Copilasi de Mai-Iunie 2004 (52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Carmenbr, multumim frumos.
Intr-adevar Amalia si Sebi (Nally) sunt printre cei mai mari din grupa noastra. Ne apropiem de 1 an si 4 luni. Doamne ce mai trece timpul.....

Bertha, si tie si lui Darius.
Capul sus mamico !!! hai ca trecem noi si peste astea...Nu-ti mai face ganduri negre, te rog !
Crezi ca nu ne-am dori, fiecare mamica de aici, sa facem o baie d'aia de se incretzeste pielea, cu multa spuma si uleiuri...oho...si inca cat....sa ne bem cafeaua dimineatza in liniste......sa zicem "azi n-am chef de nimic" si asa sa fie, nu sa stai in priza toata ziua...
Sunt multe...dar noi ne-am dorit copiii astia minunati, NUMAI LA ASTA SA TE GANDESTI.
Nu-i asa ca ti-a trecut????

Paloma, ce m-a amuzat faza cu catelu'. Imi si imaginez ce-i face frumusetzea de Cristina, bietului catzel

Tnicoleta, drum bun si distractie maxima !!!

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:

Laurina, la multzi ani!

Madalina
http://community.webshots.com/user/madalina160

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

LAURINA !
Sa fii sanatoasa, fericita si sa te bucuri de familia ta!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salut!

fetelor, imi pare rau daca v-am indispus cu mesajul meu, acum ma tot intreb ce m-a apucat, nu ca n-ar fi adevarat ce-am scris, dar parca mi-e aiurea sa-mi plang asa de mila.
Azi ma simt mai bine, dar parca de ce ma gandesc mai mult, de-aia imi pun mai multe intrebari si ma apuca iar damblaua.
Ceea ce ma face sa ma simt ingrozitor e faptul ca sotul meu nu prea e alaturi de mine de la un timp. La inceput era altfel, ma ajuta, plimbam impreuna copilul, acum cam tot ce e legat de Darius cade in sarcina mea. Stiu ca e normal ca eu sa ma ocup 90% de el, din moment ce stau acasa, dar incep sa cred ca el gandeste ca asa trebuie pt ca eu sunt femeie, nu ca as avea mai mult timp decat el. De ex, nu l-a plimbat niciodata singur, nu i-a dat niciodata sa manance, nu i-a schmbat pampersul decat de 2 ori, nici sa se joace cu el nu are cine stie ce rabdare.
E f dificil de explicat, cine nu-l cunoaste ar putea crede ca nu-l intereseaza copilul, dar nu-i deloc asa, e f grijuliu cu el, ma intreaba de n ori pe zi la telefon ce face, daca a mancat, daca a luat vigantolul, daca a facut kk, cum a facut kk etc, dar parca nu-i acorda timp asa cum mi se pare mie normal. Cred ca ma pierd in explicatii si nu intelegeti nimic.
Eu am grija de copil cu toata dragostea, dar, la randul meu, am nevoie de afectiune si de un sprijin moral, care cam lipsesc momentan. Noi suntem impreuna de 10 ani, timp in care n-am stat departe unul de altul decat cel mult o luna, eram obisnuiti sa petrecem tot timpul impreuna. Cand ne-am angajat ne-a fost f greu, ne-am obisnuit sa vorbim f mult la telefon. Abia asteptam sa ajungem acasa, sa fim iar impreuna. De cand Darius doarme cu mine si el in sufragerie, lucrurile s-au schimbat treptat. Adica nu pare sa-l deranjeze, ba chiar ii place sa stea singur acolo, sa se uite la tv la meciuri si la ce-i place lui, decat sa stea cu noi.
Ce sa mai, lucrurile merg f prost intre noi, fara un motiv serios (nu se pune pb sa aiba pe altcineva, daca va trece asta prin cap).

Asa ca asta e cauza framantarilor mele, eu sunt genul mai sensibil, care imi extrag forta din energia celuilalt, daca e langa mine, totul este mai usor.

Va multumesc ca ma suportati si ca ma incurajati.

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Draga ,draga Bertha,e foarte bine ca te usurezi...sa nu-ti mai para rau ca scrii(in psihoterapie,asta e chiar o metoda indicata!-am o prietena psihanalist si am invatat cate cava de la ea,ma rog,ce ma interesa...)...Se pare ca traversezi una din asa obisnuitele "crize" ale casniciei...Pai,mama draga,tu esti o super fericita,daca numai dupa 10 ani ai intalnit asa ceva...ca de obicei,apar la 3 si la 7 ani...sa nu te sperii...o sa treaca, si o sa va iubiti cu sotul la fel de mult...totul e sa inveti sa nu spui lucruri pe care sa le regreti mai tarziu (lui,adica,reprosuri,amenintari-chestii de astea)...Va inteleg foarte bine,eu am trecut prin mai multe asemenea "incercari" si crede-ma,daca este iubire,va veti regasi mai proaspeti,mai indragostiti,mai puternici si mai legati unul de altul!...Hai capul sus ,mamico!...lasa ,ca nu-i bai mare nici cu "chiriasii" lui Darius-sunt lucruri mult mai grave...dar faptul ca te-a prins pe tine chestia asta intr-un moment delicat...a capatat o amploare mai mare...gandeste-te ca el e un copil iubit,fericit...se joaca,papa...ce mai...FRUMUSTE RARA!...hai,mami,rezista,pana trece criza...papa ciocolatica!,iar seara cand vine sotul acasa si Darius face nani...lasa naibii rufele si gatitul,curatenia...fa o baitza luuuunga ,cu spuma multa,asa cum iti place...apoi inchide-i sotiorului TV-ul si adu-i aminte de...(poate si el sufera...)...
pe toti! si sa stii ca toate fetele sunt alaturi de tine!!!!

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!

POZE

Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy

Mergi la inceput

Bertha, draga mea, ai mare dreptate. Cand ai persoana iubita langa tine si suportul fizic si moral, intr-adevar ai mai multa energie. Asa simt si eu.
Ai discutat cu el pe tema asta ?
Ar fi bine sa poti lasa copilul un week-end la bunici (daca se poate) si sa petreceti si voi in doi. V-ar prinde atat de bine...Crede-ma.

Sa sti ca si eu am patit asa cand stateam acasa cu Amalia si sufeream enorm. Venea de la servici obosit si se culca . Nu ma ajuta decat cu baitza.
Dar acum mi-am scos parleala. Sta el acasa cu Amalia si face de toate. Si cand se vaita ii spun si eu: "vezi, asa ma simteam si eu cand tu erai la servici. Nu mai puteam".

Hai ca am luat-o si eu pe aratura. Cred ca nu intereseaza pe nimeni....Iti dadeam doar un exemplu Bertha

Te pupic si ai grija de tine si de familia ta!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Cius, iti multumesc pt incurajarile tale, am citi mesajul tau de mai multe ori, sper sa ai dreptate si sa fie doar ceva trecator. Of, cel mai rau ma doare ca s-a indepartat de copil si ca nu mai are acelasi comportament fata de mine, adica parca nu mai are acelasi respect pt mine. Nu pot spune ca ar avea scuza serviciului, in ultimul timp a muncit normal 8 ore/zi, fara stres deosebit.
De o baie lunga nici nu se pune pb, trebuie sa stea cineva in camera cu copilul, el doarme in patul mare si se rostogoleste ingrozitor. Sotul meu abia are bunavointa sa se tranteasca lanaga el in pat cat imi fac si eu un dus de 5-10 min, si alea i se par lungi, chit ca sta la tv, si aia ar face si daca as sta eu cu copilul.
Din pacate, ne-am spus si cateva lucruri mai grele, momentan nu le regret pt ca sunt f adevarate, nu stiu cum va fi mai tarziu.

Acris, si tie iti multumesc din suflet. Daca nu te superi, iti dau un sfat: apreciaza-l pe sotul tau, nu multi ar sta cu copilul acasa. E asa de bine cand imparti totul intr-o relatie si placerile si treburile casnice!
Din pacate, la noi inca nu se pune pb unui we in 2, pt ca inca il alaptez pe Darius, si noaptea suge de 4-5 ori de voie. Peste o luna, cand vine soacra-mea din concediu, sper sa reusesc sa-l intarc. Poate atunci, daca il duc 3-4 zile de-acasa o fi mai bine.
Te pup!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

bertha, cand povesteai o parte din ceea ce spuneai recunosteam ca asa e si la noi. Si noi suntem casatoriti de 10 ani si ceva. De dormit separat dormim de 2, deci innainte de al concepe pe Cata. "M-a parasit" acum 2 ani prin august si s-a mutat in dormitorul mic. eu ma invel;eam cu plapuma afara erau 40 grade si a zis ca nu mai suporta ca e foarte cald si cand simte plapuma in pat i se face rau. plus ca el fumeaza si mai sta seara la tv. asa ca, in dormitorul mic (care e birou cu o canapea) era mediul propice. Andu cum a gasit locul gol a venit langa mine. A urmat sarcina, copilu, etc.... Dar, cred ca nici nu am mai putea acum sa dormim impreuna. Ne-am obisnuit asa. Acum eu dorm cu Cata si din cand in cand vine si Andu la noi si dormim toti trei. Iar la sot ma duc pe furis, noaptea si e ca si cand am fii prieteni si ne intalnim din cand in cand. Si nici el nu plimba copilul (nici pe Andu nu l-a plimbat niciodata). Nu inseamna ca se raceste relatia. Gandeste-te ca treceti in alta etapa. si printre schimbarile care interrvin in casnicie poate sa apara si dormitul separat la un moment dat mai devreme sau mai tarziu. in toate casniciile apar schimbari iar asta este una poate chiar benefica si in orice caz mai putin nociva decat alta. Si noi facem parte din categoria celor care vorbesc de 10 ori pe zi la telefon. cred ca la mai putin de o ora vorbim. si imi convine asa decat sa nu stim o zi intreaga unul de altul (sunt multi care nu vorbesc deloc peste zi) si sa dormim impreuna spate in spate.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Bertha, iti dai seama ca-l apreciez din suflet.Asa ca nu-i nici o suparare.
Sa sti ca si noi ne-am mai certat, povesteam candva aici....dar am rezolvat totul cand am ramas singuri in we. Era ca-n luna de miere....
De aceea te sfatuiam sa duci copilul in we, v-ar prinde tare bine.

A...si dupa ce-l intarci pe Darius, incearca sa-l inveti in patutul lui ca sa aiba si tati loc in patul mare.
E asa de bineeeee.

Hai, te rog, numai fi trista.

Poze Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Ok...Bertha,hai sa o luam incetisor...orice problema are cel putin o solutie,nu-i asa?...dar cel mai greu,este sa incepi cu...tine!...acolo,inauntrul tau...este un mic blocaj,care nu te lasa sa simti...asa cum simteai altadata.E ca un fel de "hopa-mitica"(cunosti jucaria aceea,care oricum o pui,se intoarce pe fund?)cam asa esti tu acum...orice ti-ar spune fetele,sau eu...tu tot asa...cazi...trebuie doar mutat centrul de greutate;...incearca,te rog,sa-ti aduci aminte,cum il priveai pe sotul tau cand erai foarte indragostita de el;incearca sa retraiesti -din amintiri-momente in care simteai ca fara el nu poti trai...doar incearca!...ai sa vezi cum incet,incet,incrancenarea ta impotriva lui,se va topi ca un cub de gheata...acela va fi momentul in care vei putea incepe ...vindecarea!tu NU ESTI SUPARATA pe el!...esti suparata,din alte motive!(si el ,la randul lui are frustrari;poate si lui ii este teama,ca tu il iubesti doar pe Darius,iar el-ca un "maur" constiincios,care si-a facut datoria de "depunator de samantza" poate sa dispara in neant!ii este teama ca tu nu il mai doresti,iubesti,vrei langa tine)...Orice vorbe v-ati fi spus la suparare,trebuie rediscutate si clarificate sentimentele...dar inca nu fa asta...pana nu te incalzesti tu in interior fata de el!(chestia cu amintirea momentelor speciale)...
In ceea ce priveste,baia luuunga...(macar 25 min)...se poate!...pune cateva perne langa patul in care doarme Darius (ca in cazul in care se rostogoleste,sa cada pe ele-poti sa pui si pe marginea patului o patura rulata,sa fie ca un fel de opritor!...si du-te la baie...nu-ti fie teama sa-l lasi putin singur...nu se intampla nimic,daca copilul e sanatos( Victor,doarme singur,de cand avea 3 saptamani-si il alaptam...dormeam cu usile deschise intre camere si il auzeam cand scancea...mergeam la el,ii dadeam papica,si ma intorceam in dormitor;asa e si acum,doar ca nu se mai scoala noaptea)...increde-te in instinctele tale de mama!chiar si din baie IL VEI AUZI,daca e nevoie...eventual lasa usile intredeschise-si la baie-ca sa fii mai linistita.Prima data,cand il lasi singur ,e mai greu...dar apoi,vei vedea ca nu se intampla nimic-daca ai luat toate masurile de protectie-.Daca nu ai curaj,incearca altceva...lasa-l pe Darius la bunici,prieteni,rude...oriunde,pentru vreo 2 ore...timp in care sa te rasfeti pe tine intai,si apoi pe sotul tau...adu-ti aminte cum era ,cand erati super indragostiti!nu crezi ca merita sa reinvii acele vremuri??! sta in PUTEREA TA!

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!

POZE

Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy

Mergi la inceput