, toxoplasma si rubella, ca sa vad apoi ca la medicover erau la aproape jumatate din pret. In plus, la Cantacuzino nu stiu ce reactivi au, dar dureaza o gramada. Da un telefon si intreaba de preturi la Medicover (unde au reactivi buni si le fac mai repede) si la Victor Babes (la 317.95.03/04).
Sau poti sa incerci o smecherie sa nu le platesti. Medicul tau de familie sa-ti dea trimitere pentru "Matei Bals" si sa ceara internarea pe motiv de "stare febrila". Nu te interneaza decit in acte, dar daca figurezi ca fiind spitalizata nu platesti nimic si poti sa faci tot, si serologie, si hematologie, si sumar de urina.
Mie mi-a iesit o data. A doua oara (adica acum, cind am de facut 18 analize), a trebuit sa merg la institutul de virusologie "Stefan Nicolau" si la Babes, sa le fac in ambulator si ma costa tot setul vreo 7 milioane.
Cat, spune-i soacrei tale ca, atunci cind o sa fie ea gravida, sa decida cind si in ce conditii sa avorteze. Ori ca, atunci cind o sa te mariti cu ea, o sa stabiliti impreuna ce decizii trebuie luate. Cind mama mi-a spus "vezi, sa nu te apuci de facut copii, ca eu nu stau sa ti-i cresc" stii ce i-a spus sotul meu? Pe un ton mucalit, mai in gluma, mai in serios si de fata cu zece rude, i-a spus: "Nici o problema, il ducem la mama. Dar lasati sa vina copilul si pe urma o sa vedeti cum va rugati de noi sa vi-l lasam...." Ce raspuns a dat mama?
Nici unul, ca a ramas interzisa, iar de atunci nici ca a ai spus ceva asemanator.
Cit despre optimism,
... Nu eram nici eu asa. Eram un copil plingacios si rasfatat, pina cind au inceput necazurile. Optimismul asta e mai mult o metoda de supravietuire, invatata in mai mult de zece ani de probleme, care mi-au demonstrat ca viata bate filmul. Daca azi disperi, ce te faci miine, cind poate fi mai rau?
Va pup
pe toate pe burtici si nu uitati ca nimic nu-i mai important ca voi pe lume. Tineti-mi pumnii marti,
ma duc la spital... 

NANUK
Zambeste, miine va fi mai rau! MURPHY
Tina_Welsh spune:
Nanuk, te inteleg. La mine mama nu e de acord cu casatoria. A zis ca ma dezmosteneste, ca nu o sa vrea sa mai auda de mine. Raspuns: EU ma casatoresc pe 9 noiemberie. Pun pariu cand o sa il vada pe cel mic o sa se inmoaie, asta in cazul in care nu are dusmania bunicului. In fine toate cu diverse probleme. Iti tin pumnii marti, stai linistita, daca vrei si nu poate veni sotul sau cineva pot sa vin sa stau langa tine! Hai capul sus, ca o sa fie bine si ne prinzi tu din urma!
Tina
and Our sweet baby 
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
Tina_Welsh spune:
KIm merci de informatii, si Nanuk am uitat merci de pofta care mi-ai facut-o!

Eu nu stiu sa fac budinca!
Tina
and Our sweet baby 
Serj spune:
'neata fetelor!!!
da vad ca numai de dulciuri vorbiti, si eu as manca doar dulce
dar incerc sa ma abtin ca nu am voie sa ma ingras
dar acum am o alta problema: imi cade parul ingrozitor
, stiu ca este din cauza sarcinii, dar dupa, se regenereaza??? ca la prima sarcina nu am avut asemenea probleme, poate si pt. ca incepusem un trat. pt. par si unghii inainte de a sti ca sunt insarcinata si l-am continuat oricum.
fetele care au deja un pui: v-ati pus problema cum va reactiona cand va aparea si noul venit? unde va dormi?
eu deja imi fac ganduri (de parca nu as avea destule) daca am sa reusesc sa nu-l fac sa se simta dat deoparte, sau ca dau prea multa atentie la cel mic/a.
sunt oare singura care isi face probleme de genul asta, si prea
exagerata?
va doresc o zi buna la toate si pupici pe burtici![]()
cristina
Poze cu puiul meuhttp://it.photos.yahoo.com/ciuffi67
Lady_Hawk spune:
Nanuk,ultumesc frumos pentru informatiile detaliate, mi-au fost foarte de folos...o sa iti tinem pumnii si dupa cum a spus si Tina daca ai nevoie de cineva , te pot insoti si eu pentru ca sunt in concediu si am timp.
Io si bebu_mic
nanuk spune:
Tina si Lady Hawk, va multumesc mult. Va veni totusi sotul meu, pentru ca, sincera sa fiu, cred ca va fi singura persoana pe care o voi putea suporta pe linga mine. (Uneori pot fi extrem de uricioasa.) sper doar sa nu mai faca la fel ca data trecuta, cind nu a putut intra in spital si a stat afara sapte ore, in masina in fata cladirii. Nici la telefon nu puteam raspunde, asa ca s-a gindit la tot felul de prostii si era aproape nebun de disperare cind m-am intors.
De data asta mizez pe faptul ca nu are zi libera si ca, macar din acest motiv, se va duce totusi la serviciu, pentru ca nu are incotro. La el e militarie in sensul propriu al cuvintului, nu ca la noi... Ii este si asa destul de greu, nu as suporta sa stiu ca zace atitea ore in fata spitalului si se gindeste la cele mai negre lucruri.
La un moment dat ma gindeam sa o iau pe mama cu mine, dar mi-a trecut. De ce... povestea astea e pentru alt topic...
Si acum altceva care cred ca nu ar tb sa-si aiba locul aici, dar nu ma pot abtine si, oricum, nu cred ca se va supara careva.
Tinaaaaaa,
budinca e urmatoarea: pui paste la fiert (eu pun jumatate de punga, tagliatele sau spirale) cu un pic de sare si un strop de ulei. Cind sunt gata, le scoti, le clatesti cu apa rece si le scurgi, le amesteci cu un pic de zahar, un plic-doua de zahar vanilat, un strop de esenta de rom sau rom si dulceata (incearca de visine, mi se pare cea mai buna pentru asta), eventual si un ou. Le pui in cuptor, intr-o cratita sau vas din yena, cu doua-trei bucatele de unt/margarina pe fundul vasului, apoi le lasi la foc domol, pina se rumenesc putin deasupra.
E foarte simplu de facut si nici nu-ti trebuie cine stie ce ingrediente. Poti sa faci si cu brinza dulce, daca vrei, dar mie imi place mai mult cu dulceata. Nu am incercat sa fac la microunde, dar cred ca se poate pune si acolo. O sa incerc data viitoare.
Stii cit e de buna???.... Sa-mi spui mie "cutzu" daca nu-ti iese. 

NANUK
Zambeste, miine va fi mai rau! MURPHY
Tina_Welsh spune:

Nanuk merci mult. Am sa incerc sa o fac dar nu zilele astea pentru ca nush...as manca ceva dar nu stiu ce as manca, ma doare mijlocul ma dor toate oasele si ma simt assaaaaaaaaaaa de aiurea! Of of! Si ard de nerabdare pana ajung la sotul meu. Imi este asa dor de el si aici sunt asa de singura! Ufffff! Hai va pup si vb! SI merci inca o data Nanuk si marti am sa ma
pentru tine toata ziua si ai sa vezi ca totul o sa fie super ok! Mai fa niste investigatii dupa ce termin, si ai sa vezi ca data viitoare nu o sa mai ai nici o problema!

Tina
and Our sweet baby 
mamaariadna spune:
Cat, mi-a placut reteta de la "Prajitura desteapta". N-o s-o fac acum, dar am scos-o la imprimanta pentru alte ocazii. Acum nu am alergici invitati si eu am vrut neaparat ceva cu fructe si ceva cu ciocolata.
Kim, Serj si Nshiro, va multumesc pentru urari!!!

Nanuk, numai bine si putere sufleteasca pentru marti!
Polixeni, eu ti-am raspuns si la subiectul respectiv. Am avut ceva asemanator si la mine a trecut cu o alifie cu iod.
Serj, si eu ma intreb cum voi face cu puiutul meu cand va aparea bebe. De dormit am hotarat sa ma mut la inceput eu cu el intr-o alta camera. Bebe va avea binenteles patutul lui, dar mai mult ca sigur ca-l voi alapta si noaptea la inceput, asa ca prefer sa-mi usurez un pic munca avandu-l foarte aproape. Cat despre rest, voi vedea cand va veni momentul...inca nu stiu cum va reactiona puiul meu. El oricum inca nu intelege cand ii zic ca va avea un fratior sau o surioara. Un lucru cred insa ca e sigur...va fi al naibii de greu, cel putin la inceput.
Pai bine mai fetelor, ziceti de mine ca va fac pofte dar voi ce faceti aici??!! Retete de budinci si alte bunatati...

Eu am terminat tortuletul, arata bine rau... Abia astept sa vad cum a iesit la gust.
Va pupic,
Ariadna
14+