Mamici de martie-aprilie 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 13
Laura Ioana spune:
Aida O data de nastere a lui bebe se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii. Mai socoteste o data!
Laura
10+
Puiutul meu
mamaariadna spune:
Kim, stiu bine la ce te referi cu ceapa mica marinata...eu am avut o perioada in sarcina, cam 2 saptamani, am mancat numai ciorba acra si muraturi...nu degeaba am slabit 7 kg. Pe care insa le pun incet, dar sigur, la loc.
Cat, am avut o presimtire ca nu e foarte bine...cand am vazut ca nu scrii ieri. Sa stii ca imi pare tare rau ca nu ai primit o veste mai buna...desi sansele exista sa fie totul bine!
As vrea insa sa fac o mica corectare...cel putin asa sunt informatiile mele si asa am gasit si in internet: si in Germania iti face avort si dupa saptamana 12, in cazul in care la o amniocenteza reiese un risc foarte mare ca copilul sa aiba probleme grave. Nu as dori nimanui sa ajunga in situatia de a lua o asemenea decizie, mai ales cand copilul este asa de dorit. Totusi, numai ca informatie, se face si aici (si din cate stiu doctorii fac asemenea operatii cu o mare grija, ca riscul e mare sa afecteze corpul mamei). Iarta-ma te rog daca am provocat durere cu ce am scris, dar am vrut sa stii ca exista aceasta posibilitate. Eu iti tin in continuare pumnii!
Numai bine la toate fetele,
Ariadna
14+
titinutza spune:
salut, e primul mesaj pe care il postez
cu toate ca am intrat de nenumarate ori pe site.
sunt o
si vreau si eu in lista de viitoare mamici de aprilie 2006.
DN 20.10.1979
bebel cel mai probabil pe 07.04.2006.
multzumesc frumos si ![]()
nanuk spune:
Tina, laura ioana, dananita, zuzilici, jane 04, Tweety Geo, va multumesc mult pentru ca sunteti alaturi de mine. Va multumesc tuturor si nu va suparati daca am uitat pe cineva.
Din pacate e clar diagnosticul, mai tb acum sa vedem care e cauza. Doctorul mi-a spus ca, dupa ce am clarificat motivul si l-am inlaturat (daca il gasim, cred eu), in 3 luni pot sa o iau de la capat.
Am fost de dimineata la analize.
Mi-a luat vreo sase eprubete de singe si o gramada de probe. Din creier mai ramasese sa-mi ia o proba...
Iar sotul meu nu scapa nici el de chinul asta, cu analizele si cu suferinta... Aseara a fost tare pina m-am culcat eu si m-a imbarbatat. Dar pe urma a ramas singur o vreme, iar cind a venit la culcare avea ochii rosii si cam umezi.
Stiu ca intr-o zi o sa rid cind o sa-mi aduc aminte de zilele astea, dar pina atunci mi se pare o vesnicie.
Nu va suparati ca v-am siciit cu necazul meu, dar mi-e greu sa vorbesc despre asta, desi simt nevoia sa ma descarc.
Sa aveti grija de burticile voastre!
PUP
NANUK
dananita spune:
Nanuk
tine-ne la curent cu ce faci si sa nu uiti sa ne anunti si pe noi peste 3 luni. Sa te tina Dumnezeu mereu optimista!
Danutza Bananutza
dutza
I'm coming!
Tina_Welsh spune:
Nanuk, stai linistita, ori de cate ori simti nevoia sa spui ceva, sau sa te descarci si nu ai unde..noi te asteptam cu bratele deschise sa ne scrii si sa ne spui. Ok? Noi suntem aici si peste 3 luni, asa ca sa ne dai vestea cea mare sa nu ne uiti ok? Te pup! Si mult mult succes!
Tina
and Our sweet baby 
titinutza spune:
imi pare tare rau sa aud ca nanuk si cat aveti probleme, poate ca asa a fost sa se intample si doamne doamne, stati linistite, vegheaza asupra noastra a tuturor
curaj si multa sanatate 
eu am fost saptamana trecuta
sa imi fac analizele (cele de sange) si cred ca maine o sa merg pt cele referitoare la bacterii. am inteles ca rezultatele se dau in 2 saptamani, e adevarat?
sper din tota inima sa fie totul bine, mai ales ca al meu sot ma bate la cap sa le fac, si ca ar fi deja tarziu
........
voi ce ziceti?
eu sunt in saptamana a 9a de sarcina si ma simt excelent, nu am nici un fel de greturi, numai ca acum vreo 2 saptamani ma dureau sanii si imi este in continuare foarte somn
la dr am facut eco acum o saptamna jumate si a zis ca e totul f bine, inimioara batea, sacul vitelinic era cu margini regulate si a zis ca nu am de ce sa imi fac pb
DanaR spune:
Nanuk, spune-i si sotului tau sa citeasca raspunsurile pe care ti le dau fetele. Poate vor fi un suport si pentru el sprijinul pe care il gasesti tu pe site.
Si pe mine m-au incurajat mult fetele cand am avut o problema.
Cu speranta inainte si tot raul sa fie spre bine.
Uneori asa vrea Dumnezeu. Iubiti-va si prijiniti-va unul pe altul in continuare si totul va fi bine.
Cu drag si intelegere DanaR
catrinutza spune:
Salutare fetelor
nanuk - imi pare nespus de rau sa aud ca o mama trebuie sa ia o asemenea decizie; e crunt si de multe ori ma gandeam inainte sa raman gravida , daca doctorii mi-ar spune ca BB are probleme si se recomanda un avort, ce as face.... eram convinsa ca nu as avorta.... acum nici eu nu mai stiu.... imi pare rau ca trebuie sa treci printr-o asemenea experienta dureroasa. Bucura-te ca ai in sotul tau un sprijin si o persoana care intelege si te protejeaza.... e un lucru ffff important pt. a trece peste acest moment. iti recomand si tie ca si tinei sa te rogi la doamne-doamne sa iti dea puterea sa treci de acest prag al vietii.
te pup mult si iti trimit toata caldura din suflet.
tina: FELICITARI . Din pacate exista si doctori incompetenti, care fac din meseria lor o sursa de venit si uita juramantul si scopul acestei indeletniciri.
Sfatul meu pt toate este ca atunci cand te izbeste un doctor cu o veste in fata sa nu o accepti din prima... trebuie sa mai faci forari si pe la alti medici si apoi sa tragi o concluzie.
Cineva intreba de anuntarea sefului ca esti gravida.... in primul rand fa-o cu martori; depinde de procedura, poate in institutia ta este o regula sa faci anuntarea in scris (uneori e mai indicat....ce e scris ramane, si nu mai are ce face). Mi-e mi-a fost teama la inceput pt ca sefa mea mai in gluma mai in serios zicea ca sa nu raman gravida, ca procesul muncii se duce de rapa... asa ca va inchipuiti cu ce inima i-am dat vestea. Partea misto e ca m-a socat cu reactia ei: ziceai ca e drogata,
in sensul cel mai bun. Deja face planuri de ce hainute o sa ii cumpere lu' BB meu, ma protejeaza (ceea ce mi-a atras un pic de comentarii din partea unor colegi), dar atata timp cat nu profit mai mult decat trebuie totul e ok.
Sfatul meu este sa va anuntati din timp seful, ca daca are in minte vreo restructurare sau mai stiu eu ce, nu are voie sa va "restructureze" daca sunteti gravide![]()
Si daca tot vorbeam de profitare, trebuie sa inchei ca vine sefa...![]()
Pupici la toate viitoarele mamici de bebici, sa aveti cat mai putine greturi si sa va bucurati de puii vostri in liniste.
12+
catrinutza gravidutza
ileana_marius spune:
Imi pare rau ca nu va pot raspunde la fiecare in parte, timpul nu imi permite (intru de la serviciu), dar va citesc tot timpul.
Spunea cineva ca daca sarcina se opreste din evolutie ti se desumfla sanii. Vroiam sa stiu daca in acest caz iti raman simptomele de sarcina. Adica este posibil sa se opreasca din evolutie si totusi sa iti fie rau dimineata?
Ma ingrijoreaja faptul ca nu prea am simptome.Imi este doar rau dimineata (f.rau uneori) si in cusul zilei doar putin si atunci mananc ceva si imi trece. Nu stiu daca m-am ingrasat pt. ca sunt mai plinuta de fel, la fel si sani, este posibil sa fi crescut putin dar nu sunt tari (sau nu ar trebui sa fie) si inca pot dormi pe burta. Nu cred ca mananc mai mult ca inainte, doar mai des, si somn peste zi nu imi este (doar dim. ma trezesc greu, dar asta era si inainte). Inainte aveam dureri de ovare si altele, acum nu mai simt nimic pe acolo. Nu am avut deloc sangerari, doar secretii alb-galbui.
Dr. vine peste 3 saptamani asa ca am de asteptat pana la eco. 
Ileana
DPN
6+