Mamici de ianuarie-februarie 2006 (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

De luna viitoare se vor schimba tipul de retete si nu vor mai fi gratuite nimic. Eu pana acum nu am beneficiat de nici un medicament gratuit ca si gravida si nici de analize.
Am luat 2 kg. pana in prezent. Voi cum stati cu kg.?

Paula17+Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

quote:
Originally posted by utocatalina
Daniela mercic de sfaturi..din pacate financiar nu cred ca ma apropi inca de ceva, dar ceva simbolic parca tot as lua..macar o pereche de sosetute, fara elastic..auzi ce-i aia :"pantalonasi cu bobosei?"

Cafeluta draguta
Bianca15+

Sa nu depunem armele si vom reusi!

Am vrut sa spun... cu botosei !

Nu ma gandeam ca veti cumpara neaparat astazi toate lucrusoarele astea. Dar la un moment dat o veti face, asa ca m-am gandit ca e bine de stiut ce e util si ce nu.

Daniela (11+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Da Alina, vedem noi maine ..sa stii ca eu pina in septembrie nu am sa fac miscari sa cumpar ceva, dar ti-am zis ca din motive financiare..totusi maine vreau sa iau macar o pereche de sosetute roz..ceva simbolic...Las ca-mi vezi tu maine burta!Daniela ai dreptate, imi prind bine sfaturile...ma gindeam eu ca sunt botosei!Paula iti tin pumnii la amniocenteza..eu am luat 6,5 kg!

Cafeluta draguta
Bianca15+

Mergi la inceput

Paula, mie mi-e teama sa ma urc pe cantar.
Sigur am luat mult prea mult .

Toata lumea care ma vede si care afla ca nu am terminat nici macar luna a treia, imi spune ba ca n-am calculat eu bine, ba ca am 2 sau 3 copii...

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina80 spune:

DANA, merci pentru sfaturi, tu stii mai bine ca noi ce e mai practic pentru bebe, ca doar ai experienta!
CATA, cred ca la ceva simbolic ma bag si eu! Vedem noi la fata locului!Abia astept sa-ti vad burtica!
PAULA, eu am scris mai devreme, am luat 5 kg. pana acum, dar cred ca si asta tine de organismul fiecareia dintre noi si de cat mancam, ca unele fete au greturi si nu pot manca.
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

ioanacum a fost cina aseara? cum ati sarbatorit?
fetelor, distractie placuta diseara...sa va ganditi si la noi?
vroiam sa va pun si eu o intrebare si eventual sa deschid un nou subiect de discutie - ati facut triplu test? ce se poate intampla?

Mergi la inceput

Bumbita, uite ce am citit eu despre TRIPLUL TEST:

Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 (sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

Ei bine, din ce a rezultat citind toate astea, am inteles ca nu este concludent si mie imi e teama de un raspuns pozitiv care m-ar da foarte tare peste cap, pentru ca in final sa aflu ca de fapt copilul este sanatos.

Nu stiu, eu nu prea inclin sa-l fac.
Astept insa urmatoarea vizita la doctor (la jumatatea lui august) si o sa-l intreb pe el daca e cazul.

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Bumbita nu am facut si nici nu fac triplu test ca am facut tratament cu pregnyl..fetelor m-am intilnit cu cineva la Unirea..si pina sa vina persoana m-a mincat in si am urcat la etajul 3 la hainele de pitici...ce sa zic...am cazut pe spate...am pus mina pe sosetute, dar Daniela cu sunt alea fara elastic...ca mie mi s-au parut ca toate se intind, deci au ceva elastic in ele...si sa stiti ca intr-un loc tocmai primisera marfa de sezonul rece...am crezut ca innebunesc..preturi si preturi...si mari si mai acceptabile..oricum, desi m-a mincat palma sa iau mai ales albumul pentru fetita..aveau si pentru baietel la 300.000 lei(Alina in Carrefour era mai ieftin?)n-am luat nimic...uff si ce frumoase erau!

Cafeluta draguta
Bianca15+

Mergi la inceput

Daniela cred ca tu de fapt mi-a zis de album, nu? Nu mai stiu!Cit era in Carrefour?

Cafeluta draguta
Bianca15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Buna fetelor!
Ce de baietei aparura pe aici...Am fost si noi la eco ieri dar din pacate nu s-a vazut sexul lui bebe, poate la urmatoarea ecografie. Oricum nu conteaza, ma bucur ca el este bine.Eu ma simt mult mai bine decat in primele saptamani de sarcina. Singura problema ar fi ca am o leziune pe col pe care deocamdata nu am cum s-o tratez, nu dauneaza lui bebe dar o sa am sangerari din cand in cand. Daca cineva stie mai multe despre acest subiect sa-mi spuna si mie, ca eu am gasit destule pe net, dar nu si pentru situatia in care esti insarcinata, ce poti sa faci. Medicul mi-a spus ca nu e nimic de facut, dar aici nu prea stau la povesti cu tine.
Iau si eu Multicentrum Materna, dar e mult mai ieftin fata de Ro (raportat la salarii).
Distractie placuta fetelor care se intalnesc, imi pare tare rau ca nu mai sunt si eu in Bucuresti sa pot sa vin.
toate fetele!

14

Mergi la inceput