Mamici de septembrie-octombrie 2005 (65)
Raspunsuri - Pagina 7
Alinutzza spune:
Ioana, la noi alaptatul dureaza ceva mai mult. Fetita mea e destul de activa. Sta ore intregi treaza, iar suptul dureaza intre 15 min si o ora, depinde de cat de fomita ii este. De cateva zile am inceput si plimbarile prin parc, care-i plac foarte mult, sta asa de cumintica in carut.
Vroiam sa le recomand mamicilor de fetite sa nu le puneti cercelusi in maternitate, chiar daca sunteti tentate sa faceti asta. Eu m-am lasat dusa de val si i-am pus cercelusi si-mi pare tare rau. E o grija in plus (exista riscul de infectie), ca sa nu mai spun ca are tendinta mai nou sa se traga de cercelusi.
Oana nu cred ca atunci cand o sa apara bebe o sa te mai gandesti la greutate, cel putin nu la inceput. Eu una nu stiam ce sa mananc, astfel ca laptele meu sa fie suficient si cat mai hranitor, ca sa nu mai zic ca trebuie sa vezi ce tolereaza bebita si ce nu (e posibil spre exemplu sa nu poti manca fructe).
Alina
mysweetest spune:
Oana mi-e cam teama sa incep de acum cu
ca sa nu vina prea repede...mai astept pana luni sa prind curaj
.
Eu nu am vazut nici urma de dop pana acum, nici sange nika..uneori mi-e teama sa nu intarzie prea mult..oricum daca nu nasc pana pe 6 septembrie eu ma duc la dr. sa imi faca ceva sa nasc
poate nu va fi cazul.
Ma apuca rasul ca pana acum ne rugam sa nu nastem inainte de 37 saptamani si acum ne rugam sa nastem mai repede sa scapam.
Marlena &
38 sapt.
poze.
Tonnia spune:
Oana, ce zambet ai! Bravo!
Monica, Alinutza, imi raspundeti si mie la 3 intrebari:
1. fierbeti apa in care face bb baie?
2. masajul se face inainte sau dupa baie? Cu crema sau ulei?
3. Ii dati din ambii sani sau din unul pana il goleste? cu celalalt ce faceti pana la urmatoarea masa?
Astea 3 intrebari o sa le pun tuturora. Atata ma duce capul!
Samila, tin pumnii stransi! 

Alinutzza spune:
Antonia, iti spun cum fac eu, asta nu inseamna ca asa e corect:
1. nu fierb apa in care face bb baita. Pana sa-i cada buricul, eu il spalam la chiuveta (o tineam intr-o mana), asa cum m-au invatat asistentele de la maternitate.
2. eu inca nu-i fac masaj, l-am dat la inceput cu ulei, dar m-am oprit. Am citit ca e de preferat sa astepti sa i se duca primul strat de piele si pe urma sa-i faci masaj cu crema sau ulei.
3. Puiul meu e mancacios, rar se satura cu un singur san. Oricum eu golesc un san, dupa care trecem la celalalt. La urmatoarea masa incepem cu celalalt san.
Alina
miflore spune:
Buna frumoaselor!
Am fost si eu azi la eco si stam foarte bine!!!
Sa va dau cateva dimensiuni la 34 sapt.+2zile:
BPD=84.4mm
AC=323.6mm
HC=302.3mm
FL=67.0mm
si acum bomba zilei!!!;greutate cat credeti, sa va zic, sa nu va zic...hai sa va zic: 2780grame!!!
Ce sa zic, eu parca am simtit asa c-ar fi crescut in ultima perioada dar nu ma asteptam la scorul asta! Acum 3 saptamani avea bebelina 1714gr deci a luat 1kg in 3 saptamani!
Am intrebat de cezariana si nu mi-a dat o data fixa dar mi-a lasat sa inteleg ca ma duce cat mai mult, pana in sapt. 39; adica cam 15-20 septembrie, inca 4 saptamani de acum! Cat s-o face bebelina mea pana atunci?![]()
Si mi-a mai zis ca ma interneaza cu 1zi-2-3 inainte, voi ati mai auzit de asa ceva? Ca ma pune in legatura cu anestezistul, ma verifica, eu stiu ce mi-o mai face...
Am si poza noua, dar nu se vede mare lucru pe ea;
Sunt f. incantata, ce sa mai, am trecut de greutatea pt. prematuri (2500grame)!
In rest, col inchis, scurtat, placenta bine pozitionata, bebelina cu capul in jos, cantitate normala de lichid amniotic;
Aaa, si mi-am calculat acum lungimea bebelinei cu formula aceea functie de lungimea femurului: are 48cm!!!
Sunt foarte fericita!
Si cam obosita!
Mihaela 34+
diana_n spune:
RalucaN, si eu vomit de zor, nu esti singura. La ultimul control i-am spus doctoritei si a zis ca din pacate e normal si ca tot din pacate, o sa scap cand nasc.
Iau zilnic 2 pastile impotriva aciditatii, plus o jumate de pastila data cu reteta, in teorie ar trebui sa nu mai am nimic si tot ma omoara aciditatea.
Amortirea mainilor e normala si trebuie redusa sarea din mancare, apoi a intrebat daca am ameteli si pierderi de vedere. Slava Domnului, nu. Asa ca am ajuns sa ma bucur cum sunt acum, ca se putea si mai rau.
Diana 33+
mysweetest spune:
Fetelor vad ca nu incepeti inca dansul 

asa ca ma duc sa ma culc
...noapte buna!
Marlena &
38 sapt.
poze.
ancadm spune:
diana ce iei impotriva aciditatii? eu iau tums si uneori merge, alteori nu.
pentru sotii care nu vor sa comita eu zic sa le spuneti ca baby nu simte decit putin mai multa leganare sau zgiltiiala. ca si cum ati merge cu masina pe un drum de tara
.
Anca 34+
Carmi spune:
Miflore, felicitari pt. bebelina dolofana !
1 kg in 3 saptamani? Wow !!!!
Pupici,
Carmi31 si bebe Fabiano