Bebelusi de septembrie – octombrie 2004 (73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Acum am vazut si pozele noi ale lui Blue77 si ale Daninei.Ce scumpi sunt Marc si Raducu impreuna!Si Dienutza ce mare s-a facut....(s-a inaltat)!

Mai fetelor avem niste copii adorabili!

Mihaela spor la bucatarit vineri! Si trimite-ne si noua virtual niste bunatati....ca eu una deja salivez....!

Danyce si eu ma gandesc sa-i tinem ziua acasa...de fapt va trebui sa i-o tinem de 2 ori: odata cu familia si odata cu bebici....si deja ma gandesc ce sa pregatesc si cum....

Fug si eu in pat ca Alesio doarme deja....
Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ana, aici ai poze cu puisorii si cred ca o sa-ti dai seama cum se fac. Sunt foarte usor de facut. Capul se face din umplutura de galbenus, faci o biluta in mana, ii pui ochi din piper, cioc din morcov muratura sau gogosar...sau ce ai. Ca ornament se pot pune pe frunze de salata verde cu boabe de porumb...sa aiba si ei micii azi la masa frimituri....hihihi
Din oua se mai pot face si oameni de zapada. Se pune un ou mare in picioare si infipt in capul lui un ou de prepelita. I se pune din marar uscat o matura, nasturi din piper, nas din morcov, ochi din piper....dar sunt migtalosi astia...cel mai greu e cu boabele de piper sa le faci sa stea unde trebuie.

Angela, Pufymic, Ana eu sunt mic copil fata de cate face Danyce...dar nu ma pot compara cu ea care e maestra la bucatarit...eu sunt mai incepatoare si ma bag doar la chestii simple.
Eu pe Alexia o las pe jos prin casa si eu imi fac treaba. Probabil o sa vina si mama sa ma ajute putin.
Tot de efect sunt carnaciorii aia oltenesti, taiati bucatele mici in X la capete si prajiti putin.

Danina, toate trecem prin faza cu intarcatul. E foarte greu, te simti vinovata, iti pare rau...dar trece! felicitari pt mersul in picioruse...ete ce a trecut timpul!

Ma duc ca am concert in dormitor...tati nu poate sa adoarma una bucata bebelina urlacioasa!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 11 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna fetele,
de alaltaieri eu bolesc intr-una de abia azi am reusit sa ma scol din pat, iar am facut o indigestie nasoala, nu imi vine sa cred ca sunt mai bine
am si fost la plimbare la muzeul Antipa, azi, a fost tare frumos, este expozitie de pesti exotici, am vazut pirania si alte o gramada de exotisme...
Ili e bine, asa ii zicem mai nou ILI LILI, si rade ca o fraiera, dar mi-a facut acuma iar un show inaite de somn, pana nu i-am dat nurofen nu s-a culcat saracuta.
gingia aia la masea e tot umflata si tare, poate luni ma duc sa vad ce se intampla.
de mancat si ea prefera sa pape singura, sa vedeti ce "distractiv" e cand vrea sa manance iaurt singura...
azi i-am dat la muzeu spre exemplu sote de mazare cu morcov, legume congelate si orez, plus carne pui, abia am reusit sa-i dau eu sa pape ca s-ar fi bagat cu totul in borcan
acuma seara pe la 7,30 i-am facut gaigana de ou (adica pun un pic de unt si miez de paine si pun un ou intreg si amestec cu o paleta de lemn) e un fel de omleta ca sa zic asa si a mancat ca o haplea, nu ma asteptam, se poate pune si un pic de lapte.
cam am emotii ca a fost prima data cand i-am dat albus de ou.. sper sa nu faca alergie.
voi ati dat albus? eliana stiu ca tu nu.
Danina felicitari pentru mers! si eu ma tot gandesc sa o intarc, mama zice ca asa ar trebui ca e mare deja, soacra nu ca mai dai macar pana la un an, sunt cam in ducii, mai ales ca de cand a fost bolnava tot trage la tata, de multe ori refuza biberonul, numai ca sa suga un pic.
de ce nu ai incercat sa o faci treptat? eu nu i-am dat 20 de ore tata cand a avut diaree saptamana trecuta, la indicatia medicului si aveam niste bidoaneee.. deci singur ti se vor umple de lapte
te rog tine-ne la curent cum e cu intarcarea
am votat si eu bebei, dar la un moment dat s-a blcat pagina si n-a mai vrut nici cum, am bagt=o la favorites si incerc si maine
va pup noapte buna

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Fetelor, eu recunosc cinstit ca nu pot tine pasul cu voi....mai citesc pe ici, pe colo cateva franturi, nazbatii si realizari dar eu de-abia mai rezist cu un bb asa mancacios (apropo, mai alapteaza cineva de aici de 7-8 ori pe zi? cum reuseste?) si fara pic de stare.

Hai sa scriu si eu una din nazbatii - noi avem ce avem cu kk, am lasat-o in patutz fara pampers ca tocmai facuse kk, eu eram la calculator, mama facea patul si i s-a parut ca miroase ceva dar nu isi dadea seama, ne uitam in patutz si bb a noastra framanta de zor cu ambele maini si era kk in jumate de patutz. M-am uitat disperata in guritza...nu avea

Mai intru pe la subiectul de retete sa ma inspir din retetele voastre. pretentiosi la papa nu suntem, doar ca papam.....

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Mada, eu i-am dat de vre-o 2 ori pana acum ou intreg in sufle. Nu a avut nimic de la albusul de ou. Unii zic ca e interzis pana la un an, altii spun cu precautie din cauza ca ar fi alergenic. Noi am mers pe a 2-a varianta.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Da, mandra mea s-a potolit din urlat dupa ce a vomitat...cred ca de bazdacii ce-i avea pe ea. De vreo 2-3 zile are crize seara...o apuca urlatul. Tot ziua mai si vomita, asta zic ca e de la masele.
Mada, Alexia mea are gingiile de jos umflate, tari dar nu inflamate. Adica arata ca si cand maseaua ar fi acoperita de gingie si sta doar sa sparga sa se vada...sunt chiauna asa ca nu stiu cat de clar am explicat. Are si in dreapta si in stanga jos asa...sus nu are nimic.
Albus de ou eu i-am dat in ciorbita unde am batut ou intreg deasupra, in pateu cu branza facut in casa unde era si albus...deci i-am dat si nu a patit nimic.
Alexia pana acum nu a facut alergie la nimic...poate daca patea ceva nu mai incercam cu albusul.
Sper sa-l tolereze bine si Ili Lili.

Mcm, chiar ca aveti ceva cu kk...hihihi. Si Alexia a facut o data asa ceva.
Cat despre alaptat, eu zic ca e cam mult de 7-8 ori pe zi. lapte praf tu ii mai dai in afara de supt?

Cu intarcarea, renuntatul la alaptat.. eu am facut-o treptat (asa a vrut Alexia). De la 5 mese ajunsesem la 3, apoi doar dimineata si seara, dupa care am renunta la cea de seara...pana a renuntat de tot la supt. Totusi timp de o sapt mai ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul (ca asa vroia) si incet-incet lactati a scazut foarte mult. Dupa vreo sapt am luat decizia sa nu mai scot nici un strop de lapte ca sa nu mai stimulez lactatia degeaba. Primele 2-3 zile au fost mai plini sanii dar nu foarte durerosi (mai puneam comprese reci seara) iar apoi a trecut. Nu am luat atunci pastile dar mai bine nu auzeam de ele...ca poate stiti ca eu le-am luat acum vreo luna jumate si mi-a fost ingrozitor de rau de la ele. Ma simteam ca fiind a doua oara insarcinata in primele sapt (cele cu greturi si varsaturi stiu cum e).
Deci parerea mea e ca mai bine treptat intarcati!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 11 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Tocmai am scris un mesaj si cand sa-i dau trimite, gombotzul meu l-a sters!!

Deci reiau:
Mada si eu i-am dat lui Alesio albus de ou in mancare si a fost ok!

Mcm bravo tie ca inca alaptezi!Eu de cand am fost bolnava de am luat antibiotic si nu l-am alaptat o sapt pe bazuc am pierdut aproape tot lapticul!Asa ca ii mai dau sa suga dimineata si seara dar nu se satura!

Mihaela foarte reusiti puisorii!Eu ma tot gandesc ce sa pregatesc pentru ziua lui Alesio sa poata papa si el dar inca nu stiu....

Revin mai tarziu ca acum trage de mine si se catara pe mine...

Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Si noi am papat albus de pe la 8-9 luni ...mai intai in galuste de gris (care nu-i prea placeau!) si apoi incet, incet am inceput sa-i dau chiar un ou intreg, dimineata (ii fac o papara cu ou, branza, laptic, unt) si o papa bine de tot. Parca in Capraru am citit ca se poate da, cu atentie, de la 8 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna dimineata,

si eu am dat albus de ou tot in mincare, la galusti sau prajituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Multumim tuturor pentru urarile de sanatate. Alexuta este mai bine. Parca azi dimineata nu se mai vedeau bubitele. Nu a mai facut temperatura. Suntem pe drumul cel bun, zic eu.

Asa bolanda cum este, e plina de energie. De ieri a inceput sa faca si 2-3 pasi singurica, atat nu mai mult ca incepe sa merga ca un betivan pe urma si poc in fundulet...dar are ambitie, se ridica imediat si apoi iar plecam la plimbare. Numai la plimbare vrea, ieri ne lua sa o plimbam cu caruciorul sau se ducea la usa de la intrare si batea acolo sa o scoatem afara Offf cand avea voie afara, nu facea asa, acum parca stie ca nu are voie si numai la usa se duce.

Mai vad ca voi discutati aici numai de bunatati. Eu habar n-am ce o sa fac de mancare de ziua Alexutei. Stiu sigur ca o sa fac 2 torturi mari iar in rest, nu stiu. Mai avem destul sa ne gandim si in plus noi avem si pe unde sa tragem cu ochiul...de pe la voi.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput