Naturiste si homeopate (10)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Adica am luat de 10 ori mai muuult?

Marina, uite ce scrie pe cutia mea de acid folic:

"ACID FOLIC , drajeuri
acidum folicum

Compozitie: Drajeuri continand 5 mg acid folic.

Actiune terapeutica: Vitamina din complexul B, indispensabila pentru eritropoieza normala; corecteaza anemiile megaloblastice prin deficit de acid folic.

Indicatii terapeutice: Anemie macrocitara nutritionala, anemie macrocitara de sarcina, sprue, sindrom megaloblastic al copiilor mici.

Contraindicatii si reactii adverse: Folosit singur in anemia pernicioasa, provoaca raspuns hematopoietic, dar nu impiedica fenomenele degenerative spinale (este obligatorie asocierea cu ciancobalamina); utilizarea inadecvata poate intarzia stabilirea diagnosticului si instituirea tratamentului corect in anemiile megaloblastice. Administrarea per os poate fi rareori urmata de manifestari alergice care cedeaza la intreruprea tratamentului. Nu se administreaza la persoanele peste 60 de ani, la care ar putea stimula evolutia unui eventual proces neoplazic latent.

Interactiuni medicamentoase: Nu se asociaza cu sulfamide.

Mod de administrare: 5-30 mg/zi"

Acum imi dau seama....nu cumva de la asta am starea de greata si lesin? Pai si daca o pastila are 5 mg cum sa iau 0.4mg? Nici nu am vazut pe la farmacii decat din astea de la Sicomed care sunt ieftine si mai sunt unele mai scumpe si o capsula are 1 mg. Poate ne lamureste si pe noi cineva......pe mine ca sunt mai bleaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mititica spune:

Exista pastile de 400 micrograme (0.4 g). Eu le-am luat de la Help Net. Sunt cutii cu 250 pastile, facute de Your Life.
www.yourlifevitamins.com este site-ul lor (ca sa vezi cam cum arata cutia...). Pe site nu e trecut Acidul Folic de 400, ci doar de 800, dar te asigur eu ca exista, chiar azi dimineata am luat o pastiluta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

alexia28 Acum sunt si eu in ceata. Poate ne lamureste altcineva. Doza de care ti-am scris am gasit-o si pe alte site-uri din afara, referitoare la "tratamentul" prenatal. Sa fie tabletele de acid folic de 5 mg pentru tratamentul anemiei si de asta au doza asta? Cele pe care le iau eu (de 1 mg)au fost vreo 60.000 lei si imi ajung trei luni daca iau una la doua zile.
Scuza-ma daca te-am speriat. Intentia mea a fost sa urmezi un tratament bun si corect.
Cu ceaiurile te-am lamurit?
La curand !!!

marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mititica spune:

Pe cutia mea scrie ca doza zilnica recomandata este de 400 micrograme, adica 0.4 grame. Probabil ca o doza mai mare este pentru cei cu probleme cardio-vasculare sau alte probleme, nu stiu... eu cred ca e cam mult 5 grame...
Va pup dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Cu ceaiurile m-am lamurit, saru'mana.
Mai ramane sa ma lamuresc si cu acidul folic. Am luat intr-adevar foarte mult; de aia imi este si rau. Multumesc mult ca m-ai atentionat....raman datoare.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria carmen spune:

Ciao!
Mironaasteptam sa te intorci din concediu sa vorbesc cu tine ,insa nu am reusit pt ca am plecat si eu 2 saptamani.Nu stiu daca imi cunosti situatia, am scris ceva prin cap.7 cred.Spune-mi te rog,daca tu ai facut instilatii si la ce dr ai fost? La ce dr ginecolog mergi tu? Eu sunt putin dezamagita de cel la care am fost pana acum, nerecomandandu-mi sa fac analize,temperatura bazala nefiind cred in regula, ea osciland si neatingand valoarea 37, zicandu-mi doar de instilatii.Am inceput si tratament homeopat de 2 luni si jumatate la dr Jurj, dr la care am inteles ca mergeai si tu inainte.Chiar m-ai derutat cu schimbarea dr. tau homeopat. Ce te-a determinat sa-l schimbi?La cine mergi acum? Eu am auzit ca este un dr f. bun. Mi-a dat initial pulsatilla 2 luni(3 pastilute la 3-4 zile) si continui de 2 saptamani cu pulsatilla si picaturi formula 6a si 6b.
Ma puteti trece si pe mine in lista de homeopate,n-am zis nimic pt ca ma gandeam sa renunt,dar avand si o infectie urinara e.coli pt care am tot luat antibiotic, de care nu scap definitiv si care ar fi periculoasa pt sarcina am decis sa merg pe mana dr homeopat(zicandu-mi ca-mi trateaza el toate problemele si citind pe sit-ul lui ca trat homeopat este f eficient in infectiile urinare recidivante).
Mersi mult! Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Buna fetelor,bine v-am gasit! Am plecat si m-am intors de la munte cu rushii pe cap (ce "placere" ) dar acum sunt "pe duca" (ei,nu eu )!
Mititica eu te-am trecut pe lista la fetele homeopate deocamdata asa,fara PM
Uite ce ai de facut pentru activare:du-te in stanga sus la meniurile albastre. Acolo sub starea de "spirit a comunitatii" te duci la "Mesaje private" ... acolo cauti Optiuni ... si activezi primirea mesajelor private. Bafta!

Alexia si Marrina eu una iau acid folic de la Sicomed (Acifol ii zice) de 5 mg una pe zi dimineata din octombrie non-stop (deci de 10 luni) si nu am nici un fel de reactii adverse!!! Medicul meu de familie zice ca e inofensiv...altfel m-ar fi oprit!
Maria Carmen si Marrina - La multi ani,sa fiti sanatoase si fericite!
Maria Carmen,te trec pe listuta imediat dar poate vrei sa-ti activezi si tu optiunea de "mesaje private"!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia26 spune:

Buna fetelor!
Scriu rar dar va citesc zilnic. Noutati nu am, astept rusiiAzi sau maine. Dar cu moralul stau bine.
Chris,bine ai venit in gasca naturalelor!
Poate ar trebui sa ne dai mai multe date, la cate zile ai menstra...sau alte detalii. Pentru insuficienta ovariana e buna branca ursului, dar cum ai tensiunea mica, nu stiu.., apoi maca (excelent reglator hormonal). Poate incerci tratamentul Liviei pe care il gasesti pe forum.
Marrina, bine ai revenit!
Alexia, nu mai fi deprimata.Azi am rasfoit arhiva forumului, sint fete care au facut fiv de 4 ori si tot au reusit. Trebuie sa reusim si noi, nu?

Miro, spune-mi te rog daca ai luat metformin...Am 2 variante laparo sau metformin...Deocamdata am ales plantele...
Va pup
Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisChris spune:

Natalia, multumesc pt raspuns. Am cm la 31-32 zile, uneori cu intarzieri; am incercat acum vreo 3 ani metoda temperaturii, dar graficele erau haotice si un dr. mi-a spus ca nu indica nici o ovulatie. Am constatat si eu, asa cum a remarcat si altcineva aici, ca daca imi iau temperatura la distanta de 5 minute, fara a ma misca din pozitia initiala, exista diferente. Ma gandesc sa incerc cu teste de ovulatie; am incercat o data si s-a evidentiat o f subtire linie rosie (a 2-a)in ziua 15.
Concluzia este ca nu stiu nici daca am, nici in caz ca am, in ce zi se petrece ovulatia; dr. care ma monitorizeaza zice ca la dimensiunile de foliculi pe care le am nu pot avea ovulatie (12 mm in ziua a 12-a).
As vrea sa iau BU cu ceai de maghiran ca sa nu-mi scada tensiunea si mai mult decat e deja. Azi am cumparat acest ceai, dar in prospect nu spune ca ar fi pt tensiune; ideea cu ceaiul am luat-o tot de aici de pe site - poate cineva sa-mi explice? BU am gasit-o la mai multe marci: DaciaPlant, Favisan si inca ceva, parca Hypericum, sau asa ceva. Nu stiu ce sa aleg - DaciaPlant are mai mult alcool, difera ca gust; aveti voi vreo recomandare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

ChrisChris, in primul rind bine ai venit printre noi!
In al doilea rind as vrea sa iti spun ca eu am cam avut aceleasi experiente cu temperatura ca si tine: graficul arata ceva groaznic, ma umpleam de nervi cind vedeam cum arata, ca "in dinti de fierastrau" ba sus ba jos a doua zi! Asta a fost acum niste ani de zile dupa care am jurat ca eu temperatura nu mi-o mai iau ca e degeaba! Nu m-am tinut de promisiune si am inceput din nou s-o iau anul trecut prin toamna si era cam tot asa, cu toate ca anal;izele hormonale facute in ziua a treia atunci erau OK, e adevarat ca nu mi le-au facut si in ziua 21-a. De o luna si ceva sau poate nici macar am inceput sa iau Maca si Vietx Agnus CAstus (care am inteles ca in tara se gaseste sub denumirea de Mastodynon, sper ca nu gresesc) si am avut surpriza sa vad ca la ultimile 2 cicluri graficul mea arata si el ca al oamenii normali! si in plus si testele de ovulatie au iesit pozitive. Cu testele de ovulatie e cam nasoala treaba pentru ca, cel putin cu cele care exista aici, trebuie sa incepi sa te testezi dintr-o anumita zi a ciclului, scrie pe cutie cind in functie de cit e de lung cm-ul tau, ca sa prinzi momentul de LH peak, deci consumi mai multe teste intr-o luna, nu stiu cum sunt cele de acasa, dar stiu ca metoda asta e mai costisitoare. Eu, personal sunt foarte multumita de Maca si Vitex, ambele sunt produse naturiste care regleaza hormonal. Nu stiu cit de mult timp vrei tu sa astepti dar daca nu te grabesti mai incearca si cu tratamentele astea ca nu cred ca ai ce pierde. Ah, si inca ceva: fa-ti prolactina. Daca cumva e mare atunci ar fi o cauza pentru care progestreonul tau e scazut si asta e destul de usor de tratat. Sunt fete aici pe forum care dupa ce au rezolvat treaba cu prolactina (vezi ca e capitol separat) au si avut 2 liniute la teste! Iti doresc sa iasa totul asa cum vrei tu!

Alexia, Marrina si Mishu, cu acidul folic treaba e asa: doza zilnica recomandata, in afara sarcinii, e de 400mcg/zi, in sarcina se poate lua 800-1000mcg/zi. M-am uitat putin pe google si am citit ca e adevarat ca dozele mai mari nu strica, dar eu zic ca daca nu e nevoie de ce sa luati mai mult deict trebuie. Cel mai important e ca organismul mamei sa nu fie in carenta de acid folic in moemntul conceptiei pt. ca tubul neural sa formeaza foarte devreme si exact atunci pot aparea malformatiile. Deci se recoamnda sa se ia acid folic cu cel putin 2 luni inainte de a ramine gravi. Toate polivitamenele de aici au 400mcg/tableta iar cele care sunt prenatal au 800-1000mcg/tableta. Eu zic ca si daca luati 400mcg/zi inainte de a ramine insarcinata e mai mult decit suficient. Asa ca Mishu daca pastilele tale sunt intr-adevar de 5000mcg (5mg) eu cred ca poate ar fi bine sa treci pe cele de 400mcg. Eu asa as face.

Va pup dulce pe toate fetele naturale si homeo!

Mergi la inceput