Mamici de septembrie-octombrie 2005 (62)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Antonia, valvele alea le-a folosit si la mine cand mi-a luat secretie de col, pentru streptococul B. Dar nu m-a durut aproape deloc, doar am simtit ca o piscatura scurta. Nu am sangerat, nu m-a durut nici dupa. Si apropos, a iesit negativ. Lipsa streptococ. E de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Antonia, citez ce scrie pe fisa: "col scurtat, permite indexul -> la tactul vaginal singerare cu singe rosu in cantitate moderata". Colul meu era catalogat drept "scurtat" de mai bine de o luna.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Inca n-am citit tot ce-ati scris, acusica; eu sunt cam bulversata, ieri am fost la o Marie si ma simt f. obosita; deh, alaltaieri botezul, ieri petrecere, nu mai tine, azi stau cumintica!
Norina, asa-i cum zici tu, parca mi s-a luat o piatra de pe inima cand am vazut ca incep sa se aranjeze lucrurile in casa!
Si eu parca sunt un pic umflata, e-adevarat insa c-am facut ceva efort in ultimele 2 zile; picioarele un pic, nu mult; nu prea imi raman gropite la apasare; mainile mi se umfla dimineatza, pana ma scol din pat si fac pipi; dupa o ora isi revin; asta se pune ca umflat de maini? Si parca aveam un ochi umflat de dimineatza, si barbatul nu mi-a tras nici una! S-ar putea sa fi stat in curent, acum nu mai e umflat; dar am citit ce-ati scris voi de preeclampsie si vreau sa-mi iau tensiunea sa vad cum stau; eu, inainte de sarcina, eram si hipertensiva, hmm;
Irina, buna intrebare cu greutatea bebelusilor la nastere fata de ultima eco! Si eu sunt curioasa, asa ca idee!
Bun venit Anto! Iti doresc sa duci sarcina cat mai mult! Carmi, Anto, , sunteti verisoare!
Carmi, felicitari pentru eco!

Mihaela 33++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Neata fetele!
Am dormit bine azi-noapte, o singura trezire, asta da lux.

Ioana, iti tin pumnii sa se opreasca sangerarea, pe doctorii astia ii intereseaza numai programul lor.

Acum sunt la capitolul ceaiuri, sper sa pacalesc raceala de data asta.

Ioana, ca sa te gandesti la altceva : sotul meu s-a hotarat, vrea sa emigram in Canada/Quebec. Asteapta sa se nasca bebelusha si apoi sa trimitem actele.
Pana ar veni raspunsul, ar mai creste bebelusha
Stiu ca tu facusei un studiu la un moment dat despre emigrare.
Ce poti sa imi zici despre Quebec ?

Multumesc si sa imi raspunzi cand poti tu,
Cristina, 34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Karmenutza, iti mai repeti vreo cultura pana nasti?

Codruta, ce-ti mai face printesuca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Felicitari pentru baietel!!!!!!!!!!Sa va aduca numai noroc si bucurii!Tu cum te simti?

+30

Pinacolada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Cristina, mai bine vorbesc despre Canada, ca ma mai opresc si eu din plins.
Concluzia mea despre emigrarea in Canada este: daca o duci bine in RO, probabilitatea sa nu o duci mult mai bine in Canada, si asta dupa citiva ani, e mare. Alte kestii:
- depune actele pt provincia Quebec, pentru ca dau vize cel mai usor si repede; dar cind te duci in Canada, du-te in partea engleza (e legal!) pt ca e mult mai dezvoltata economic, se plateste mai bine, sint job-uri mai multe
- trebuie echivalate toate facultatile, ca sa poti profesa in domeniul tau; au niste cursuri, nu sint ieftine, care dureaa macar 6 luni; deci ar fi f bine sa plecati cu banii de cursuri de acasa
- din cauza cursurilor de echivalare, aproape toata lumea incepe de la munca "de jos" pentru minim juma de an - un an, ceea e poate fi foarte frustrant
- sint multi romani demoralizati acolo, cel mai bine ii eviti
Sfatul meu de final (bineinteles): folositi Canada ca usa de intrare in state.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Buna dimineata fetelor!!

Nu v-am parasit, pur si simplu nu stiu ce sa va mai spun. Cum zice americanu :"You're put of my league". Sunt coplesita de obiceiul neplacut care s-a strecurat la noi in gasca: nasterile, mai precis.
Apropo: Felicitari Codruta si Monica!!!!
Sa va traiasca mult si bine si sa va bucure mai mult decat va supara...

Dupa cum spuneam. Ma uit la voi ca matza in calendar deoarece eu sunt departeeee de a-mi pune problema nasterii. CU toate astea eu sunt cea mai castigata pentru ca o sa invat din experientele voastre!!! Sac, sac,sac...

Ioana, mi se pare fff urat ce ti-a facut doctorul, mai ales ca afli acum pe ultima suta de metri ce fel de dr este. Dar poate totusi nu a facut intentionat...
Oana, desi eu nu traiesc cu atata intensitate relatia mea cu buda, aseara m-am trezit buimaca sa ajung la clo. Pe drum m-am impiedicat de scaun, m-am rasturnat peste birou, am dat jos mouse-ul cu mult zgomot, am trantit usa, m-am impiedicat de un caine care era in dreptul baii si am facut BUBA. Iar la intoarcere mi-am calcat sotul pe diverse parti anatomice care nu erau foarte tari. Apoi linistita, i-am furat plapuma si m-am culcat la loc. Asa ca ma bucur ca nu am inca problema ta cu urinatul...
Ieri mi-ai pus ferestre in noul meu apartament. Nu pot sa va spun ce fericita am fost cand am vazut molozul si gaurile din peretele meu proaspat zugravit...Pentru prima oara simt ca se intampla ceva. DIn pacate eu mai am muuuuuuuuult pana sa se contureze apartamentul. Sper sa aiba rabdare si copilul.
Hai ca v-am innebunit.
Pup
Sofia 29 (abia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

ioana, e groaznic ce ti s-a intamplat ! nu stiam ca unii doctori procedeaza astfel! eu aproape m-am rugat de doctorul meu-mai pe ocolite sa imi induca nasterea si a zis ca nici nu se pune pb inainte de 38 de saptamani; mi-a zis ca nu trebuie sa repet nici o analiza si ca da, o sa fac un control pe masa cand intru in luna 9, dar doar ca sa vada cum e colul, uterul, dilatatie, chestii de-astea

sper sa iti revii cat mai curand, desi stiu cat de traumatizante pot fi astfel de interventii "binevoitoare"; cred ca e mai mult o problema de incredere decat neaparat o problema fizica; si stim cu totii cat de greu se poate re-castiga increderea

Ramona 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ioana, imi pare rau ca te-a necajit dr.
Nu stiu cum e cu regulile, dar nu mi se pare OK cum s-a comportat. Pot sa-ti spun cum a fost la mine la prima nastere. In primul rand nu am avut parte de control cu mana decat la prima consultatie si in ultima luna (nu vorbesc de analize). Cu 1 luna inainte de nastere am avut colul scurtat si permitea "index-ul" - adica dilatatie 1, de fapt. In saptamana 39, la control, medicul mi-a zis ca am dilatatie 2 (adica permite intrarea a 2 degete) si colul "sters" ceea ce inseamna ca se apropie nasterea si ca pot opta pt declansare. Mentionez ca nu am avut de-a face cu nici-o manevra brutala, valve sau alte lucruri care sa aduca un disconfort mai mare decat urcatul sau coboratul de pe masa.
Recunosc ca, deoarece era o iarna cu zapada multa, ghetus si daca ma apuca acasa cred ca faceam 1-2 ore pana la spital), am optat pt declansare. Dar asta a insemnat introducerea unui ovul si un Ca intravenos. In nici-un caz neplacerile de care te-ai "bucurat" tu. E cam tarziu, dar zau ca eu m-as supara si as schimba dr.

Alina

Mergi la inceput