Mamici de septembrie-octombrie 2005 (64)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Diana, asa este si este...normal.
Uite iti dau paste de pe un site in care scrie despre asta:

Amorteli si furnicaturi ale mainilor. Uneori la nivelul degetelor sau palmelor pot sa apara senzatii de intepaturi sau de amorteli, fiind implicati in special degetul mare, primele doua degete precum si jumatate din inelar. Aceste simptome pot fi acompaniate de catre dureri la nivelul incheieturii mainilor, care pot iradia brusc pana la nivelul umarului. Aceste simptome poarta numele de sindromul tunelului carpian. Sindromul acesta este cauzat de catre fluidul in exces care se colecteaza in jurul ingustului tunel situat la nivelul incheieturii mainilor prin care trec nervii specifici degetelor si palmelor. Acumularea aceasta de lichid comprima acesti nervi ducand la aparitia senzatiilor de amorteala.

Si..nu are nici un tratament. Am intrebat si la dr. Asta e, cu asta defilam

Oana D - saptamana 37

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Oana, multumesc frumos

e o veste proasta, dar daca asta e, asta e...macar stiu ca trece candva

Diana 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Oana ma bucur ca ti-ai revenit ..si eu am mai avut junghiuri d-astea uneori chiar in miezul noptii dar cedau dupa ce luam no-spa.

Marlena & +37 si AMR= 18 zile
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kidule, m-am mai linistit daca stai doar 3 zile, eu credeam ca-ti faci tot concediul!
Ioana, eu i-as da anestezistului cam 100 de euroi, stiu ca e mult dar eu mai am si ceva probleme cu inima si n-as vrea sa-mi greseasca doza...eu ma gandeam la neonatolog 50 de euroi, e prea putin? Daca BB e bine, neonatologul mai vine sa-l vada si dupa nastere sau nu?
Raluc, si eu la fel, mi-e cam frica de ce-as putea auzi in timpul nasterii...si cum eu sunt cu tensiunea (sau eram) nu prea mi-ar place sa aud ceva naspha, ca dupa-aia ar mai avea si de furca cu mine...frica, ce sa mai...dar de altfel nu mi-e frica de cezariana!!!

Mihaela 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kristinutza, mi se pare ciudat ca nu i-a facut cezariana... eu ma gandeam tocmai invers; ma gandeam ca e mai safe sa faci cezariana daca ai infectie urinara sau daca ai candida sau alte chestii...dar poate nu ma pricep eu!

Mihaela 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Kid,super tare faza cu "ratonul albastru"!!Daca-l mai vedeti pe undeva,dati un semn sa trec si eu pe coduri speciale..

Fetelor,ieri am fost "in inspectie la CFR2" sa vad si eu una alta pe-acolo..in mare conditiile sunt ok,e curat,dar m-a socat ca pe acelasi culoar sunt dispuse si saloanele mamicilor cu bebeii,si sala de nasteri care face corp comun cu sala de travaliu ,si sala de operatie si cea de terapie intensiva ..cred ca se aude tot ce misca pe-acolo devreme ce sunt dispuse asa aproape..mamici erau vreo 6,la travaliu nu era nimeni,nici la nasteri,daca intram ieri pe DC va linisteam la timp ca Ioana nu e (inca) pe-acolo..:)
Masutele de "tortura" sunt simpatice,din alea joase care urca electric,destul de faine zic eu,comode si ptr picioare si ele in sine..,iar in sala de nasteri mai sunt in plus si niste jaluzele albastre care dau o nota de intimitate si te rup un pic de lumea de-afara...
Am vrut sa vad si bebeii nou nascuti si am fost pe la mamici..era unul mic raaaaau si dr.de unde,cica era "uriasul" maternitatii ca s-a nascut la vreo 4.7 kg..:))Doamne,si eu il vedeam asa mic..
Frumusel,am avut doua stari contradictorii,una am plecat multumita,si a doua parca m-a luat asa un gol in stomac si un tremurat de picioare..
Tot ieri am fost si la echo la Victor Babes,un fel de morfologica si dimensiunile la 34 de sapt ale lui bebe sunt cam asa:

-BPD:84.5
-HC:305.2
-AC:301.4
-FL:68.3
-HL:58.5
-TIBIA:57.9
GREUTATE :2.410 +/- 357 GR.
Mary,la mine tot 27 sept a raman DPN; vrei sa fii colega mea ca sunt doar doua paturi in sala de travaliu?..zii repede ,ca pun pile..
Hai ca am "pictat" destul..
Pupici,aveti grija de voi!!Fetele din Bucuresti,ati vazut cat de fain e-afara?As sta in parc de dimineata pana seara..
Gata!!
,
Moki,34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Buna fetele!

Hai ca m-am logat si eu. Pana va citeste omu'... Si eu care ziceam ca am logoree...
Azi am avut zi sportiva, a scris si Jadi. Dupa bicicleta, stepper, genoflexiuni si multa limbarita (asta asa la inceput, ca sa ne testeze) ne-am ridicat putin tensiunea (de la 10 cu 6) cu niste capucino in curtea spitalului. Noi si coloratele de pe acolo. Oricum, trebuia sa ne punem in tema cu "colectia de toamna" de la spital. Ce halate se poarta, ce pijamale/camasi...De fapt ne era cam lene sa ne-apucam de alergatura. Jadi, raportez, a zis ca merge la servici. Eu am plecat in aventura: am luat un autobuz pana la pasarela Basarab, am traversat-o (scari!!!!)si dupa aceea cu tramvaiul 46 pana in Iancului (am cam traversat orasul) si nu oricum, ci in picioare ca asa ne sta bine (m-as fi asezat eu, da' credeti ca s-a ridicat cineva?). Bine, nu m-am enervat, ca puteam sa iau taxi-ul, dar am vrut sa incerc si varianta clasica.

EEE, dar acum sunt la servici si pana diseara la 21.00 ... muncesc, ca doar n-am facut nimic toata ziua!

Mai vorbim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

hai ca eu acum am scapat din bucatarie! ce efort si gatitul asta!!!!!
IOANA, pofta buna la varza! a mea e inca la cuptor! eu de ieri de cand am fost la mothercare, stau numai cu catalogul in mana si nu ma mai satur. aseara m-am conversat cu prietena mea din Anglia, se duce duminica sa inspecteze magazinul de la ei din oras.....
MOKI pai nu asa am stabilit? ne tinem de mana si eventual facem concurs, care tipa mai tare( doamne fereste!)Si sotii sa se sustina unul pe altul. E bine ca nu sunt asa multe mamici ca la alte spitale!!! asa o sa fim numai noi in centrul atentiei!
mary 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Ioana, eu zic ca 50 euro sunt de ajuns, cred ca o sa fie dr. foarte multumit( din ce am mai auzit si eu in legatura cu preturile, ca am testat piata!)
Miflore mi se pare cam mult 100, substantele pe care le folosesc sunt aceleasi indiferent cat dai.iar doza e in functie de kg

eu zic sa abordati si voi mamaicile care au nascut deja la aceleasi spitale ca si voi, eventual cu acelasi dr. eu asa am facut si au fost fetele dragute si mi-au trimis lista de preturi....ca sa fiu si eu in ton cu toata lumea!
mary 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Stiu ca parca mi-a mai zis Anya, dar am uitat[bang

Eu ma gandesc sa dau :
- doctor 100 euro;
- moasa 500.000 sau chiar mai mult, depinde cat te ajuta (sunt cazuri in care moasele fac mai toata treaba);
- 50 euro neonatolog;
- 1 000.000 - bani schimbati ptr spital;

Voi schimbati banii in euro ?

Si cred ca ar mai trebui sa am pregatiti ceva bani ptr epidurala, daca ma hotarasc:
1.000.000 - anestezist;
+ trusa. Aveti idee cat este ?

Voi ati pregatit banii, i-ati pus in plicuri ?

Din proprie experienta, ar trebui sa avem ceva bani la noi inca de cand ne internam.
Ca sa nu te lase asistenta uitata de lume, trebuie sa cotizezi.
Eu m-am certat cu o asistenta, ca de ce consum atata vata.
Este clar ca vroia ceva bani.

Acuma mi-am dat seama si eu ca trebuie sa pregatesc banii.

Cristina, 34+

Mergi la inceput