FIV 39

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Mirga nu dispera si eu am facut 2 FIV-uri nereusite si fara prea multe explicatii.Unul la Timisoara cu Munteanu in 2000 si unul la Giulesti cu Marinescu anul trecut si am si 35 de ani si tot mai sper ca va fi bine. Acum urmeaza sa ma hotarasc daca mai fac o incercare in tomna asta sau la anul. La Giulesti pt a 2a incercare iti fac o reducere de 300e.
Nu dispera intr-o zi va iesi soarele si pe strada noastra.
cristinici ''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Cristinici nu disper si intr-un fel sau altul (nastere si/sau adoptie) tot vom fi parinti.

V-as ruga, cine poate, sa-mi dea si mie lista completa de analize ce trebuie facute inainte de FIV. In 21.08 cind ma duc sa-mi deschid dosar vreau sa fiu pregatita si sa stiu ce sa cer.

Multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Mirga eu pot sa-ti scriu ce analize mi-au cerut mie pentru FIV, dar eu fac la Cluj FIV. In alte centre (Bucuresti, Timisoara) nu stiu ce se cere. Sa-mi spui daca vrei am sa ti le trimit.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Mirga, uite am gasit ceva care e intr-adevar foarte bun pentru a te documenta: http://www.asrm.org/Literature/patient.html si daca vrei mai multe informatii du-te la "home page" si ai acolo mai multe link-uri la patient information. Am citit si eu pe net de imi vijie capul despre toate testele care trebuie facute pt. IVF si e adevarat ca la inceput nu se recomanda mai mult decit dozarile hormonale uzuale dar la 7 insuccese atunci trebuie testat si in special imunologic. Asta e clar, ceva nu e in regula si cauzele imunologice sunt pe primul loc.
Ti-am mai dat odata link-ul asta dar paote nu te-ai uitat, uite aici cele 5 categorii de tulburari imunologice care pot sa duca la insucces: http://www.repro-med.net/info/cat.php. Stiu ca in Romania nu se pot face toate testele si am intrebat si aici, testele care se fac pt. a depista o cauza de avort s[pontan precoce ca e cu fiv sau pe cale naturala sunt mai sensibile decit ce se face in mod normal la un pacient la care de ex. suspectezi antyicorpi anitfofolipdici. Pt. avort se testeaza vre-o 5 sau 7 categorii de antigene pe cind la o analiza uzuala numai 2 sau 3! Deci e o mare diferenta. Iti spun toate astea pt. ca eu am intrebat care e treaba daca le pot face prin asigurarea mea si asta e ce mi-au raaspuns, ca despre celelate ca de ex. natural killer cells activity asta nu se face in mod "uzual" pentru nici o boala. Deci asiguarea nu acopera. Sunt sigura ca poti face analizele astea undeva in Israel, in Ro poti face o parte, daca vrei du-te la dr. T ca eu l-am intrebat pe site si mi-a spus ca se pot face o parte si unde anume in Bucuresti (la Inst. Cantacuzino). Poti sa iti faci o parte in tara si restul in Israel.

Iti doresc succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonav23 spune:

Iliuta, ce bine de tine ca te-ai hotarat sa faci FIV. Pana la urma ai gasit pe cine sa aduci? Si, cum faci? Cu ovule donate de prietena ta, sau tot nu vrei sa stii cine va fi mama donatoare?

Lachi, nici o veste? Suntem cu sufletul la gura, iti tinem pumnii sa fie de bine!!!!!

Fetelor, mi se pare mie, sau procentul de reusita, cel putin aici pe forum, .....a crescut? E doar impresia mea?

Zambeste, maine va fi mai rau!
http://community.webshots.com/user/ramonav23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pis spune:

Danita te rog frumos poti sa-mi spui si mie ce analiza este cariotipul ? In ce consta si unde se face ?
Eu am programare la dr.Protopopescu pe 7 octombrie, dar de la cabinetul ei m-au sunat si mi-au facut o programare la dr.Zguri ( doctorul cu care lucreaza la cabinet ) care mi-a dat o lista lunga de analize , dar aceasta nu este pe ea...

Multumesc mult.

si .

Pis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

buna Pis
noi am fost in iunie la dr Protopopescu si printre alte analize ne-a dat si analiza cariotip, respectiv teste genetice de infertilitate ptr cuplu. este o analiza genetica a cromozomilor . nu cred ca ar tre sa o faci ...fara sfatul medicului , costa 2,5 mil si poate ptr afectiunea ta nu e relevanta . daca esti din Bucuresti nu cred ca e asa o problema sa ti-o faci dupa ce mergi la dna dr.
noi vom merge pe 21 sept la Medsana la dna dr Protopopescu . Incearca sa te programezi si acolo ...

pa pa
DANITA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Buna dimineata fetelor si o saptamina buna si frumoasa asa cum e vremea pe aici.

crinuta71 m-as bucura mult sa-mi trimiti lista ta, sa pot compara cu altele de la alte fete, cu ce mi-au cerut mie si asa poate mai aflu ceva.
Multumesc anticipat
Pupici la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Salutare fetele !Eu sunt inca la mare dar va citesc aproape zilnic ca asta e m-a prins microbul si pe mine .
Lachi hai cu vestea cea mare ca nu mai am rabdare.Sper din tot sufletul sa-ti facem numai urari de bine in noua ta perioada de .
Un pupic special pentru Monica,Crinuta,Andicu , Luli si Laurabyby.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Pis, cariotipul masoara numarul de cromozomi si este indicat sa fie facut de ambii parteneri. Nu este un test de infertilitate, este un test care arata deviatiile cromozomiale ale partenerilor (daca e cazul)

Se face si la Parhon si este mai ieftin.

Alexandru

Mergi la inceput