Mamici de ianuarie-februarie 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Neata fetele,
Am intrat si eu in concediu, am toata luna, ceea ce e super, azi ma apuc sa fac curat in biblioteca, sa ma relaxez etc.
Si pe mine ma mai apuca durerile de burtica, nu sunt foarte mari dar enervante. Aseara ma durea pe undeva prin dreapta, fiere, splina, habar nu am ce o fi fost, mi-a facut sotul un ceai de galbenele si mi-a trecut.
Astept sa intre si sotul in concediu, el o sa aiba mai putin concediu, ca mai trebuie sa ii ramana zile sa stea cu mine cand se va naste bebe. Apropo de asta, care dintre voi vreti sa asiste sotul la nastere (normala, ca la cezariana banuiesc ca nu se poate)? Eu nici nu ma gandesc sa nasc fara el, vreau sa stea cu mine tot timpul, eu sunt cam panicoasa de felul meu si nu stiu ce as face fara el. Ca sa nu mai zic ca el vrea sa filmeze, cred ca n-a mai vazut de multa vreme filme horror. Numai cand ma gandesc ca as putea fi singura fara sotiorul meu ma apuca panica, sunt in stare sa fug din spital daca nu l-ar lasa cu mine!
Voi v-ati gandit la asta?
Pup fetele si bebeii si trec la aranjat de carti.
Anda si bebe Mark 17+

toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Pisoi, te inteleg. Si eu m-am gandit la asta, dar eu sunt exact invers: eu nu vreau sa stea sotul cu mine atunci cand nasc. Eu personal as vrea sa nasc cu mama langa mine, dar mi-a spus ca nu vrea, ca ii e mila de mine si nu ar suporta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dori73 spune:

Nu trebuie sa intram in panica! Momentul acela..NE apartine.Noi NASTEM.Sotii pot sta linga noi pentru sprijin moral, dar ce vom simti noi va fi unic.Poate sunt putin egoista, dar asa cred.Eu am discutat cu o gravidutza, acum mamica, la dr.in hollul cabinetului si mi-a spus ca atunci cind a intrat dr.in sala de nasteri, a simtit ca se calmeaza si e mai linistita.Acest dr., si vi-l recomand este dr.Tutunaru Daniel, are darul de a te calma si concentra asupra ceea ce faci si te linistete.Nu stiu, sincer, daca e bine ca sotul sa filmeze nasterea.Nu poti sa cunosti eventualele efecte psihologice de mai tirziu, asupra lui.Parea mea.Fara suparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

quote:
Originally posted by Dori73

Merisca mult adriana i.Imi pare bine ca nu sunt singurica la acea data...de pe acest site!Vreau sa te intreb ceva/ daca imi fac maine, adica la 12 sapt.si 6 zile o echografie, mai complexa, la C.M.U, pot vedea ceva mai mult la fat? Adica sex, probleme....Doamne fereste!, etc.?

In perioada asta se face o eco in care se masoara pliul nucal - f important (masuratoarea asta intra in detemrinarea riscului de sindrom Down si alte defecte genetice; in plus da indicatii despre posibile malformatii, in special la inimioara).

De asemenea tot la eco asta se verfica daca bebe a evoluat bine pana acum. Un exemplu: la mine s-a uitat printre altele daca osul de la baza nasului e format (lipsa lui e un semn de mongoloism - specific in sindrom Down).

Deci e o eco importanta, cam prima din sirul celor de baza.

Sexul se vede mai greu acum, depinde mult de pozitia bebitzului si de ochiul doctorului.

Adriana 12+

Mergi la inceput

quote:

Daca poti sa-mi explici chestia asta / Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui:
24-Nov-2005 .Eu am inteles ca incepind cu a 14-a sapt.riscul unui avort este mic.Mersi anticipat.
SFD

sunt doua lucruri diferite

prima e data de cand, in cazul in care se naste prematur, bebe are sanse de a supravietui.

incepand cu sapt a 14 intr-adevar riscul de avort e mai mic.

Adriana 12+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisoi3
Apropo de asta, care dintre voi vreti sa asiste sotul la nastere (normala, ca la cezariana banuiesc ca nu se poate)?

Sotul e cu mine tot timpul, la fiecare control si in rest. Traim impreuna fiecare clipa a sarcinii, ne bucuram si ne ingrijoram impreuna. Asa ca nici nu concep sa nu fie cu mine la nastere. Ma bazez pe el pentru a-mi pastra echilibrul, si imi va fi de un real folos in acele clipe. Chiar si numai prezenta lui ma linisteste si stiu ca ma ajuta. Oricum, va face mult mai mult . Iar aici chiar si la cezariana e permisa prezenta sotului, din cate stiu nu se face anestezie generala, deci sotul are rolul important de a mangaia mamica pe frunte si a o linisti cat timp doctorul mestereste prin burtica .

Inainte de nastere asa cu vreo luna o sa incep sa il prelucrez psihologic, pentru ca singura mea teama e ca daca ma va vedea innebunita de durere le va sari de gat la asistente . Am inceput deja sa ii exlic ca se poate intampla asta, si ca e firesc, si o sa il mai instruiesc ce si cum se poate face pentru diminuarea durerilor, etc.

Nu o sa il las sa ajunga la picioarele mele in momentele cu pricina, ci il voi tintui la capul/spatele/mainile mele .

Una peste alta, suntem doi din momentul in care bebe a fost conceput si asa ramanem, indiferent cat de greu sau neplacut e. Evident ca mie imi e mult mai greu decat lui, dar el face deja totul ca sa imi fie cate mai usor posibil.

Adriana 12+

Mergi la inceput

Adriana, iti multumesc mult de tot.Sper ca totul va fi ok.Stau cu inimioara cit un purice.Maine voi face echo.Tine-mi pumnii.Apropos...la ce maternitate vei naste?

Mergi la inceput

quote:

Adriana, iti multumesc mult de tot.Sper ca totul va fi ok.Stau cu inimioara cit un purice.Maine voi face echo.Tine-mi pumnii.Apropos...la ce maternitate vei naste?

SFD

nu stiu inca . Oscilam intre doua, si probabil dupa saptamana 25 cred ca vom incepe cu vizitatul, urmand sa ne decidem. Prioritar va fi care din ele are sectia de neonatologie mai buna. Aici in general nu nasti cu doctorul care iti urmareste sarcina, decat daca respectivul are paturi la spital (rar). Oricum daca totul decurge normal nasti practic cu moasa, doctorul vine la final.

Tin pumnii pe maine . Fii calma, nu te stresa, ca asta face cel mai tare rau la bebe . Si totul va fi bine.

Adriana 12+

Mergi la inceput

Eu am citit niste chestii care opinau ca sotul poate ramine cu tarume mici de pe urma asistarii la nastere. Chestii de genul-ii va fi f greu, un timp anume mai lung decit normal insa, sa faca dragoste cu tine, sau va ramine cu imaginea chinurilor tale, etc.Multi psiho americani sunt pro acestei chestii, dar unii nu.Cum poti sa-ti cunosti sotul in astfel de momente.Si mi-e mi-ar place sa fie linga mine mereu, dar....cu riscul?

Mergi la inceput

quote:

Eu am citit niste chestii care opinau ca sotul poate ramine cu tarume mici de pe urma asistarii la nastere. Chestii de genul-ii va fi f greu, un timp anume mai lung decit normal insa, sa faca dragoste cu tine, sau va ramine cu imaginea chinurilor tale, etc.Multi psiho americani sunt pro acestei chestii, dar unii nu.Cum poti sa-ti cunosti sotul in astfel de momente.Si mi-e mi-ar place sa fie linga mine mereu, dar....cu riscul?

SFD

depinde cred foarte mult de voi doi, de cat de bine va cunoasteti, de relatia voastra. Si decizia o ia fiecare in functie de toate astea.

Am vorbit cu tatici care au asistat la nasterea copilului lor. Nici unul nu a ramas cu traume, nu avut ulterior retineri in a se apropia fizic de sotie. Din contra, au realizat in cel mai concret mod posibil ce miracol inseamna nasterea unei vieti si si-au iubit si apreciat si mai mult sotiile.

Am auzit si de caz in care a lesinat el , dar nah, a fost evacuat urgent din sala si totul a fost apoi Ok

Adriana 12+

Mergi la inceput