Mamici de iulie-august (78)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Katink, nu mai bate la usa dulcineea ta??? La mine se simt din ce in ce mai des junghiuri jos, simt mai ales cand stau pe scaun , si cand ma ridic in picioare... Daca stau intinsa sunt ok! Ma tot uit sa vad daca mi-a coborat burtica, dar... nu mi se pare!! Numai cand se infoaie bebelusha mi se pare ca este mai jos burta , in rest este la fel...

Aaahhh, vroiam sa mai spun ceva dar am uitat...

Pupici,

Irina si bebe 38 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Buna dimineata, mamici si burtici!

Felicitari pentru toti bebeii Leuti care au venit pe lume de sambata trecuta, de cand am plecat la spita, si nastere usoara celor care in acest week-end isi vor vedea pruncutii! Sa creasca toti sanatosi si cu noroc in viata!

Am venit si noi acas ieri pe la 14.00, dar pana azi n-am intrat pe forum ca eram cam obosita, iar Alexia a papat tot la 2 ore.
De ieri am inceput sa am laptic, asa ca am scapat de cosmarul suplimentului, in spital manca la fiecare masa lapte praf... ca eu am inceput sa am colostru abia joi. Dar acu e bine, ca-i ajunge laptele pe care il produc fermele de lapte la care a muncit ea sa desfunde canalele. Cezariana mea a fost OK, duminica la 13.10 am intrat in sala de operatii, la 13.40 fata era deja afara, iar eu m-am trezit repede pentru ca am ajut peridurala combinata cu o usoara anestezie generala. Iar de luni dupa amiaza am putut sa merg fara probleme si sa-mi tot pun fata la san. Operatia o s-o vad luni, dupa ce-mi scoate dr. meu firele, dar nu m-a durut nici o secunda pana acum, cu toate ca tot timpul am luat singura fata s-o pun la san, s-o legan ca sa se linisteasca, s-o schimb. Parca nici nu sunt operata! Acu voi citi din urma tot ce-ati mai facut de sambata trecuta de cand m-am internat si voi ravani, PROMIT.

Inca n-am vazut daca v-am transmis tot, asa ca revin: Alexandra Ioana s-a nascut pe 24 iulie la 13.40, scor Apgar 9, 3,000 kg, 48,5 cm, cezariana, Spitalul Pantelimon cu prof. Virgil Ancar, un mare medic si un om deosebit.

Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Peca, Nicoll-Mada, sa va traiasca pruncii, sa va bucurati de ei .
Emaaimee, penala faza cu verisoara te si cu laptele de mama. Eu am citit ca cei hraniti cu laptele praf iau intr-adevar mai repede in greutate decat cei hraniti cu lapte de mama. Dar tot cei din urma sunt mai avantajati .
Irda, micutza voinica e o scumpa. Cand am vazut poza cu cutia cu suc m-am gandit sa o compar pe Sara cu un pantof al lui taica-sau . Ea s-a nascut de 48 cm, iar sotu' are 43 marimea la papuci.
Fetele, eu va citesc, dar nu prea mai apuc sa va raspund, veti vedea voi. Dar ma gandesc la toate.
Am patit o chestie mai neplacuta cu Sara. Mi-a facut la gat o iritatie tare urata, cred ca de la transpiratie, desi o spal si o schimb de n ori pe zi. Am incercat cu crema de galbenele si nu a mers, acum am dat-o cu baneocin pudra. Ati patit careva asa ceva? Please, e asa urata zona, dar micutza nu plange. Nu are nici temperatura, mananca bine. Oare ce sa fie?

Sa auzim numai de bine.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Katink, da, marti ar mai trebui sa ajung la control, dar eu sper sa nu mai fie cazul. Maine sau poimaine implinesc 40 sapt. Cred ca luni e cel mai corect. Dar l-am lasat asa cum calculeaza dr. Pentru el o zi in plus sau in minus...
Lichidul nu prea cred ca are cum sa-i vada culoarea. Dar stai linistita ca stiu ei dr. ce fac. La Madalina au vazut la operatie. Dar probabil ca a banuit dr. ceva, din moment ce i-a facut cezariana.
Sper ca nu va sperii, vorba Irinei, nu are de ce sa ni se intample si noua.
Irina , avea vreo 2-3 zile peste DPN, nu mi-e clar care era DPN exact.
Uite Dede a nascut la o sapt. dupa DPN si n-au fost probleme.

Caterina, bine ai revenit! Te asteptam cu vesti despre micuta.

Andy si 39+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Buna fetelor!
Felicitari noilor mamici pentru bebelushi! Sa fie sanatosi, mancaciosi, sa creasca frumosi si sa aiba noroc in viata!!!
Noi de astazi am intrat in prelungiri, Andreea cred ca ne luam de mana... vad ca bebelina mea nu da semne evidente ca ar vrea afara - cred si eu pe caldura asta cine ar vrea? Ieri aveam colul inchis, deci slabe sanse, dar marti mergem la spital sa "o luam cu binishorul"... vedem ce iese, poate o induplecam!
Va pupam si va dorim sa gasiti un coltisor cat mai racoros pe caldurile astea infernale!

Ioana si bblina 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

fetelor, noi am montat azi masuta de schimbat si patutul si sper sa nu ii dau idei la mindra. oricit de plictisita as fi, trebuie sa ma gindesc la binele ei si anume sa mai stea la burtica la mami.
mai am de spalat hainele primite si ultimele garnituri de pat si prosoape...daca are zestre mare...deh.

MonaI, nu stiu ce sa zic de bubite, intreaba pediatrul, dar banuiesc ca o sa iti recomande ori crema de galbenele ori pe aia cu zinc de iritatii. stiu ca un pic de bicarbonat in apa neutralizeaza acidul din transpiratie, poate ar fi bun- dar intreaba intii, au pielicica asa sensibila.pupicei si sper sa fiti linistite, amindoua.

Cati,Alexia bine ati venit acasa!

M 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

fetelor, va intreb si eu ceva, care va pricepeti. Bebeul meu avea 3100 g la ecografia de 36 sapt si doctora mea zice ca e mare si vrea sa ma induca in sapt 38 sau 39. Dar n-a mai zis nimic de nici o ecografie intre timp sa vada cit a mai crescut. Oare cit cresc copiii in ultimele saptamini? Mie toata sarcina mi-a batut dr capul ca e mare copilul, de zici ca are 5 kg (ce stiu eu ce pisici fac ei pe-aici prin Portugalia). Sint cam suparata ca nu am incredere in ea si metodele ei, dar cind am venit aici aveam deja 5 luni si nu am stat prea mult sa caut dr.
Voua vi se pare mare copilul si credeti ca e ok sa ma induca dupa ureche cind vrea ea? Ca eu in rest nu dau semne inca, nu am contractii si nici scurgeri de nici un fel, burta e sus, colul inca lung etc.
Mersi

Cipcipcip si bebe in burta 37 sapt

Mergi la inceput

Cipcipcip, depinde de conformatia ta, daca bebe e prea mare pt dimensiunile bazinului dar se doreste nastere naturala se induce nasterea.daca discrepanta de dimensiuni e f mare, se face cezariana. eu cred ca daca te-a chemat atunci, o sa faca eco si daca bebe e mare te induce.si daca e maricel, ce importanta are ca are 38 sau 39? - e bebe la termen, greutate buna. apoi daca stai pina la 41 sau 42 si faci un bebe baban care te rupe franjuri sau trebuie sa te opereze sa il scoata?- nu cred ca ar fi vre-un avantaj. oricum la 38 de saptamini e la termen, nu cred ca e cazul sa iti faci griji. dar daca tu nu esti sigura si convinsa, mai cere o consultatie,pt linistea ta sufleteasca. asta e cea mai importanta. tinem pumnii
M37+

Mergi la inceput

Cipcipcip cu privire la cresterea in ultima perioada, e aprox 30 g/zi, adica 210 g pe sapt, dar poate fi mai putin sau mai mult, depinde de copil, de mama si ce maninca ea.

M37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by mamini

Cipcipcip, depinde de conformatia ta, daca bebe e prea mare pt dimensiunile bazinului dar se doreste nastere naturala se induce nasterea.daca discrepanta de dimensiuni e f mare, se face cezariana. eu cred ca daca te-a chemat atunci, o sa faca eco si daca bebe e mare te induce.si daca e maricel, ce importanta are ca are 38 sau 39? - e bebe la termen, greutate buna. apoi daca stai pina la 41 sau 42 si faci un bebe baban care te rupe franjuri sau trebuie sa te opereze sa il scoata?- nu cred ca ar fi vre-un avantaj. oricum la 38 de saptamini e la termen, nu cred ca e cazul sa iti faci griji. dar daca tu nu esti sigura si convinsa, mai cere o consultatie,pt linistea ta sufleteasca. asta e cea mai importanta. tinem pumnii
M37+

Mersi de raspuns mamini, de conformatia mea nu stiu ce sa zic, am 1.80 inaltime si nu duc lipsa nici de solduri, adica dupa ochi bazinul pare mare, plus ca nu m-a masurat nimeni ca sa vada proportia intre bazin si marimea copilului, cum am auzit ca se face. io nu prea am incredere in interventii artificiale, cred ca cel mai bine e cind natura isi urmeaza cursul, dar poate stie dr ceva ce nu stiu eu, oricum explicatii prea multe nu mi se dau si asta ma deranjeaza cel mai tare eu din auzite sti ca nasterile induse sint mai grele decit cele spontane si de-aia imi fac probleme.
Dar daca e adevarat ca bebe creste cam 200 g pe sapt in ultima perioada, atunci are dreptate, desi nu prea pricep cum ar fi posibil ca eu de vreo luna n-am mai pus un gram in greutate, iar in luna a 8-a am slabit 600 g.
Ufff, tare mi-e dor de doctorii suedezi care stau si-ti explica fiecare amanunt (am stat in Suedia 10 ani) nu de din-astia cu atitudinea ca ei sint doctorii si stiu ei ce fac, tu cu cit stii mai putine cu atit mai bine

Cipcipcip si bebe in burta 37 sapt

Mergi la inceput