Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

ca sa vedeti ce-mi trece mie prin cap la ora asta
mary 31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, rezervarea e facuta!!! Deci fetelor, joi la 17.45 eu voi fi acolo! La terasa, frumos, le-am zis sa-si diversifice meniurile pana atunci, avem o masa de 12 persoane cu spatii mari ca suntem de fapt 24! Sper sa nu ploua, acolo sunt umbrele si mai e si o prelata, doar sa nu vina vreo tornada; n-au vrut sa-mi rezerve si afara si inauntru (in caz de vreme rea); joi dimineatza ma uit pe cer si daca-mi intra apa in ochi dau repejor telefon sa ne faca masa inauntru, nu?
Mmmmm...!
Mihaela 30++

Mergi la inceput

Mai, mai, cu cat citesc mai multe cu atat mi-e totul neclar; stiu ca s-a discutat de o mie de ori dar am gasit si alte versiuni; spuneti-mi si mie, nu ma lasati sa traiesc in incertitudine:
calculul pt. indemnizatia de maternitate traiam si eu cu speranta ca se face ca medie a ultimelor 6 salarii BRUTE, ponderate cu 85%; si cica nu mai stiu daca-i asa; problema e urmatoarea: pe statul meu de plata apar asa; salariu de baza, apoi spor de vechime, alta rubrica, apoi spor de fidelitate, alta rubrica, in anumite luni, prima, alta rubrica si spre final apare si rubrica de salariu brut care le inglobeaza pe toate; cum e? sa nu-mi spuneti ca se calculeaza la salariu de baza (eu am sporuri de 30%!) ca-mi stricati pofta de mancare!

Mihaela 30++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Valen, irina

Nici eu nu vreau sa ii cumpar biberoane inainte. Si nici de baut nu ii dau nimic....adica niic apa, nici cea.
asa e...cand pune gurita pe biberon gata e titi. Asa ca mai bine vedem dupa cum o fi....oricum tata stie ce trebuie sa cumpere...ne bazam pe el.
Eu suntin ideea alptatului cat se poate de mult... cine este de acord cu mine?

Vero
28

http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Hildegard, eu eu, prima; fara ceai si apa si mancare diversificata la 6 luni.(asta daca e bun lapticul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Jadi, multam de informatii. Din pacate dezamagitoare, insa de asteptat din partea maretului spital Giulesti. Dar oare nu poti sa stai deloc cu copilul, nici daca esti in rezerva? (nu ca mi-as pune eu problema sa am acces la o rezerva).Offff!

Am cititi pe desprecopii un articol ingrozitor despre depresia postpartum si m-am deprimat deja. Stiam ca dupa nastere multe dintre noi suntem predispuse la melancolii, tristeturi insa chiar o depresie ar fi rau...Mai ales ca ma stiu in stare. Mai ziceau deasemenea de faptul ca mama isi da seama ca idealizase foarte tare sentimentul matern si ca legatura intre copil si mama nu se formeaza pe loc...
Eu cred totusi ca nu e adevarat si singurul lucru de care mi-e frica e sa nu aiba copilul ceva, doamne fereste!

Ce e aia circulara de cordon? Cand se infasoara cordonul in jurul gatului?

DIn pacate, nu pot sa mai garantez ca o sa ajung joi...Cu toate schimbarile din viata mea, se poate sa intervina ceva urgent: un raschetator, un pvc, un obiect sanitar. Eu totusi inca sper sa pot ajunge, asa ca nu ma stergeti de tot de pe lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Miflore se calculeaza la salariul brut adica ala care le cuprinde pe toate ca si de cotizat ai cotizat tot la salariul brut,

Jadi
29+

iaca_poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Si mie mi-a zis taica-miu ieri ca a citit despre depresia post-partum, si imi sugera sa-i dau si sotului sa citeasca, ca sa stie la ce sa se astepte de la mine.

miflore, firma mea se intereseaza de zor, vor sa plateasca o firma de consultanta juridica, ca nu se pricep deloc ce si cum e cu mamicile astea. O sa va zic si voua imediat cum aflu ceva concret.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fetele, eu asa mult de lucru la serviciu, abia am apucat sa va citesc.

1. MiFlore, multumim ptr rezervare.
2. Sofia, exact asha este la Giulesti, cum au povestit fetele.
Oricum, eu nu tin neaparat sa stau cu bebe in camera, am citit si cazuri de rapiri de bebelushi din rezerva.
Nu la Giulesti, stai linistita.

Vorba doctoritei mele, ne vor prinde 2 zile fara bebe dupa nastere sa ne odihnim. Dup-aia o sa ne planga in creier acasa.

Eu l-am alaptat pe Victor pana la 10 luni, radeau asistentele de mine la inceput ca el stia sa suga mai bine decat stiam eu sa il alaptez.
Nu a vrut suzeta deloc, o considera o minciuna.
Cand avea afte, il mai pacaleam punandu-i glicerina, si fiind dulce suzeta o tinea.
De pe la 6 luni, i-am dat cu biberonul lapte praf in completare.

Pana atunci ceiut cu lingurita si apa la fel.
De fapt nu prea i-am dat.
Faza este ca la 5 ani nu vrea sa bea apa nici sa il pici cu ceara; ar bea lapte (1l pe zi) si sucuri.
Sa vezi durere cand e bolnav de diverse si nu are voie lapte.
Bea lapte de soia.

Eu am primit o pompa manuala la Victor dar nu am folosit-o. Am auzit si eu la cineva ca foloseste cu succes solutia de sterilizat de la Chicco la o bebelusha mica de cateva sapt.

Nici finutul nostru nu a suportat biberonul, urla numai cand il vedea.

La Victor in prima luna cu maica-mea pe cap si apoi cu soacra-mea care stiau ele mult mai bine ce trebuie ptr un bebe, am fost tare stresata. Si Victor fiind numai alaptat, nu a luat in greutate.

Cand am ramas eu cu el, in urmatoarele luni a recuperat.
Deci si cu alaptatul trebuie perseverenta, laptele se secreta pe masura ce sanii sunt goliti.

Sa vedem cum o sa fie acum la bebelusha.
Sa ma laud ieri Victor s-a desenat pe el cu o fetita cu rochita cu floricele. Ma bucur tare ca nu se mai vede singur ci cu surioara lui.

Sofia, sunt sigura ca o sa reusesti sa treci de perioada imediata dupa nastere. Ai forumul DC, si in plus putem sa facem plimbari la greu.
Bebelushii sunt cuminti: stau in carucior, cand le e foame, te pitesti dupa un copac in parc, scoti sanul si rezolvi masa.

Dup-aia o sa inceapa durerea cand mai cresc.
Copii mici probleme mici, copii mari, probleme mari.

Cristina

Mergi la inceput

Jadi, sa-ti dea Dumnezeu sanatate! Ai cumva un numar de articol sau ceva, nr. legii unde scrie explicit chestia asta? Ca in contractul colectiv de munca la nivel national nu prea e in regula, ei acolo pomenesc de o baza de calcul a acestei indemnizatii; ce-i baza asta? scrie undeva explicit? ca la mine la contabilitate asteapta sa le lamuresc eu, daca n-aduc legile ma fenteaza cat pot!
; Aaaa, Jadi, ca tu esti mai priceputa, de cotizat zici ca am cotizat raportat la salariul brut, nu? te referi la toate alea, somaj, pensie, sanatate, ce-o mai fi?
Ioana, daca afli ceva clar clar, scrie-ne si noua!
Mai are cineva asa, defalcat pe fluturas? Adica cu salariu de baza la care se adauga niste sporuri? Unii au direct un brut din care se scad impozitul si contributiile alea; altii au un net direct...tot felul...capul meu ca banitza!

Mihaela 30++

Mergi la inceput