Mamici de septembrie-octombrie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, multumim pentru povete!
Am vazut si eu pozele cu Mirunica! O frumoasa cu par negru si obrajori bucalati; e maricica, maricica, cum te descurci s-o tii in brate? Bine ca s-au rezolvat toate cu bine!
Si zici ca deja are suvite? O sa fie o cocheta, se pare ca si ea s-a aranjat pentru intalnirea cu mami!!!

Mihaela 35++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Pina mai scriu la continuarea povestii, vreau sa va zic ca ziua de exemplu ma simt ca atunci cind eram gravida, cu citeva modificari: ma dor sinii cind se apropie alaptatul, ca se umplu de lapte; sint parca mai obosita un picut, si nu prea pot sa rid tare de la operatie. Cupilu e cuminte, doarme si maninca, nu prea rage intre, asa ca am timp de net si TV berechet. Dar eu ii am si pe sot acasa, si pe mama, care fac curat, mincare, etc.

anis, multumim de predarea stafetei, sa cresteti cu totii mari si sanatosi la clubul scutecelor!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Ioana, tocmai am vazut pozele, ce grasunika dragalasa !!!
Si ce perisor lung are, e tare draguta. Tu arati foarte bine, brava !
Mai scrie-ne, pupici,

Carmi 32 si bebe Fabiano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, m-am emotionat tare cand am vazut pozele! Mirunica e o draguta si vezi ce fetita de treaba e? Cum te lasa ea si pe net!
Bine ca s-a rezolvat cu glicemia! Abia astept urmatoarele capitole, eram sigura ca povestesti in stilul tau, organizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Bine ai revenit IOANA Sa-ti traiasca Mirunica!!! Am vazut pozele ,esti o norocoasa, e superdolofana, zici ca are deja 2 luni si mai e si buna, asta da "cupil"!!!Recuperare grabnica si laptic cat cuprind falcile Mirunei!!Flavia, ma bucur ca esti de acord cu mine in leg cu botezul, ma asteptam la alte reactii, dar ma bucur sa vad ca multe fete mi-au impartasit opinia...stiam eu cu cine ma inhaitAntonela, acum sunt in sapt 37, dar dr mi-a recomandat sa mai iau gynipral pana pe 10 sept si dupa aceea mai vedem, poate ma opereaza a zis el...pe 10 sept inseamna aproape 38 de sapt, eu as vrea sa fiu in 39 dar...who knows?...we'll seeNorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Ioana imi place mult de tot Miruna!!! Mai ce par lung are, si mai e si cu suvite....sa fiti sanatoase amandoua!!!! Ioana ma uitam la tine in poze ce expresie pe fata ta cand o tii in brate... de mandrie, de fericire, de emotie.....
fetelor, eu azi am programare la coafor, te pomenest ca o iesi bebe blond???
Ioana, mai spune-mi si mie de maternitate, de asistente, de infirmiere, ca stii ca si eu tot acolo.............
Si cumnata mea tot la salonul 3 a stat!
mary 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Salutare fetelor,

Felicitari proaspetelor mamici si multa multa sanatate tuturor.

Ioana, wow, 4.600 super bebe... cred ca o sa fie recordul pe grupa noastra... si nu glumesc.

Aici la noi toate bine, eu sunt acum in 34 saptamani + 4 zile, am inceput si noi numaratoarea inversa. As vrea insa ca bebe sa mai stea macar 4 saptamani in burtica, dar o sa vedem cum vor evolua lucrurile.

Iar am o sumedenie de recuperat ca ati fost super harnicute la scris, iar nu o sa am timp sa stau f mult pe net.

Va pupic acum

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Ioana, tare frumoasa e Miruna. Si unde mai pui ca pe langa frumusete mai e si cuminte. Asa da copil. Stiam eu de ce mi-am inscris bb-ul ca pretendent la mana Mirunei. Ne uitam la poze si a inceput bb sa se miste de numai. Asa ca i-am promis ca daca sta cuminte acolo pana pe la 38-40 de saptamani o s-o vada de-adevaratelea pe Miruna, daca nu o sa ramana cu fotografiile pe care le-a vazut prin ochii maicasii.

Eu inca nu ma pot adapta la statutul de mamica cu puiutul in brate. Ma uit la fotografiile Ioanei si zau ca ma apuca plansul...parca nu am nici un instinct matern...Da, imi doresc sa vina bb, ca sa scap de burta mare , sa stau cu el nitel, dar apoi sa imi reincep activitatea, ca nu pot fara. Nu stiu daca sunt hormonii de vina, nu stiu daca este doar capul meu de vina, dar asta simt acum ceea ce ma sperie foarte tare. Nu mi-e frica de nastere cum nu mi-a fost frica de sarcina, dar mi-e tare frica de ce voi simti si cum voi reactiona dupa ce voi naste.

Mihaela 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Eu nu vad pozeleeeee Mirunei...am fost lenesa de dimineata si abia am intrat, sunt tare trista ca nu le vad, astept cu nerabdare...ce se intampla? Dau click pe linkul pus de Ioana si nu gaseste pagina, e o problema temporara sau numai la mine se intampla? Mai vreau o data linkul, please tare Ioana.
Pupici multi si tie si Mirunei cu parul suvitat!!! Tare faza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

(continuarea)

3. Bebe
Dupa cezariana il aduc pe bebe la primul alaptat cam dupa 3 ore. Si apoi, teoretic, ti-l aduc sa-l alaptezi la fiecare 3-4 ore, dar am vazut ca nu se intimpla intotdeauna (le dau supliment cu seringa). Cred ca depinde de spital. Eu personal nu am pus-o la piept decit in ziua a 3-a dupa-amiaza, cind mi-au adus-o in salon.
Cel mai greu lucru mi s-a parut sa am grija si de mine si de bb in spital. Simteam ca nu mai fac fata; schimba bb, hraneste bb, eu cu furia laptelui, dupa ce alaptam trebuia sa ma popmpez, du-te si du pompa la sterilizat, vezi daca au adus-o, pune prosop rece pe sini sa mai opreasca productia de lapte, fa analize, etc. Acasa e mult mai bine, sint linistita. Nu va mai spun noaptea in salon cu 4 bebelusi care pling la ore diferite cum e. Aproape ca n-am dormit.
Fata mea cred ca se incadreaza la capitolul de copii nici prea cuminti, nici "teroristi" (asa ii zicea o mamica bebeului ei, care plingea muuult). Nu e foarte vioaie la alaptat, trebuie sa o stimulez, sa o ciupesc de obraz, sa o gidil. Daca maninca doar un sin, in 2 ore e in picioare. Daca reusesc sa o tin treaza si maninca din ambii, am 3-4 ore garantate de liniste.

Colici a facut o data (cred). Stiti cit de sfisietor e plinsul de colici? Iti vine sa faci orice numai sa nu mai sufere bb asa. Drept urmare, m-am decis sa tin un fel de regim pentru colici (care cam trec pe la 3 luni). Stiu ca se zic multe despre alimentatia anti-colici. Eu am ales sa nu maninc fructe si legume proaspete, doar compoturi si mincare gatita. Oricum eu sint fan carne si cartofi, care sint ambele bune pentru lapte.

Are tatal meu o vorba: ca bebelusii sint asa de dragalasi ca sa-i crestem 18 ani pina pot zbura pe picioarele lor; ca daca erau nasoi nu mai facea nimeni copii. Noi ridem de Miruna, cit de comic cauta sinul cind ii e foame, sau cum se uita cu okii mari cind ii vorbim (desi stim ca inca nu focalizeaza si nu ne vede fetele).

4. Alaptatul
Mi s-a parut cea mai mare problema a mamicilor. Cele care nu au lapte (desi cred ca e doar inchipuire la multe mamici, laptele vine daca pui pe bb la sint si apoi te pompezi klumea, sa stimulezi glandele) se uitau cu jind la cele care au prea mult si se pompeaza si apoi arunca laptele. V-am zis mai sus ce chin si cind e prea mult lapte, cu prosoape reci si mulsuri dupa fiecare alaptat.

Nu uitati de Garmastan, eu cred ca m-a ajutat mult pentru deschiderea canalelor; dati-va pe sini din luna a 8-a. Iar la maternitate sa aveti obligatoriu Bepanthen pentru rani. Eu am imprumutat la multe mamici pina si-au luat si ele; am vazut niste rani pe sfircuri ... Bai de aer si crema la greu intre mese, nu conteaza daca e vre-un tatic in vizita la colegele de salon. Si sa va arate asistenta exact cum trebuie sa prinda bb sfircul, si sa stati cu okii pe bb sa nu-si schimbe pozitia gurii dupa, ca va nenoroceste. Miruna mea are o gura asa de maaare, nu m-a durut decit foarte putin, neglijabil.

Ce am facut eu pentru stimularea lactatiei: 3-4 litri de lichide pe zi, din care macar 1 litru ceai de anason si chimen. Lactate multe (eu am avut iaurturi, ca la cezariana poti sa treci pe mincare solida mai tirziu). Carne, piine, si migdale (aviz dependentelor de fistic: trecerea se face foarte usor).

Eu m-am muls la 40 de ore de la operatie; o asistenta de la copii mi-a prins sfircul, a strins, si au iesit 2 picaturi: una galbena si una alba; si ea mi-a sugerat sa ma mulg si sa-i dea lui bb cu seringa. Am scos o "super-productie" de 18 ml. Apoi dupa 3 ore am scos 24 ml, dupa inca 3 ore tot asa. A 4-a oara am scos vreo 50 de ml, deci in a 3-a zi de la nastere am avut lapte suficient. Pompa trebuie sterilizata inainte de fiecare folosire, daca laptele respectiv este pastrat. Daca nu, doar cu apa si sapun.

V-am zis, cupilu meu maninca mult, daca ii dau doar la un snin se trezeste mai repede. Dr mi-a zis neaparat sa-l pun la ambii sini, ca sa mi se regleze productia de lapte. Neaparat trebuie goliti sinii dupa o alaptare; nu vreau sa va sperii, dar se pot face infectii si alte chestii daca ramine lapte in sin.

Mai am sa va povestesc despre celelalte mamici pe care le-am vazut, sa va zic cum s-au recuperat ele dupa nastere. Ar mai fi un capitol despre spitalul CFR2, dar pe foarte putine fete le intereseaza; ziceti voi daca sa-l scriu sau nu. Eu zic ca e interesant (si pentru fetele de afara, sa aprecieze si mai mult spitalele de de acolo).

Ioana

Mergi la inceput