Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 9
Flavia_Hurducas spune:
Tonnia si sotul radea de murea si ma intreba ca pe copiii mici „cine te-a bagat acolo”, dar mie imi venea sa plang ca nu ma mai descurc singura! Astazi imi vine insa si mie sa rad.
Flavia 30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos
jadi spune:
Eu ma pricep la salarii dar la firme particulare unde totul este mult mai usor ca de exemplu fara sporuri fara prea multe ameteli cu contractul colectiv de munca, ca sa zic asa la un nivel mai mic,
Jadi
29+
iaca_poze
jadi spune:
Indemnizatia de maternitate
Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada în care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
CONDITIILE DE ACORDARE:
Stagiu de cotizare de cel putin 6 luni în ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrisa în certificatul medical.
Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile înainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa între ele, în functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, începând cu luna a 6-a de sarcina, daca prezinta certificatul de persoana cu handicap.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul a indemnizatiei (media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, pe baza carora s-a datorat sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale în lunile respective si/sau perioadele asimilate, dupa caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare).
Deci Sofia daca ai cotizat macar 6 luni e OK pentru pre/postnatal nu e o conditie sa fie 6 luni consecutive.
Jadi
29+
iaca_poze
jadi spune:
Indemnizatia pentru cresterea copilului
Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de doi ani si, în cazul copilului cu handicap, pâna la împlinirea vârstei de trei ani.
CONDITII DE ACORDARE:stagiu de cotizare de cel putin 10 luni în ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
În situatia în care nasterea se produce înainte de termen, stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa între data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda la cerere, optional, unuia dintre parinti.
De aceleasi drepturi beneficiaza si asiguratul care, în conditiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au încredintat copii spre crestere si educare sau în plasament familial.
La solicitarea indemnizatiei pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 2 ani este necesara prezentarea livretului de familie sau a certificatului de nastere iar la solicitarea indemnizatiei pentru cresterea copilului cu handicap pâna la împlinirea vârstei de 3 ani este necesara în plus prezentarea certificatului de persoana cu handicap. Aceasta indemnizatie se acorda numai dupa efectuarea a cel putin 42 de zile din concediul de lauzie.
Cuantumul lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului, pentru drepturile care se stabilesc dupa data de 31 decembrie 2003 este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
De exemplu, în anul 2004, salariul mediu brut fiind de 7.682.000 lei, cuantumul acestei indemnizatii este de 6.529.700 lei.
Jadi
29+
iaca_poze
jadi spune:
Flavia,
propun sa iti legi o perna de fund ca in viitor sa cazi pe moale.
Glumesc! Nasol momentul, muta DVD-ul mai sus, eu nu ma aplec chiar daca nu am burta foarte foarte mare... oricum nici acum nu o constientizez tot incerc sa ma strecor cu ea prin locuri strimte si ma tot chinui si nu inteleg de ce nu reusesc! hehe
Gata , ma intorc la munca adica niste word-uri pe care lucrez cu copy/paste... inteligent rau , ma doare cerebelul deja, hehe.
Jadi
29+
iaca_poze
cge spune:
Sofia, poate avem noroc de o toamna calduroasa.
Mie mi se pare mai ok acuma, ca Victor e nascut in ianuarie.
Cristina, 31+
sofia_misicu spune:
Multam frumos Jadi, DIn pacate, stiu pe de rost textul legii. Ce nu stiu e, la CIC, daca tre sa fie consecutive cele 10 luni...
Flavia, nu iti face sange rau din aceasta "neputinta". E chiar amuzanta. Si mie mi s-a modificat centru de greutate si ma rostogolesc mult mai usor. Ca sa nu vorbesc cand trebuie sa ma ridic de pe scaun sau de pe pat. Parca am 100 de ani. Trosnesc, gafai, ma perpelesc. Sunt un adevarat spectacol. Iar eu nu am nici macar cine stie ce burta...
Ioana75 spune:
jadi, si eu am facut azi munca inteligenta: am shreduit CV-uri 2 ore
. M-am gindit sa nu las "mizerie" in urma mea la servici.
Eu o sa vb cu sefu' daca nu ma lasa sa citesc cartea roz la servici, ca zau daca am alta treaba, si pe net m-am plictisit de stat
.
Ioana
nanadana spune:
Buna fetelor
Sofiaeu am sterilizator pt cuptor cu microunde si cine ma sfatuit sa cumap mi_a zis ca este foart practic
Codruta sa stai cuminte in patut 
Flavia stai linistita cind am citit ce ti-sa intimplat ma vedeam pe mine
asa sint si eu si din pat imi este greu sa ma ridic trebuie sa fac o piruieta sa ma ridic si nu iti spun pina urc scaril (ca eu stau la etajul 4 fara lift )se stinge de 2 ori lumina 
dana30+1