Mamici de septembrie-octombrie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 3
irina81 spune:
Buna,abia acum am intrat si stau f putin k mergem la plaja!
Irina,curios la mine e ca bb se afla in pozitia ideala pt nastere normala,nici mie nu mi-a indicat 100% cezariana!
Codruta,stiu legatura cu diabetul,dar glicemia e normala.Bb are 2 300 g la 31-32 sapt dupa calc mele,dar echo il arata de 34 sapt.
Ioana,m-ai mai linistit ca fetita ta e mai mare.
Va pupik si va termin de citit cand ma intorc!
Irina 
Simona8004 spune:
Buna mamicutzelor
Eu nici nu mai apuc sa va citesc. Cind ajung eu sa va citesc deja sunteti cu mult inaintate in noul capitol.
Totusi ma bucur sa aud ca sunteti bine
si toti
-lusi sunt in miscare.
Eu am o mica propunere: daca este cineva sau daca se poate alcatui o lista cu medicamentele care ar trebui sa le avem la noi. Poate deja acest lucru a fost facut, dar eu una nu-l gasesc si in ultimul timp m-i se tot spune sa iau una si alta, dar deja le-am si uitat care sunt.
Deci, daca se poate o lista cu medicamentele care trebuie sa le ai in spital, atit ale noastre ca mamici cit si ale [bebe]-lusilor.
Sper sa nu schimb subiectul.
Tuturor celor care mergeti la intilnire
sa aveti un timp super fain.
Sunt putin surprinsa, pentru ca, in Suceava,nu se fac epidurale, fetelor. Deci si chiar daca as vrea nu pot sa apelez la asa ceva. Se pare ca trebuie sa ma gindesc bine la ceea ce urmeaza si sa-mi fac pregatirea psihologica corespunzatoare
.
Simona +
Maia 30 sapt
alinam spune:
DEEAPUI cand trebuie sa nasti? cand ai DPN-ul? , daca vrei sa iti lasi 50 de zile dupa nastere raman asa: 126-50=76 zile pe care poti sa le iei inainte (zile calendaristice), numeri inapoi de la dpn 76 de zile si gata asta e ..... vezi sa nu ai probleme cu medicul de famile, eu am avut si a trebuit sa ii duk eu legile unde scrie negru pe alb ... teoretic poti sa intri in prenatal cam din saptamana 30.
Ce harnice ati fost azi, eu am intrat dimineata , nu era nimeni pe aici si apoi am adormit ca o plosnita .... am dormit pana la 5 pm, ma intreb daca mai dorm la noapte.
mai nu vreau sa nasc inainte de vreme ca am treab multa pana atunci ![]()
oana0204 spune:
Buna dimineata fetelor, iar am dormit bine, nu-mi vine sa cred..
Ieri au fost 42 de grade, cu indice de comfort 50 (adica din cauza umiditatii eu fost resimtite ca 50 grade). Cumplit.. au amenajat in oras sali speciale cu aer conditionat si apa rece-gheata pentru cei care nu aveau conditii acasa sau erau in trecere pe acolo, mari companii imparteau sticle de apa de la gheata trecatorilor care aveau nevoie (asta am vazut la TV ca nu am iesit afara si nici pe sot nu l-am lasat decat sa ia paine de peste strada). Si azi este cald, la 8 dimineata erau deja 30 grade, dar nu va sari de 35..sper iarde maine se va mai racori.
Vero, mie inca nu mi-a iesit buricul, desi acum este aproape plat, i s-a ridicat fundul detot.
Codruta, desi uterul meu este cam pana la o palma sub coaste, burtica mea este lasata jos, cand stau pe scaun sau canapea trebuie sa ma cracanez mult ca altfel nu imi incape, am trecut de stadiul cand puteam sa o tin in poala (pe picioare). Proabil din cauza burticii lasate mult nu am nici arsuri si nici nu simt ca ma sufoc. Scurgere am si eu, cateodata este ambicioasa si vascoasa, cateodata da spre galben-verzui si e mai apoasa, sincera sa fiu nu stiu ce este. Suspectez o candida dar nu am mancarimi sau usturimi, asteptam rezultatele la analiza secretiei.
Vero, de cateva zile tot am pofta de
si chiar 2 zile la rand mi-am satisfacut-o dar iau o pauza pana miercuri cand e aniversarea casatoriei noastre.
Flavia si eu am experimentat in trecut un sut in vezica de am vazut stele verzi. Este tare neplacut.
Cristina, fetelor, abia astept sa intrati in concedii sa stam si noi mai mult de taina ca asa.. cand intru si eu voi plecati acasa de la serviciu si nu mai aveti tragere de inima sa mai intrati pe forum, dupa ce ati stat mai toata ziua cu nasul in el.
Antonia, pacat ca nu-ti plac biberoanele de la Avent, aici sunt cotate ca cele mai bune. Eu zic sa le iei de la Avent si pompa si biberoanele. La Avent nu sticla reduce colicii, ci tetinele: http://www.aventamerica.com/products/bottlefeeding/bottlefeeding_anticolic.asp
Marlena, avem aceeasi speranta: sa nu nasc in urmatoarele 3 saptamani. De la 37 incolo, bebe nu mai este considerat prematur.
Da..nu cobi.
Jadi, nici eu nu am luat inca pompa, ma pastrez pana dupa nastere, dar am sa i-o arat sotului din timp. Am inteles ca faza cu pompa este cu 2 taisuri: daca bebelusul nu goleste bine sanii poti face noduli care pot da in mastoza. Pe de alta parte, daca pompezi, cu cat pompezi mai mult cu atat mai mult creste productia de lapte si trebuie sa pompezi si mai mult.
Mary-eu o sa prefer sa-l spal la fundulet pe bebe(dupa ce iau grosul cu servetelul umed) dupa care o sa-l las cateva minute cu funduletul la aer. Nu am sa folosesc de fiecare data crema, decat daca vad ca are tendinte de inrosire.
Ioana, ca ulei de corp pentru bebelusa, incearca uleiul de masline, dar cel presat la rece, nu cel ultra rafinat. Il incalzesti un pic si dai copila. Este cel mai natural si bogat in vitamine. Eu desi am luat deja ulei, ma gandesc sa folosesc de masline, am luat deja o sticla de 1 l.
Sofia, spor la treaba si sa va asjute Dumnezeu sa terminati repede daca ajutor din alta parte nu prea aveti.
Irina distractie placuta la plaja.
Va 
Oana D - saptamana 34
Foto
mysweetest spune:
Ce harnicute ati fost de dimineata ...am reusit sa citesc ce ati scris dar nu prea am retinut mare lucru
.
Oana bine ca ai putut sa-ti satisfaci cheful de
...mie mi-e cam teama si prefer sa ma abtin desi mai am cate un vis
din cand in cand. Buna idee cu uleiul de masline!
Si la mine s-a aplatizat buricul si cred ca pana la sfarsit iese afara.
Astazi bb-lusa si-a intins picioarele toata dimineata inspre coastele mele, iar cu mainile imi mai face cate un masaj la vezica si ma duc destul de des la toaleta.
In rest iar ma dor picioarele si in special calcaiele de atata greutate
.
Codruta si la mine e burta jos ..nu am avut nici o arsura nimic si nici nu ma sufoc.
Scurgere am si eu albicioasa, vascoasa.
In legatura cu pompa de san ..inca nu am cumparat si nu am de gand inainte de nastere.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 35 a
poze.
anya spune:
Buna!
Am fost si eu la medic azi. Totul e OK! Am un pic de anemie, dar am inceput sa iau Materna si sper sa treaca. BB e "pe pozitie" si a ramas sa na mai vedem in septembrie (eu cu medicul). Pana acum ramane sa nasc normal cu peridurala. Chiar mi-a zis sa aleg in ce zi vreau sa-l nasc, dupa 1 oct. JADI, sa-mi zici cand vrei sa faci cezariana....In rest am voie de toate; sa merg la sport, in concediu, sa...
Cu laptele in spital...nu pot sa dau sfaturi, doar sa va zic din experienta mea la prima nastere (Giulesti). Am stat 3 nopti in spital si nu am avut lapte, doar colostru. Nu stiu ce tip de lapte praf a mancat copilul, dar stiu ca le dadea cu seringa. Bine ca nu stateam cu el in camera sa imi planga de foame. Asa, la salonul de copii le miorlaia pe asistente si ii dadeau de mancare. Dupa ce am ajuns acasa i-am dat vre-o zi cu biberonul si apoi mi-a venit laptele. Eu am folosit permanent biberoane, pt ca a avut colici si i-am dat ceai anticolitic pt BB-i. Am incercat si biberon Chicco anticolitic si tetine de la Nuk...Bonisan, Sabsimplex...ori cu ele ori fara ele... tot aia. Pana la 3 luni jumate: MIAU MIAU MIAU.... Cat despte pompa de san - am luat de la Chicco, am sterilizat-o prin fierbere si i-am stricat garnitura de cauciuc. Asa ca atentie si la modul de sterilizare!!
Cat despre concediu...vise! Mai vin cel putin o luna la servici si apoi intru in concediul de odihna. Parca vad ca ajung sa nasc in concediul meu de odihna, ca si data trecuta. Din punct de vedere financiar CIC-ul ma dezavantajeaza, asa ca o sa incerc sa nu-l prea folosec. Daca BB se plictiseste de laptele meu pana in 4 luni, cum a facut fratele sau si o fi bine sanatos, ma intorc pe 6 ore la servici.
Pupici,
Victoria181 spune:
Mai e cineva ca mine?pina acum nu am adaugat nici un kg, greturi vome nu am avut.Unicul lucru e ca nu am putut si nu pot minca dulciuri,prajituri si ciocolate:)(Pina la sarcina imi placeau mult)!
copilul se dezvolta bine ,conform termenului,medicii spun ca rar dar exista si asa cazuri cind slabesti.Ma intereseaza daca mai este cineva?
Carmi spune:
Victoria, ce bine de tine ! Eu nu stiu cum sa mai
opresc kilele astea care se aduna....
Eu stiu o tipa care s-a ingrasat numai 5 kg. pe toata
durata sarcinii, deci mai sunt cazuri.
Fetele, mai e careva pe-aici?
Pupici
cge spune:
Carmi, eu sunt pe forum noaptea![]()
Si eu am fost la doctor si e totul ok, am voie si la mare si la nunta cumnata-mii la Arad.
Asa ca trebuie sa imi caut rochie.
Am luat in 31 sapt 10kg, o sa ma vedeti ce rotunda sunt la intalneala si apoi in poze.
Cristina, 31+
Carmi spune:
Cristina, ai grija la mare, nu intra daca apa e rece..
...asa am facut eu si am ajuns la spital, nu era nimic
grav, da m-am speriat infiorator.
Ce faci noaptea pe forum?????? Nu faci nani?