Constanta la apel (46)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jone spune:

tania saru'mana ptr urari.

azi avem zi de vaccin.

jo si alexandra

jurnal
pierdut manual de instructiuni ptr cresterea copilului!cine il gaseste sa il traduca din limba bebeilor in limba mamicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Gyno-miconazolnitraat-ul asta pe care l-am pus eu local, ptr candida, din ziua a 17-a, se pare ca este medicament cu risc C . adica s-a dovedit cu efecte pe animale in laborator, dar neconcludent pe oameni.

mi-am facut programare ptr intreruperea sarcinii ptr martea viitoare. din pacate nu sunt capabila sa-mi asum un astfel de risc.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizuca spune:

Simona, chiar ca "aceste cuvinte ne doare", vorba ta. Nu vrei sa te mai gindesti putin? Putin de tot. Scormoneste adinc in tine, gindeste-te ca n-ai bintui tu pe-aici, pe forum, daca subconstientul tau n-ar fi marcat de dorinta unui copil... Sa stii ca NICIODATA nu va fi momentul potrivit, intotdeauna vor mai fi de rezolvat muuuulte probleme care par stringente. Cu majoritatea sarcinilor venite pe neasteptate se intimpla asa: iti dau peste cap viata, iti dau senzatia ca pierzi controlul si nimic nu va mai fi ca inainte. Noi toate am trecut prin asta si stim cum e. De asta insistam cu sfaturi si felicitari, pentru ca stim cit de mult ne-am schimbat dupa ce a venit copilul, cita binecuvintare si frumusete a adus el in vietile noastre. Mai mediteaza si Dumnezeu sa te ajute sa iei decizia cea mai buna!

Mergi la inceput

stiu ca un copil este un dar de la Dumnezeu, si un dar refuzat s-ar putea sa nu-ti mai fie vreodata oferit, dar ce pot face?! aseara am fost pe punctul de a o suna fericita pe mama , deja citisem pe Internet si am inteles ca , cu stressul va fi ok. organismul mamei apara copilul destul de bine in aceasta privinta.

apoi am zis hai sa fac si o verificare despre tratamentul asta local. am simtit ca pica cerul pe mine cind am vazut ca pe absolut toate site-urile scrie sa se dea daca : the benefits outweight the risks" nu am putut sa gasesc aceste riscuri , stiu doar ca este medicament clasa C, cu risk dovedit pe animale in laborator. eu l-am luat 15 zile , incepind din ziua 17. cum pot sa-mi iau riscul?/! azi am fost deja la medicul de familie, am fost la un altul nu la idioata care mi-a dat tratamentul de candida , stiind ca vreau sa ramin si insarcinata. tipul mi-a zis ca nu e dovedit ca exista riscuri. insa mi-a dat scrisoarea de intrerupere de sarcina ptr ca el insusi nu era convins ca sa ma convinga si pe mine.

si daca va spun ca trebuie sa ma duc pregatita sa stau jumatate de zi la clinica aia, cu sosete si o lista mare de chestii de acasa. si daca va zic ca fac primul meu avort la 31 de ani, avortez un copil pe care mi-l doresc de fapt.

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Si eu am facut o intrerupere la cerere, la 6 sapt., pt ca facusem un tratament cu gentamicina injectabil (prescris de o doctorita imbecila care nu si-a dat seama ca-s insarcinata), iar pe prospect scria CLAR ca daca este administrata in luna mica, gentamicina da hipoacuzie la fat. Iar deficienta de auz nu se vede la nici un eco si nu iese la nici o analiza genetica sau amniocenteza. Asa ca decat sa fac un surdo-mut am preferat sa avortez. Nu am pareri de rau nici in ziua de azi, sunt impacata cu mine insami si cred ca am luat decizia buna.
Trauma psihica insa este f. mare. Eu zic sa nu te grabesti, mai gandeste-te, dar gandeste-te bine de tot, vorbeste si cu sotul tau si daca luati o decizie luati-o impreuna si Doamne ajuta sa nu aveti regrete mai tarziu.
O posibilitate ar fi sa lasi sarcina si apoi sa faci ecografii amanuntite 3D, amniocenteza, triplu test si alte investigatii care sa-ti confirme ca totul e OK cu fatul. Banuiesc ca-s mai greu de obtinut astea in sistemul de sanatate olandez dar poate cu bani... nu stiu, zic si eu... daca bat campii nu ma lua in seama Simona .
Te imbratisez, mi se rupe sufletul cand ma gandesc in ce situatie esti, grea dilema...

Laura - mama lui Vlad

http://community.webshots.com/user/vladut111

http://photos.yahoo.com/florea_tatiana111

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Simona.... mi se rupe sufletul sa citesc prin ce framantari treci!
Stiu ca este mai usor sa vorbesti cand nu esti implicat intr-o anumita situatie, dar... poate ca tocmai atunci poti "judeca" mai putin subiectiv...
Daca as fi in situatia ta, eu nu as avorta primul meu copil, dorit!!!!
Riscuri sunt si daca nu faci tratamente.... Riscuri sunt si peste 35 de ani... si chiar la orice varsta! Riscuri ne asumam zi de zi, in mod constient sau inconstient!
Gandeste pozitiv!!!

Tania, bine v-ati intors sanatosi din concediu! Asteptam cu nerabdare povesti despre progresele Biancai!!!

Tatiana, figuri de pus pe pereti, am cumparat si cu 15 mii de lei (de la noi din cartier), iar la Doraly costau si 45 de mii. Depinde ce vrei. Cauti un personaj anume? Sau vrei doar sa-i decorezi Biei camera cu imagini cu animalute frumos colorate?

Crig, s-ar putea sa gasesti ceea ce cauti la un magazin "de cadouri". Eu merg azi in oras si ma uit!

Adriana, spor la treba!

Jo, scuze ca n-am mai sunat, dar ne-am "prins" cu alte treburi... Poate azi sau maine?!

Sanzi, unde il tunzi pe David? Exista vreun salon special pt copii in oras? ...Si lui Sebi ii intra parul in urechi... si tre' sa-i aranjez freza, dar, din pacate, nu sta deloc!

Edessa, te-am trecut in listuta! PM-ul nu era "obigatoriu", dar este cel mai simplu mod sa atragi atentia persoanei care deschide subiectul! ....Uite, mai exista si uituce ca mine...

Crixia, voi ce mai faceti? Cam rarut pe la noi....

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Simona cred ca fiecare sarcina in sine e un risc...mai mare sau mai mic...nu iti garanteaza nimeni ca daca nu iei nici un medicament, nu faci efort si duci sarcina ca la carte va fi un bebe sanatos...riscurile eu le vad la fel in orice sarcina (uite la fina mea...)...eu cand am aflat de sarcina (eram deja in 9 sapt) luam ranitidina de 2 luni...si ginecologul din Romania, cand m-a vazut la 21 de sapt mi-a spus ca ranitidina da malformatii la fat si cine mi-a dat mie asa medicamente ???? Ca inca mai pot face intrerupere... Cand a vazut ca nici nu ma gandesc, a luat-o mai pe ocolite, ca se pare ca bebe e ok, ca trebuie supravegheata indeaproape...etc...
Dar cel mai important cred ca e instinctul tau si gandirea pozitiva...daca tu crezi ca bebe va fi sanatos asa va fi...daca ai indoieli, nu te uita in urma si fa cum crezi ca e mai bine...
DAr nu te grabi...si nu lua decizia singura...adica implica-l pe sotul tau la maxim...

Mav, eu l-am tuns pe undeva intre liceul 4 si trocadero (nu stiu cum se numeste straduta) nu e frizerie de copii, dar tipa de acolo are o placa pe care o pune pe scaun si nu o deranjeaza urletele...
Dar il tund pe unde apuc, si la Brotacei l-am tuns, si pe Suceava, aici in cartier...nu am o frizerie preferata...

TAtiana, hai sa ne vedem maine dupa-amiaza in parcul Tabacariei, ce spui??? Noi dormim cam pana pe la 18.00...deci daca voi puteti dupa ora asta...oricand...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Tatiana, deci ramane pe maine...
Da-mi un beep cand ajungeti in parc, si eu va caut pe la pitci??? e bine?? daca nu sunt in parc te sun!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

vic nici-o problema, azi chiar am umblat prin oras,poti suna pe rds si eu vad numarul cui m-a sunat.
ma tot chinui sa descarc si programul ala cu abdominalele.

liris - gandeste-te bine, pune in balanta argumete pro si contra.
responsabilitatea e mare, dar si mai mari sunt minunile lu dumnezeu si nici macar nu sunt o bisericoasa)
medicii mi-au garantat ca nu voi ramane gravida decat doar printr-o minune.
deja ma consolasem.nici nu ma gandeam.si uite ca...s-a intamplat.
si ar mai fi multe de spus.si eu inghitisem tot felul de medicamente si multe ca imi era f.f.f. rau si nu stiam de ce.
cu dumnezeu inainte.

jo si alexandra

jurnal
pierdut manual de instructiuni ptr cresterea copilului!cine il gaseste sa il traduca din limba bebeilor in limba mamicilor.

Mergi la inceput

sunt absolut siderata de cita bunatate am gasit aici la voi si la inca un grup, tot pe DC, din care fac parte.
ma voi gindi la ce mi-ati scris toate.
am mai rugat-o si pe catalina, care acum est ein State la doctorat sa intrebe poate un profesor de la ea de la universitate. ea este chiar pe gineco. poate are acces la informatii mai clare. ceea ce e clar insa este ca medicina asta e departe de a fi stiinta. mai bine zis este un fel de empirism ... nimic clar, nimic sigur. dar niic macar sigur cu o marja de eroare ...totul parca pluteste-n abur.

programarea o am saptamina viitoare, marti. vreau sa va povestesc ca tipele alea de la clinica, la tel, au fost cel putin scirboase, poate ele incearca inca sa descurajeze. cit este inca timp.

va multumesc

grumpy

Mergi la inceput