Mamici de martie-aprilie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 12
nanuk spune:
fetele care au deja un pui: v-ati pus problema cum va reactiona cand va aparea si noul venit? unde va dormi?
eu deja imi fac ganduri (de parca nu as avea destule) daca am sa reusesc sa nu-l fac sa se simta dat deoparte, sau ca dau prea multa atentie la cel mic/a.
Serj, ti-am scris o minunatie de mesaj ca raspuns la toata treaba asta, dar a picat serveru' si s-a duuuuussss....... O iau de la capatin in rezumat, ca nu mai am nici rabdare si nici desteptaciune sa mai scriu o data ce am scris.
Nu am nici un pui, dar pot sa-ti spun ce am simtit eu cind a venit mama de la maternitate cu fratele meu. Aveam aproape cinci ani si ce am simtiti atunci a fost o mare frustrare. Nu mi-a parut rau ca nu am mai fost singura la parinti, pentru ca oricum nu-mi placea de una singura.
De ce frustrare?! Pentru ca ma asteptam sa vad un bebelus pufos, rozaliu si bucalat, asa cum erau papusile de la Aradeanca (mai tineti minte, cele de pe vremea impuscatului). Ce am vazut in schimb? O chestie mica, rosie, ridata si paroasa, in jurul careia se imbulzeau toti, minunindu-se ce "copil frumos". (E drept ca apoi a fost un copil superb, pacat ca nu a ramas asa...)
De ce imbulzeala intelegeam, pentru ca era o fiinta noua in familie, pe care nu o vazuse inca nimeni. Si eu simteam aceeasi curiozitate, dupa sapte luni in care "corespondasem" cu bebelusul prin ciocanituri in burta.
Dar "copil frumos"?! Maimuta aia hidoasa, pe care o visam apoi noaptea?
Am fost superdezamagita si frustrata pentru ca mie nu-mi spusese nimeni la ce sa ma astept, asa ca m-am trezit cu ceva ce mi-a provocat cosmaruri. ![]()
Apoi a urmat alta frustrare, pentru ca nu prea ma lasau ai mei, mai exact mama, sa fac nimic cu el, sa nu-i fac vreun rau. Iar eu doar vroiam sa-l mingii si sa-l invelesc, pe urma sa-l invat sa mearga. Despre cum a ajuns el in burta la mama nu mi-am pus eu probleme, ca ma gindeam ca tot o sa aflu pina la urma...
In concluzie - vorbind din carti, ce-i drept - cred ca pustiului ar trebui sa i se explice cam ce inseamna un bebe pentru voi si pentru el. Am citit ca acei copii care au un animal de casa atunci cind sunt mici sunt mai putin egoisti si mai responsabili.
Poate e idioata comparatia, dar crezi ca baietelul tau s-ar simti mai bine daca ar sti ca si el trebuie sa aiba grija de
, in felul lui? Ori ca al doilea copil are parte de aceeasi grija cum a avut si el si ca asa se intimpla cu toti copiii mici?
Stiu ca eu ma simteam intr-un fel responsabila pentru fratele meu (poate era si o urma de instinct matern). Mai ales ca, mica fiind, multa vreme m-a chinuit intrebarea daca el si-a dat sema vreodata ca eu eram cea care batea la mama in burtica intr-un anumit fel, ca sa ma recunoasca dupa nastere, vezi doamne!
Hai ca m-am lungit cit o zi de post si am inceput sa bat cimpii...
si trebuia sa fie doar un rezumat.
Pupici pe burtici
...
NANUK 
Zambeste, miine va fi mai rau! MURPHY
nanuk spune:
Mama ariadna, Cat, sa-mi fie rusine....
la multi ani pentru pitici 
si pofta buna la tortulete...
NANUK
Zambeste, miine va fi mai rau! MURPHY
nshiro spune:
Serj, si mie imi cade parul... greturile vad ca inca nu vor sa-mi dea pace. Se tin scai... ieri s-a dus o pizza buna pe apa sambetei, aseara mi-a fost rau rau si nici azi nu ma simt prea bine...
rocsana si bebe chan
nshiro spune:
Laura Ioana si Tweety Geo noi avem aceelasi numar de saptamani. Voi cum va mai simtiti , ce simptome aveti? Se cunosc burticile, v-a aparut linia aia neagra pe abdomen care cica ar aparea in saptamana 12?
rocsana si bebe chan
TweetyGeo spune:
Nshiro, nu mi-a aparut nici o linie neagra. Greturile nu-mi dau pace. Plus de asta m-am pricopsit cu o raceala. Am stat in curent si de doua zile imi curge nasul intr-una, stranut si tusesc si noaptea nu pot sa respir din cauza nasului infundat. Nu stiu ce sa fac pentru ca n-am voie medicamente. Mi-e teama sa nu-i fac rau lui bebe cand stranut mai puternic sau cand tusesc. De ce mi se intampla mie toate astea?

11+
TweetyGeo
nshiro spune:
Tweety Geo, daca te linisteste cumva sa stii ca eu ma lupt cu o tuse de jumatate de an cred. Nu stiu exact ce e, alergie sau... raceala netratata... Ma supara ceva in gat si imi vine mereu sa tusesc si sa scuip. Cand mi-e greata se accentueaza mai tare. Asa ca am devenit dependenta de bombonele mentolate, gen tic-tac. Inainte de a ramane
am mers la doctor si mi-a spus ca am rosu in gat si sunt racita
... am luat pastile de raceala, am facut si gargara dar nu mi-a trecut. Acum daca dorm cu aerul conditionat dimineata tusesc rau de tot si parca ma gadila ceva in gat... Si mie mi-a fost frica sa nu-i fac rau la bebe cu tusea mea dar se pare ca pana acum e OK. Incearca sa iei paracetamol, am auzit ca nu face rau la bebe, mai ales ca mai e putin si intri in trimestrul doi, supica de pui si in pat la televizor, somn mult si tre sa te pui pe picioare.
Sanatate maxima la toata lumea! 
rocsana si bebe chan
mamaariadna spune:
Buna dimineata la toata lumea!
Am reusit si eu sa ma odihnesc un pic dupa un weekend muncitor. Aseara picam, nu ma mai puteam tine pe picioare. Si greata asta care inca nu-mi da pace de tot...of, of, tare mi-e teama ca o s-o tin asa pana la sfarsit...
Cat, am uitat sa spun, tare am mai ras cand am citit ce ai povestit de fetita ta. E simpatica rau!!!
Nanuk, fratele meu avea tot 5 ani cand am venit eu pe lume. El povesteste ca abia astepta sa ma nasc ca sa se poata juca cu mine si a fost tare dezamagit ca nu prea eram buna ca partener de joaca.
In ceea ce priveste alte chestii cum ar fi mangaiatul sau imbratisatul celui mic, eu in nici un caz nu i-as interzice puiului meu asa ceva.
Urez la toate gravidutele o saptamana minunata si va pup,
Ariadna,
15
Laura Ioana spune:
Neata' fetele si o saptamana minunata sa avem!
Nshiro nici mie nu mi-a aparut linia neagra sau nu imi dau seama, ptc o dunga am eu acolo, da' parca stiu ca o aveam (mai inchisa la culoare). Inca ma terorizeaza greata mai ales seara si noaptea (daca ma trezesc la pipi nu mai pot adormi si mi-e rau), nu mi-e foame deloc, nu stiu ce sa ma fac (ieri am mancat 3 feliute de pizza, 2 iaurtele mici, 1/2 piept de pui si 1 mar, e putin, nu?), nu ma pot forta sa mananc! Ma bucur ca inca nu m-am ingrasat (am dat jos 1 kg - cat imi doream asta inainte de sacina!), dar parca nu e normal sa nu mananc mai nimic. Nimic nu imi place!Of, of, offff...
Laura
11+
Puiutul meu
darkeyes spune:
quote:
Originally posted by thunderlik33
DARKEYES spune-mi si mie te rog, cum ai ramas insarcinata, natural sau prin insemniare artificiala??.....am auzit tot felul de discutii si nu stiu daca te confund sau nu.....si noi ne chinuim si inca nici un rezultat
astept raspuns...multumesc!
scuze ca deranjez!
Natural thunderlik33. Cum am intrerupt anticonceptionalele, am ramas imediat...si in perioada pe care o calculasem eu nefertila...
Asa a fost sa fie...eu nu il programasem pe micut, dar suntem feericiti ca el a vrut sa vina

Iti doresc succes si sanatate
Laura Ioana spune:
Si mie imi cade parul tare, tare! M-am gandit sa fac tratamentul cu galbenus de ou si sper sa functioneze (un galbenus batut se intinde la radacina parului si se lasa 15-20 min, dupa care se spala parul normal); e gretos ca se intareste si miroase, dar sper sa suport.
Laura
11+
Puiutul meu