Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(37)
Raspunsuri - Pagina 12
coralia76 spune:
Deocamdata nu am nici o noutate,am vb cu ea,contractiile sunt tot mai dese si dureroase dar nu este dilatata suficient pentru epidurala,trebuie sa mai astepte.
Va multumesc fetelor pentru sprijin si incurajari.
Varsta bebelica
lavi02 spune:
Fetelor, apropo de ce mai citim, a aparut continuarea cartilor Un an in Provence si Din nou in Provence de Peter Mayle. Se cheama Viata de caine. E foarte misto, radeam singura azi in metrou.
Spre deosebire de Iarna decanului, pe asta o recomand cu caldura gravidelor in luni mijlocii sau mari care prezinta una sau mai multe din urmatoarele probleme:
-col scurt sau deschis
-contractii
-placenta imbatranita
-IR-uri mari
-hipo sau hiper-tensiune, anemie, hipoglicemie sau carcei
-certuri si discutii cu soti, tati, mame, soacre, colegi, sefi sau clienti
-teama de nastere naturala
-teama de cezariana
-teama de epidurala
Nu va trec toate astea dar macar va mai destindeti!
Daca le mai gasiti vi le recomand si pe celelalte 2, au aparut in edutura RAO, acum cativa ani, dar nu de mult le-am mai vazut prin librarii. Le-am citit de 2-3 ori pe fiecare.
Lavi02 28+ saptamani si o surpriza neplacuta la cantaritul de azi dimineata
tania-z spune:
Lavi02 ce fain ca ai scris recomandarile astea, chiar ma gandeam ce sa-mi mai cumpar de citit! Ma chinui cu Darul lui Humbold - imi place, dar am eu pierderi de focusare si ma enerveaza cumplit ca e legata prost si raman in mana cu cate 10-15 pagini

.
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
xandra28 spune:
lavitza, multzam de recomandari... chiar voiam sa ma mai apuc sa mai citesc ceva... dar se poate citi fara primele 2? daca e continuarea?
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
lavi02 spune:
Fetelor, NU E BINE SA DORMIM PE SPATE!!! Bebe din burtica apasa pe venele si arterele principale care sunt sub el (in pozitia culcat pe spate) si din cauza asta nici noi, nici el nu se oxigeneaza prea bine. Am citit in n surse. E recomandat PE O PARTE!!!
Coralia, nastere usoara surorii tale si puiut sanatos si papacios! Sa ne tii la curent!
Ripley si xandra da, greata poate sa vina de la hipoglicemie. Si eu aveam asa la inceput. Acuma mananc
, deci nu mai ajung la starea respectiva ...
Tania nu mi-a raspuns profa cu bibliografia si sunt f ingrijorata pt ea ca are ceva probleme de sanatate. Care s-ar putea sa fie mari.
Paula toate cele bune Alexandrei!
Lavi ia-o mai moale, mai fata! Ai grija de tine!
Alexandrina, ar trebui sa luam cate 1/2 kg /saptamana. Incearca sa te incadrezi. Si atunci n-o sa mai rezulte atat de tragica situatia la sfarsit.
Va pup.
Lavi02 28+ si muuuuulte kg +
lavi02 spune:
Xandra si Tania da, se poate citi si fara primele 2. Abia dupa vreo 50 de pagini te prinzi ca e continuarea primelor 2.
In prima carte (Un an in Provence), eroul principal (persoana I) este un scriitor britanic care se muta impreuna cu sotia in Provence. Din ciocnirea celor doua tipuri de civilizatie, oameni, clima, stil de viata, etc. rezulta umorul.
A doua carte e o continuare a primeia, cuplul respectiv decide sa se stabileasca definitiv acolo, este invadat de musafiri, alte intamplari.
In Viata de caine, povestitorul este un caine care isi povesteste viata si care ajunge, pe la pagina 50, in stapanirea cuplului de englezi. Asa ca sunt prezentate tot crampeie din viata lor si interactiunea lor cu provencalii (care sunt niste oameni relaxati, mananca, beau si vorbesc mult, nu se prea indeamna cu munca, etc) dar din punctul de vedere al cainelui. Cainele mai scoate si diverse panseuri si paralele intre obiceiurile cainesti si cele omenesti, etc.
tania-z spune:
Lavi02 nu ai posibilitatea sa o suni pe profa ta? Sau, daca are programate restante sa te duci sa vorbesti direct cu ea cand e la scoala. Cine stie, poate acum nu e in localitate.
Fetelor, eu mai am o intrebare la voi, legata de lapte: stiu ca trebuie sa bem cam 1/2l lapte pe zi. Mie, desi imi place, nu beau mai mult de 1/4l(o cana)+iaurt+branza sau smantana, ca, daca as bea mai mult, ar fi o problema cu fructele pe care le mananc. Voi cum stati cu bautul de lapte? Si inca ceva: laptele asta UHT (din cutie, de exemplu Milli) are ceva valoare nutritiva sau ne pacalim singure? Adica, cel putin calciu vreau sa stiu daca mai are.
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
alexandrina spune:
Stiu lavi02, dar eu ma cantaresc doar la cabinetul medical, ca nu am alta posibilitate si nu stiu valorile intermediare sau influenta altor factori la masurare. Eu doar faceam un calcul vesel. Chiar sper ca n-o s-o tin in ritmul asta, nu de alta dar am impresia ca inima ar fi cea mai fortata daca pun prea mult pe mine. Si nu mananc exagerat, acum o luna doua, mancam aproape incontinuu si atunci puneam 2kg / luna. Acum mananc normal.
Intrebare: voi stiti cum va e pozitionat bebele, si cand isi schimba pozitia stiti ca asta se intampla? Noua ne-a zis instructoarea ca orice modificare a pozitiei fatului se simte, dar eu nu stiu cand a trecut bebe din pozitia transversala in care eram convinsa ca era saptamana trecuta in pozitia cervicala pe care acum o are (asta nu mai mi-e asa clar, dar cica la palpare si ascultarea inimioarei reiese ca e pe stanga).
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
cristinamh spune:
tania, la o cana de lapte sunt si eu... si asta dupa ce cu chiu cu vai am reusti sa brea... capana la 20 sapt imi provoca greata...
al meu nu stiu ce are in el, ca e de la o tanti vaca veritabila... daca imi iau din comert il beau ca pe apa, de la frigider.
eu nu stiu cum sta bebe, dar in we sigur era cu picioarele in ficatul meu la ce ciomageala am luat. cum nu mai da, banuiesc ca s-a mutat![]()
Cristina
25+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
Tania, normal ca o sa o vad la restante, pentru ca sunt asistenta ei. Am nr de telefon dar mi-e jena sa o sun pentru ca a avut probleme de sanatate si nu stiu in ce stare e acum. Mi-a dat un mail acum cateva zile pe o problema concreta, dar nu vreau sa o bat la cap. I-am scris, astept sa-mi raspunda.
Eu stiu ca trebuie sa bem 500 ml lapte pe zi sau echivalentul lui in lactate. Eu nu prea beau lapte ca atare ca ma baloneaza, dar mananc zilnic branza, cascaval, iaurt... Telemeaua de exemplu e cea mai concentrata in calciu, urmata de cascaval.
Laptele UHT e absolut OK, noi numai din asta ii dam Silviei de cand a implinit 1 an. Daca n-ar fi avut calciu, Silvia ar fi avut ditamai rahitismul pana la varsta asta. UHT inseamna ca e pus pt f scurt timp la o temperatura f inalta, care ii distruge bacteriile si deci laptele nu se mai strica daca e pastrat in ambalajul lui perfect inchis. Daca il deschizi, normal, vin bacteriile. E de preferat UHT-ul fata de fierbere pentru ca fierberea durand mai mult ca timp, se distrug vitaminele si alte chestii. Cel putin asa stiu eu.
Alexandrina, bebe creste aproape 1 kg pe luna acum. Intre timp mai creste si uterul, mai punem si pe noi....