fara copii la Selgros
Raspunsuri - Pagina 5
elisor spune:
In Selgros am mers acum 2-3 zile cu bb de 2L si 1/2 si am intrat cu caruciorul lor in care am pus cosul de masina, toate bune si frumoase, dar la iesire, agentul de paza ne intreaba daca acum l-am cumparat. Am crezut ca se refera la copil, facand si el o gluma, dar el insista si vazand ca nu glumeste si ca se refera la cosul de masina l-am lamurit ca "asa am intrat si era obligatia celor de la intrare sa ne puna 'proprietatea clientului' si nu eu sa-i trag de maneca "mey, vedeti ca am si eu un cos de masina nu-mi puneti si mie eticheta?" si in plus nici nu arata ca scos din cutie ca sa zici ca e din magazin". nu stiu cat de lamurit l-am lasat, dar dupa ce ne-a aratat una din mutrele lui de sictir am plecat, dar i-am aratat si eu cam aceeasi varianta.
In Metro, da, ne cere declaratia, inainte nu era voie cu copii sub 6 ani.
In Carrefour e cel mai fain, te lasa cu orice dar au si carucioarele lor in functie de varsta copilului.
In Bricostore sau Praktiker nu a existat niciodata vreo restrictie nici la carucior nici la cosul de masina, doar au si ei marfa etajata pana la cer.
De cand a aparut Carrefour, Selgros si Metro au cam cazut in dizgratie, pt. mine vorbesc, mai ales ca ma seaca sa nu pot plati cu cardul, mai ales ca se intampla de multe ori sa nu am prea multi bani cash la mine, iar bancomat doar al cate unei banci au si nu-mi convine sa-mi ia ditamai comisionul scotand de la ei. Prefer Sel sau Metro pt. carne, in Carrefour carnea tocata si cea de mici eu zic ca e buna de dat la caini si nu la orice caini, doar la cei homeless, in rest doar cuvinte de lauda despre Carrefour!
Eli mamisor de Bianca & Andreas
http://community.webshots.com/user/1972e
elisor spune:
Scuze, un pic mai pe langa subiect!
Comerciantii de aici tb. sa zica merci pt. copiii romanilor care sunt chiar cuminti in comparatie cu cei din tarile civilizate.
Pai in Olanda, mai ales in magazinele de jucarii, unde cu precadere sunt copii, e dezastru, umbla pe la jucarii ca si cum ar fi ale lor, stau pe jos, tipa, pare a fi o petrecere cu tzanci, nicidecum magazin. La noi in supermarketuri (nu ma refer la hipermark.., unde nu mi s-a intamplat, e drept) nu ai voie sa desfaci, ori intelegi de pe cutie, daca ai norocul sa aiba traducere, ori...surpriza acasa!
Eli mamisor de Bianca & Andreas
http://community.webshots.com/user/1972e
gangurici_licurici spune:
Da, teoretic Metro si Selgros sunt pt. pers. juridice, dar ei totusi fac legitimatii la toate pers. dintr-o firma, iar la casa te intreaba daca vrei factura pe pers. fizica sau juridica. Eu deduc de aici ca ei isi "asuma" si riscul ca pers. fizice, eventual insotite de copii, sa faca acolo cumparaturile. Si oricum, la fel de bine pot si eu sparge ceva, nu numai copilul, cat despre varianta cu cazutul conservelor in cap, mi se pare la fel de mare problema daca imi cade mie sau unui copil. Ramane chestia cu furatul, dar asa cum mai ziceam, n-au decat sa puna eticheta aceea cu "produs proprietatea clientului".
nepotzica spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
. Ramane chestia cu furatul, dar asa cum mai ziceam, n-au decat sa puna eticheta aceea cu "produs proprietatea clientului".
Ganguriciul
pai da, dar la cati clienti sunt de obicei
nu poti sa comdamni o vanzatoare sa stea sa scormone prin toate buzunarashele unui carucior de copil sa vada daca ai furat sau nu o conserva sau un pachet de cafea sau biscuiti!!
mai ales ca femeile alea trebuie sa fie atente tot timpul si altfel, pe niste salarii mizerabile, fara week-end-uri libere!!
asa ca au interzis accesul cu carucioarele si gata, nu-ti mai poti pune marfa decat in cosul lor!
ai libertatea sa-ti alegi magazinul furnizor
daca vrei cele mai mici preturi accepti si conditiile lor
nici noua nu ne-a convenit, dar uite nu vreau sa dau cu 5000 de lei mai mult pe o apa minerala (si pentru firma si pentru noi) si 4000 in plus la un amarat de danone cremoso la carrefour, lista de produse e foarte lunga......
asa ca-mi tzin copilul in bratze, ma duc la selgros si fac economie 300 de mii de lei (vechi
filofteia spune:
Drept sa va spun mie chiar mi se pare periculos la Metro si il tin pe Adi numai de mana, ca au masinile acelea cu care tot umbla prin magazin si care apar de oriunde...
Pe de alta parte in aceeasi saptamana la Metro Constanta... Bucuresti .. Pitesti nu au avut aceleasi reguli... Ce sa mai vorbesc de Metro Pitesti unde le-a trebuit o jumatate de an sa faca rost de un indigo pentru declaratie... asa ca trebuia sa completam doua...
Si totusi Carrefour are alt regim... este alt tip de magazin...
Este si la noi unul cam de acelasi fel Pic... au carucioare pentru copii... chiar mi-au spus de la casa ca poate copilul sa desfaca ceva... important este sa vin cu ambalajul la casa... poti plati cu cardul... etc... Preturile insa ceva mai mari...
quote:
Originally posted by nepotzicaquote:
. Ramane chestia cu furatul, dar asa cum mai ziceam, n-au decat sa puna eticheta aceea cu "produs proprietatea clientului".
pai da, dar la cati clienti sunt de obicei
nu poti sa comdamni o vanzatoare sa stea sa scormone prin toate buzunarashele unui carucior de copil sa vada daca ai furat sau nu o conserva sau un pachet de cafea sau biscuiti!!
mai ales ca femeile alea trebuie sa fie atente tot timpul si altfel, pe niste salarii mizerabile, fara week-end-uri libere!!
asa ca au interzis accesul cu carucioarele si gata, nu-ti mai poti pune marfa decat in cosul lor!
ai libertatea sa-ti alegi magazinul furnizor
daca vrei cele mai mici preturi accepti si conditiile lor
nici noua nu ne-a convenit, dar uite nu vreau sa dau cu 5000 de lei mai mult pe o apa minerala (si pentru firma si pentru noi) si 4000 in plus la un amarat de danone cremoso la carrefour, lista de produse e foarte lunga......
asa ca-mi tzin copilul in bratze, ma duc la selgros si fac economie 300 de mii de lei (vechi).
Si cu geanta cum ramane? Ca daca-i pana acolo, daca vreau sa fur ceva pot sa-l pun si-n geanta, nu numai in buzunarul caruciorului!! Si oricum, produsele au etichete care bazaie la iesire daca nu sunt dezactivate. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, desi inteleg ca vanzatoarele sunt prost platite, asta totusi nu e vina mea, nu? Ba dimpotriva, as zice ca pentru ca eu si altii ca mine facem cumparaturile acolo, ele au un loc de munca, prost platit, poate, dar il au. Cred totusi ca salariul la Selgros e mai mare decat indemnizatia de somaj. Asa ca, sincer, nu ma intereseaza confortul vanzatoarelor, ci al meu. La fel cum, la servici, nici pe clientii cu care lucrez eu nu ii intereseaza confortul meu si al lor propriu si tot asa mai departe. Asta inseamna capitalism!!
nepotzica spune:
capitalism nu inseamna neaparat sa-ti pierzi bunul simtz si nici sa nu faci un efort minim de a intzelege pe cei din jurul tau.
tnicoleta spune:
quote:
Originally posted by gongutza
si daca mai ai tupeul sa te duci la o casa prioritara risti sa-ti raspunda casierita ca pe ea n-o intereseaza ca esti cu copilul...
Uite ca nu am avut astfel de probleme, m-am bagat in fata la toti cand am fost cu copilul si caserita nu mi-a zis nimic. Si chiar cei de la rand nu au zis nimic. Atata le trebuia.
Nicoleta
si
Alexandra Bianca Delta + Mare
Nepoteii mei
Nepotzica, e uimitor ca tu ai impresia ca tot eu sunt lipsita de bun simt, si nu inteleg ce munca grea au vanzatoarele la Selgros. Dar ele ce efort fac sa ma inteleaga pe mine? Din cauza celor ce gandesc ca tine facem trei pasi inapoi dupa ce am reusit unul inainte. Si am mai comentat asta si inainte: cu clientii care inca se tem ca nu cumva sa supere vanzatorii, ca nu cumva sa fie taiati de la ratia de parizer, m-am obisnuit. La urma urmei fiecare e liber sa-si aleaga atitudinea. Cu vanzatorii am eu o problema.
Salutari si numai bine.
nepotzica spune:
quote:
Din cauza celor ce gandesc ca tine facem trei pasi inapoi dupa ce am reusit unul inainte. Si am mai comentat asta si inainte: cu clientii care inca se tem ca nu cumva sa supere vanzatorii, ca nu cumva sa fie taiati de la ratia de parizer, m-am obisnuit.
Ganguriciul
in primul rand nu mi-e frica sa supar casiera, dar pe mine m-a invatzat mama acasa sa respect munca altora, mai ales daca-mi sunt si vecini si au si doi copii, facturi de platit.
in al doilea rand nu mananc parizer
in al treilea rand casiera nu e obligata conform fishei postului sa faca pe politzaiul cu tine, daca vrei paza si protectzie de calitate, scrie-le celor de la conducerea selgros ca nu-tzi convin conditziile lor
in al patrulea rand ar fi bine sa te duci sa-tzi vershi dragalasheniile si buna cuviintza acolo daca tot ai o rafuiala cu ei, nu sa le impartzi pe forum la intamplare. barem daca tot ai postat subiectul, ar trebui sa acceptzi si pareri diferite de ale tale, e imposibil sa ai numai fani