La France (40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Nu-i nimic, Otilia, daca nu puteti nu-i bai, gasim noi altceva! De exemplu in octombrie am ceva zile libere, poate ar fi chiar mai bine, daca gasim o perioada care sava convina si voua.
Altceva......dar sa nu radeti de mine! Eu nu stiu ce e aia CDD, SMIC, Assamat sau Assedic, lamuriti-ma si pe mine, ca pricep numai din 2 in 4 ce povestiti voi aici...
Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Salutare fetelor...
hai sa va plictisesc si eu putin..
dupa multe peripetii cu avioane care ba decoleaza ba nu k sunt stricate k nu vrem sa va expunem la riscuri, k va dam micul dejun si pranzul dar faceti un pic de liniste am ajuns si eu in romania.
Eu trebuia sa plec cu o companie ceha cu care am fost mereu si nu au avut niciodata probleme ieri cica aveau intarziere vreo 2 ore k au o mik defectiune..bun dupa ce ma trezisem la 2 noaptea.pe la pranz tot asteptam noi avionul vine tanti si zice k s-a anulat k au avut probleme si nu a mai decolat de la praga.bun acu trebe sa ne caute alte avione.incearca sa ma trimita de la marsilia-frankfurt-praha-bucuresti..cred k ajungeam maine..dar nici aici nu mai aveau locuri decat pt catae va persoana..asa k o fatuk mai inteligenta de acolo imi zice hai k va fac o legatura prin paris si uite asa dupa o gramada de ore ajung si eu tarziu in noapte in bucuresti..am zis k data viitoare iau autocarul k e mai ieftin si mai sigur parca cu ataea nenorociri..
Miruna pt acel print charmant incearca pe net..de ce nu a devenit prima modalitate de intalniri din lume..uite si un site fain www.meetic.fr
sper sa nu te superi pt aceasta sugestie dar stiu o gramada de lume care s-au cunoscut asa.
din termenii pe care ii intrebai tu
CDD=contract duree determine
SMIC=salariul minim din franta
ASSEDIC=cand cauti de lucru tb sa fi inscrisi la ei.exact titulatura nu stiu dar iti spuneam ce fac
ASSEMAt =sper sa nu ma insej e assistent maternel
va doresc fetelor un w-e plin de soare k aici e asa de cad dar prefer caldura decat frigul..
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Aura nu stiu dak ti-am multumit pt toate informatiile dar o mai fac ink o data..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Nu-i nimic, Otilia, daca nu puteti nu-i bai, gasim noi altceva! De exemplu in octombrie am ceva zile libere, poate ar fi chiar mai bine, daca gasim o perioada care sava convina si voua.
Altceva......dar sa nu radeti de mine! Eu nu stiu ce e aia CDD, SMIC, Assamat sau Assedic, lamuriti-ma si pe mine, ca pricep numai din 2 in 4 ce povestiti voi aici...
Mirunda

Mirunda, n-am zis deloc ca nu pot, din contra!
Sotul meu are de lucru, deci o sa fim mai mult noi "entre filles", la botez si-asa nu vroiam sa ma duc si prietenii nu cred ca vin in WE asta cind sotul meu e asa ocupat. Asa ca ça marche!

Abrevieri:

C.D.D. : Contrat à Durée Déterminée.
C.D.I. : Contrat à Durée Indéterminée.
A.S.S.E.D.I.C. : ASSociation pour l'Emploi Dans l'Industrie et le Commerce
S.M.I.C. : Salaire Minimum Interprofessionnel de Croissance

assmat = assistante maternelle

http://www.cramif.fr/indicateur/abreviation.htm

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Salutare, salutare! M-am intors si eu aici!
Am citit printre randuri, in viteza si cu sufletul la gura ultimele voastre vesti.
Va vad tremurande la ideea ca puii vostri vor merge la gradinita pentru prima oara (unii dintre ei) si vreau sa va urez ca totul sa se petreaca bine, fara lacrimi la despartire in prima zi!
La multi ani Annei pentru cei 3 anisori!
Felicitari Nadiei pentru extraordinar de frumoasa Anaïs!!! Refacere rapida, Nadia!

Citesc tot printre randuri despre grijile Aureliei si observ inca o data solidaritatea voastra, a celor care veniti cu sfaturile cele mai potrivite! Bravo, fetelor!
Ma bucur ca Otiliei ii merg toate snur in legatura cu bebeii pe care ii are in grija si o felicit inca o data pentru ceea ce a reusit sa faca. Eu una n-as fi in stare sa am grija nici macar o saptamana de copiii altora, e o vocatie, mie-mi lipseste si cu atat mai mult ii apreciez pe cei care o pot face.

Oana, tie nu-ti mai spun nimic! Seb m-a uimit ca de obicei, iar cumnata mea e topita toata dupa el! Pentru cine nu stie, ne-am intalnit miercuri seara la un foc de artificii pe plaja.

Nu va mai enumar pe toate, vreau sa stiti ca mi-a fost dor de voi si ca ma bucur ca v-am regasit!

Vacanta mea: 2 saptamani in Romania, multa saracie, multa tristete... nu stiu cum si cand s-o ridica tara asta din noroiul in care sa afla... acum si la propriu. Am vazut curti inundate, poduri luate de viituri, oameni ingroziti ca putinul pe care-l aveau se ducea pe apa sambetei. Si asta in cateva localitati din Arges, judet neafectat de calamitati! Am vazut la tv imagini din Moldova si de prin alte parti si m-am ingrozit si-am plans laolalta cu bietii oameni!
Ne-am intors cu totii aici acum 2 saptamani, i-am scos pe ai mei din ploaie si noroi si i-am adus pe Coasta de Azur pentru 15 zile. Am petrecut pe cinste aici, si sper ca si ei. Multa plaja, plimbari in stanga si dreapta, cateva zile la munte... S-au intors ieri in Romania si sper sa mai putem sa refacem experienta si la anul viitor. Mai nou, William vrea sa mergem de Craciun in Romania, sa manance sorici proaspat...

O vacanta cu peripetii.
Cu cateva zile inainte de plecarea nostra in Romania, nepotul meu s-a cocotat pe un stalp si a cazut intr-o bucata de tabla. Si-a sfasiat coapsa, a ajuns la spital in urgenta, cusatura 12 fire. Emotii ca nu se va reface (cum intra el in apa sa se balaceasca?). Din fericire, rana s-a vindecat repede si bine, firele au fost scoase cu cateva zile inainte de plecarea spre Franta.

Eu: Cu cateva ore inainte de plecarea spre Romania ma trezesc cu dintele intr-o bucata de paine. Faimosul dinte care m-a costat 860 €! O clipa m-am simtit singura si parasita de toti! In a doua clipa mi-am data seama ca iesise doar pivotul (credeam ca s-a rupt), si ca puteam sa-l infig la loc. L-am pierdut o data noaptea pe camp (l-a gasit William a doua zi, dupa ce a "pascut" vreo 2 m² de iarba. Apoi am crezut ca l-am inghitit. Mi-am bagat degetele pe gat vreo jumatate de ora fara succes - era de preferat: varianta sa astept sa se termine digestia ma oripila - Va scutesc de detalii. L-am gasit in farfurie, ascuns sub o felie de paine... In Franta, l-am pierdut si regasit din nou. De data asta in piscina. L-a gasit fratele meu, la 1.80 m adancime, pe pipaite. Mare noroc.
Acum astept luni dimineata, sa merg la dentist sa mi-l schimbe. Am merg si-n Romania la un dentist care m-a convins ca dintele e prost facut si ca nu va sta niciodata. Am aflat in plus ca el mi l-ar fi facut intr-o saptamana cu numai 80 €. Data viitoare merg in Romania pentru lucrari mai importante. Stiati ca exista un turism in scop "stomatologic" intre Franta si Romania? Am aflat cu aceasta ocazie.
Tot eu... am cazut cu mana intr-o piatra - m-am dezechilibrat in apa, pe o plaja de pietris - durere mare, podul palmei zdrobit, mers la doctor, dat antobiotic (o piatra mi-a intrat mai adanc in carne si incepea sa se infecteze se pare). Am scapat si de asta.

Fratele meu: A calcat pe un arici de mare mort si timp de doua saptamani i-am tot scos la ace din calcai. Daca vreodata aveti necazuri de genul asta, am devenit specialisti. Se pare ca e foarte dureros. Cateva, mai adanc infipte, s-au infectat inauntru, dar le-am dovedit pana la urma.

Cumnata mea: Cu o zi inainte de plecare spre Franta si-a varsat pe picior o cratita cu apa clocotita. Bonjour la plage!
Prima saptamana am stat cu teama ca nu se va vindeca niciodata, dar s-a oblojit bine si cu ce trebuie (e de meserie) si din a doua saptamana a inceput sa atinga apa. Din fericire!

William n-a avut mai nimic. O masea care a inceput sa i se umfle, dar a potolit-o repede cu un antibiotic.

Mai ramanea Anca.
Pe Anca am pierdut-o in Vieux Nice. Eram la restaurant, copiii se cam plictisisera, au iesit afara sa ia aer. Alexandru, nepotelul intra, Anca nu inca. "E la capatul strazii", zice. Dupa vreo 10 minute, vazand ca nu vine, imi zic ca iar face una din glumele ei, si ca se ascunda pe undeva. Pentru cine nu stie, strazile din Nice, orasul vechi, sunt un labirint. Se pierduse.
Fetelor, cand mi-am data seama ca nu-i o gluma, am inceput sa tremur, nu va pot descrie ce am simtit! Mi-am inchipuit-o rapita, a fost primul lucru care mi-a venit in minte! Primul si singurul! William a plecat s-o caute, s-a intors dupa 10 minute singur! Cand l-am vazut revenind fara ea, i-am vazut poza pe prima pagina a ziarelor! M-am gandit la toti copiii disparuti, rapiti, ucisi, violati! Fetita mea era printre ei, o fotografie pe un perete!

A aparut dupa o interminabila jumatate de ora (sau mai putin), insotita de vanzatoare de la magazinul de inghetata! Anca facuse ceea ce nimanui nu-i trecuse prin cap ca ar face! A mers la vanzatoare si a cerut telefonul sa ne sune, dar nu aveam semnal in locul in care ne aflam. Apoi i-a spus ca s-a pierdut si ca parintii ei sunt intr-un restaurant unde "se mananca peste si paste si sunt lumanari pe mese". Asa ne-a gasit ea pe noi, care eram panicati cum nu se poate! Am laudat-o pe urma ca a avut prezenta de spirit, ca nu a continuat sa umble pe strazi cand si-a dat seama ca s-a ratacit. S-a speriat putin si ea, dar mi-a spus ca nu s-a temut nici o clipa, fiindca imediat s-a gandit sa intre intr-un magazin si sa spuna ce i s-a intamplat.

Ma opresc aici, ca iar m-apuca fiorii cand ma gandesc. Daca eu am pierdut-o 30 de minute si eram la un pas de a deveni nebuna, cum s-or fi simtind parintii care-si asteapta copiii ani de zile?

O zi buna!

P.S.
Tot pe lista ghinioanelor, si tot in seara dinaintea plecarii in Romania, primesc un telefon de la un comisariat de politie care avea nevoie de mine a doua zi pentru a face pe interpretul. Gasisera un roman intr-o masina furata. N-am putut merge (plecam noaptea pentru a lua avionul de la Milano) si mi-am zis ca mai mare ironie a soartei nu exista. De luni de zile asteptam telefonul acela si el vine cand eu nu sunt disponibila! Partea buna e ca CV ul meu si scrisorica pe care le-am trimis-o cu luni in urma n-au ajuns la gunoi...





.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Lulu, am citit cu sufletul la gura tot. Si m-am amuzat, mi-au dat lacrimile, am trecut prin toate starile odata cu voi. Pupici!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Lulu ce de aventuri intr-un timp asa de scurt..am inteles k tu ai plekt cu blueair de la bergamo..intrebarea mea este dar de la nisa la bergamo cum ai ajuns si cam cat este costul?
un w-e placut tuturor fetelor din franta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cata, imi pare rau mama ca ai trebuit sa treci prin atatea ca sa ajungi acasa. Sper ca macar vacanta sa iti fie placuta, sa recompensezi neplacerile de pe drum. Cat stai? Te pup! vacanta placuta!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Asta sper si eu Oana..am de gand sa stau o luna dar parca ma vad k dupa 2 saptamani vreau in franta cum zice al meu barbat..deja mi se pare k nu mai am locul meu aici vechea mea camera a fost invadata de al meu frate cu CD-uri, ustensile de calculator si alte prostii de-ale lui..om vedea ce-o mai fi in zilele viitoare dar as vrea sa-mi rezolv toate treburile pe aici..
pupici tuturor si Mariei care este si ea pe aici..poate da si ea un semn..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Offfffffff! Lu ce de peripetii!!!!,le-am citit cu inima la gura si la sfirsit eram obosita,nu stiu tu cum te simti acum dupa atitea aventuri ,pe mine insa m-au ametit ,sper ca tu sa-ti revii cu incetul ,cu incetul .
Ma facut cel mai mult sa surid aventura ta cu dintele ,asta pentru ca si pe mine primul dinte reparat aici m-a costat vreo 700€ pe care anul urmator l-am reparat din nou inlocuindu-l de tot cu portelan in rominia pentru doar 100€!!!
Acum stiu ca nu o sa-mi mai pun nimic aici ,atit cit este posibil ,caci daca vine necazu in timpul iernii nu poti sa stai cu durerea s-au cu dintele lipsa pina vara urmatoare ,in masura in care este posibil insa o sa-mi fac si eu in fiecare vara cite o lucrare acolo ,de ultima sint foarte multumita, ceia ce nu pot spune de ultima de aici care m-a costat 1200€ (un dinte intreg si cel de linga el doar imbracat ca sa tina legat pe primul)si se misca !!
La capitolul asta sintem amindoua in aceiasi oala ,asa ca ti-am spus in gind "bine ai venit in club" dupa ce am citit totul despre dinte!
Vorbeau unele fete o data despre o mutuelle care-ti rambulseaza 300% din cit i-ti da secu' la dinti ,m-ar interesa si pe mine ce si cum ,pentru sotul meu care are nevoie de un mare santier de renovare iar in situatia actula "e or du question"sa mearga la dentist cu 800€ dintele ,asa ca va rog sa-mi spuneti tot ce stiti despre rambulsari de pus dintii in franta ,merci à l'avans!
Otilia e super fain buletinul tau de salariu detaliat si complet !
super ,super ce mai .........
Al meu nu-i nici pe departe asa de detaliat ca al tau ,e adevarat ca eu am un forfait la zi ,ca-l las doar 7 ore s-au ca-l las 10 ore eu tot atit platesc ,platesc la zi .
Al tau insa este top de top!



Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput