Mamici de martie-aprilie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 9
TweetyGeo spune:
Nshiro, Rh-ul poate fi de doua feluri, pozitiv sau negativ. Negativ e mai rar. Majoritatea au pozitiv. Daca tu si sotul tau aveti acelasi RH nu e nici o problema, copilul o sa aiba si el acelasi RH cu al vostru. Daca il aveti diferit, el pozitiv si tu negativ sau invers, atunci copilul o sa aiba RH ori ca al tau ori ca al lui. Daca are ca al tau e bine, daca are ca al lui e problema. Cand nasti o parte din sangele copilului se transfera in sangele tau. La primul copil nu se pune problema, deoarece cantitatea de sange transferata e mica (atentie se pun si avorturile). Dar la al doilea copil se aduna sangele lui cu sangele primului copil si cantitatea de sange cu RH diferit de al mamei se dubleaza . Si atunci mama are probleme la nastere, adica nu supravietuieste. Dar nu te speria, pentru ca Rh-ul negativ e foarte rar si probabilitatea ca voi sa-l aveti diferit e foarte mica. De obicei, celor care au Rh-uri diferite li se recomanda sa se opreasca la un copil. Dar daca primul are Rh ca mama, se poate face si al doilea copil.
TweetyGeo
mamaariadna spune:
Bine ai zis Kim cu unsul funduletului
Ca sa stii ca si pe el raman niste vergituri de toata frumusetea daca creste prea mult in sarcina si nu e uns...
mamaariadna spune:
Nshiro, in ceea ce priveste Rh vreau sa adaug si eu ca am o prietena foarte buna care are negativ si sotul ei pozitiv. Dupa primul copil i s-a recomandat sa nu mai faca altul. La trei luni dupa nastere a ramas neplanificat din nou gravida si a pastrat copilul. Si al doilea s-a nascut sanatos si fara probleme. Acum are doua fetite de toata frumusetea, amandoua sanatoase, si si mama e foarte bine. Deci exista si cazuri d-astea.
Va pupic pe toate,
Ariadna,
12+
zumy spune:
buna dimineata fetelor!m-am hotarat si eu sa va scriu dupa atata vreme...!unele dintre voi poate nu cunoasteti situatia pentru ca sunteti mititele(ma refer la saptamanile de sarcina).va urez tuturor gravidutelor bun venit si sarcini usoare cu final fericit
.sa va spun acum motivul absentei mele:am pierdut sarcina!
desi mergea bine,faceam tratament cu gravibinon si nu aveam nici un fel de pete maro totusi
a incetat din evolutie la 11 saptamani!cauza?nu se stie...am fost la echo ;cred ca nu mi-a scapat nici unul,pentru ca refuzam sa cred.ginecologul mi-a spus ca nu mai are nici o sansa si sarcina spre binele meu trebuie eliminata.asa ca am facut chiuretaj si numai eu stiu prin ce am trecut. am fost foarte trista dar acum am inceput sa accept situatia.
imi pare rau ca nu vom mai fi colege de sarcina dar...promit sa va citesc in continuare!!
zumy
ceela spune:
Zumy, imi pare nespus de rau. Am plans cand am citit . Noi eram cu aceeasi zi de UM. Sa fi tare si sa poti trece mai departe .Sa nu te dai batuta si sa ai puterea sa o iei de la capat.
Ceela, 11+
Letitia spune:
Zumy,

Din pacate nici eu nu sunt departe... am scrgeri maro de o saptamana, miercuri am facut un test BHCG si a scazut de la 260, cat era vineri la 140...
Ma duc azi la echo. Sper sa stiu ceva sigur, ca sa pot opri tratamentul si sa incep sa ma refac...
Aveti grija de voi si de buticile voastre!!
adar spune:
Salutam cu drag burticile!!!
Eu sunt o proaspata graviduta, retrasa dintre aspirante, am 7 saptamani si un pui de 25mm.
Sper sa ma primiti cu drag printre voi si sa ne fie bine.
Va sarut.
adar
mamaariadna spune:
Zumy, imi pare rau ca sarcina ta s-a incheiat asa! Multa, multa putere sa te refaci fizic si sufleteste cat mai repede!
Adar, bun venit si o sarcina usoara si fara probleme!
Tcelen, ce mai faci? Am vazut ca n-ai mai scris si ma obisnuisem sa fii foarte activa. Sper ca esti bine. Probabil ca in curand o sa simti si miscarile bebelului.
Numai bine la toate fetele,
Ariadna
12+
Pispirica spune:
Buna fetelor!
Multumesc de primire
.
Pispirica DN: 18.01.1976
UM: 25.06.2005
DB BEBE: 01.04.2006
Ma puteti ajuta si pe mine? Miercuri am fost la doctor si mi-a prescris Utrogestan (parca asa ii zice) 3 pe zi. Intrebarea mea este, pot sa introduc 2 o data, intrucat nu am posibiltatea ca undeva in jurul pranzului sa fac chestia asta, daca ma intelegeti ce vreau sa spun. Aveti idee daca introduc 2 seara si una dimineata e ceva in neregula? chiar n-am idee
Legat de dentist eu stiu ca bine sa-l eviti in primul trimestru de sarcina si chiar si in urmatoarele trimestre stiu ca se pot folosi numai anumite feluri de anestezii si nici alea in cantitati mari. O sa ma interesez mai exact si promit sa-ti spun. Oricum chiar si stomatologul ar trebui sa stie ce se recomanda ce are voie sa foloseasca si ce nu. Succes si cat mai putine dureri
Cat am vorbit...nu ma certati...
Pupici
Anamaria 7+
Catrinel_17 spune:
Bine ati venit noilor gravidutze!!!
Azi am primit si eu rezultatele de la analizele de singe. N-am toxoplasmoza, nu am avut niciodata. E bine, dar trebuie sa fiu atenta, ca nu am anticorpii… In rest, nu mi-a dat detalii (oricum, am dat numai telefon, nu am vazut analizele) si astia pe aici nici nu-ti spun exact valorile si tot restul. Oricum, mi-a spus ca totul este in cea mai mare ordine si ca nu trebuie sa-mi fac nici o grija.
Emiii, 1,6 cm la 6 saptamini! E mare!
Adar, bine ai venit printre noi! Si puiul tau e mare! Sigur esti numai in 7 saptamini?
Kim, suna excelent, ma bucur mult!
Zumy, imi pare asa de rau!!!! Doamne… dar ma bucur ca iti revii psihic, e foarte important! Te pup cu drag, ai grija de tine!
Letitia, sper totusi sa vii cu vesti bune! Iti tin pumnii, nici nu stii ce tare!
pup cu drag burticile!
C+ bb mik