Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Oana curaj ca miine se racoreste si pe la voi! Am vazut dimineatza la stiri ca ieri au fost in Chicago 102F si ziceau ca si azi ajung la 101F. Noi am avut 14 zile la rind cu temperaturi de peste 90F (cica normal ar fi sa ai toata vara 15 zile cu temperaturi de peste 90F). Miine se anunta racoare tare pe aici asa ca abia astept sa mai pot iesi si eu la aer.
Aseara baby al meu si-a proptit capusorul intr-o parte a burtii si impingea acolo cu toata forta de incepuse sa ma doara burta. Se simea asa de bine capusorul. Andreea si tati se amuzau si il mingiiau pe capusor si tot ii explicau ca trebuie sa se mute putin ca ma doare, dar baby nimic.

Anca 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Kid, Oana, m-ati convins cu biberoanele! Le iau! Bine ca am mai scapat de o dilema! la urmatoarea va abordez iar!

Victoria, esti tare cu greutatea! Ai inceput cu un surplus?

Sofia,nu dispera, ai acum niste zile mai grele, asa se intampla, se aduna diverse, calmeaza-te si incearca sa-ti pui ordine in ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Salut,

am reusit sa recupere cat de cat din ce-ati scris voi;
am fost in concediu saptamana trecuta si inainte de asta am fost superocupata; am avut un concediu hiper activ cu plimbare, piscina, ping-pong, etc si acum brusc ma simt pur si simplu terminata; abia pot sa ma misc, ma doare spatele in continuu si ma simt obosita non stop

miflore, pune-ma si pe mine pe lista cu intalneala; nu o sa ajung mai devreme de 18:30

nu am cumparat nimic pt bebe in afara de carucior; nororc ca am primit niste hainute ca eram tare nehotarata; in august cred ca ma apuc si eu de studiat liste

Ramona 32+(cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

eu nu nu stiu c ebiberoane sa cumpar.....si restul. Nu stiu de ce sa am apuc intai sa cumpar in afara de hainute.
Fetelor sincer, sigur ziceti ca sunt nebuna...dar mi-e teama de kuna asta, 7, sa nu se intample ceva. Pana acum vad ca nici una nu a nascut la 7 luni, nu?
Oare ce ar pute declansa o nastere la 7 luni?
Gata am terminat cu asta.

Am primit duminica o cadita rosie de baie de la niste prieteni, cu suport pentru fundulet. Dar e buna, nu? Ce sa mai dau eu vreo cateva sute bune pe ea.
Fetelor ...cu ce sa incep ...sa cumpar?

Vero
28

http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Hilde, incepe cu lucrurile esentiale, fara de care nu se poate, cum ar fi patut, carucior. Si termina cu obsesia asta cu luna a 7-a! Ca de-abia uitasem.

Tangerine, bine ai venit din concediu! Si eu m-am simtit dupa concediu franta, rupta de oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Fetelor, am plecat dimineata devreme la policlinica unde este si dr. de familie. Impreuna cu biletul de trimitere pentru analize de sange si urina. Am zis ca in felul asta fac si eu analize gratuite, ca nu am facut niciodata. Am zis sa profit, ca o data pe an aveam dreptul...si ce credeti? NU se mai fac analize gratuite nici cu trimitere de la medicul de familie. Am facut doar o parte din ele, cele pentru care aveam suficienti bani si gata. Restul, saptamana viitoare. Si poate in alta parte, unde macar stiu sigur ca se lucreaza bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_B spune:

buna dimineata gravidute,
nu va grabiti sa luati biberoane pentru ca veti alapta. Eu am dulapul plin de biberoane nefolosite pentru 1-3 luni. In primele luni nici apa nu bea bebe, poate doar ceai pentru colici. Dar si astea sunt cam degeaba. Daca are colici trebuie doar sa ai putere si nervi de otel: bebe va plange mult si nimic nu-l va linisti (asa a fost fetita mea 4 luni).
Nici in spital, cel putin in brasov unde nu stai cu bebe nu iti trebuie biberoane. Daca le duci nici nu stiu cum le poti steriliza. Si e mai bine nici sa nu vezi cum le sterilizeaza ei. Trebuie sa te rogi sa nu ia bebe vreo boala. La fel si pompa de san. Eu am avut-o cu mine dar nu am avut cum sa o sterilizez, asa ca nu am folosit-o decat o data. Te invatau asistentele sa te mulgi, nu e cazul intotdeauna, e dureros, dar in spital nu ai ce face. Pompa avent e f.buna, la fel si sterilizatorul.
Pentru fundulet cea mai buna crema e de departe Bepanthen, bubitele trec in cateva ore. Fetita mea a avut pielicica sensibila si cu Bepanthen sigur ii trecea. Exista si in brasov crema petrini, dar e slabuta. Am mai folosit cu succes ulei de masline fiert si racit.
Mirela 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tonnia, tu in fiecare dimineata esti foarte matinala. Ma uitam,si ieri si azi la 7.06 si ieri tot la aceeasi ora, esti prima. Bine, dupa ora Romaniei. Bravo ca te poti trezi asa devreme. Te invidiez. Sa stii ca eu nu imi iau pompa de sani, prima data nu am avut nevoie. S-au desfundat de la sine, dar tot degeaba. Ca nu era laptele bun . I-am dat san 3 saptamani continuu si nu a luat in greutate nici un gram. Si cand i-am completat cu lapte praf crestea vazand cu ochii, de la o zi la alta. Si uite asa, s-a intarcat singurel. Nu a mai vrut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_B spune:

Am vorbit cu un medic din Germania si a spus ca ei recomanda mamicilor sa nu dea bebelusul cu uleiuri, balsamuri si alte creme decat daca pielicica e uscata. In primele luni pielea bebelusilor trebuie sa se adapteze mediului, sa isi formeze un strat protector. Si cand ma gandesc ce cantitati industriale de balsam am folosit!
Si tot el a zis ca servetele umede se folosesc numai cand nu poti spala bebelusul. Trebuie spalat la chiuveta bebe de fiecare data cand il schimbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Buna dimineata!!
Am fost si eu aseara la doctor si este aproape OK.
Mi-a facut si o ecografie transvaginala sa vada colul si capul la bebe mai bine. In urma acesteia s-a vazut o usoara tunelizare a orificiului intern, adica au fost intradevar ceva contractii puternice. Mi-a zis sa stau in pat inca 10-15 zile, nici plimbare nu am voie (pana se face bebele mai gras, acuma are 2.300 grame), si apoi, pot face ce vreau. Asa ca....nici pe la calculator nu o sa vin prea des.
In rest, analizele de 35 saptamani imi sunt asa:
DBP=88
LF=70
GE=2300
Placenta anterior, grad 1
Colul inchis, doppler ombilical normal.
Iar de continuat cu medicamentatia pana in 7 august, dupa care nu mai i-au nimic si merg la un nou control.
Sa speram ca nu voi merge mai repede!!!
Oricum, e clar ca voi naste mai repede decat DPN-ul meu.
Va pup, si aveti grija de voi

Codruta & 35 saptamani

poze

Mergi la inceput