Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Karmenutza, de cand am ramas gravida sunt cuc, in fiecare dimineata ma trezesc la 6, indiferent la ce ora ma culc, nu ma simt obosita, nu dorm niciodata ziua. Eu nu prea inteleg chestia asta ca nu e laptele bun. Adica din ce cauza se intampla? Are legatura cu dieta mamei?

Mirela, habar nu aveam ca si pompa se sterilizeaza! presupun ca numai partea aia care vine in contact cu sanul, nu? La sterilizatorul avent poti baga si pompa sau e doar pt biberoane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza frumoaselor!
Ce mai vorbarete, ca niste vrabiute!
Raluca,! Nu dispera, nici eu n-am cumparat mare branza si trec zilele si intru in panica pt. ca ma misc din ce in ce mai greu; las' ca le rezolvam noi pe toate!
Sofia, iti doresc nervi de otel! Eu sunt in mijlocul balamucului cu schimbatul mobilei, reamenajari, zugraveala si-mi vine sa ma duc intr-o pestera... m-am mai linistit putin pt. ca e gata camera bebelusei (in sensul de termopan si zugraveala si carat mobila veche - mai trebuie pus caloriferul); Asa ca ai grija si incearca sa dai cat mai multe ordine si sa nu te obosesti peste masura! (eu vorbesc!)
Alinam, ca bine-ai zis, sa nu ne-apuce nascarea c-avem atata treaba!
Ramona, imediat apare si listutza! Ma bucur ca vii si tu! Cred ca e o chestie comuna cu concediul, si eu eram zglobie foc, am mers cate 10-12 ore pe zi pe jos si dupa ce-am venit ma intrebam daca eu am fost aceea...

Mihaela 30++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_B spune:

Tonnia, pompa avent se demonteaza si toate piesele se spala si se sterilizeaza, ca vin in contact cu lapticul. Cred ca e valabil la toate pompele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Codruta, a luat foarte bine fetita ta! Si ai si colul inchis, cred ca nasti pe langa termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Am uitat sa va intreb, sau sa va zic: ma trezesc uneori cu durere de muschi abdominali, muschi care sunt mult in lateral... Asa ca o febra musculara. Si nu persista
Oare de aia ca sta bebele pe muschi, si acuma e tot mai greu?
Si eu am burtica jos.
Am pus pana acuma, dupa cantarul de la medic unde m-a cantarit de la inceput 14 kg.

Codruta & 35 saptamani

poze

Mergi la inceput

Codruta, ce fetita mare ai, vorbeste cu ea sa mai stea la caldurica vreo 2-3 saptamani! Si tu sa fii cuminte si sa stai in pat! Hai ca mai ai putin! Ce-nseamna tumelizare? E vorba de scurtarea sau de consistenta colului mai degraba?

Mihaela 30++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tonnia, nu stiu din ce cauza laptele nu este bun. Cantitativ cred ca era suficient, intre mese incepea sa curga singur. De mancat mancam normal, fara restrictii decat la varza, fasole, chestii care fermenteaza si nu fac bine la stomacel. Dupa ce am nascut, peste o zi sau 2, nu mai tin minte exact, a venit laptele. Dupa ce mi-au facut cezariana, mi-au faciut niste injectii cu ampicilina si gentamicina, preventiv, impotriva infectiilor. Poate de la alea?
M-a chemat doctorul la control la 3 saptamani dupa operatie si exact inainte de asta cu vreo 2 zile, mie mi-a venit ciclul. M-am dus asa la control, nu am asteptat sa treaca. Asa s-a convins si el ca este ciclu, ca suspecta o hemoragie. Dar si-a dat seama dupa culoare, fluiditate etc. Si atunci mi-a zis el sa nu mai alaptez, ca oricum laptele nu mai e bun. Si nici pana sa-mi vina, copilul nu a luat nici un gram...asa ca acum mi-am luat biberoane, ca sa ma asigur ca am. Mai bine ar fi sa nu am nevoie de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Buna dimineata,

Incep sa intru in panica cand va vad ca va pregtiti de nastere, insa ma bucur ca nu exista si la noi nasteri premature. Bat in lemn!

Victoria, eu am luat in total in 6 luni de sarcina 5 kilograme (cantarindu-ma intotdeauna seara). Nu am greturi, nu ma simt slabita...e dubios intr-adevar insa asta e. Poate iau in trimestru 3.

Tangerinebine ai venit! Si eu abia imi revin dupa doua saptamani de concediu. Iar de intrat in rutina de la birou, nici gand. Ba mai rau, nu mai vreau sa intru in rutina...
Karmenutza eu tocmai vin de la analize gratuite, date de medicul de familie. Intr-adevar, erau analizele de rutina, insa au fost gratuite. Fiecare medic de familie are clinica lui, unde isi trimite gratuit pacientii.

Apropo de sterilizare, am vazut biberoane si diversi recipienti care pot fi sterilizati in cuptorul cu microunde. Pare mai comod. Intrebarea este, cine sterilizeaza cuptorul cu microunde!

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Miflore, am gresit.... de fapt e TUNELIZARE, cu n, nu cu m.
Oricum, exact nu stiu sa va spun, dar concluzia e ca ceva a fost saptamana trecuta, de la contractii.

Codruta & 35 saptamani

poze

Mergi la inceput

POIMAINE MARE INTALNIRE MARE!!!
JOI 28 IULIE 2005, ORA 17.45. LA LA MAMA DIN SPATELE EVEI
1. IOANA
2. CRISTINA CGE
3. MARY ILIE
4. MIHAELA MIFLORE
5. MOKI
6. JADI