Mamici de martie-aprilie 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
dea0277 spune:
Dananita, merci de informatie deci sint cu o zi in urma de tine, UM 13 iunie 2005. No-spa nu pot sa iau ca sint in Canada si inca nici macar nu am ajuns la doctor inca. Abia pe 10 august ajung.
Sper sa fie bine ...
Mai vorbim
Andreea
7 sapt
Mia. spune:
Eu la primul copil n-am mai putut sa dorm pe burta de la 2 luni deja si am suferit,acum inca dorm pe burta dar n-am 2 luni.Sinii sint durerosi si sensibili in continuare.La doctor n-am ajuns ,stiu ca nu-s normala..dar am atitea pe cap(vrem sa ne mutam)si aici,o programare la doctor ia mult timp...Ce analize sint obligatorii in primele 3 luni?De fapt amniocenteza cind se face?Pt ca la primul eram mai tanara si n-am facut.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
Serj spune:
buna fetelor!!!
Mia amniocenteza se face in jur de 4 luni la 14-16sapt.(nu mai tin minte exact) si rezultatul (cel putin aici) iti vine in 21 zile.
vezi sa te informezi inainte, si sa te duci intr-o clinica unde se face foarte des, asta daca chiar medicul tau personal nu-ti va face.
dar tu cati ani ai?
lumysti nu te speria, poate nici nu-l mai ai la tine, sau esti sigura ca a fost purice? acum sunt tot felul de tantari care pisca chiar si ziua. si noi avem catel, dar suntem piscati de tantari de dimineata, iar pe plaja sunt un fel de insecte f. mici care te omoara cu piscaturile.
ai facut deja analizele initiale? sa vezi daca esti imuna la toxoplasmoza??? trebuie sa stai atenta la caini si pisici ca nu exista vaccin pt. ei la asta.
va doresc o zi buna pupici la toate
cristina
Poze cu puiul meuhttp://it.photos.yahoo.com/ciuffi67
Diana1968 spune:
Buna seara,
Eu sunt Diana si am U.M.=10 iunie. Azi tocmai am venit de la mare, dar luni am facut o echorafie abdominala si am vazut inimoara care batea si era bine instalata in uter. Dar am o mare PROBLEMA, de care vreau sa vorbesc cu voi, pana ajun la dr. inecolo al meu, care nu l-am vazut de cand m-am operat laparascopic, adica pe 6 mai.
PROBLEMA ESTE: am o scurere mai albicioasa si de cateva zile (ca o saptamana, deci inainte de a meree la mare) ma mananca uneori sau ustura. Mi s-au cam imflamat si lambiile, ma andesc ca este candida. Intrebare: daca nu am tratat-o (secretia) pana acum e pericol pt. fat? M-am speriat si pt. ca azi parca nu mi-a mai fost asa foame si m-au durut sanii ceva mai putin. Nu am scureri rosietice sau de sane.
va multumesc si astept parerera voastra.
Laura Ioana spune:
Diana, nu stiu sa iti spun exact ce ai, dar nu suna bine deloc. Mergi cat mai repede la doctor ca sa tratezi problema, oricare ar fi ea. E foarte periculos sa lasi sa treaca timpul fara sa faci ceva! Iti tin pumnii sa fie bine si tine-ne la curent cu ce faci! 

Laura
6+
Puiutul meu
2girlsmum spune:
Buna seara mamici si burtici,
Mai rarut pe forum in ultima vreme, nu stiu de ce nu reusesc sa scriu mai nimic.Fetele ma tin foarte ocupata si in putinul timp liber ramas, parca nu vreau sa mai vad tastele computerului.Am o groaza de emailuri datorie de nu stiu cand sper sa le aduc la zi curand..Ma gandesc cu groaza la cele dintre voi care lucrati si trebuie sa mergeti zilnic la servici, si eu am lucrat in timpul primei sarcini si stiu ca nu usor..
La noi greata si oboseala inca sunt nelipsite, astept cu nerabdare sa scap de ele.Pe 12 august vine moasa acasa pentru primul consult(asa e aici, te vede moasa in jur de 12 saptamani) si apoi pe 16 august urmeaza ecografia (dating scan).Sper sa fie totul bine.
Eu va urmaresc si sunt alaturi de voi pentru toate problemele prin care treceti..
Diana1968 : si eu am avut aceasta candidoza, foarte accentuata, in timpul primei sarcini si mi s-a spus ca este foarte obisnuit sa o ai pe timpul sarcinii, mai ales daca ai un pic de glucozurie, asta favorizeaza ciuperca.Eu stiu ca in general pana la 12 saptamani este bine sa astepti cu tratamentul, eu am putut lua Clotrimazol abia dupa 12 sapt. si clotrimazolul este singurul care da rezultate la Candida albicans.Dar poti sa atenuezi mancarimea si usturimea cu aplicatii locale de iaurt simplu care reface echilibrul ph-ului local si calmeaza simptomele. Nu te ingrijora, ai sa vezi si ce iti spune doctorul, este doar suparatoare insa nu ajunge sa influenteze pe bb.Eu si la nasterea fetitelor mele gemene am fost testata pentru candida care era inca prezenta dupa n incercari de tratament, insa dupa ce am nascut, s-a vindecat instantaneu a doua zi..
Pupici,
Patricia(DNP.1 martie 2006) si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
nshiro spune:
Cum va mai simtiti fetelor? Ati plecat in vacanta? Sa aveti grija de burtici!
La mine au inceput greturile, nu e ceva de nesuportat dar destul de deranjant. Sper sa nu se accentueze mai mult de atat. Noi miercuri si joi vom face o mica excursie la munte, drumul e destul de lung, 5 ore cu masina, sper sa nu-mi fie prea rau. Vineri am iar programare la doctor, incep analizele si primele vor fi cele de cancer la san si la ovare. Apoi vor urma cele la sange (HIV-ul hepatita C si inca vreo doua care nu le-am inteles exact) insa oricum lista respectiva pare mult mai scurta decat tot ce ati insiruit voi pana acum.
Adriana ziceai ceva la un moment dat de sistemul de asigurari. Aici in asigurari intra doar un medical check general anual care se face prin intermediul institutiei la care esti angajat. Apoi orice extra analiza se plateste. Eu cand am fost prima data la medic, mi-a dat lista cu analizele care "ma sfatuiesc" dar nu ma obliga sa le fac si care trebuiesc , normal platite!
abia astept sa ajung vineri la doctor sa vad cat de mare a crescut bobitza mea
Sanatate la mamici si la bebici!
6 saptamani si 5 zile
rocsana
Adriana mica spune:
Buna dimineata burtici,
Laura, uneori nici eu nu am dureri prea mari de sani. Dr.T zicea ca sanii se pregatesc pr alaptare, si de aceea se maresc, dar numai la persoanele la care nu au deja marimea potrivita. De aici probabil dureri diferentiate.
Tclen, eu dorm pe burtica, dar oarecum ma sprijin lateral pe genunchi
Fetelor, am fost la echo. Mi s-a spus ca este totul ok, ii bate inimioara(mi-a colorat-o cu rosu ca sa vad cum pulseaza pe ecran); sotul, care avea vizibilitate mai buna, mi-a spus ca se vedea pulsand din prima, chiar si fara culoare. Surpriza cea mare: dimensiunile(2.7 mm) corespund unei varste cu vreo 6 zile mai mici decat conform UM. Doctorita de la echo mi-a spus ca nu este cazul sa imi fac probleme, ca totul este in regula, si ca este adevarata chestia cu acele curbe de crestere(unii bebelusi cresc mai mult in prima parte a vietii intrauterine, altii in cea de a doua parte).
Sper ca totul va fi bine; paranoia simptomelor s-a instalat si la mine, mai ales ca pe mine nu ma incearca nici greturi, nici dureri de burtica, ci doar o durere moderata a sanilor.
Sa auzim de bine,
Adriana
7+
Bebe strumf
Poze
nicolle27 spune:
Buna dimineata dragi burtici.Bun venit noilor burticute si sa aveti parte de o sarcina usoara.
Dragele mele nu va pot spune ce bucuroasa sunt ca de doua zile ma simt mult mai bine si pot manca si eu.Am avut 6 saptamani de cosmar,dar acum intru pe drumul cel bun,sper sa nu ma insel.
Ma iertati ca nu am fost asa de activa dar chiar nu reuseam sa stau la computer.Vad ca ne inmultim.
si calde salutari
M
10
mexxa spune:
Buna dimineata. Am mai trecut si eu pe forum si am citit aproape tot ce ati scris pana acum...
Bebitza al meu este bine...deja a inceput sa mi se vada burtica..uhh ce fericita sunt
Nicolle 27 si eu pana acum 2 saptamani nu reuseam sa suport miros de mancare...apai cand venea vremea sa mananc imi venea sa o iau la fuga...
Acum deja ma simt mai bine...am observat ca pot sa gatesc fara sa imi fie rau..
Fetelor aveti grija de voi si de
i vostri .
Va pup
10+
me&baby