Mamici de septembrie-octombrie 2005 (71)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Buna fetelor,

prima data cand am citit ca una din voi mananca acum fasole si varza ca mai tarziu n-are voie, am zis ca e glumeata. Apoi a scris acelasi lucru a 2-a fata, apoi a 3-a de pepene, etc si realizez ca ori sunteti toate glumete, ori chiar vorbiti serios.
Eu astept sa nasc tocmai ca dupa aceea am voie aproape orice !
Aici se recomanda pana de curand sa se evite mancarea mexicana, chinezeasca, japoneza pana si-au dat seama ca nu e normal pentru ca femeile mexicane, chinezoaice si japoneze mananca mancarea asta si n-au nimic. Unii ziceau sa nu mananci usturoi pana au vazut ca usturoiul da un gust dulce laptelui si bebelusii il mananca cu pofta.
Asistenta de la curs ne-a zis ca ai voie orice e proaspat, bine gatit (sa nu aiba listeria) si ca poti sa bei fara probleme un pahar de vin, o bere si ce-ti mai pofteste inimioara (in cantitati moderate) pentru ca alcoolul dispare din sange/lapte dupa 2 ore.
Eu mor de pofta cand ma gandesc la sushi, interzis acum,dar am de gand sa pun lapte in biberoane pentru 2-3 mese ale lui bebe si sa mananc sushi pana ma satur.
Aici se da DOAR lapte copilului pana la 6 luni, daca i-as zice pediatrului ca in Romania se da ceai impotriva colicilor, cred ca ar cadea pe jos, pentru ca e considerat periculos.
La ce spuneti voi ca nu poti manca daca alaptezi, pai n-ar face femeile atatia copiii, ca aici o familie cu 4 copii e ceva foarte normal.
Nici nu stiu ce sa zic...

Diana 35 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Deocamdata s-a accentuat presiunea jos ..in rest nika.
Oana eu ma intrebam cand iese ...
Va urez noapte buna fetelor !

Marlena & 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

quote:
Originally posted by mysweetest

Deocamdata s-a accentuat presiunea jos ..in rest nika.
Oana eu ma intrebam cand iese ..pana cand mai sta...
Va urez noapte buna fetelor !

Marlena & 39+

Marlena & 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Marlena, sa ne tii la curent daca se intampla ceva. Sa nu ne lasi sa te cautam vreo cateva zile pe aici sa te dam internata...
Diana, cred ca doctorii vostri au dreptate. Pai noi nu mai mancam nimic?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

In legatura cu ce mancam cand alaptam, si in cartea mea despre bebe ( o editie franceza) scrie ca poti manca tot ce-ai mancat si in sarcina, ca gusturile si aromele se transmit si in lichidul amniotic si bebe e deja obisnuit cu ele. Cred ca ideea e sa mananci, cum zice si Diana, proaspat, bine gatit si ce stii ca nu-ti face tie rau.
Dar daca de exemplu ai mancat usturoi toata sarcina si-ti place si nu-ti face rau, nu are sens sa-l intrerupi cand alaptezi.

Probabil ca trebuie gasit un echilibru, daca mananci ceva si vezi ca lui bebe ii face rau nu mai papi alta data. Dar daca el nu obiecteaza la fructe sau fasole, atunci nu are nici un rost sa le elimini.

Eu sunt la primul bebe si nu am experiente anterioare.
Mamicile cu experienta ce pareri au?

Marlena, bafta multa.

Pupici, somn usor,
Anto,
34 fara o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

O intrebare pt. fetele cu sarcina mai inaintata ca a mea: ati simtit cind s-a intors BB?
La mine se simteau miscarile in partea stinga si citeodata in dreapta. Doctorita mi-a confirmat ca BB e pozitionat transverzal. Azi, insa, tobele se simteau numai in partea de sus a uterului, cam pe linia dintre stern si buric. De asemenea, dupa ce ieri am avut o zi cam letargica, azi am batut tobele tare de tot.
Sa fie astea semne ca s-a intors nazdravana?

diana_n, eu am mincat destula mincare mexicana, chinezeasca si japoneza si sper ca n-am nimic. Iar la sushi am foat chiar alataieri. Dar fireste ca nu am mincat rolls cu carne cruda, ci doar rolls cu legume. Mniam. N-as putea trai fara asa ceva.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza frumoaselor!
Lipsesc si eu cateva ore si da-i si recupereaza acum! Ieri a fost ziua soacrei mele asa ca am mancat ca un porc si dupa aceea am fostin vizita la o bebelina de 3 luni si am asistat la tot procesul de seara; venit de la plimbare, jucat nitel vreo ora cu multe zambete, apoi baita de seara si haleu si culcat; lectie clara, ce sa mai!
Sofia, nu trebuie sa faci acel vaccin neaparat; si pe mine au vrut sa ma prinda, era asistenta cu seringa in mana ca sa fac vaccin si eu i-am zis ca nu fac fara consimtamantul doctorului; si doc a zis ca sa-l fac doar daca umblu cu sarme si tevi la servici! Deci nu! Mai ales ca poti avea si reactii si pen ce?
Kristinutza, pai de ce te tot vaitai, vad ca ai tot bagajul de spital!
Cristina, frumos setul! Si eu am o salopetica cu Bonne nuit Petite Princesse!
Tonnia, cu sterilizarea am vorbit chiar asta seara cu mamica la care am fost in vizita; ea n-a avut absolut nici o problema; sterilizeaza toate biberoanele, cu tetine si suzete si le lasa in sterilizator sau le scoate intr-o cutie cu capac pe care o tine langa; cutia nu e sterilizata dar cica oricum biberoanele se considera super sterile doar vreo 3 ore; dar nu e nici o problema; adica nu sta sa puna sterilizatorul pt. fiecare masa si pentru un singur biberon de la masa respectiva; e bine sa ai mai multe biberoane, le tii acolo si le scoti la fiecare masa; cam asa ceva;
gabi, si eu stiam ca e bine s-avem la noi supozitoare cu glicerina, aviz mai ales constipatelor!

Mihaela 35++

Mergi la inceput

Legat de mancarurile permise dupa ce nastem si daca alaptam cica n-avem voie nimik cu seminte: adicatelea rosii, castraveti, dovlecel (vorbesc de ele crude, fierte cica da), pepene, portocale, mandarine, kiwi, capsuni, zmeura, care mai au seminte? Si fara balonari cu varzuci si fasolici; si nu mai stiu;
Si eu sunt din categoria transpiratelor, cu toate ca am tensiunea cam 11,12 cu 7-8; suport tare greu caldura, mi-as face un iglu! Oricum, fetelor, am avut un noroc fabulos vara asta, au fost totusi putien zile nasoale, daca o tineam asa vreo 3 luni? Cred ca innebuneam pana acum...
Vero, cu banutii nu prea stiu... eu ma gandeam sa-i dau inainte...
Locca, cand ne vedem? E super daca stai pe Apusului, eu stau tot pe Apusului la bulivard! Haide, ca tu o data te-apuci de nascut! Azi nu, ca ma vad cu cei la care am fost la nunta, maine ei pleaca inapoi, in Italia; si pe seara imi astept cumparaturile de pe net, de-abia astept sa apara (am facut ieri comanda de mai multe maruntisuri); dar maine, miercuri, ce zici? E OK?

Mihaela 35++

Mergi la inceput

Nu e nimeni pe-aici? Se pare ca sunt varza cu somnul...
S-ar putea ca fetele noastre proaspete mamici sa nu fi iesit din spital; cica uneori -fara sa fie probleme - te tin 6 zile dupa cezariana!

Mihaela 35++

Mergi la inceput

Bic, nu stiu ce sa-ti raspund... eu habar n-am avut cand s-a intors bebelusa; cica la mine e intoarsa de prin luna a saptea cu capul in jos si practica bungee-jumping!
Oana, pe unde umbli?
Am senzatia ca si Whisky e din categoria Soon soon! Ne tot duce cu vorba... Anto, sa ne tii la curent! cica la ele, daca depasesc 60-62 de zile de gestatie e posibil sa aiba o nastere grea, ori trebuie indusa ori cezariana! Anto, tu o mosesti?
Cred c-o sa incerc treaba aceea cu somnul...

Mihaela 35++

Mergi la inceput