Copilasi si bebelusi de iulie-august 2004 (97)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

somn usor roxy. da, asa papa si pupi, fructe, paine etc cu manuta dar nu-i expert la lingurita, face prea multa mizerie si mie nu-mi place. acum mi-e frica sa nu devina lenes si sa nu mai vrea decat la 6 ani sa pape... io-s aia cu drobu de sare

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

La Uka este asa:
1.face la olitde la 8 luni dar doar dimineata kk si pipi..apoi din intmplare uneori. Acum vreau sa trec la actiunea:pus pe olita la feicare 2 ore...
2. inca la doua biberoane...desi el bea si din canita si din cana...Asa ca intrebre pentru cele care nu mai folosesc biberoanele.....dimineata poate si din canita cu cioc..dar din cana nu am control si varsa mult pe el.....Dar seara nu pot sa pun si cerealele in sippy cup....Hey voi cum procedati?
3.suzi doar peste noapte....le gaseste el...degete nu am supt niciodata. La 1 an scot si pe suzi astea din pat..militarie curata!

ok....deci sint mai mult ..atomici pe aici...
Da, chiar ..care-i faza cu lingurita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Deci asa cu cele doua saptamani...nu stiam...acuma sper sa aiba totusi un efect sa nu mergem degeaba

1. cu olita merge pe jumate, daca il punem la timp sta pe ea si face, problema e de mama lenesa ca uneori mi-e lene sa fug dupa ea
cand il vad ca il scapa si face in pampers. Azi a zis pentru prima oara "caca", asa ca suntem pe drumul cel bun.
2. inca folosim la greu biberonul, nu pentru ca ar refuza canita, dar n-are randament din ea si adesea se joaca cu ea in loc sa bea. daca vreau sa-i dau ceva repede si sa nu scuipe pe el, tot biberonul e de baza.
3. suzi n-a servit niciodata, da in schimb baga degetel la greu (adica numai la calcucare sau daca ii este foame)
4. daca ii dau o lingurita, o baga in castronel, culege de acolo mancare si picteaza masa cu ea. Nici gand sa o bage in gurita. In schimb mananca cu mana, fructe sau bucatele mici de mancare.

Si Tudor e copil atomic.pe mine seara ma dor picioarele de cat umblu dupa el, nu stiu cum de nu-l dor si pe el (sau poate l-or durea da nu poate spune). De cateva zile a invatat sa se dea jos din pat singur. Cum il pun in pat, se intoarce pe burta si incepe sa se impinga in spate ca un racusor (ce este ), pana ajunge la o margine de pat, se da jos incet, cand ajunge cu picioarele rade cu gura pana la urechi de isprava lui si fuge din camera. asa ca mai nou, culcatul seara se reduce la alergatul dupa copil.
Si are tot asa boala cu plecatul. cand isi aduce aminte, isi ia papucii de pe cuier si merge la usa de la intrare si incepe sa strige ca sa il scoatem la plimbare.
Alta isprava este mersul cu spatele. Merge cu spatele, asa incet, si rade incontinuu cat timp face asta, fericit. Si merge pana ajunge cu spatele la ceva, apoi o ia in fata cativa pasi si din nou in spate.
Imi stinge calculatorul si televizorul de cateva ori pe zi...si gata, nu mai scriu, ma duc sa ma uit la Sex and the city.

Mergi la inceput

Ce dragut este Tudor...mi-a placut faza cu mersul cu spatele...si cu dusul la usa..ce figura! Si eu sint fan Sex and the City... am si un alt serial favorit..stiu ca-i si in Ro..aici se numeste Lost..va uitati la el?
Cu lingurita..la fel ...o duce si la gura..dar el oricum duce tot...si face o mizerie..eu ma lipsesc..copil care sa nu manince singur..nu s-a pomenit asa ca nu-l stresez cu asta...

Mergi la inceput

Dovada ca mergem...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/basom11/detail?.dir=/3e37&.dnm=c76c.jpg&.src=ph&.tok=phFE6bDB5gwci7K.

Mergi la inceput

Noapte buna Roxa..sa iasa bine proiectul...si pup pe dintele suedezului..ala care-l ascute zilnic :)..hi,hi ce mi-a placut...
Andreea ..Florida? Super! Plaje....dilaila....sa mergeti neaparat!

Mergi la inceput

Apropo de cupil atomic.....din aceasta cauza eu nu pot face nimic cu el..de genul citit o carte, uitat pe poze, invatat cuvinte noi.....nu are rabdare si pace!
Hai ca pe mine m-a luat cu vorba....si voi culcati bebelacii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

olivia, nici noi nu putem face activitati de astea culturale, eu nici macar nu reusesc sa-i trezesc interesul asupra partilor corpului. degeab ma chinui dimineata (ca zic ca-i mai odinhit) sa-i arat nasul, ochii etc, el imi intoarce spatele si-si vede de-alea lui. am vazut pe site la fisher price niste jocuri pe care le putem incerca cu ei. mi s-au parut haioase si ma gandesc sa le pun in aplicare. gen pictat pe corp, jucat cu viermisori din gelatina, aruncat sosete la galeata, facut bule de sapun etc. inca n-am pus nici unul in aplicare. deocamdata ma chinui sa-l invat sa rostogoleasca mingea inapoi sper mine.
da, si eu as vrea folrida dar ma sperie tare drumul. 8 ore e groaznic de mult si numai eu cu pupi...

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

Cu lingurita nu l-am stresat,dar participa activ la toate mesele...adica are si el lingurita in mana ca altfel nu mai vrea sa manance,o baga in castronel,ia papa si papa ajunge ori la mine in oki,nas,par de cele mai multe ori sau pe televizor/masa,in nici un caz la el in guritza...
Mitzule,exact asa se desfasoara si la noi procesu de adormire a copilului...eu il pun in pat,el se da jos...si terminam prin a ne alerga prin casa si rade in hohote...
Azi mi-a adus un adidas de-al meu si un pantofior de-al lui,a vazut ca nu-l incalt,se chinuia sa se incalte cu adidasii mei,m-a luat apoi de mana si m-a dus la usa sa mergem pa...mai nou apasa si clanta de la usa,se ridica pe varfuri si ajunge la ea(e mai sus decat restul clantelor)
Olivia instinctul meu de mama panicata si nebuna a functionat de data asta...are bronsiolita intr-adevar,nici urma de laringita sau rosu in gat!Asa ca aerosoli,ketof,ventolin...oricum cica e o forma usoara....(banuiam si asta...da nu mai zic nika ca se supara Nicole ca-i iau loku de mama omidee)Oricum am gasit in sfarsit o pediatra care sa corespunda doleantelor mele...cum bine zicea Nicole mai ca nu i-am cerut CV-ul
Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaMaria spune:

Salut fetele,

Hai sa raspund si eu la ultimele subiecte...

quote:

1.cum merge actiunea olita?
2.ati renuntat la biberon..daca ca nu, cind aveti de gind s-o faceti?
3.mai folositi pe d-na suzi? pina cind si de cite ori(adica tot timpul , numai noaptea etc)?

1. nu am inceput-o inca din lipsa de olita... adica vorba Andreei... nu m-am putut hotari la model...
2. nu am renuntat dar mi-am propus... oricum, babysitter-a nu cred ca o va face prea curand ca nici apa nu vrea sa i-o dea din sippy cup din motiv ca se uda..(din acelasi motiv nici cu lingurita nu prea ne-am antrenat, desi de cateva ori a reusit sa o foloseasca corect)
3. suzi doar noaptea... asa a fost intotdeauna..

In legatura cu carticelele, i-am cumparat multe din acelea cartonate si cu poze mari, si nu mai scapam de ea... ni le baga sub nas toata ziua ca sa ii aratam/povestim din ele... Cuvinte stie multe dar nu pronunta decat mama, tata (sau cha-cha::)), mai nou "dao" care cred ca spune cand vrea ceva.. si "na-na" foarte hotarat cand nu are chef sa faca ce i se spune..

Pupici,

Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)

http://community.webshots.com/user/aneagu100

Mergi la inceput