Mamici de septembrie-octombrie 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lasa jadi, ca pleaca soacra la casa ei si gata. Vreau sa te rog ceva, stiu ca ai zis ca le stii pe astea: in ce lege/articol se specifica ca din indemnizatia de maternitate nu se retine nimic (adica brut=net)? Sau poate stie alta fata, va rog!
meme, ma bucur ca sinteti bine. O sa trecem un in dreptul tau, la urma urmei 95% e un procent destul de mare.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna dimineataaaa...
Na ca m-am trezit... mi s-a parut ca o aud pe cumnata mea ca-mi spune "Ceau" . Asta e a doua trezire. prima a fost cand am simtit o durere f ascutita in abdomen, de am crezut ca dau in primire. Si acum cand ma sucesc ma cam doare, sper sa ajung cu bine la dr.
Da Ioana fremoasa-fremoasa, cemai.. scapai de Zburator ca am avut geamul inchis la camera si AC dat drumu. Prin filtre nu cred ca ar putea sa intre.
Ma duc sa ma pregatesc, in 55 minute ies pe usa. Mai vb cand ma intorc de mai sunteti pe faza.

Oana D - saptamana 36

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Auzi ma Jadi, da nu putea sa puna teava la loc in cada? Ma intreb si eu.
Mifloricico, unde ai facut tu culturile alea din col? (mama cum suna, zici ca ne pun rasaduri acolo)

Raluca, 31 saptamani si din burtik
poze

Mergi la inceput

Raluca, mersic pentru explicatii.
Neata oana! Asteptam sa ne povestesti cum fu la doctor.

Mai am o intrebare despre asistentele astea: oare nu se poate sa le dau de exemplu 100 de mii cind le vad prima oara, si apoi nik? Ca si asa eu o sa stau 3 zile pe putin in spital ...

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Buna, mai ce de insomniace. Eu inca dorm tun, mai greu pana adorm ca ma foiesc si imi aranjez puiutii de perna in toate felurile: unul intre genunchi, unul sub burta, unul in brate...e haios ca dimineata ma trezesc si vad ca al meu barbat imbratiseaza cu mare drag unul dintre puiutzii mei de perna, si incerc sa i-l extrag pana il trezesc...

Jadi, lasa mama grijile cu soacra, nu o mai chema sa faca nimic si gata...pune-l pe sot sa puna masina, sa scoata rufele, sa le intinda..

Miflore, da, eu m-am gandit la cercelusi pentru fetitza mea. Am doua randuri de nasi si amandoua randurile s-au oferit sa ii ia cercelusi, sa vad cum se impaca. Uite ce am aflat eu din spital: (asa e la Elias): asistenta face cu acul gaura la fetite si le pune o ata (da, ata sterila) in urechiusa. O tii pana ajungi acasa, apoi o inlocuiesti cu cercelusi. Daca vrei sa ii pui cercelusi din prima, trebuie cica sa aiba tortitza dreapta si nu curbata, dar la asta e un dezavantaj: tre' sa ii inlocuiesti repede ca nu doarme bine, ii intra tortita in carne, in spatele urechii. Prietena mea nu a vrut sa ii faca in maternitate ca i-a fost mila, apoi a regretat. La Medlife se face cu pistol special si cu cercei sterili, antialergici. Dar te costa si pistonarea si cerceii...si mai tre' sa si duci copilul acolo. In maternitate, dai o suta la asistenta iti face ea, pune ata, ajungi acasa, pui cerceii cu tortita curbata si gata...E toate lumea fericita si bebe uita repede, e prea mic ca sa isi aminteasca.

Intrebare intrebatoare: de unde ati luat chiloti de baba, pentru dupa nastere, din aia maaari cat o zi de post si sa nu stranga pe burta (in caz ca facem cezariana) Tre sa intre o gramada de tampoane in chilotii aia, deci dimensiunile probabil sunt impresionante.

Mergi la inceput

kid, eu imi luasem prima serie de kiloti de baba din piata Vitan; a doua serie am luat-o ieri din Metro, sint foarte ieftini, sub 20.000 perechea.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Multumesc Ioana, am sa dau o raita prin Metro. Diseara ma opresc si in piata, poate gasesc si pe la tarabe pe acolo. Si mai ales caut o rochie lalaie sa o mai port prin casa...ca burtoiul nu mai incape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Buna fetelor si iertare ca nu am mai scris tare de mult.
Am nevoie de parerea voastra, sunt super speriata ieri ma durut toata ziua burta ca atunci cand vine Mos Craciun(daca va mai aduceti aminte)si a fost biluta mea(EVA-ELENA)tare agitata si s-a miscat toata ziua,asa ca am mers la un medic(ca doctorita mea e in concediu)si in loc sa ma linsistesc m-am speriat de tot.De la 29s biluta este cu capul in jos(se pare ca e destul de normal)dar dr de azi mi-a zis ca are capul foarte jos si nu poate masura nici colul, l-am inrebat daca acest lucru prevesteste o nastere prematura si a zis ca orice e posibil.Mai m-a speriat ca a zis ca nu e tocmai ok dezvoltata ca pare de 29s nu de 31S.Sa va spun cateva dimensiuni ca poate stiti sa imi ziceti ceva...diametru cap:74.9mm,circmferinta cap:257.1mm,circumferinta abdominala;252.4,greutatea estimata:1390g.
Mi-a mai spus ca la un examen clinic s-ar putea masura lungimea colului asa ca mine dimineata merg la un alt medic.
Sunt foarte speriata si nu vreau sa nasc prematur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, si eu vroiam sa-ti spun acelasi lucru ca si Raluca, ca asistentele fac injectii si infirmierele schimba patul!
Legat de indemnizatia de maternitate nu stiu exact articolul dar la mine la servici s-au ghidat dupa Codul Muncii, sectia Venituri neimpozabile; si acolo apare - printre altele- si indemnizatia asta!
Meme, ne bucuram ca sunteti bine amandoi! Mai scrie-ne cand ai timp!

Mihaela 32++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Oana, bafta la control, sa ne spui si noua cum stau lucrurile.

Doctorita mea are asa de multe paciente, ca nici macar acum, cand mai am cateva saptamani nu ma cheama in fiecare saptamana. A zis ca sarcina mea e fara probleme, asa ca urmatorul control e in 3 saptamani de la ultimul (abia saptamana viitoare). Sper sa nu nasc intre timp.
Nu mai stiu ce sa fac cu picioarele astea umflate. E naspa rau de tot. Abia astept sa scap.

Ma duc sa bag rufe la spalat si apoi leneveala toata ziua.
E si asta o treaba, nu?

Bye, Monica

Mergi la inceput